Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Εκδρομή με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας τιμώντας το σπουδαιότερο πρόσωπο στη ζωή όλων μας, τη μητέρα, θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στον Άγιο Αθανάσιο Μεγάλου Χωριού, την επόμενη Κυριακή 12 Μαΐου, για να γιορτάσει την Ημέρα της Μητέρας.

Σεμινάριο Μελισσοκομίας από το Δήμο Αγράφων

Ο Δήμος Αγράφων θα πραγματοποιήσει διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στις 10 και 11 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Βίνιανης.
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ.

Αύριο στο Καρπενήσι ο εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού – Το Πρόγραμμα

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941- 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές,

H “ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΣ” ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή, δηλαδή, την Κυριακή του Θωμά, λέγεται «διακαινήσιμος». Γιατί ονομάζεται έτσι;

Στην παλαιά εποχή στην Εκκλησία υπήρχε η τάξη των Κατηχουμένων, όσων δηλ. προέρχονταν από τους ειδωλολάτρες ή τους Ιουδαίους και διδάσκονταν τις αλήθειες της χριστιανικής

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Κώστας Κόλλιας, Βουλευτής Κορινθίας: “... η Ευρυτανία, στο πρόσωπό του Κώστα Κοντογεώργου, έχει βρει έναν πιστό και πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά της για ανάπτυξη”

9ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας - Στους ρυθμούς του προσυνεδρίου
Εξόρμηση βουλευτών της ΝΔ και στην Ευρυτανία 

Πρώτη φορά κόμμα που οδεύει προς το συνέδριο ανοίγει κοινωνικό διάλογο με όλους τους φορείς, χωρίς προαπαιτούμενα.

«ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ

Ιδιαίτερα σημαντική αλλά και ουσιαστική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την κίνηση της Alpha Bank, η οποία έτεινε «Χέρι βοήθειας» προς τους Ενορίτες των Ευρυτάνων Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, που έχουν ανάγκες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Τα σχόλια της εβδομάδας

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά την τιμητική τους στα σχόλια έχουν ξανά τα Άγραφα.  Η λειτουργία του Δήμου βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση, που και ο πιο απαισιόδοξος θα μπορούσε να φανταστεί. Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή δεν είχαμε απαρτία σε πρόσκληση Δ.Σ..

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό Ευρυτανίας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα.