Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Απόψεις και προτάσεις της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Ευρυτανίας επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ που πραγματοποιήθηκε στις 24/3/2011,  ομόφωνα αποφασίστηκε, να αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι παρακάτω απόψεις και Προτάσεις, που αφορούν το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας».
Οι προτάσεις αυτές που απεστάλησαν στις 31 Μαρτίου 2011 και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Βασίλη Καραμπά πρώην Δήμαρχο Καρπενησίου, είναι οι εξής: 

Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας «Αντίστροφη μέτρηση» για 100.000 περίπου υποψηφίους των ΑΕΙ& ΤΕΙ

Στις 12 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου Μάθησης, για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, ακαταπόνητος αρωγός και συμπαραστάτης των μαθητών, με ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία της «κούρσας», σπεύδει να υπενθυμίσει:
•Αξιοποιούμε τον εναπομείναντα χρόνο, εποικοδομητικά, χωρίς άγχος, για κάλυψη των «κενών».
•Προσέχουμε την υγεία μας, για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας και ν΄ αποδώσουμε τους «καρπούς» της πολυετούς μελέτης μας.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι Μεγάλη Παρασκευή  τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από 8 το πρωί μέχρι  2μ.μ. και από 5.30 μέχρι 9 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ανοικτά από 8 το πρωί μέχρι 2μ.μ. και από 5.30μ.μ. μέχρι 8.00μ.μ. Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 11.00π.μ. μέχρι τις 12.00μ.μ. λόγω αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού.
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
 Παν Καραγιάννης    Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος    

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ένας από τους βασικούς στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία θεσμών που προάγουν τον αθλητισμό και τον κάνουν πιο προσιτό σε κάθε δημότη. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργανώνει το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.

Συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας

Στο Περιφερειακό Κατάστημα στη Λαμία, την Τρίτη 12 Απριλίου 2011 και ώρα 19:00 θα γίνει η συνάντηση για την υπογραφή Μνημονίου για την οικονομική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας.

Μπαζάρ αγάπης από το Σύλλογο Γυναικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό μπαζάρ αγάπης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, υπό την ευγενική χορηγία του Δήμου Καρπενησίου.
Τα εγκαίνια του μπαζάρ έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου, στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αποπληρωμή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (ΣΑΕΠ 056/8) η αποπληρωμή του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

Ράλλυ σπριντ στο Καρπενήσι διοργανώνει η ΑΛΑΚ


Στο Καρπενήσι θα διεξαχθεί το καλοκαίρι το ασφάλτινο ράλλυ σπρίντ. Συγκεκριμένα η ΑΛΑΚ Καρπενησίου θα διοργανώσει τον αγώνα στις 25 και 26 Ιουνίου.

Η διαδρομή του αγώνα θα ξεκινάει από το αθλητικό κέντρο και θα καταλήγει στην ράχη Τυμφρηστού, μέσω της παλιάς εθνικής οδού Καρπενησίου-Λαμίας. Η διαδρομή θα έχει συνολικό μήκος περίπου 10 χιλιόμετρα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2011, και ώρα 19.00΄ , η 6η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου.  Στην συνεδρίαση αυτή που έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Καρπενησίου στην οδό Ν. Τσιαμπούλα (κτίριο ΚΑΠΗ 3ος όροφος) έγινε συζήτηση και πάρθηκε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Ε. Ε. Τ. Ε. Μ.) Αρχαιρεσίες στο Περιφερειακό Τμήμα Φθιώτιδας –Ευρυτανίας Πρώρη δύναμη η ΠΑΣΚ με 54,78% - Ο Γιάννης Ματζιούτας εξελέγη στην Διοικούσα Επιτροπή και ο Παναγιώτης Γκορόγιας Αντιπρόσωπος του Συνεδρίου


Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ   ΕΝΩΣΗ    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
Τα αποτελέσματα των Εκλογών των  Πτυχιούχων ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ του τοπικού τμήματος, Φθιώτιδας –Ευρυτανίας, για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (E.E.T.E.M) για
α) Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή,
β) Διοικούσες Επιτροπές Νομαρχιακών Τμημάτων
γ) Εξελεγκτική Επιτροπή, 
δ) Αντιπρόσωποι Συνεδρίου 20ου Συνέδριο της Ένωσης που διεξήχθησαν την Κυριακή και Δευτέρα, 03 & 04 Απριλίου 2011, έχουν ως εξής:

Στερεά-Θεσσαλία: Δόθηκαν στους δικαιούχους επενδυτές 5.048.676 ευρώ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατανομής του ποσού των 5.048.676 ευρώ για την πληρωμή των δικαιούχων επενδυτών που είχαν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Τα ποσά αφορούν ωρίμανση πληρωμών του αναπτυξιακού νόμου 3299/04, μέσα στο 2010, καθώς όπως είναι γνωστό έχουν ήδη αποπληρωθεί οι υποχρεώσεις προηγούμενων ετών.

Ηλίας Καρανίκας και Βέτα Καρφή σε κορυφαία κομματική σύσκεψη στην Αθήνα για Ευρυτανικά θέματα

Με τους Βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας, των ΠΕ και ΝΕ ΠΑΣΟΚ, τον Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βασίλη Έξαρχου, με τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά και την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας.

Επιτυχής η εκδήλωση από το Γρα.Σ.Ε.Π Γρανίτσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Γρα.Σ.Ε.Π.) Γυμνάσιου-Τ.ΓΕ.Λ. Γρανίτσας για πρώτη φορά η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγράφων κ. Αθανάσιος Μπακούσης, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και Παιδαγωγικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κα. Ελένη Μουρδουκούτα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Τ.ΓΕ.Λ. Γρανίτσας κα. Ελένη Κοντοζήση, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Στυλιανός Ρεσίτης και κ. Θεοφάνης Γκιόλιας.

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε την Ευρυτανία

Η Νομαρχιακή  επιτροπή Νέας Δημοκρατίας του νομού Ευρυτανίας ενημερώνει  ότι την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκεύθηκε  τον Δήμο Αγράφων.Συγκεγκριμένα  ο  αναπληρωτής  Γραμματέας Οργανωτικού κ.Δρόσος  Ευθύμιος ο κ.Ινιωτάκης Πολυχρόνης Περιφερειάρχης και ο κ.Καγιάρας  Ευθύμιος Τομεάρχης  συνοδευόμενοι από στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. τους κ.κ. Κολοκύθα Δημήτριο αντ/δρο ΝΟ.Δ.Ε. ,Λαθύρη Κων/νο Γ.Γραμματέα ,Αρμάγο Χρήστο μέλος ΝΟΜ.ΕΚ.Ε και   τον   Πολιτευτή  Αρβανίτη Χρήστο (ΦΩΤΟ) στην περιοδεία παραβρέθηκε  και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κοντογεώργος Κων/νος.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 449

* Πολύς αχός ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν κει πέρα στο Δήμο Αγράφων. Αν είναι ντόρος και κουρνιαχτός τα όσα ακούγονται για συγκεκριμένο θέμα που αφορά προμήθεια εργαλείου αρκετών ευρώ, προηγούμενου Δήμου, πολύ κακώς τα όσα ακούγονται. Αν όμως είναι κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό όπως λένε κάποιοι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, τότε τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα.

Ο «Θεός» της τεχνολογίας

Ανησυχούμε τελευταία διαβάζοντας στις εφημερίδες για πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, για την παραγωγή ανθρώπων με τη μέθοδο της κλωνοποίησης, για την προχωρημένη μόλυνση του περιβάλλοντος, για την αυξανόμενη ραδιενέργεια στον πλανήτη μας.

7 εκ. ευρώ για τον αναπτυξιακό στη Στερεά Ελλάδα

Στα πλαίσια πληρωμών των επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 ολοκληρώθηκε η κατανομή χρηματοδότησης ύψους 7.000.000,00 €, στη Στερεά Ελλάδα.

