Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Την Κυριακή ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Κώστας Μπακογιάννης


Όπως έγραψε και στο τελευταίο του φύλλο ο ΕΠ, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2010 θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για το νεοσύστατο Δήμο Καρπενησίου ο Κώστας Μπακογιάννης.
Παραμονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, στις 8 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Προυσού, ο γιος της πρώην ΥΠΕΞ θα δημοσιοποιήσει και επισήμως ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του διευρυμένου πλέον Δήμου Καρπενησίου.

Ο Θωμάς Μπόνιας ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αγράφων;


Τον νυν Δήμαρχο Φραγκίστας Θωμά Μπόνια επιθυμεί να χρίσει επίσημα υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή του 15Αύγουστου στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, τον κ. Μπόνια πρότειναν στο σύνολό τους τα στελέχη του Κινήματος αλλά και ο Βουλευτής Ευρυτανίας, ως τον καταλληλότερο να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα μπορέσει να πάρει τον Δήμο.
Εν τω μεταξύ ο νυν Δήμαρχος Φραγκίστας πιστεύετε ως η καλύτερη περίπτωση από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να πάρει τις εκλογές, ενώ από πολλούς θεωρείτε αδιανόητο να μην κατεβάσει υποψήφιο το κυβερνών κόμμα στο νεοσύστατο αυτό Δήμο.
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο κ. Μπόνιας είναι ένας πολύ σοβαρός Δήμαρχος με καλή δημαρχιακή θητεία, ενώ είναι και το πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθότι είχε διατελέσει παλιότερα και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος στην Ευρυτανία.
Βέβαια η μεγάλη δυσκολία στην όλη υπόθεση είναι να πιστεί ο ίδιος κ. Μπόνιας, να θέσει εαυτόν στην κρίση των δημοτών του Δήμο Αγράφων καθότι μέχρι στιγμής δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τον Δήμο, παρά το γεγονός ότι τελευταία έκανε αρκετές δημόσιες παρουσίες σε εκδηλώσεις σε όλους τους Δήμους που θα συγκροτήσουν τον νεοσύστατο Δήμο Αγράφων.
Μια ακόμη δυσκολία στην υποψηφιότητά του είναι και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με την αλλαγή της έδρας και τα οποία ως γνωστόν πίκραναν πολύ τον κ. Μπόνια.
Δημοσκοπήσεις για δημάρχους, περιφερειάρχες
Κρίσιμες για τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι οι έρευνες κοινής γνώμης που θα γίνουν από τις 23 μέχρι τις 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εταιρείες που διενεργούν έρευνες για λογαριασμό της Ιπποκράτους διεμήνυσαν στα κεντρικά πως «τα αποτελέσματα από όσες έγιναν νωρίτερα τον Αύγουστο δεν είναι ασφαλή». Ζήτησαν χρόνο και ο πρωθυπουργός τους τον έδωσε, καθώς η έκβαση των επερχόμενων τοπικών εκλογών θα επηρεάσει καθοριστικά το πολιτικό κλίμα. Έτσι, διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις να μην περιμένουν τον ανασχηματισμό πριν από τις 3 Σεπτέμβρη, μήνυμα που εξελήφθη από πολλά κορυφαία στελέχη ότι αφήνει ανοιχτό το θέμα της... «επιστράτευσης» ακόμα και υπουργών, οι οποίοι ενδέχεται να κληθούν να αφήσουν τα υπουργικά τους γραφεία και να εκτεθούν σε δήμους και περιφέρειες. «Ένα στοιχείο δεν συνιστά απόδειξη, δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις δημοτικές σε κομματική αντιπαράθεση» επέμεναν πάντως και χθες οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Σε κάθε περίπτωση, όσο ο Γ. Παπανδρέου δεν ανοίγει τα χαρτιά του, η ονοματολογία καλά κρατεί.
Το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων της Περιφέρειας στις 3 Σεπτέμβρη από τον ίδιο τον Παπανδρέου στην επετειακή εκδήλωση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη. Για την Περιφέρεια Στερεάς όπως όλα δείχνουν το χρίσμα θα δοθεί στον κ. Περγαντά ο οποίος εξ` αρχής έχει δηλώσει την πρόθεσή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο σημερινός και ιδιαίτερα δημοφιλής Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, είναι κατά πολλούς εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που καταφέρνει να ταυτίζεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο «ενδιαφερόμενο» ή «ενδιαφερόμενη» με το προφίλ του επικεφαλή που επιθυμεί και η Ιπποκράτους για την εν λόγω Περιφέρεια. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι αν τελικά η Ιπποκράτους προχωρήσει στην υποψηφιότητα Περγαντά, σίγουρη θα πρέπει να θεωρηθεί και η υποψηφιότητα Καραμπά για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στην Ευρυτανία.

