Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Οι υποψήφιοι βουλευτές σε περίπτωση εκλογών Τι γίνεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε τοπικό επίπεδο Ποιοι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, των δυο μεγάλων κομμάτων στην Ευρυτανία.

Οι υποψήφιοι βουλευτές σε περίπτωση εκλογών
Τι γίνεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε τοπικό επίπεδο
Ποιοι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, των δυο μεγάλων κομμάτων στην Ευρυτανία. 

Κ α τ ά λ α β ε ς τ ώ ρ α...

Κατάλαβες τώρα...γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και –ελλ,

ΣΕ ΛΙΓΟ - ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΣΕ ΛΙΓΟ - ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ- ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 3 ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ένας Καρπενησιώτης στους κορυφαίους επιχειρηματίες της Γερμανίας

Βέρος Καρπενησιώτης και πιο συγκεκριμένα από την Λάσπη (Άγιο Νικόλαο) είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της Γερμανίας για φέτος. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πρίμπα, ο οποίος χάρη στο πρωτοποριακό διαδικτυακό φαρμακείο που δημιούργησε στο Βερολίνο, αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Γερμανίας για το 2011. Σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα μας, ο πετυχημένος φαρμακοποιός κατάφερε όχι μόνο να μπει στην περίοπτη λίστα των υποψηφίων για τον τίτλο του καλύτερου επιχειρηματία της Γερμανίας, αλλά και να διακριθεί, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Όλα τα «σαμαράκια», που βρίσκονται έξω από τα δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου θα αντικαταστήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα,

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΛΙ "ΚΕΝΤΑΜΕ"... Στην παρουσίαση του βιβλίου Κέντημα στην πέτρα ήταν η ζωή του στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ


Στα μέσα του Αυγούστου κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο μου με τίτλο «Κέντημα στην πέτρα ήταν η ζωή του» στη σειρά «ΒΙΟΤΟΠΙΕΣ» των «Μικρών Πατρίδων» και ήταν αφιερωμένο στο Μιχάλη Ρούσσο από την Ασφοντυλίτη της Αμοργού, έναν άνθρωπο που η μειονεξία στα κάτω άκρα του ήταν που τον ώθησε να κάνει ένα μεγάλο βήμα: να περπατήσει στα μονοπάτια της τέχνης και να δημιουργήσει μια σειρά έργων πάνω στις πέτρες του τόπου.

Άσπιλη και αμόλυντη κοινωνία - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Η σημερινή οικονομική κρίση είναι μόνο το σύμπτωμα, και όχι η ίδια η νόσος, ενός σαθρού κοινωνικο-οικονομικού συστήματος που σέρνεται από τα χρόνια του Καποδίστρια στο Ναύπλιο. Ό,τι άλλαζε γινόταν για περαιτέρω βόλεμα των ενδιαφερομένων χωρίς ήθος, χωρίς αιδώ. Μια κατάσταση που εμπεδώθηκε ως δεύτερη φύση.

Την Τετάρτη 2/11 το ματς κυπέλλου Άγιος Προκόπιος-ΑΠΟΚ Βελούχι



Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ Αγίου Προκοπίου και ΑΠΟΚ. Ο αγώνας είναι για την Α΄ Φάση του θεσμού, θα γίνει στο γήπεδο Παλαιοκατούνας και θα αρχίσει στις 14:30
Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου τον Αίολο για τα προημιτελικά

Φραγκίστα - Μυρίκη 1-3 Πέρασε χωρίς αντίσταση

Με το τρίποντο στις αποσκευές της επέστρεψε στο Καρπενήσι η Μυρίκη μετά την νίκη της εκτός έδρας επί της Φραγκίστας με 3-1. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα μπήκε δυνατά στον αγώνα και πριν ακόμη συμπληρωθεί το 10λεπτο πήρε κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Ζαλοκώστα και ταυτόχρονα σαφές προβάδισμα για την τελική επικράτηση. Στο 35΄ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και 2ο τέρμα με τον Σιταρά

Ποταμιά-Άγιος Προκόπιος 1-1 Μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις

