Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Προωθείται και στην Ευρυτανία ο θεσμός του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη»

Σύσκεψη με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία ενός καινοτόμου  θεσμού, του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Αθανάσιος Νούσας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, αναζητήθηκαν προσφορότερα μέσα για τη διάδοση του εν λόγω θεσμού και την  επαρκή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το ρόλο του Συμπαραστάτη.
Ο «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» είναι ένα μονοπρόσωπο όργανο εκλεγμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο,  που έχει ρόλο διαμεσολαβητικό  μεταξύ πολιτών ή επιχειρήσεων και των υπηρεσιών της αιρετής περιφερειακής διοίκησης.
Στο όργανο αυτό  θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφεύγουν  όσοι  πολίτες  αντιμετωπίζουν τυχόν δυσκολίες στην επικοινωνία τους με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης  έχει ουσιαστικά αντίστοιχο ρόλο με αυτόν του Συνηγόρου του Πολίτη, αφού μπορεί να δέχεται αναφορές  πολιτών και επιχειρήσεων, για δυσλειτουργίες των υπηρεσιών της περιφέρειας και ταυτοχρόνως να διαμεσολαβεί για τη επίλυση των σχετικών προβλημάτων που απασχολούν τον πολίτη και την επιχείρηση.
 Το γραφείο του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη και της Επιχείρησης», λειτουργεί καθημερινά και βρίσκεται στη Λαμία (Πλατεία Ελευθερίας 13, Τ.Κ. 35100 τηλέφωνα επικοινωνίας: 22313 51255 & 22313 51256
Αναφερόμενος στο νέο θεσμό του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, Βασίλης Καραμπάς, τόνισε ότι: «ένας σπουδαίος θεσμός που προβλέπεται από τον Καλλικράτη τίθεται σε λειτουργία.
Καλώ τους πολίτες να μην διστάσουν σε καμία περίπτωση να επικοινωνούν με τον κ. Νούσα ο οποίος είναι ένας αξιόλογος επιστήμονας και άνθρωπος, για κάθε ζήτημα γραφειοκρατίας που τους ταλανίζει.
Εξάλλου οι πολίτες γνωρίζουν ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας είμαστε πάντα στη διάθεσή τους για να βελτιώνουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους».