Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μουσικές βραδιές στο Δήμο Καρπενησίου

Στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους του Δήμου Καρπενησίου σχεδόν κάθε βράδυ οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης και των γύρω χωριών μπορούν να απολαμβάνουν μουσικές βραδιές.
Την εβδομάδα που διανύσαμε μουσικές νότες ακούγονταν σε κάθε γωνιά του Δήμου Καρπενησίου, δημιουργώντας την αίσθηση της ξεγνοιασιάς, της ηρεμίας και φυσικά της διασκέδασης.

ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ LINE UP ΤΟΥ «EN’ORESI» FESTIVAL 11, 12 & 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ήρθε η ώρα να πάρουμε 

τα βουνά για δεύτερη χρονιά!

Με φόντο τη μαγική φύση του Καρπενησίου, το «En ’Oresi» festival, ένα φεστιβάλ με ... ορεινό χαρακτήρα, θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά στις 11, 12 & 13 Αυγούστου στον καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.

Έκκληση επιστημόνων για παύση χρήσης αμιάντου Άμεση η απομάκρυνση του ΕΛΕΝΙΤ από τα κτήρια που υπάρχουν στο Δήμο Αγράφων

Έκκληση για την απαγόρευση εξόρυξης, χρήσης και εξαγωγής όλων των μορφών του αμιάντου, σε παγκόσμιο επίπεδο, απηύθυναν την Τρίτη 150 διεθνείς οργανισμοί υγείας και επιστήμονες από 20 χώρες.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Κεμπέκ να χορηγήσει δάνειο ύψους 58 εκατομμυρίων δολαρίων για την επαναλειτουργία των μεταλλείων αμιάντου Johns-Manville, με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή του ορυκτού για άλλα 20 χρόνια.

Η 1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Όλα καλά στο Αντάμωμα της ΟΕΣ στη Σωτήρα, όμως πολύς κόσμος δεν ήλθε. Μήπως θα έπρεπε να γίνει περισσότερη διαφήμιση – ενημέρωση;

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αναβίωση Παραδοσιακών Παιχνιδιών Μικροί και μεγάλοι γίνανε ένα

Μια τεράστια παιδική χαρά έγινε το απόγευμα της περασμένη Τετάρτης η Πλατεία του Προφήτη Ηλία στον Ξηριά με μικρούς και μεγάλους να παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια και να μεταφέρονται σε μια άλλη εποχή.

«Έκλεισαν» στην Κρέντη Μπαϊκούσης και Παπαναστασίου και ακολουθούν δυο (2) ακόμη σπουδαίες μεταγραφές

Σε δυο ακόμη σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις προχώρησε ο Α.Ο. Κρέντης. Η Διοίκηση, θέλοντας να ενισχύσει και άλλο την ομάδα για την νέα αγωνιστική περίοδο, μετά την απόκτηση του Πάτρου, ανανέωσε την συνεργασία της με τον έμπειρο μέσο Γιάννη Μπαικούση ενώ έδωσε τα χέρια και με τον 29χρονο αμυντικό Κώστα Παπαναστασίου, που πέρυσι αγωνίζονταν σε ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ με θέμα: «Ιστορία και Πολιτισμός της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά Ευρυτανίας» ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ένα ακόμα γιγαντιαίο εγχείρημα της Πανευρυτανικής Ένωσης σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Πρόκειται για το 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά στις 20, 21 και 22 Ιουλίου 2012 με θέμα: «Ιστορία και Πολιτισμός της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά Ευρυτανίας»Η άψογη συνεργασία με τους συνδιοργανωτές ήτοι την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον Δήμο Καρπενησίου, τον Οργανισμό Περιβάλλοντος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου (ΟΠΠΑΔΗΚ),

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Σημαντική αλλά και ουσιαστική θεωρείτε η κίνηση της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου, να καταθέσει πρόταση στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου για την καθιέρωση διαφορετικού τιμολογίου στο πετρέλαιο θέρμανσης για το Νομό Ευρυτανίας με όποιον τρόπο επιλεγεί τελικά, στο ύψος της τιμής ανά λίστρο των 80 λεπτών για οικογενειακό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έως 40.000 ευρώ ετησίως και 90 λεπτών/λίτρο  για οικογενειακό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για μια πολύ θετική πρωτοβουλία που αναμένεται να υποστηριχτεί αρμοδίως.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΟΕΣ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, στη Σωτήρα Ανατ. Φραγκίστας, την περασμένη Κυριακή 29 Ιουλίου 2012.  Στη φυσική του θέση, όπως πολλοί είπαν, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την ΟΕΣ και τον Δήμο Αγράφων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΣ Δρ. Φιλοσοφίας Παν. Francis Marion, USA: «Πρέπει να επιστρέψουμε στις παλαιές καλές αρχές μας»

Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των γραμμάτων, σήμερα έχουμε την μεγάλη χαρά, να φιλοξενούμε στην εφημερίδα μας, συνέντευξη ενός κορυφαίου πανεπιστημιακού δασκάλου, που διαπρέπει χρόνια στο εξωτερικό ως Δρ. Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Francis Marion, USA του κ. Ανδρέα Καμπιζιώνη, που διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ευρυτανία και τους Ευρυτάνες γενικότερα.

Γιορτή πέστροφας από το Σύλλογο Γυναικών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιουλίου 2012 η γιορτή πέστροφας από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας.
Η γιορτή που για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλόβρυσο ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους 2012 του Δήμου Καρπενησίου και χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και από την άψογη οργάνωση.

Νικόλαος Στασινός - Ταξίαρχος Σε στιβαρά χέρια η Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας

Στο τιμόνι της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας παρέμεινε ο κ. Νικόλαος Στασινός, μετά τις κρίσεις που έγιναν προ ημερών στο Σώμα. Ο κ. Στασινός, ένα έμπειρο και δοκιμασμένο στέλεχος της ΕΛΑΣ, προήχθη στο Βαθμό του Ταξιάρχου και έτσι αναβαθμισμένος πλέον θα συνεχίσει να υπηρετεί την Αστυνομική Δ/νση του τόπου μας από την επιτελική θέση του Διευθυντού, αγωνιζόμενος πάντα για αποτελεσματική και ποιοτική αστυνόμευση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρυτανίας. Η μέχρι τώρα παρουσία και το εν γένει έργο του, έδειξαν ότι η Αστυνομική Δ/νση Ευρυτανίας βρίσκεται σε σίγουρα και στιβαρά χέρια και γι΄ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι θα υπάρχει και ανάλογη συνέχεια.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο πολιτευτής Ευρυτανίας Κώστας Μπακόλας στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του κινήματος μας κ. Πάνο Καμμένο στην ομιλία του κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και με κοινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος κ. Μιχάλη Γιαννάκη και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου, ορίστηκαν τα μέλη των Τομέων Κοινοβουλευτικής Ευθύνης.
Ο Κωνσταντίνος Μπακόλας πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας θα συμμετέχει ως μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με υπεύθυνο Τομεάρχη τον κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο Βουλευτή Ευβοίας.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ



Άργησε λίγα χρόνια αλλά έγινε προχθές και με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, η πρώτη «Γιορτή μούρου» στο Καλεσμένο και έτσι, ένα από τα πιο σπουδαία και ποιοτικά προϊόντα της ευρυτανικής γης πήρε το εισιτήριο να γίνει πιο γνωστό και γιατί όχι, να εμπνεύσει και άλλους ώστε να ασχοληθούν με την παραγωγή του και να βελτιώσουν τα εισοδήματά τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε Φραγκίστα και Κρέντη




Την ιστορική Ανατολική Φραγκίστα επισκέφτηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος, όπως πέρσι έτσι και φέτος, στα τέλη του Ιουλίου βρέθηκε για 2 μέρες (30 και 31/7) στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου και φιλοξενήθηκε από τον πρώην συνεργάτη του, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Αιόλου, Ανατολικοφραγκιστιανό π. Θωμά Χρυσικό.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΝΑ JUKE BOX ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Να κλείνουμε σιγά – σιγά με τα προηγούμενα γιατί από εδώ και πέρα μας περιμένουν δουλειές με φούντες – στην πραγματικότητα αλλά και στον δικτυακό κόσμο…
Για τα πράγματα που αποσύρονται ο λόγος, αυτά που φτάνουν ως παλιά, μεταχειρισμένα, κλεμμένα, αγορασμένα στο παζάρι της Κυριακής στο Μοναστηράκι.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Η 2η ΔΟΣΗ

*Σε χωριό του δήμου Αγράφων προ ημερών έσπευσε ομάδα διάσωσης από την 7η ΕΜΑΚ προκειμένου να απεγκλωβίσει σκύλο που παγιδεύτηκε σε βράχια.