Ισόπαλη με σκορ 1-1, έληξε η αναμέτρηση μεταξύ Ποταμιάς και Αγίου Προκοπίου. Τα γκολ και οι σημαντικότερες φάσεις του παιγνιδιού έγιναν όλα στο πρώτο ημιχρόνιο, στο χρονικό διάστημα του οποίου παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ξεκινούν στις 7 Νοεμβρίου τα μαθήματα στην Σχολή Διαιτησίας Νομού Ευρυτανίας

Η Επιτροπή διαιτησίας Ευρυτανίας σε συνεργασία με τη ΕΠΣΕ διοργανώνει ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ για την ανάδειξη νέων διαιτητών. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 7 Νοεμβρίου. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: ένα (1) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, ένα (1) αντίγραφο τίτλου σπουδών,

Στο ρετιρέ συγκάτοικοι Άγραφα και Κρέντη - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΣΚΟΡΕΡ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά βρίσκεται η Κρέντη, όπου συγκατοικεί πλέον με τα Άγραφα, έχοντας από 9 βαθμούς. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, παρότι κατέβηκε να παίξει με πολλές απουσίες ένα δύσκολο παιχνίδι, πήρε τεράστιο διπλό στο Ραπτόπουλο, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κώστα Μάκκα και στο σύνολό της όλη την επιθετική γραμμή.
Στο ντέρμπι ο Αίολος επικράτησε των Αγράφων με 1-0 εκτός έδρας και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα έως τώρα, ενώ ο Κατσαντώνης έκανε την πρώτη του ήττα. Ο Απεραντιακός, νίκησε πολύ πιο εύκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ  το Κεράσοβο, ενώ εύκολο απόγευμα είχε η Μυρίκη, επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1 της Φραγκίστας.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 24/10 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 24/10 (μετά την αναβολή ) και ώρα 11:15 π.μ. στη Λαμία, (Πλατ. Ελευθερίας 3, 1ος όροφος),  η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη :
ΘΕΜΑ 1ο:   Έγκριση πρακτικών συνεδριάσεως  στις 20/09/2011.
ΘΕΜΑ 2ο: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)  για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου παραγωγής δευτερόχυτου μολύβδου από ανακύκλωση συσσωρευτών και παραγωγής συστημάτων καθοδικής προστασίας, με την επωνυμία BATANODE METALSTAR ΕΠΕ, που βρίσκεται στην περιοχή των Οινοφύτων του Ν. Βοιωτίας. Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας  κο. Χ. Ρουσέτη.

Ομιλητής στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την ποιμαντική διακονία στο χώρο της Υγείας & εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τατάρνης π. Δοσίθεος Κανέλος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ρόδο το 2ο διεθνές συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της Υγείας που έλαβε χώρα  στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς.
Το συνέδριο διοργανώθηκε με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από το Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας.
Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Η Προ των Πυλών του Θανάτου Μέριμνα»

Η ορθή χρήση του χρόνου στην αγωγή του παιδιού - Γράφει ο Κώστας Μήτσιος

Κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε ένα θέμα που θα αποτελέσει κυρίαρχο παράγοντα επιτυχίας. Είναι ο χρόνος, που από την καλή χρήση και εκμετάλλευσή του θα εξαρτηθεί η πνευματική ανέλιξη των μαθητών.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Η Αντιλαϊκή Πολιτική Δεν Εξωραϊζεται

Τις θέσεις της, όσον αφορά τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρπενησίου, δημοσιοποιεί για άλη μια φορά, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με το παρακάτω Δελτίο Τύπου. Πιο συγκεκριμένα δι΄  αυτού γίνεται λόγος, για το Ευρωμοντάνα, για τα Φωτοβολταϊκά και για το ΓΠΣ.

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του  δημοτικού  συμβουλίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, του δήμου Καρπενησίου πήραμε ως δημοτική ομάδα την πρωτοβουλία να προτείνουμε την διάθεση του 25% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τα δημοτικά συμβούλια,
σε λογαριασμό που θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και σε περιπτώσεις όπου συνδημότες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Συνεδρίασε το ΔΣ Καρπενησίου

Την περασμένη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 συνεδρίασε το ΔΣ του Δήμου Καρπενησίου με σημαντικότερα θέματα την λήψη απόφασης τροποποίησης Γενικού  Πολεοδομικού  σχεδίου   Καρπενησίου, επί της προτάσεως  της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου» για οικονομική συνεισφορά των δημοτικών συμβούλων καθώς και για την αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης «ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ στο Ε.Π «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013

Συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη σε μαθητές - «Βομβάρδισαν» με ερωτήσεις τον Δήμαρχο

Στο ρόλο του δημοσιογράφου βρέθηκαν πέντε μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, οι οποίοι πήραν εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη.
Οι μαθητές – δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν όλα όσα αυτοί και οι συμμαθητές τους σκέφτονται για τον δήμο, μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Καρπενήσι 97,5 fm.

