Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - Μια πόλη κόσμημα

Το Καρπενήσι θεωρείται, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους πλέον γραφικούς προορισμούς της ενδοχώρας, καθότι πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη με σημαντική ιστορική παράδοση, με μοναδικό φυσικό τοπίο και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Ωστόσο όμως αυτή η μικρή πόλη, χρειάζονταν και κάποιες ακόμη ξεχωριστές πινελιές – παρεμβάσεις, έτσι ώστε να αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο και να μετατραπεί σε μια πόλη κόσμημα.

Ξεκινά σήμερα στο Καρπενήσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας – Mountain Bike (MTB)


















Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας – Mountain Bike (MTB)
Αντοχή - Cross Country Ολυμπιακής Μορφής (XCO) & Κατάβαση - Downhill (DHI)
Κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων – Ανδρών & Γυναικών - Καρπενήσι 19-21 Ιουλίου 2013

Η Νεολαία του Kick Boxing στο Καρπενήσι


Η Εθνική Ομάδα Εφήβων-Νεανίδων Kick Boxing θα φιλοξενηθεί στο Καρπενήσι από τις 21 έως 26 Ιουλίου από τον Αθλητικό Σύλλογο T.K.D. Ευρυτανίας με σκοπό την καλύτερη αγωνιστική προετοιμασία των Αθλητών με τους δικούς μας Αθλητές με στόχο την καλύτερη συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στις 14-16 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία.

 Την Εθνική Ομάδα θα συνοδεύουν και θα προπονούν  ο ομοσπονδιακός προπονητής της Π.Ο.Κ Τσικούρης Ιωακείμ και οι προπονητές του Αθλητικού Συλλόγου T.K.D. Ευρυτανίας Ζαρμακούπης Νίκος και Σταύρος. Οι λάτρεις του Αθλήματος μπορούν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου 1 δίπλα στο Ταχυδρομείο.

Ξεχωριστή μέρα για τους Ευρυτάνες το ΑΝΤΑΜΩΜΑ της ΟΕΣ


Με επιτυχία και άψογη οργάνωση, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 14 Ιουλίου στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, το ετήσιο Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων. Η εκδήλωση είχε ξεχωριστό χαρακτήρα καθώς φέτος γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια παρουσίας της ΟΕΣ

Επίσκεψη ουσίας και καταγραφή προβλημάτων στην “άγονη γραμμή” του Δήμου Αγράφων από τους Βουλευτές των ΑΝΕΛ Νικόλα Κουίκ και Ραχήλ Μακή και τον Πολιτευτή Κώστα Μπακόλα

Διήμερη επίσκεψη στην Ευρυτανία και κυρίως στην ξεχασμένη «άγονη γραμμή» του Δήμου Αγράφων, πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου 2013, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς - Νικόλας Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια και η Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ραχήλ Μακρή.

Διοργάνωση 1ο Τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων

Ο Δήμος Αγράφων για πρώτη φορά διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5. Σύμφωνα με την ανακοίνωση την Δευτέρα 05 Αυγούστου 2013 θα ξεκινήσει το 1ο Τουρνουά 5Χ5 στον Δήμο Αγράφων.
Από την Οργανωτική Επιροπή ανακοινώνεται ότι:
Όλες οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τη Παρασκευή 26 Ιουλίου, στο Γραφείο Δημάρχου και στο τηλέφωνο 2237351320.

Την μίσθωση 10 μηχανημάτων προκηρύσσει η ΠΕ Ευρυτανίας

Η ΠΕ Ευρυτανίας με ανακοίνωσή της προκηρύσσει Δημόσιο Μειοδο¬τικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την συντήρηση του οδικού δικτύου  στα όρια του Δήμου Καρπενησίου»  προϋπολογισμού 120.000,00  ΕΥΡΩ  με το ΦΠΑ.
Για τα μηχανήματα που ενδιαφέρεται η ΠΕ Ευρυτανίας είναι για την μίσθωση Αλατοδιανομέα – Λεπίδα για την μίσθωση Διαμορφωτήρα, Ισοπεδωτή (grader) από 120 HP έως 160 HP ,

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 564 ΜΕΡΟΣ Α΄

*Δεν βλέπω φως στον Δήμο Αγράφων, παρά τα όσα λέγονται ότι η κατάσταση θα διορθωθεί. Ο Δήμος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, λεφτά δεν υπάρχουν για πετρέλαιο, η μεταφορά των σκουπιδιών από τα χωριά γίνεται μετ΄ εμποδίων και μόνο αν κάποιος Αντιδήμαρχος βάλει το χέρι στην τσέπη του και γεμίσει το ρεζερβουάρ της σκουπιδιάρας,

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στην αίθουσα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ, Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, στις 11 π.μ. ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΛΔΑΣΑΙΩΝ του Καθηγητή του Α.Π.Θ. Θανάση Γιαννακόπουλου