Νέα επιτυχία της Ασφάλειας Καρπενησίου Σύλληψη αλλοδαπού για δεκάδες κλοπιμαία που βρέθηκαν σπίτι του

Το τελευταίο τρίμηνο σε διάφορα Δ.Δ του Δήμου Καρπενησίου, έλαβαν χώρα πέντε (5) κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε βάρος εξοχικών κατοικιών, από τις οποίες αφαιρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων.

Το Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και προανακριτικό υλικό, πραγματοποίησε κατ’ οίκον έρευνες σε οικίες υπόπτων στο Καρπενήσι και εντόπισε σε δύο απ’ αυτές, μεγάλο αριθμό κλοπιμαίων.

Στο Καρπενήσι οι "Ατρόμητοι ιππείς" και δια μέσω Προυσού στις γιορτές της Εξόδου στο Μεσολόγγι

 Τετρακόσια είκοσι χιλιόμετρα θα διανύσουν, φέτος, καβάλα στα άλογα τους, οι «Ατρόμητοι Ιππείς», πραγματοποιώντας την 5η τους πορεία με τελικό προορισμό το Μεσολόγγι.


Η ιππική πορεία, όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό φύλλο του Ε.Π. ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από την Κατερίνη και οι ιππείς, αφού πέρασαν από την Ελασσόνα, τη Φαρκαδόνα, το Καρπενήσι, αναμένεται να τερματίσουν την Κυριακή των Βαΐων στο Μεσολόγγι για να συμμετάσχουν στις γιορτές της Εξόδου.

ΚΤΕΛ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα από Μεγάλη Δευτέρα 18η Απριλίου 2011 μέχρι την Δευτέρα Του Πάσχα 25η  Απριλίου 2011 το ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι θα λειτουργήσουν τα δρομολόγια που εξυπηρετούν την συγκοινωνία των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Καρπενησίου.
Τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα  εξής:

Δενδροφύτευση από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου

Την οικολογική συνείδηση και την προστασία του περιβάλλοντος θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου στους μαθητές τους και για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στο προαύλιο χώρο του σχολείου.
Την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης νομού Ευρυτανίας, κα Σιούτα Βασιλική, διοργάνωσε δενδροφύτευση στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου σε συνεργασία με τη Δ/νση του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και  με το Δασαρχείο και το ΚΠΕ Καρπενησίου.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συμμετοχή και διάκριση του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας στο «MASTERCLASSES 2011»

 Το πείραμα του αιώνα και η επιτυχής συμμετοχή του ΕΠΑΛ Φραγκίστας στα masterclasses 2011 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Το πείραμα του αιώνα, που έγινε γνωστό στο ευρύτερο κοινό το Σεπτέμβριο του 2008 με την επίσημη έναρξή του, αφορά στην φυσική στοιχειωδών σωματιδίων, η οποία είναι μια περιοχή της φυσικής που ερευνά και αναζητά τους δομικούς λίθους της ύλης. Στην ουσία από τι είμαστε φτιαγμένοι. Πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στα Γαλλοελβετικά σύνορα, κοντά στη Γενεύη, με τη συμμετοχή 3.000 και πάνω φυσικών και μηχανικών από όλο τον κόσμο (μόνιμο προσωπικό και ομάδες επιστημόνων από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα). Όταν πραγματοποιείται είναι σαν να μεταφερόμαστε στην αρχή δημιουργίας του Σύμπαντος και να καταγράφουμε τι συμβαίνει.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Γράφει ο Καθηγητής Θανάσης Γιαννακόπουλος

Στην ημερήσια εφημερίδα “Ελευθερία της Λάρισας”, την 15η Μαρτίου δημοσιεύτηκε  ότι υπογράφηκε απόφαση , από τη ΓΓ Π. Γερακούδη, ένταξης στο ΕΣΠΑ του κάστρου της Βελίκας (ΦΩΤΟ). Για πληροφόρηση, το κάστρο αυτό ανήκει στο Δήμο Αγιάς και χρονολογείται στην παλιοχριστιανική περίοδο  6ος -7ος μ.χ .
Ο Δήμος Καρπενησίου στην περιοχή του πρώην Δήμου Δομνίστας όπως ονομάσθη ο Δήμος Ευρυτάνων έχει κάστρο που  η φωτογραφία του φαίνεται στο εξώφυλλο των πρακτικών  του συνεδρίου “Ιστορία και Πολιτισμός της περιοχής του Δήμου Δομνίστας” που πραγματοποιήθηκε από 23-25/ 7 το 2010.