Ματσάρες και την 5η αγωνιστική στο τοπικό μας πρωτάθλημα

Με πολύ σημαντικά παιχνίδια συνεχίζεται το τοπικό μας πρωτάθλημα, την 5η αγωνιστική. Πιο συγκεκριμένα σήμερα και αύριο 22 και 23 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις, Αγίου Προκοπίου - Αίολου, Απεραντιακού – Φραγκίστας, Κρέντης – Ποταμιάς, Κερασόβου – Αγράφων και Μυρίκης – Δόξας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν έχουν ως εξής:

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Απέκλεισαν το ΚΚΕ από το ΔΣ του Μουσείου των Κορυσχάδων!

Στη 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις των ΝΔ-ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ και οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοί», χωρίς ίχνος ντροπής απέκλεισαν το ΚΚΕ από το ΔΣ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων.

ΔΑΚΕ Δ.Ε. «Αδιάβαστος» ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλ. Καρανίκας

ΔΑΚΕ Δ.Ε.
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Καρπενήσι 14-10-2011


Αδιάβαστος προφανώς και μόνο για το «θεαθήναι», ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλ. Καρανίκας πραγματοποιεί συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης,

To νέο οργανωτικό περιβάλλον για την Νέα Δημοκρατία στη Στερεά Ελλάδα και Ευρυτανία

Σε συνάντηση που έγινε στη Λαμία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου με τα προεδρεία των ΝΟ.Δ.Ε. της Στερεάς & Εύβοιας ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Γιώργος Λουλουδάκης παρουσίασε το νέο οργανόγραμμα της Γραμματείας Οργανωτικού καθώς και τους συνεργάτες του που θα το υλοποιήσουν. Με το νέο σχήμα η ΝΔ επιτυγχάνει ευρύτερη διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες και αποκτά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διάδοση των πολιτικών της θέσεων.

Προωθείται και στην Ευρυτανία ο θεσμός του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη»

Σύσκεψη με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία ενός καινοτόμου  θεσμού, του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Αθανάσιος Νούσας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΩΤΩΝ

Ως θεσμός καθιερώθηκε πλέον ο εορτασμός των Ευρυτάνων Αγίων στην Αθήνα, κατά μήνα Οκτώβριο, από την  Πανευρυτανική Ένωση με νόημα θρησκευτικό, πατριωτικό, πνευματικό και κοινωνικό.
Εφέτος ο εορτασμός αυτός πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροπυργιωτών Ευρυτανίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»,  στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νίκαιας, προϊστάμενος του οποίου είναι ο Ευρυτάνας πρωθιερεύς π. Δημήτριος Παπασπύρος.

Από 15 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου

Από την Διεύθυνση Διοικητικού και Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το αριθμ. 11200/29-09-2011 έγγραφο του Τελωνείου Βόλου καθορίστηκε το δίμηνο απόσταξης τσίπουρου για το Νομό Ευρυτανίας το οποίο αρχίζει από 15-10-2011 μέχρι 15-12-2011.

Την Κυριακή 23/10 η Γενική Συνέλευση

Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΕΛΒΕΤΙΑ», με τα εξής: θέματα:

Ο ΡΑΔΙΟΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ - Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Οι επιλογές που είχε στη ζωή του ο Δημήτρης Κούσιας, (1931), από το χωριό Μοσχάτο (Βλάσδο) της Καρδίτσας που έζησε ως την εφηβεία του τη μεγαλειώδη περίοδο της Αντίστασης και κατόπιν την τραγωδία του Εμφυλίου πολέμου στα Άγραφα και στον κάμπο, όπως για όλο τον κόσμο ήταν ελάχιστες και τα όνειρα μακρινά και άπιαστα…

Έλεος !! Εξαιρούνται από περικοπές οι υπάλληλοι σε γραφεία υπουργών, βουλευτών, κομμάτων

CLOSE WINDOW
Ακόμα όμως και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες η πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν στους «ημετέρους» τετραπλάσιο από αυτό που ισχύει στο σύνολο των υπαλλήλων αποτελεί, σύμφωνα με συνδικαλιστές, πρόκληση μπροστά στη μείωση των αμοιβών έως και 60% που επιφέρει το νέο μισθολόγιο.

Τροπολογία-σοκ κατατέθηκε τη Δευτέρα στο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση με την οποία δίνεται η δυνατότητα παροχής έως και 90 ωρών μηνιαίως για τους αποσπασμένους και διατεθειμένους υπαλλήλους στα γραφεία υπουργών, βουλευτών αλλά και κομμάτων, την ίδια στιγμή που το ανώτατο όριο υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι μόνο 20 ώρες.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τι θα πρέπει να προσέξουμε...στο "χαράτσι" της ΔΕΗ!

Ένεκα της αποστολής μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος, του τέλους επί των... ακινήτων, θα πρέπει να επιστήσουμε στους φορολογούμενους την προσοχή, ώστε να ελέγξουν πριν πληρώσουν, αν η τιμή ζώνης που λήφθηκε υπόψη για τον υπολογισμό του τέλους είναι σωστή,

Τι λέει η απόφαση Παπανδρέου για διαγραφή της Λούκας

Τη διαγραφή της κ. Κατσέλη από το κυβερνών κόμμα γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου αναφέρει στην επιστολή του ότι η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ


Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, η Ελληνική Αστυνομία γιόρτασε την  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και τον προστάτη της  ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, στις 10:10΄ ώρα Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καρπενησίου και στις 12:00΄ ώρα ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού του Σώματος και μικρή δεξίωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων « Εύρυτος » της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασ.Αλεξάνδρου 2) στις 8.30π.μ.

Αναβολή συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Η προγραμματισμένη για τις 20-10-2011 Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναβάλλεται για την 24η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Επιτροπής (Πλ. Ελευθερίας 3, Λαμία 1ος όροφος).

Έκτακτο και Επείγον Ανακοινωθέν της Παρατάξεως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Η Παράταξή μας

  • Μετά τις αλλεπάλληλες Προτάσεις, υποδείξεις αλλά και ενέργειές της προς τους Πολιτικούς, τους φορείς και τους Πολίτες της Χώρας μας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης συνεδρίσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Καρπενησίου


Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.
Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.

Τη μείωση του χρόνου παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Ευρ/νίας Ηλίας Καρανίκας

Ο Βουλευτής του Νομού μας, κατανοώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Ευρυτανίας, οι οποίοι αναγκάζονται να αναχωρούν πριν την παρέλευση του απαραίτητου πενταμήνου (5μήνου) εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, με την οποία ζητά την μείωση του χρονικού αυτού διαστήματος, το οποίο είναι απαραίτητο για την χορήγηση των σχετικών επιδοτήσεων. 
Συγκεκριμένα, η Ερώτηση έχει ως εξής:

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δεν πάει άλλο…

Σημαντικότερη απεργία από αυτή που γίνεται σήμερα και αύριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με τα καταστήματα επιπροσθέτως να κλείνουν όλα σήμερα, δεν έχει ξαναγίνει στα 37 και πλέον χρόνια που έχουν κυλήσει από τη μεταπολίτευση. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα αναμένεται να απεργήσουν παραλύοντας εντελώς την οικονομική ζωή της χώρας, ενώ εξαιρετικά υψηλή αναμένεται να είναι και η συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Το πώς θα εξελιχθεί η γενική απεργία ενδέχεται να πυροδοτήσει και πολιτικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Όχι στο πολυνομοσχέδιο – φονιά! H ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ»

