Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Συνάντηση – ενημέρωση για το Ίδρυμα Γ. Καφαντάρη

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου και των μελών του Ιδρύματος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ που εδρεύει στην  Ανατολική Φραγκίστα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Απριλίου 2011.
Μετά τον ορισμό του νέου Δ.Σ του Ιδρύματος από τον Δήμο Αγράφων, ο Πρόεδρος Κώστας Κωστόπουλος, κάλεσε στην σύσκεψη αυτή, τα νέα μέλη, προκειμένου να τα ενημερώσει για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Ιδρύματος αλλά και για να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις.
Στην σημαντική αυτή συνάντηση που έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, παραβρέθηκαν, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Αντιδήμαρχος Αγράφων Νίκος Φούκας και τα μέλη αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγράφων, κ.κ. Λεωνίδας Τελώνης, Παναγιώτης Γκορόγιας και Βασιλική Φεγγούλη.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Ο Δήμος Καρπενησίου έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση  την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να μη συρρικνωθεί ο αριθμός των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα, καθώς και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για 30 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλεύτριες, βοηθητικό προσωπικό), που απασχολούνται στις δέκα δομές που ενέκρινε η ΕΕΤΑΑ στις 2 Μαΐου 2011. 

Η ώρα των αποδείξεων Πόσες αποδείξεις χρειάζονται ανά εισόδημα για τις φορολογικές δηλώσεις - Αναλυτικός πίνακας

Από την Τρίτη 3 Μαΐου μέχρι τις 31 του μήνα καλούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και να προσκομίσουν τις αποδείξεις τους, (δείτε αναλυτικό πίνακα) προκειμένου να εξασφαλίσουν το άλλοτε δεδομένο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
Η συλλογή των αποδείξεων πήρε νέα μορφή από το περασμένο έτος. Οι έχοντες εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ, αν δεν προσκομίσουν αποδείξεις χάνουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και επιβαρύνονται με φοροποινή.
Έτσι λοιπόν, πριν συμπληρώσετε την ετήσια φορολογική σας δήλωση, ασχοληθείτε με τις αποδείξεις.

ΜΑΘΑΙ ΠΕΔH ΜΟΥ ΓΡΑΜΑΤΑ!!! Απίθανα ... μαργαριτάρια

Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιßύη της Αλεξάνδρειας. (γυµνάσιο Αθήνας)

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, ßρήκε τους είκοσι ανεµιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ. (γυµνάσιο Θήßας)

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερµοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθµό. (γυµνάσιο Αθήνας)

Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ιλιάδης. (γυµνάσιο Λαµίας)

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Γιάννης Διώτης: Το ΣΔΟΕ θα είναι αμείλικτο με τους φοροφυγάδες


Το ΣΔΟΕ θα είναι αμείλικτο με τους φοροφυγάδες διαμήνυσε ο νέος ειδικός γραμματέας του Σώματος, Ευρυτάνας Ιωάννης Διώτης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον απελθόντα Γιάννη Καπελέρη.

Στην ομιλία του κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης τόνισε ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστερήσεις.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι διαρκής και για να αντιμετωπισθεί, όπως είπε, το φαινόμενο απαιτείται και η βοήθεια των πολιτών.

Επιτέλους - Στη Βουλή η απαγόρευση χρήσης βαρελότων Ερώτηση της Ουρανίας Παπαδάκη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κύριο Χρήστο Παπουτσή


 Τραγικές και δυσάρεστες διαστάσεις έχει πάρει πλέον στη χώρα μας το έθιμο της χρήσης βεγγαλικών σε πολλά σημεία της Ελλάδας κάθε Πάσχα με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να θρηνούμε νέους ανθρώπους. Συγκλονίστηκε για ακόμα μία φορά φέτος το πανελλήνιο από τους θανάτους και τους ακρωτηριασμούς παιδιών και νέων ανθρώπων, εξαιτίας της εγκληματικής χρήσης των βεγγαλικών και της μη εφαρμογής της νομοθεσίας. 

Απεργούν και οι δήμαρχοι στις 11 Μαΐου για τις περικοπές Η ΚΕΔΚΕ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ


Άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα
απεργήσουν και οι ευρυτάνες Δήμαρχοι





Τη συμμετοχή των δημάρχων στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 11 Μαΐου 2011 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, το οποίο αντιδρά στις πρόσφατες εξαγγελίες των υπουργών Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διοργάνωση συνάντησης από το ΚΠΕ Καρπενησίου για τη Δημιουργία Τοπικού Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης


Το ΚΠΕ Καρπενησίου θα διοργανώσει διερευνητική συνάντηση για όσους πολίτες ενδιαφέρονται για τη Δημιουργία ενός Τοπικού Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης.

