Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος σε Φραγκίστα και Κρέντη




Την ιστορική Ανατολική Φραγκίστα επισκέφτηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος, όπως πέρσι έτσι και φέτος, στα τέλη του Ιουλίου βρέθηκε για 2 μέρες (30 και 31/7) στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου και φιλοξενήθηκε από τον πρώην συνεργάτη του, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Αιόλου, Ανατολικοφραγκιστιανό π. Θωμά Χρυσικό.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Ιουλίου 2012, έφτασε στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου και κατέκλυσε σε ξενώνα του χωριού.
Το βράδυ της Δευτέρας, ο γνωστός νομικός Ευάγγελος Μπίκας που κατάγεται από τη Δυτική Φραγκίστα, παρέθεσε δείπνο στον Μακαριότατο, στο χωριό Κρέντη, στον οποίο συνδαιτυμόνες ήταν ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο καθηγούμενος της Ιεράς μονής Τατάρνης π. Δοσίθεος, ο πατήρ Θωμάς Χρυσικός μετά της οικογένειάς του, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων και Μέλος του ΙΣΚΕ π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος και η Διευθύντρια του ΕΠ κ. Βάσω Φεγγούλη. 
Κατά την άφιξη του στην Κρέντη, τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος και τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης, που του προσέφεραν άνθη και μια εικόνα των Ευρυτάνων Αγίων. Ο κ. Ιερώνυμος ευλόγησε τα παιδιά και τα ευχαρίστησε για την υποδοχή που του έκαναν και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.
Την επομένη τον Μακαριώτατο επισκέφθηκαν στη Δυτική Φραγκίστα και στην οικία του κ. Βαγγέλη και Βούλας Μπίκα, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης,  με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Σουλιώτη, ενώ κατά το μεσημέρι αναχώρησε για την Αθήνα.