 Συνάδελφοι,
Το νέο πολυνομοσχέδιο που η ξενόδουλη κυβέρνηση της χώρας έφερε στη Βουλή, ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας! Αφού, σε ανοιχτή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ υποθηκεύει καθημερινά την εθνική ανεξαρτησία, ξεπουλάει όλο το δημόσιο πλούτο - από λιμάνια και αεροδρόμια, μέχρι εδάφη και ορυχεία - κατεδαφίζει κάθε ίχνος κοινωνικής πρόνοιας και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε αγροτικά ιατρεία, ρημάζει τον παραγωγικό ιστό, φτάνοντας την ύφεση στα όρια της Κατοχής, ήρθε η ώρα για την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, με επίδομα πείνας αντί μισθού και μαζικές απολύσεις.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων.
Είναι μέτρα που θα φέρουν:
- Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Γενικό μπλάκ άουτ και στο Καρπενήσι - Με ψήφισμα των Ευρυτάνων «Έκπτωτος και Δήμιος ο Καρανίκας»


Στη 48ωρη γενική πανελλήνια απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετάσχει, όπως είναι φυσικό, και το Καρπενήσι, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών της πόλης, των Δικηγόρων, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διαδήλωσαν οι Ευρυτάνες σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου


ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΟΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Γενικό μπλάκ άουτ και στο Καρπενήσι Διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου Με ψήφισμα των Ευρυτάνων «Έκπτωτος και Δήμιος ο Καρανίκας»

 ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Εξαίρεση - πρόκληση υπέρ «ημετέρων»

"Πράσινο" για υπερωρίες 90 ωρών τον μήνα για τους αποσπασμένους και διατεθειμένους υπαλλήλους στα γραφεία υπουργών, βουλευτών και κομμάτων, όταν το όριο για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι 20 ώρες και η μείωση των αμοιβών φτάνει έως και 60%

Η πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν στους «ημετέρους» τετραπλάσιο από αυτό που ισχύει στο σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων αποτελεί πρόκληση ,σύμφωνα με τους συνδικαλιστές (φωτογραφία αρχείου)
Η πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν στους «ημετέρους» τετραπλάσιο από αυτό που ισχύει στο σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων αποτελεί πρόκληση ,σύμφωνα με τους συνδικαλιστές (φωτογραφία αρχείου). Με τροπολογία-πρόκληση που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα παροχής έως και 90 ωρών μηνιαίως για τους αποσπασμένους και διατεθειμένους

Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητάει ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.
Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Ο Παπανδρέου θα προτείνει στον Σαμαρά μεταβατικό πρωθυπουργό! Τι υποστηρίζουν πληροφορίες που φτάνουν στα parapolitika για την απογευματινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Μια πρόταση-έκπληξη αναμένεται να καταθέσει στον Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Παπανδρέου, στην απογευματινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρωθυπουργός, βρισκόμενος σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, λόγω των αντάρτικων στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και των επίδοξων διαδόχων του που... έχουν βγει στο προσκήνιο, έχει δεθχεί εισηγήσεις να ζητήσει απο τον πρόεδρο της ΝΔ μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό ένα ισχυρό πρόσωπο απο τον τραπεζικό χώρο.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

1. Φοροδιδάσκαλος: Αυτός που θα σε διδάσκει πως να πληρώνεις ή να αποφεύγεις φόρους!2. Εφοροπώλης: Αυτός που θα σε πουλάει στην εφορία!
3. Φορομάστορας: Αυτός που θα "μαστορεύει" την φορολογική σου δήλωση!
4. Φοροσφαιριστής: Αυτός που θα σε σημαδεύει με μία σφαίρα, όταν δεν θα πληρώνεις!

Ένοχοι και Συνένοχοι - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Σε μια κοινωνία όπου, κατά κοινή ομολογία, κυριαρχεί ο αμοραλισμός δεν είναι μόνον οι «ένοχοι»πολιτικοί που οδηγούν στον κατήφορο.

Χρ. Αηδόνης Υφυπουργός Υγείας: “Κρατάω τις επιφυλάξεις μου αν θα μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα το νοσοκομείο, με αυτό τον προϋπολογισμό”

Συνέντευξη τύπου έδωσε την περασμένη εβδομάδα ερχόμενος στο Καρπενήσι ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αηδόνης, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας. Μεταξύ άλλων ο κ. Αηδόνης, στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας», στο νέο master plan του Υπουργείου Υγείας, ενώ στις ερωτήσεις που του έγιναν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, του Πολυδύναμου Ιατρείου Γρανίτσας, απαντούσε είτε γενικά, είτε δεν απαντούσε και τότε το λόγο έπαιρνε ο Βουλευτής Ευρυτανίας για να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις.
Η συνέντευξη Τύπου έχει ως εξής:

Ανάσα για τον τόπο - Δημοπρατούνται μέχρι τέλη Νοεμβρίου (2) σημαντικά έργα: Η “Επέκταση του Νοσοκομείου Καρπενησίου” & η “Ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας του Γηροκομείου” συνολικού προϋπολογισμού 3.187.307,00 ευρώ.