Ένα Τοπικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης μπορεί να λειτουργήσει σε τρία επίπεδα:

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 9 και 10 ΜΑΪΟΥ 2011


Συνάδελφοι,

 Η δυναμική κινητοποίησή μας θα βάλει φρένο στις ρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και που αφορά την αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από 37,5 σε 40 ώρες αλλά και στην επιχειρούμενη βίαιη ανατροπή του ωραρίου του Παιδαγωγικού Προσωπικού στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. κατά 10 ώρες (από 30 σε 40) εβδομαδιαίως.

Αλέξης Μητρόπουλος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου: - «Όταν η κυβέρνηση λέει ότι αλλάζουμε τη χώρα στα εργασιακά ζητήματα, σημαίνει ότι καταργεί όλες τις κατακτήσεις της Εργασίας κατά τον τελευταίο αιώνα.»

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους κ. Αλέξης Μητρόπουλος, καλεσμένος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρπενησίου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας και του Συλλόγου Υπαλλήλων της π. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας.
Σκοπός της επισκέψεώς του ήταν η ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου με θέμα «Μνημόνιο. 

Αναγνώριση ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά του χρόνου προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων του Π.Δ. 164/2004


Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, κατά το άρθρο 103 παρ. 9 του Συντάγματος και τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 6 του Ν. 3094/2003 και 4 παρ.4 του Π. Δ. 273/1999, εξετάζει το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης του προσωπικού που είχε απασχοληθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με διαδοχικές συμβάσεις, στη φύλαξη σχολικών κτηρίων, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.
Συγκεκριμένα, η Αρχή παρέλαβε και εξετάζει αναφορές τόσο από τον Σύλλογο ***** ****** (Φ.Υ.:129515), όσο και από μεμονωμένους ασφαλισμένους (Φ.Υ.12606), οι οποίοι ζητούν αναγνώριση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων για το χρονικό διάστημα, από την ένταξή τους στο πρόγραμμα και μέχρι την κατάταξή τους σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 164/2004.
Από την εξέταση των πραγματικών δεδομένων της υπόθεσης αυτής σε συνδυασμό με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οδηγηθήκαμε σε ορισμένες σκέψεις και προτάσεις τις οποίες θέτουμε υπόψη σας.

Πώς θα αποκτήσετε τον "κλειδάριθμο" για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης

Χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να προμηθευτούν τον “κλειδάριθμο” που απαιτείται σε αρκετές περιπτώσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, είναι πολλά τα σημεία που αγνοούν και τα οποία κατέγραψε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διευκολύνει τους φορολογούμενους κατά τη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Σε λίγο

Μια συνέντευξη
στην Βάσω Φεγγούλη
που θα συζητηθεί

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Απογραφή στους μετανάστες από την κυβέρνηση

Μελέτη για την καταγραφή των μεταναστών στη χώρα μας κόστους 120.000 ευρώ προκήρυξε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η μελέτη θα αφορά στην ποσοτική και ποιοτική καταγραφή των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, ανά περιοχή και στη διερεύνηση των αναγκών κατάρτισής τους.

Τα ελληνικά από τις δημοφιλέστερες γλώσσες της Αυστραλίας!

Σύμφωνα με έρευνα που συνεχίζεται από το Πανεπιστήμιο του Notre Dame Australia, αλλά και αυτή του Australian Early Development Index, που έχει ολοκληρωθεί...η ελληνική συνεχίζει να είναι αριθμητικά η πλέον εύχρηστη γλώσσα στα νοικοκυριά της Αυστραλίας, όσον αφορά τουλάχιστον τις εθνοτικές ομάδες που είχαν εγκατασταθεί στην Αυστραλία μέχρι το 1974.

«ΤΡΟΪΚΑ» ΓΙΑ 58 ΔΗΜΟΥΣ Εκτός αυτού του ειδικού «Μνημονίου» οι Δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου


Εκτός αυτού του «Μνημονίου» οι Δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου καθότι δεν έχουν συνολικό χρέος μεγαλύτερο του 100% των τακτικών ετήσιων εσόδων, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ.
«Μνημόνιο» για 58 δήμους των οποίων το συνολικό χρέος είναι μεγαλύτερο του 100% των τακτικών ετήσιων εσόδων, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ, προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα ελέγχεται από τριμελή επιτροπή (τρόικα) που αποτελείται από ένα μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και το γενικό διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.

