Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Γενικό μπλάκ άουτ και στο Καρπενήσι - Με ψήφισμα των Ευρυτάνων «Έκπτωτος και Δήμιος ο Καρανίκας»


Στη 48ωρη γενική πανελλήνια απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετάσχει, όπως είναι φυσικό, και το Καρπενήσι, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών της πόλης, των Δικηγόρων, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η Διοίκηση του Εργατ/κού Κέντρου Ευρυτανίας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στα γραφεία του Κέντρου, παρουσία του Συλλόγου Εκπαιδευτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών και των Φίλων Αστρονομίας, αποφάσισε να προχωρήσουν άπαντες στην απεργιακή συγκέντρωση και διαμαρτυρία, η οποία έγινε σήμερα το μεσημέρι στις 12 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, οι έμποροι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες και όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, με σύνθημα «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για τα μέτρα αυτά που εξοντώνουν τους εργαζομένους, διευρύνουν την κοινωνική κρίση, βαθαίνουν την ύφεση και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία.
Στη 48ωρη απεργία συμμετάσχει και η Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων του Νομού Ευρυτανίας, η οποία με ανακοίνωσή της δήλωσε πως θα συμμετάσχει ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της ΟΔΥΕ στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, τονίζοντας πως αγωνίζονται επειδή οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, βρίσκονται στο στόχαστρο της πιο άδικης πολιτικής σήμερα και εμφανίζονται ως οι βασικοί υπεύθυνοι για τα ελλείμματα και το χρέος της χώρας. Αγωνίζονται για να σταματήσει η πολιτική που καταστρέφει τους εργαζομένους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.
Επίσης με απόφασή της η ΟΛΜΕ όρισε την εβδομάδα από 17 έως 21 Οκτώβρη 2011 ως εβδομάδα δράσης απεργιακών κινητοποιήσεων και αποφασίσθηκε από το ΔΣ, να τοποθετηθούν μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Με ψήφισμα «κεραυνό» οι ευρυτάνες πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία, έστειλαν το μήνυμα στον Βουλευτή Ευρυτυνίας κ. Ηλία Καρανίκα, ζητώντας του να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή. Οποιαδήποτε διαφορετική στάση από μεριάς του θα αποτελεί εχθρική ενέργεια απέναντι στους πολίτες του νομού και θα τον καθιστά αναπόφευκτα έκπτωτο του ρόλου του, δεδομένου ότι όχι μόνο δεν θα εκπροσωπεί την λαϊκή εντολή που του ανατέθηκε, αλλά θα είναι αυταπόδεικτα δήμιος των δικαιωμάτων των πολιτών και της κοινωνίας που εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το ψήφισμα τοιχοκολλήθηκε στο γραφείο του Ευρυτάνα Βουλευτή, στο Δημαρχειακό Μέγαρο και στα κτίρια της Αντιπεριφέρειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς συνάντησε και μίλησε με τους διαδηλωτές στον αύλιο χώρο της αντιπεριφέρειας, δεχόμενος την αγανάκτηση και την έντονη δυσαρέσκειά τους, ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρόταση που του έγινε από την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Κελέση, η οποία του ζήτησε να συγκεντρωθούν όλοι οι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες στις Κορυσχάδες, και να πάρουν ιστορικές αποφάσεις για την πατρίδα, όπως τότε το Μάη του ’44 που στις Κορυσχάδες και στο εκεί ιστορικό σχολείο έλαβε χώρα η πρώτη Εθνοσυνέλευση της Ελεύθερης Ελλάδας, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η μετέπειτα δημοκρατική πορεία του Ελληνικού Έθνους.  

Το ψήφισμα έχεις ως εξής:
Όχι στο πολυνομοσχέδιο –φονιά

Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΙ»

Εμείς οι συγκεντρωμένοι της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τις εντολές της τρόικας. Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο και την εργασία.
Νέο μισθολόγιο –φτωχολόγιο, με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας, που ξεπερνούν ακόμα και το 4-0% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Βαθμολόγιο που συνδέει ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το μισθό με το βαθμό και την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας, και μια σκληρή αξιολόγηση – χειραγώγηση.
Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις και θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου».
Περικοπή στο «εφάπαξ» και στις επικουρικές συντάξεις.
Νέες φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.
Με το νομοσχέδιο αυτό, τέλος, καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος εξαφανίζεται.
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους.
Θα αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και το θυμό των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας ισοπεδώνει οικονομικά και κοινωνικά στέλνοντάς μας πίσω για δεκαετίες ολόκληρες.
ΖΗΤΑΜΕ
 1. Να μην ψηφισθεί το μισθολόγιο φτωχολόγιο και το πολυνομοσχέδιο φονιάς.
 2. Να μην γίνουν απολύσεις και να μην εφαρμοσθεί ο θεσμός της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα.
 3. Να μην καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
 4. Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας.
 5. Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι των τραπεζών με την ανάλογη ρευστότητα που χρειάζονται.
 6. Δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.
 7. Κατάργηση της κάθε λογής έκτακτης εισφοράς. Να παρθούν πίσω όλα τα χαράτσια και κάθε έκτακτη εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που κλείνουν τα μαγαζιά τους κάτω από το βάρος της έλλειψης πελατείας, ρευστότητας και μέτρων στήριξης της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.
 8. το χρέος να πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν και όχι αυτοί που με τον ιδρώτα και το μόχθο τους στήριξαν και στηρίζουν την παραγωγική προσπάθεια της χώρας.
 9. Να φύγει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ από τη χώρα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 1. Να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματός μας όλοι οι αιρετοί της Ευρυτανίας και να καταστήσουν ξεκάθαρη τη θέση τους και τη στάση τους απέναντι στα αιτήματά μας υποστηρίζοντάς τα.
 2. Ο βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κος Ηλίας Καρανίκας να υποστηρίξει τα αιτήματά μας στην αυριανή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή καταψηφίζοντάς του. Οποιαδήποτε διαφορετική στάση από μεριάς του θα αποτελεί εχθρική ενέργεια απέναντι στους πολίτες του νομού και θα τον καθιστά αναπόφευκτα έκπτωτο του ρόλου του, δεδομένου ότι όχι μόνο δεν θα εκπροσωπεί την λαϊκή εντολή που του ανατέθηκε, αλλά θα είναι αυταπόδεικτα δήμιος των δικαιωμάτων των πολιτών και της κοινωνίας που εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 3. Τα τοπικά ΜΜΕ να προβάλλουν την αγωνία των σημερινών απεργών και συγκεντρωμένων στην πλατεία, ώστε η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί συμμετέχοντας μαζικά σε διεργασίες και διαδικασίες που θα αποτελέσουν ανάχωμα στη βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία.

Καρπενήσι 19 Οκτώβρη 2011

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, Σύλλογος φίλων ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, Σύλλογος ΠΟΕ –ΟΤΑ.