Δυο σημαντικά έργα στην  Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, που πρόκειται να συμβάλλουν  καθοριστικά στην ενίσχυση των υποδομών υγείας και πρόνοιας, δημοπρατούνται  έως τις αρχές Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ και την ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας  του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας και προμήθεια εξοπλισμού,  προϋπολογισμού 1.078.307  ευρώ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ - Από την συντακτική ομάδα ...

Δυστυχώς εδώ και αρκετό καρό τώρα η χώρα μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, Πάρα πολλά είναι τα γεγονότα που μαρτυρούν ότι δεν πάμε καλά. Θα μπορούσα σήμερα να αναφέρω πολλά παραδείγματα γενικής παράλυσης του κράτους με αποτέλεσμα κανένας στόχος να μην επιτυγχάνεται και να μας αφήνει απογοητευμένους και ταραγμένους.

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

* Όπως φαίνεται στην διπλανή φωτό, αν στις επόμενες μέρες «πλακώσουν» οι βροχές, το φρεάτιο που βρίσκεται στο ρέμα του Παλιοχωριού, (δίπλα από το εικονοστάσι) θα μεταφερθεί στην παρακείμενη λίμνη. Ας επιληφθούν οι αρμόδιοι...

Δόξα - Κρέντη 2-3 Τρίποντο κορυφής με χατ τρικ του Κ. Μάκκα

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα συγκατοικεί με τα Άγραφα, η Κρέντη, μετά την εντυπωσιακή νίκη της με 3-2, επί της Δόξας στο Ραπτόπουλο. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, καλά στημένο στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον σούπερ σκόρερ του αγώνα Κ. Μάκκα, που έκανε χατ τρικ και γενικά όλους τους παίχτες του να παίζουν μεγάλη μπάλα, πήρε δίκαια μεγάλη νίκη επί ενός αντιπάλου, που έπαιξε εξίσου καλά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθότι η Δόξα παρουσίασε τρομερές αμυντικές αδυναμίες.

Έτοιμοι να παραιτηθούν άλλοι 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Η κίνηση του Ρομπόπουλου βρίσκει μιμητές στην πράσινη ΚΟ και τινάζει την κυβέρνηση στον αέρα...

Άλλοι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να παραιτηθούν, μετά την κίνηση -βόμβα του Θωμά Ρομπόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika τα εν λόγω στελέχη του κυβερνώντος

Αναφορά και όχι επερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την μεταφορά του Ειρηνοδικείου Αγραίων και του Πρωτοδικείου Καρπενησίου στη Δυτική Φραγκίστα από τον Ηλία Καρανίκα


Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μ. Παπαϊωάννου, κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, σχετικά με το υπόμνημα (φωτο) που είχε σταλεί στον πρώην Υπουργό κ. Καστανίδη από τον Δικηγόρο Βαγγέλη Μπίκα και αφορούσε την ίδρυση μεταβατικής έδρας του Ειρηνοδικείου Αγραίων και του Πρωτοδικείου Καρπενησίου στη Δυτική Φραγκίστα Ευρυτανίας, καθώς και την ίδρυση μιας θέσης συμβολαιογράφου.