Εκδρομές και Επιμόρφωση για τους νέους αγρότες


Καθορίστηκε ο αριθμός των δικαιούχων νέων αγροτών του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσεται σε εκδρομικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 5 ημερών. Σύμφωνα με την Απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στην δράση αυτή θα συμμετάσχουν συνολικά 800 άτομα.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνδυάσουν την ψυχαγωγία με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα αγροτικής απασχόλησης (πρότυπα αγροκτήματα, συσκευαστήρια − τυποποιητήρια, οινοποιεία κ.λ.π.).
Προϋποθέσεις συμμετοχής στο εκδρομικό − επιμορφωτικό πρόγραμμα νέων αγροτών Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2011 είναι:

Άλλο κοντά στην μάνα και άλλο με την … παραμάνα Παραπολιτικόν σχόλιον του παλμογράφου

ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ Ο ΤΑΚΗΣ  

Επειδή τούτη η Νέα Δημοκρατία, δηλ η του Αντώνη Σαμαρά ΝΔ,  δεν θυμίζει τίποτε από εκείνη την πάλαι ποτέ κραταιά και ισχυρή του Κώστα Καραμανλή, του Μεγάλου, ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας και πολλαπλώς ευεργετηθείς από την γαλάζια παράταξη, Δημήτρης Χρυσικός, αποφάσισε να εγκαταλείψει το κόμμα, αποχωρώντας ουσιαστικά και από την Προεδρία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μελισσοκόμους από το ΥΠΑΑΤ


Με απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελισσοκόμων που περιγράφεται στη δράση 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, (Καν. Ε.Κ. 1234/2007) 2011 – 2013. Η ορθή εφαρμογή της δράσης αυτής ελέγχεται με τακτικούς αλλά και έκτακτους δειγματοληπτικούς επιτόπιους τεχνικούς και οικονομικούς ελέγχους.
Η διάρκεια της κάθε εκπαίδευσης καθορίζεται σε τρεις (3) ημέρες σε κάθε επιλέξιμη περιοχή για κάθε έτος εφαρμογής του προγράμματος από τον καθ’ ύλην αρμόδιο οργανισμό του ΥΠΑΑΤ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ΟΓΕΕΚΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ . Προβλέπεται η πραγματοποίηση κύκλων μαθημάτων ανά επιλέξιμη περιοχή έτσι ώστε με την ολοκλήρωση κάθε τριετούς προγράμματος να έχουν καλυφθεί όλα οι θεματικές ενότητες που αναφέρονται παρακάτω:

Πρώτος σε ψήφους ο Κώστας Παπαδόπουλος στις εκλογές της Πανευρυτανικής Ένωσης


Ο νυν Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης Κώστας Παπαδόπουλος, έλαβε τους περισσότερους ψήφους στις χθεσινές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μετά την Γενική Συνέλευση της Πανευρυτανικής Ένωσης και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων μελών του Δ.Σ.
Ακολούθησαν σε ψήφους ο Βασίλης Σιορόκος με 94 και ο Ηλίας Λιάσκος με 81.
Το Προεδρείο θα συγκροτηθεί σε Σώμα την ερχόμενη εβδομάδα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών έχουν ως εξής:

Πόσα θα κερδίσετε αν δηλώσετε πιο πολλές αποδείξεις


Για υψηλότερα εισοδήματα θα φορολογηθούν, όσοι είχαν το 2010 χαμηλά εισοδήματα, ενώ διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, αυτοκίνητα ή πληρώνουν δόσεις στεγαστικών δανείων. Κατ' επέκταση, θα πρέπει να δηλώσουν στην εφορία περισσότερες αποδείξεις από αυτές που αντιστοιχούν στα πραγματικά εισοδήματά τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.
Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το “Βήμα” (05/05), άγαμος που είχε ετήσια εισοδήματα 9.000 ευρώ το  2010, ενώ την ίδια στιγμή έχει Α΄ κατοικία 100 τ.μ. (τεκμήριο 3.400 ευρώ) και αυτοκίνητο 1.600 κυβικών (τεκμήριο 4.200 ευρώ).

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - Αρχηγός Αντιπολίτευσης Δήμου Αγράφων

Εν όψει της απογραφής πληθυσμού του 2011 και της σημασίας της για τον τόπο μας , θα ήθελα να επισημάνω τα εξής :
Οι πέντε Καποδιστριακοί  Δήμοι ( Αγράφων ,Απεραντίων, Ασπροποτάμου , Βίνιανης ,  Φραγκίστας ), οι οποίοι αποτελούν το νέο Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων , στηρίχτηκαν την τελευταία δεκαετία σε μεγάλο βαθμό στο ισχυρό πληθυσμιακό πλεονέκτημα το οποίο απέκτησαν κατόπιν της απογραφής πληθυσμού στις 18 Μαρτίου του 2001, λόγω της εφαρμογής του πληθυσμιακού κριτηρίου στην κατανομή των χρηματοδοτήσεων ( κρατικών και κοινοτικών) προς του Δήμους.