Ορισμός ημερομηνίας φοιτητικών εκλογών

Έπειτα από απόφαση του απερχόμενου Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ορίστηκε ως ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών η 18η Μαΐου 2011.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ούσα η μοναδική φοιτητική παράταξη που έχει καταθέσει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την αναγέννηση του φοιτητικού κινήματος, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένη Πρόταση Παιδείας για όλα τα ζητήματα που μαστίζουν την τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποτελεί την καλύτερη απάντηση απέναντι στην αδράνεια και την σκόπιμη απομόνωση.

Με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική  Υπηρεσία  Καρπενησίου , στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των ολοένα αυξανόμενων αναγκών, πραγματοποίησε πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού της στις εγκαταστάσεις της από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.

Αλλάζει πρόσωπο το κέντρο του Καρπενησίου Σήμερα στις 6 το απόγευμα η Δημόσια Διαβούλευση στο Συνεδριακό Κέντρο


Το Καρπενήσι αλλάζει πρόσωπο. Μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του κέντρου της ευρυτανικής πρωτεόυσας, που στοχεύει στην ενδυνάμωση των χρήσεων, τον εκσυγχρονισμό, την ποιοτική - αισθητική αναβάθμιση, πάντοτε στα ευρύτερα πλαίσια της βελτίωσης της κυκλοφορίας και της προτεραιότητας στον πεζό και τον ποδηλάτη. Τα προβλεπόμενα έργα θα αλλάξουν την όψη στο κέντρο της πόλης και η διακίνηση των δημοτών στην περιοχή θα γίνεται πιο άνετα, αφού αναμένεται να υπάρξουν και τέτοιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα κάνουν τη ζωή των Ευρυτάνων πιο εύκολη.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ! Πανηγυρική επανεκλογή στην Προεδρία της δραστήριας και δυναμικής Έλλης Γατή


Τις αρχαιρεσίες του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αγραφιωτών Ευρυτανίας ¨ΤΆγραφα¨ στις 3/4/11, στα γραφεία του Συλλόγου στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα , το νέο Δ.Σ. αποτελείται από νέους ηλικίας 21- 31 ετών . Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η νεολαία των Αγράφων δηλώνει πρόθυμη  να συμμετέχει ενεργά στα  πολιτιστικά δρώμενα του χωριού Άγραφα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προηγούμενη διετία. Αυτή τη φορά το νέο Δ.Σ. διαμορφώθηκε ως εξής :

Ευρυτανικά & άλλα...

Το παρών στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Αγράφων έδωσαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, αφού ήταν αυτοί που κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα που συζητήθηκε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ των Προέδρων ήταν και ο Πρόεδρος της Μαυρομάτας κ. Νικόλαος Σκόνδρας, ο οποίος λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου και το γενικότερο κλίμα, στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το χωριό του, παρότι η Μαυρομάτα είναι και αυτή ένα από τα χωριά που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, πρότεινε μόνο ένα έργο, που αφορά την κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας που θα ενώσει την πάνω με την κάτω Πλατεία του χωριού, ένα εσωτερικό οδικό δίκτυο, απαραίτητο για την Μαυρομάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Απόλλων Λάρισας-Απεραντιακός 3-0 Επέστρεψε στην τοπική πραγματικότητα αλλά με ψηλά το κεφάλι

Και μαθηματικά επέστρεψε στο τοπικό μας πρωτάθλημα, ο Απεραντιακός μετά από ένα υπέροχο ταξίδι για μια σεζόν στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής. Το συγκρότημα του Κώστα Πασσά, στα πλαίσια της Αγωνιστικής γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας, ένα σκορ που όμως αδικεί τους Ευρυτάνες καθότι τα 2 από τα 3 τέρματα, τα δέχτηκαν στο τέλος του παιχνιδιού και πιο συγκεκριμένα στο 89΄ και στο 91΄.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 4΄με τον Φουσίκα να κάνει το 1-0 με κοντινό πλασέ εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Γιαννακόπουλου και τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Απεραντιακού. Η επόμενη καλή στιγμή του ματς ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους με τον Στεργίου στο 36΄με προβολή να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιάμη.