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για κλοπή-διάρρηξη σε εξοχική κατοικία

Συνελήφθη χθες(16-10-2011) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Τι θα συμβεί στους Έλληνες με το "κούρεμα" του χρέους

Πόσα βήματα απέχει η χώρα μας από τη χρεοκοπία; Είναι το "κούρεμα" η ενδεδειγμένη λύση και πόσο θα μας στοίχιζε
σήμερα η έξοδος από την Ευρωζώνη; Απαντά ο οικονομολόγος Β. Βιλιάρδος.Λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, που θα κρίνει την "τύχη" του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο κ. Βιλιάρδος αναλύει και εξηγεί, τι σημαίνει "κούρεμα" σε πραγματικά νούμερα και υπό τις σημερινές συνθήκες, τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να αποφύγει την πτώχευση, έστω και την ύστατη στιγμή, καθώς και τι θα σημάνει η μονομερής και οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για την αποδοτικότητα των μέτρων της κυβέρνησης και κατά πόσο οι θυσίες των Ελλήνων "πιάνουν τόπο";

Επερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την μεταφορά του Ειρηνοδικείου Αγραίων και του Πρωτοδικείου Καρπενησίου στη Δυτική Φραγκίστα

Επερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την μεταφορά του Ειρηνοδικείου Αγραίων και του Πρωτοδικείου Καρπενησίου στη Δυτική Φραγκίστα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΛΙΓΟ

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Στις αρχές του χρόνου όπως θα θυμάστε αγαπητοί αναγνώστες με απόφασή της, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρ. Διοίκησης κ. Καλλιόπη Γερακούδη όρισε

Συνέδριο πνευματικής ανάτασης & πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι από την Παρασκευή 7 μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός και αι Σχολαί των Αγράφων κατά την Τουρκοκρατίαν».
Οργανωτής του Συνεδρίου, που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Όσιος Ευγένιος», που βρίσκεται κάτω από τον ιστορικό Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος, ήταν ο Σύνδεσμος «Ευγένιος ο Αιτωλός», με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος- Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου.

Στην έπαλξη του καθήκοντος - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος

Δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον, είχε πει ο Κικέρων, αλλά οι άνθρωποι θυμούνται και επικαλούνται περισσότερο τα δικαιώματα και ουδόλως τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους.

Στον αέρα οι χρηματοδοτήσεις Συλλόγων στο Δήμο Αγράφων - “Έχουμε λύση για το θέμα” λέει ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης

Στον αέρα βρίσκονται οι πρόσφατες επιχορηγήσεις – ενισχύσεις, που ανακοίνωσε ο Δήμος Αγράφων, σε πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου.
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη ακυρώθηκαν οι υπ' αριθµ.87/2011, 88/2011 και 89/2011 αποφάσεις του Δηµοτικού Συµβουλίου του Δήµου Αγράφων, όσον αφορά την οικονοµική ενίσχυση Αθλητικών Συλλόγων και σωματείων που ψηφίστηκαν στα τέλη Αυγούστου, ως µη σύννομες.

Συνάντηση Καρανίκα - Διαμαντοπούλου για Ευρυτανικά θέματα

Τα προβλήματα των μαθητών και των σχολείων της Δυτικής Ευρυτανίας έθεσε στην Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής
Ευρυτανίας κ. Ηλίας Δ. Καρανίκας.

Όχι στο πολυνομοσχέδιο – φονιά! H ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ»

Συνάδελφοι,
Το νέο πολυνομοσχέδιο που η ξενόδουλη κυβέρνηση της χώρας έφερε στη Βουλή, ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας! Αφού, σε ανοιχτή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ υποθηκεύει καθημερινά την εθνική ανεξαρτησία, ξεπουλάει όλο το δημόσιο πλούτο - από λιμάνια και αεροδρόμια, μέχρι εδάφη και ορυχεία - κατεδαφίζει κάθε ίχνος κοινωνικής πρόνοιας και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε αγροτικά ιατρεία, ρημάζει τον παραγωγικό ιστό, φτάνοντας την ύφεση στα όρια της Κατοχής, ήρθε η ώρα για την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, με επίδομα πείνας αντί μισθού και μαζικές απολύσεις.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ –ΚΕΡΑΣΟΒΟ 1-0 - Μαγική εικόνα

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Απεραντιακός, επικρατώντας του Κερασόβου με το φτωχό 1-0, ένα σκορ όμως που δεν αντικατοπτρίζει την κανονική εικόνα του αγώνα.  Το συγκρότημα του Κώστα Πασσά, πέρα από το γκολ που σημείωσε ο Καμαρέτσος, είχε δοκάρι αλλά και αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει την νίκη του.
Από την άλλη πλευρά το Κεράσοβο, σε ένα ακόμη παιχνίδι πάλεψε χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από την αναμέτρηση αυτή.