Επί ποδός για την απογραφή

Από τις 10 έως και τις 24 Μαΐου 2011, θα διεξαχθεί η γενική απογραφή πληθυσμού της χώρας. Επί ποδός βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να ενημερώσουν εγκαίρως τους κατοίκους κάθε περιοχής, ούτως ώστε να μην γίνουν λάθη. Οι προετοιμασίες εξελίσσονται κανονικά ενώ δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον  προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής  Αρχής, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής των απογραφέων (περίπου 50.000 ατόμων) που με την καθοδήγηση έμπειρων υπαλλήλων της, θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το κύριο μέρος του όλου εγχειρήματος.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 452

* Είναι κρίμα και άδικο να χάνονται ζωές και να φεύγουν από τούτον τον ντουνιά, νέοι άνθρωποι και μάλιστα μικρά βλαστάρια που δεν πρόλαβαν να ανθίσουν, γιατί κάποιοι από μας, δεν έχουμε καταλάβει ότι το ΠΑΣΧΑ, δεν είναι πόλεμος, αλλά γιορτή ΑΓΑΠΑΗΣ και ΕΥΛΟΓΙΑΣ μεγάλη και τρανή. Δεν είναι δυνατόν, να συνεχιστεί αυτή κατάσταση, από κάποιους συνανθρώπους μας, που τάχα για το έθιμο, «βομβαρδίζουν» προς κάθε κατεύθυνση, ξέροντας μάλιστα τι κακό μπορεί να προξενήσουν. Το φαινόμενο έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και σε πολλά χωριά της Ευρυτανίας και επ΄ αυτού θα πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν γίνει το κακό. 

ΕΟΡΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ Μήνυμα αγώνα και ενότητας από το Σύχνικο

Με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, εορτάστηκε και φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά. Στην Ευρυτανία ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, για πρώτη φορά και μετά από απόφαση του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ν. Ευρυτανίας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κεφαλοβρυσιωτών (Σύχνικου), πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Σύχνικο. Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην όμορφη πλατεία του Σύχνικου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κολοκώτσιος και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Απεραντιακός-Α.Σ. Τολοφώνα/Ερατεινή 2-0 Γράφει ιστορία η ομάδα του Κώστα Πασσά

Στα προημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Απεραντιακός.

Η ομάδα του Κώστα Πασσά, επικράτησε της Ερατεινής με 2-0 και έτσι πέρασε στους «8» όπου θα αντιμετωπίσει το γνώριμο Λιανοκλάδι σε αγώνα που θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου, σε ουδέτερο γήπεδο, που θα αποφασιστεί τις προσεχείς ημέρες από την ΕΠΟ.

Με παρέμβαση Καραμπά εξασφαλίστηκαν οι πόροι για 4 μεγάλα έργα στην Ευρυτανία

Το φίδι από την τρύπα έβγαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς δίνοντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για το έργο ολοκλήρωση δρόμου Σαρκίνη – Καταβόθρα. Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ 766, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας, επί Νομαρχίας Κώστα Κοντογεώργου. Η σύμβαση του έργου ανερχόταν στο 1.813.000,00 ευρώ με υπάρχουσα πίστωση 800.000,00 ευρώ.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ενημέρωση Εμπόρων, κτηνοτρόφων, 
Παχυντών, Νομικών Προσώπων κ.α.
Ενημέρωση ενδιαφερομένων για την 

Απογραφή Γεωργικών Μηχανημάτων»

ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Διατροφή, Άσκηση και Υγεία Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 - Ώρα 18.00 Αίθουσα Προβολών Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου

ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ευρυτανίας
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου

Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (ΤΕΙ Λαμίας, παράρτημα
Καρπενησίου) Γενικό Λύκειο Καρπενησίου
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου
 Σύλλογος Νέων για την Ευρυτανία

Διατροφή, Άσκηση και Υγεία

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 - Ώρα 18.00
Αίθουσα Προβολών
Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου

Ομιλητής: Θανάσης Τζιαμούρτας
Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ
Παν/μιου Θεσσαλίας

Το πυροβόλησε για άγνωτο λόγο

Μεσημβρινές ώρες της 28-4-2011 σε Δ.Δ. του Δήμου Αγράφων (Σιβίστα) , ένας άνδρας ετών 82, κάτοικος Αθηνών, για ασήμαντο λόγο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα, εναντίον κατοίκου της περιοχής, ετών 61, κτηνοτρόφου, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.
Ο δράστης συνελήφθη και με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ευρυτανίας.
Το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων ( ανάκληση της  Άδειας Κατοχής κ.λ.π.). Προανάκριση  ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου.

Συνάντηση προέδρου και αντιπροέδρου ΔΕΥΑΚ με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης

Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Άρδευσης Καρπενησίου (ΔΕΥΑΚ), Παντελής Χαλκιάς και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Φούφλιας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τόσο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος όσο και ο διευθυντής της Επιχείρησης κ. Δημήτρης Μπαμπαλής, ενημέρωσαν τον κ. Βαγγέλη Καρφή, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, τον κ. Ντίνο Μπομποτσιάρη, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας και τον κ. Βασίλη Λάππα, εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Πρόσκληση μελών για συνεδρίαση

Συνεδριάζει στις 06-05-2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων η  Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Πλατ. Ελευθερίας 3, 1ος όροφος), με τα παρακάτω θέματα:ΘΕΜΑ  1ο : Έγκριση πρακτικών συνεδριάσεως  στις 19/04/2011.

Ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας Ανδρέα και Φρειδερίκης Μαθέ


Ένα μικρό εικονοστάσι στο χώρο που άφησε την τελευταία του πνοή ο αξιαγάπητος σε όλους μας Γιάννης Μαθές. Ας είναι αωνία του η μνήμη.

Η φυλή των Λέμε-Λέμε

Γράφει
ο Γιώργος
Σταυράκης



Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη συνομοταξία ανθρώπων που τους συναντάμε σχεδόν παντού. Η πατρίδα μας εκτός από το μοναδικό κλίμα και τον κλασικό πολιτισμό της, διαθέτει ακόμη και μια άλλη μοναδικότητα. «Τις αυθεντίες γνώσεων». Αυτούς που ονομάζουμε ξερόλες.
Στα ίδια άτομα θα βρείτε το δικαστή, τον οικονομολόγο, το στρατηγό, τον πολιτικό, τον παιδαγωγό. –Συνήθως τους συναντάμε στα Καφενεία και πολλούς άλλους χώρους όπου μηρυκάζουν τα κακώς κείμενα επιδεικνύοντας κιόλας άφθονο (ψευδο)ιδεαλισμό. Με εκπληκτική φοβαροφάνεια και ύφος επιμένουν στη δική τους άποψη ιδεοληπτικά,  χωρίς να δέχονται εύκολα και την άλλη άποψη. Σε κάθε περίπτωση βγάζουν τον εαυτό τους απ’ έξω για την κοινωνική φαυλότητα την οποία υποτίθεται στηλιτεύουν. Τη φυλή των Λέμε-Λέμε την βοηθάει ιδιαίτερα πολύ το μεγάλο περίσσευμα δημοκρατίας και η ελεύθερη διακίνηση «πολτοποιημένων» ιδεών από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δελτία ειδήσεων με πλεόνασμα σχολίων επί σχολίων που φτάνουν σε διάρκεια τη μία ώρα, είναι ένα παράδειγμα.  

Πρωτιές και μετάλλια για τα μέλη της ΑΛΑΚ στον πρώτο αγώνα gr-drift για το θεσσαλικό πρωτάθλημα T.T.R.C 2011

Πρωτομαγιά στα Τρίκαλα έκαναν 20 περίπου  μέλη και φίλοι της Α.Λ.Α.Κ  συμμετέχοντας, αλλά και  παρακολουθώντας, τον πρώτο αγώνα  gr- drift για το θεσσαλικό πρωτάθλημα T.T.R.C 2011, στο οποίο έλαβαν μέρος συνολικά 50 διαγωνιζόμενοι.
Με την βροχή να πέφτει ακατάπαυστα ξεκίνησαν το Σάββατο και την Κυριακή για να βρεθούν στην πίστα των Τρικάλων, παρόλα αυτά τα προβλήματα που τους δημιούργησε η βροχή, δεν ήταν αρκετά για να τους εμποδίσουν να διαγωνιστούν και να προσφέρουν ένα ωραίο θέαμα. Οι οδηγοί προσπάθησαν με δυσκολία να κρατήσουν τα οχήματά τους μέσα στα όρια του αγωνιστικού χώρου, κάνοντας μάλιστα και καλούς χρόνους, χωρίς ευτυχώς, να σημειωθεί κάτι δυσάρεστο λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών Π.Ε. που φεύγουν από το νομό Ευρυτανίας.

Η θέση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας επιβεβαιώνοντας την απόσταση του από τα προβλήματα και τις ανησυχίες του λαού, που ζει δύσκολα, πληρώνοντας πανάκριβα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν η πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο. 
Βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν η διαμόρφωση των οικονομικών προγραμμάτων, που αποτελούν την βάση λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης.