Στην συγγραφή ενός ξεχωριστού βιβλίου, αφιερωμένο στους Γιολδασαίους, προχώρησε ο Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Γιαννακόπουλος, άξιος απόγονός τους. Στον σπουδαίο αυτό πόνημα, από τον συγγραφέα γίνεται αναφορά στην μεγάλη οικογένεια των Γιολδασαίων, στα πέντε αδέλφια- καπεταναίους, που συμμετείχαν  στον αγώνα του 21,και στα 8 πρωτοξάδελφα που έλαβαν μέρος στους αγώνες για την Πίστη και το Γένος. Στους Βαλκανικούς πολέμους  ο εγγονός του Μήτρου Γιολδάση από Μαρίνο, έπεσε μαχόμενος στη Μάχη Κιλκίς –Λαχανά, καθώς και ο Στρατιώτης Φώτης Γιολδάσης, απόγονος του Νκόλαου Γιολδάση, από το Λυκοχώρι Αιτωλ/νίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, στην  Συνεδρίασή του στις 5-7-2013 εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο Ψήφισμα :

Ένα Ευρυτανόπουλο στη Βέρντερ Βρέμης Τρέλανε τους Γερμανούς Ο Αλέξης Ασπρογιάννης από τον Άγιο Γεώργιο

Ένα Ευρυτανόπουλο, σπάνιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, που κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο του πρώην Δήμου Φραγκίστας, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την φημισμένη Βέρντερ Βρέμης. Πρόκειται για τον  15χρονο Αλέξη Ασπρογιάννη, γιο του Αστυνομικού  Παναγιώτη Ασπρογιάννη και εγγονός του Λευτέρη Ασπρογιάννη, στελέχους των ΑΝΕΛ στην Ευρυτανία. Την ποδοσφαιρική εξέλιξη του πιτσιρικά που ζει στο Αγρίνιο και έπαιζε μέχρι πρότινος ποδόσφαιρο στην Ακαδημία «Ελπίδες Αγρινίου», φτάνοντας και στην Εθνική, παρακολούθησε με ενδιαφέρον η Γερμανική ομάδα και την κατάλληλη στιγμή το ενέταξε στο δυναμικό της.
Ο νεαρός ήδη έκανε προπονήσεις στην Βέρντερ και φυσικά έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας των «πράσινων» της Βρέμης. Είναι δε τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Βέρντερ και η πίστη τους στο ταλέντο του, που παρά τα τυπικά εμπόδια να υπογράψει πριν συμπληρώσει τα 16 χρόνια, δεν θέλουν να χαθεί ούτε μια μέρα δουλειάς στον νεαρό επιθετικό.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Έντονη αντίδραση για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, Θέση παίρνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου για τις νέες εξελίξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στους Δήμους, σχετικά με τη διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών, των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και των καθηγητών των Τεχνικών Λυκείων.
Με ανακοίνωσή του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση των Δομών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων και τονίζει πως η κατάργηση των παραπάνω Δημοτικών Δομών θα φέρει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ιερές αγελάδες - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε πάντα την εσωτερική ανάγκη κάποιος να προστατεύει και εμείς με τη σειρά μας να προστατεύουμε κάποιους άλλους.

Το Πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Καρπενησίου διοργανώνει τις Γιορτές Δάσους, που πραγματοποιούνται τον Ιούλιο και Αύγουστο σε όλα τα χωριά του Δήμου.
Για Τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Εν Όρεσι, όπου φέτος θα φιλοξενήσει τον Γιάννη Αγγελάκα, την Νατάσα Μποφίλιου, τον Γιάννη Χαρούλη, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Σωκράτη Μάλαμα, ενώ η μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού είναι αυτή του Αντώνη Ρέμου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.
Όλο το πρόγραμμα των γιορτών έχει ως εξής:

Υγειονομικό έλεγχο ζητά ο Λ. Τσιτσάνης 1.σε χώρους εστίασης –ταβέρνες , εστιατόρια κ.λπ. 2.πόσιμο νερό-υδραγωγεία αποχετευτικά συστήματα Τοπικών Κοινοτήτων. 3.Περιβάλλον-ρίψη άχρηστων υλικών.

 
Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες

Διατυπώνονται διαμαρτυρίες και έντονες ανησυχίες κατοίκων αλλά και επισκεπτών-τουριστών σχετικά 1. με τους χώρους εστίασης-ταβέρνες , εστιατόρια κ.λπ. που δεν πληρούν  τους όρους υγιεινής 2. με το πόσιμο νερό- υδραγωγεία, δεξαμενές, δίκτυο μεταφοράς, σωληνώσεις, διαρροές, σκουριές κ.λπ. αποχετευτικά συστήματα, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και ρύπανση του περιβάλλοντος  και 3.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β 563

*Σοβαρή και δικαιολογημένη στο απόλυτο η παρέμβαση Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αγράφων για το θέμα της επιχορήγησης των Αθλητικών Σωματείων.

Υπό διάλυση ο Νομός Ευρυτανίας - Στη Λαμία η Εφορία και το Γηροκομείο, λουκέτο στο Στρατολογικό Γραφείο, παύουν τη Δημοτική Αστυνομία, εξελίξεις και για τους σχολικούς φύλακες, σενάρια για το Δασαρχείο και έπεται συνέχεια…

Ντόμινο νέων μέτρων ανακοινώνονται κάθε μέρα από την Κυβέρνηση, μετά τις μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνώντων προς την Τρόικα. 
Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, διαθεσιμότητα εργαζομένων και η ανεργία να χτυπάει κόκκινο και στους νέους κάτω των 25 χρονών να αγγίζει το ποσοστό του 65%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