Ημερίδα στο ΚΠΕ Καρπενησίου για τα Τοπικά Δίκτυα Ανταλλαγών

     Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στο ΚΠΕ Καρπενησίου (εντός της Μαθητικής Εστίας) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο: «Τοπικά Δίκτυα Ανταλλαγών».
Ένα Τοπικό Δίκτυο Ανταλλαγών υπάρχει όταν μία Ομάδα ανθρώπων ανταλλάσει τοπικά προϊόντα και  υπηρεσίες μεταξύ τους, χωρίς την παρουσία χρήματος.

Και τώρα η “μάχη” για τον πρωταθλητή Ευρυτανίας Στην τετράδα, ΒΕΛΟΥΧΙ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ και ΑΓΡΑΦΑ - ΔΟΞΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΠΣΝΕ



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ης Αγωνιστικής


Άγραφα-Αίολος 1-0

Μυρίκη- Βελούχι 1-2

Άγιος Προκόπιος-Δόξα 3-1

Ποταμιά-Κεράσοβο 1-0

Ρεπό : Κρέντη

Μυρίκη - Βελούχι 1-2 Kαθάρισε στο τέλος με το Γαλανό


Με νίκη επί της Μυρίκη, με σκορ 2-1, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της φετινής σεζόν το Βελούχι. Οι πρωτοπόροι, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης, κατάφεραν να γυρίσουν ένα ματς, στην μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου ήταν πίσω στο σκορ.


Το αποτέλεσμα αυτό άφησε εκτός τετράδας την Μυρίκη, ενώ το Βελούχι στα play off , θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Άγιο Προκόπιο που επικράτησε της Δόξας με 3-1.

Άγραφα-Αίολος 1-0 Του έκοψε τον «αέρα» για τετράδα

Ένα γκολ του πιτσιρικά Μάρκη, που το του σερβίρισε ο πολύ καλός Γουλέτας στο 55΄, στάθηκε αρκετό για τα Άγραφα, να πάρουν το τρίποντο αλλά και να ψαλιδίσουν ταυτόχρονα από την Αίολο τις ελπίδες του για πρόκριση στην τετράδα.


Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου, χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, αλλά επιδεικνύοντας σε ένα ακόμη ματς, σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία, πήρε δίκαια την νίκη, φτάνοντας έτσι τους 37 βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Άγιος Προκόπιος-Δόξα 3-1 Ιστορική πρόκριση στα play off


Νίκη – πρόκριση στα play off σημείωσε ο Άγιος Προκόπιος επικρατώντας στο τελευταίο και πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, της Δόξας Ραπτοπούλου με σκορ 3-1.

Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου, με την νίκη του αυτή έφτασε στους 24 βαθμούς και θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ το Βελούχι με μειονέκτημα έδρας.
Οι φιλοξενούμενοι, που εξασφάλισαν την τετράδα με 25 βαθμούς από την προηγούμενη αγωνιστική, θα αγωνιστούν στα μπαράζ με τα Άγραφα, επίσης με μειονέκτημα έδρας.

Ποταμιά – Κεράσοβο 1-0 Δίκαιη νίκη για τους γηπεδούχους

Έστω και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, η Ποταμιά επέστρεψε στις νίκες και έτσι με 18 βαθμούς στο ενεργητικό της, κατετάγη 7η στην βαθμολογία, αφήνοντας πίσω της στην προτελευταία και τελευταία θέση την Κρέντη και το Κερασοχώρι αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι έχοντας απέναντι τους ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα, πήραν σχετικά εύκολα το τρίποντο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 68΄με ωραία κεφαλιά του Κ. Μπούρα.