Με σημαντικά θέματα η 3η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος

Στην Λαμία, την περασμένη Τετάρτη 27 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε  η τρίτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος με 12 θέματα σε ημερήσια διάταξη τα οποία ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία
Στη συνεχεία ακολούθησε  μία Ειδική Συνεδρίαση με θέμα συζήτησης  την απογραφή των στοιχείων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων και διαθέσιμων χρημάτων της περιφέρειας.
Προ ημερησίας διατάξεως τέθηκαν τα εξής :

«Έφυγε» ένας υπέροχος άνθρωπος

Στην αιωνιότητα ταξίδεψε, ο Χαραλάμπης Δημ. Πατσιούρας, γνωστότερος ως ΜΠΑΚΗΣ, από την Ανατολική Φραγκίστα. Ο εκλιπών, πλήρης ημερών, «έφυγε» από κοντά μας, ξημερώματα της 2ας Μαΐου 2011, χάνοντας την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου είχε μεταφερθεί λίγο νωρίτερα από το σπίτι του.
Ο αγαπητός ΜΠΑΚΗΣ, ήταν για όλους τους συγχωριανούς, ο καλός γείτονας, ο γνήσιος φίλος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και ο πάντα παρών τόσο σε στιγμές χαράς όσο και στις δύσκολες στιγμές του πόνου και της λύπης σε κάθε σπιτικό.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως αυτοκινητιστής, μακριά από την Ανατολική Φραγκίστα και όταν επέστρεψε στο χωριό, ασχολήθηκε με το καφενείο που διατηρούσε στο χωριό αλλά και με την κτηνοτροφία, γιατί αγαπούσε τα ζωντανά και ήθελε να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του με αυτά. 

Η αισιοδοξία της πράξεως

Αυτόν τον καιρό της κρίσης, της δυσπραγίας, της ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, εντείνονται και η μεμψιμοιρία, τα παράπονα, τα σχόλια εναντίον των διοικούντων τη χώρα, το χωριό και την πόλη. Με τη διαχρονική φυσική μας ροπή στην υπερβολή του τραγικού, έχουμε τη συνήθεια να μεγενθύνουμε όλα τα δυσάρεστα και να αποσιωπούμε τα λίγα θετικά και ελπιδοφόρα. Ένα μίγμα ανάλογων αισθημάτων δημιουργεί απαισιοδοξία, που απλώνεται σε όλον τον πληθυσμό με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Μνήμη Γ. Καραϊσκάκη , Αρχιστρατήγου 184 χρόνια από το θάνατό του

Ικανοποιώντας το αίτημα εκατοντάδων αναγνωστών μας, δημοσιεύουμε εκ νέου τον Επικήδειο που εκφώνησε ο Σπυρίδωνας Τρικούπης στην εξόδιο του Μεγάλου Στρατηγού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. 
Ταυτόχρονα ευχαριστούμε τον συνεργάτη μας Ηλία Μπουμπουρή, για την αποστολή του σπουδαίου αυτού θέματος. 
Στη φωτό ο Ηλίας Μπουμπουρής , Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΩΝ, στη γενέτειρά του τον ιστορικό Μάραθο, δίπλα από τον ανδριάντα του ΗΡΩΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ.


Από την πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης Αίτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ, επανεκδόθηκαν το Μάρτιο του 2011, μετά από 175 χρόνια , «Οι Σωζόμενοι Λόγοι» του Σπυρίδωνος Τρικούπη, πατέρα του Χαρίλαου Τρικούπη.  Είχαν εκδοθεί το 1836 στο Παρίσι από τις εκδόσεις Κ.ΕΒΕΡΑΡΤΟΥ,  με την πρωτοβουλία  - και τη  χορηγία θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα - του Πάντια Ράλλη, κάτοικου Λονδίνου,  με την άδεια τού  φίλου του,  Σπυρίδωνος Τρικούπη. (Στο βιβλίο υπάρχουν οι επιστολές που αντάλλαξαν για το θέμα ο Ράλλης με τον Τρικούπη) .

Νεκροθάφτες της Ιστορίας

Γράφει ο Δημήτρης Ι. Γκορόγιας

Είναι γεγονός ότι η κοινωνία μας σήμερα, στη μοντέρνα εποχή, παρουσιάζει αδικαιολόγητες , ίσως και δικαιολογημένες παραξενιές. Πολλά και μοντέρνα σχολεία, πολλά μαθήματα, πολλοί Η/Υ κλπ. δεν φαίνεται να οδηγούν σε καλό δρόμο. Οι γνώσεις δεν συμβαδίζουν πάντα με την μόρφωση, υλιστική η εποχή, βλέπετε. Λείπουν οι πρακτικές γνώσεις, η επαφή με την πραγματικότητα. Αξιοπρέπεια, σεβασμός, εμπιστοσύνη … απουσιάζουν!

Σέντρα την Κυριακή στο Β΄ τοπικό με τα ματς ΑΕΚ - Αγία Τριάδα και Αναγέννηση Παλαιοκατούνας - Φραγκίστα

Με την διεξαγωγή δυο αναμετρήσεων την Κυριακή 8 Μαΐου ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Στο φετινό πρωτάθλημα θα μετέχουν συνολικά 6 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε δυο ομίλους των 3 ομάδων. Δηλαδή θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο, ενώ μια ομάδα θα κάνει ρεπό.

Έγινε η Κλήρωση για το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου

Τη Τρίτη 3 Μαΐου 2011 και ώρα 15:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η κλήρωση για τη δημιουργία ομίλων και τη διεξαγωγή αγώνων του 1ου Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, παρουσία της οργανωτικής επιτροπής, καθώς επίσης και εκπροσώπων από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Την κλήρωση έκανε ο κ. Σεραφείμ Λερογιάννης, υπάλληλος των Δημοτικών Γυμναστηρίων Καρπενησίου.
Το πρόγραμμα επισυνάπτεται. Στη φωτο τα αστέρια της KRENTI BULLS, Κ. Μάκκας και Ν. Βούρτσας.

Σήμερα για το Κύπελλο με τον Τολοφώνα και την Κυριακή πέφτει η αυλαία στην Δ΄ Εθνική

Την Τολοφώνα Ερατεινής θα υποδεχτεί σήμερα στο Καρπενήσι στις 4,30 μ.μ. η ομάδα του Απεραντιακού. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τον πολύ σπουδαίο αυτό αγώνα που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Καρπενησίου, για να φτάσουν όσο πιο ψηλά στο θεσμό αυτό.
Η Ερατεινή τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Φωκίδας και σίγουρα ο Απεραντιακός έχει την μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου ερασιτεχνών και να πετύχει μια σπουδαία διάκριση.

Το Σάββατο 7/5 ο 1ος τελικός για την κούπα

Το ερχόμενο Σάββατο 7/5 θα ξεκινούν οι τελικοί αγώνες των Play Off, μεταξύ  ΑΠΟΚ και Αγράφων για την κούπα του Πρωταθλητή και την άνοδο σε μια σειρά αγώνων.
Ο 1ος στη σειρά τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μάιου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στις 5.30 το απόγευμα και ο 2ος το μεθεπόμενο Σάββατο 17 Μαΐου στο αθλητικό κέντρο. Ενώ δεν έχει οριστεί η ημερομηνία του 3ου τελικού, εάν αυτός χρειαστεί.

Άγιος Προκόπιος - Βελούχι 0-5 Δια περιπάτου στον τελικό

Στον μεγάλο τελικό  των Play Off , όπου θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα προκρίθηκε, όπως άλλωστε και αναμένονταν το Βελούχι μετά και την 2η επιβλητική του νίκη επί του Αγίου Προκοπίου με σκορ 5-0.
Η ομάδα του Γιάννη Ελεφάντη έκανε πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη, κυριάρχησε και σκόραρε ακατάπαυστα για την τελική επικράτηση. Δημιούργησε παράλληλα αρκετές καλές στιγμές μπροστά από τα καρέ των γηπεδούχων. Πολύ καλός ήταν ο 19χρονος δεξιός μπακ Ζαχαρίας Πολυτσέρης, που σκόραρε δυο τέρματα.

Ραπτόπουλο-Άγραφα 1-3 Πανάξια στον τελικό οι ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΑΙΟΙ

Στο μεγάλο τελικό προκρίθηκαν τα Άγραφα μετά την νίκη τους στον δεύτερο ημιτελικό με 3-1 εκτός έδρας, επί της Δόξας.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, έκανε 2 τις νίκες στα ημιτελικά και έτσι τώρα θα αντιμετωπίσει το ΒΕΛΟΥΧΙ, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία τους, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.  

Ομιλίες σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Στα πλαίσια της εφαρμογής προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία, το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, θα πραγματοποιήσει το πρώτο 15θήμερο του Μαΐου 2011, ομιλίες – παρουσιάσεις στους μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης των Δημοτικών σχολείων του Νομού, με στόχο την ενίσχυση της αντικαπνιστικής εκστρατείας – πρόληψη – διακοπή, σύμφωνα και με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά από πρόταση του Ευρυτάνα Δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη Επίτιμος Δημότης Αλιάρτου ο Αρχιεπίσκοπος

Επίτιμος δημότης Αλιάρτου ανακηρύχθηκε μετά από πρόταση του δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη που κατάγεται από την Πρασιά Ευρυτανίας και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος το περασμένο Σάββατο ενώ στη συνέχεια ο Μακαριότατος εγκαινίασε τον Ψηφιακό Διαδραστικό Εκθεσιακό Χώρο της Χριστιανικής Βοιωτίας έργο μοναδικό στην Ελλάδα.
Το μουσείο στεγάζεται σε κτίριο του δήμου στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου και αναμένεται να αποτελέσει πόλη έλξης επισκεπτών όχι μόνο από τη Βοιωτία και τη Στερεά από ολόκληρη τη χώρα. 

Από 4 Ιουλίου η κατασκηνωτική περίοδος για τα παιδιά γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων

Με την υπ’ αριθμ. 24977/20-4-2011 ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνεται προς τους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Υπουργείου καθώς και προς τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, δασεργάτες και αλιείς ότι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του που βρίσκονται στο Σούνιο και μπορούν να παραθερίσουν εντελώς δωρεάν.

ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ!!!

Γράφει ο
Ηλίας Γ. Προβόπουλος 


Από χρόνια τώρα είχα ταχθεί υπέρ του «αντάρτικου», εναντίον κάποιων αποφάσεων της Ε.Ε. για την κατάργηση του κοκορετσιού, του σπληνάντερου και άλλων ποικίλων εδεσμάτων που παρασκευάζονται από τα εντόσθια των ελληνικών αμνοεριφίων. Πίστευα δε και δεν έχω υποχωρήσει το ελάχιστο από τη γνώμη, ότι οι γραφειοκράτες της Ευρώπης που βγάζουν αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις, έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης (ακόμη και δικοί μας «εφιάλτες» συνέβαλαν με κατηγορίες) και οι οποίοι ευρωπαίοι, ουδέποτε έχουν δοκιμάσει ζεστό κοκορέτσι σε λαδόκολα ή τράβηξαν κρυφά μια πέτσα από τον οβελία για να έχουν τη δική τους γνώμη.

«ΜΝΗΜΗ ΤΑΚΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑ, Πολιτικό Μνημόσυνο Δημητρίου Α. Τουλούπα»

Έκδοση του βιβλίου  «ΜΝΗΜΗ ΤΑΚΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑ, Πολιτικό Μνημόσυνο Δημητρίου Ανδρέα Τουλούπα», Επιμέλεια: ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ Σ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ, Πρόλογος: Αναστάσης Ι. Πεπονής, Έκδοση Πανευρυτανικής Ένωσης και Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών, Αθήνα 2011, σελ. 282.
Ένα επιβεβλημένο  χρέος, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, εκπληρώνεται από τους Ευρυτάνες με την έκδοση του παραπάνω βιβλίου από την Πανευρυτανική Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών (ΕΥ.Κ.Ε.Σ.Ε.), προς έναν υπέροχο ΑΝΘΡΩΠΟ, έναν  ακέραιο Πολιτικό και Δάσκαλο  της πολιτικής, τον αείμνηστο ΔΗΜΗΤΡΙΟ (ΤΑΚΗ) Α. ΤΟΥΛΟΥΠΑ.
Με την έκδοση  αυτή, όπως τονίζει στον πρόλογό του ο Αναστάσης Ι. Πεπονής,  η Πανευρυτανική Ένωση και το ΕΥ.Κ.Ε.Σ.Ε. τιμούν «τη μνήμη μιας ξεχωριστής προσωπικότητας που και αγάπησε και τίμησε την Ευρυτανία.  Φίλοι του Τάκη Τουλούπα, πάντως ο υπογραφόμενος, αντιλαμβάνονται την παρούσα έκδοση, καθώς και την  εκδήλωση που μεταφέρεται στο Πρώτο Μέρος της, και σαν έμμεση αναγνώριση του λάθους εκείνων των Ευρυτάνων που αρνήθηκαν  με την ψήφο τους να στείλουν τον Τάκη Τουλούπα στη Βουλή το 1977. Στέρησαν έτσι και την Ευρυτανία από ένα καταξιωμένο αντιπρόσωπο και τη Βουλή από ένα βουλευτή του μετρημένου, τεκμηριωμένου και υπεύθυνου λόγου…».

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Διαβάστε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

* Τι λέει ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος στην αποκλειστική συνέντευξή του στην Βάσω Φεγγούλη.


* Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ευρυτανία.


* Για την παρέμβαση Καραμπά για πορεία 4 έργων στην Ευρυτανία.



Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

10ο Ιστορικό ράλλυ Ακρόπολις

Το 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί 5 με 8 Μαΐου 2011 και το κέντρο του θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα.

Μόλις πέντε ημέρες απομένουν για την έναρξη του 10ου Mercedes-Benz Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις που από τις 5 μέχρι και τις 8 Μαΐου θα ξυπνήσει και πάλι μνήμες άλλων εποχών πιστοποιώντας με το μέγεθος του αριθμού των συμμετοχών του τη σπουδαιότητά του.

Μέσα στο Μάη ξεκινάει ο σχεδιασμός για τη νέα Κρέντη Νέος Πρόεδρος και νέος Προπονητής, οι πρώτες κινήσεις


Ριζικές αλλαγές θα έχουμε όπως όλα δείχνουν στην ομάδα της Κρέντης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, μέσα στον Μάιο, στο Σύλλογο θα εκλεγεί νέο Δ.Σ. συμβούλιο καθότι εκπνέει η προβλεπόμενη από το Καταστατικό θητεία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου και κε των πραγμάτων και νέος Πρόεδρος.


Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος Κώστας Μάκκας, δεν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα, όμως θα παραμείνει στον Σύλλογο, προσφέροντας από άλλο πόστο.