Κώστας Μπακογιάννης: “Ήρθα για να προσφέρω”


Ήρθα για να μείνω στο Καρπενήσι και να υπηρετήσω την γενέθλια γη του πατέρα μου», μας δήλωσε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαμε χθες το μεσημέρι στην πλατεία Κορυσχάδων, ο γιός του αείμνηστου Παύλου και της πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη, μας ξεκαθάρισε ότι είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός η υποψηφιότητά του και παραμένει μόνο η ημέρα που αυτό θα το ανακοινώσε και επισήμως.
«Σκοπός και στόχος μου είναι να προσφέρω στον τόπο μου και να τον υπηρετήσω, μέσα από τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις», μας είπε όταν τον ρωτήσαμε για την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο στο Καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου.
Εδώ και μία εβδομάδα, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο μας, ο κ. Μπακογιάννης βρίσκεται οικογενειακώς στο Καρπενήσι όπου με στενούς συνεργάτες μελετά και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του. «Αυτό που μας ενδιαφέρει και αυτό που θα δούμε πρώτα, εγώ και οι συνεργάτες μου, είναι η επόμενη μέρα των εκλογών» μας είπε με νόημα. Γεμάτος αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά, έχει ριχτεί για καλά στην προετοιμασία του ψηφοδελτίου του, ενώ εντός των επόμενων ημερών και μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, θα δουν το φως της δημοσιότητας και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου. «Θέλω πρόσωπα με δυναμική, άφθαρτα και με όρεξη για προσφορά, στο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσω» μας είπε και συνέχισε, «αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τα πρώτα βήματά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε»
Είναι γεγονός ότι η υποψηφιότητα Μπακογιάννη στον Δήμο Καρπενησίου, έχει ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό ενδιαφέρον καθότι για πολλούς ο κ. Μπακογιάννης θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Δήμου.
Ωστόσο όμως πολλά θα εξαρτηθούν και από τον αντίπαλό του, καθότι μέχρι σήμερα η πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με την περίπτωση Σταμάτη, δεν έχει έτοιμη την απάντηση.
Περιοδεία Μπακογιάννη
Ανήμερα της Παναγίας ο κ. Μπακογιάννης βρέθηκε ως ευλαβής προσκυνητής στο Μοναστήρι των Δομανιών, συνοδευόμενος από τον Νομάρχη Κώστα Κοντογεώργο και τους κ.κ. Νίκο Σουλιώτη και Σπύρο Σοφρώνη, στη συνέχεια επισκέφθηκε την Αγία Τριάδα και αργότερα τη Μαυρομάτα, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βινιανης Νίκος Γεωργίου, ο κ. Γ. Χ. Κουτρουλιάς που τον προσκάλεσε στο χωριό καθώς και η κ. Ν. Ρέκκα Πρόεδρος του Συλλόγου Μαυροματιανών. Ο νεαρός υποψήφιος είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των συμπολιτών του και να αφουγκραστεί τον προβληματισμό τους υποσχόμενος ότι θα τους επισκεφτεί και πάλι για να ενημερωθεί πιο συγκεκριμένα για τα ζητήματα αυτά
Τέλος να αναφέρουμε ότι παραμονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας ο κ. Μπακογιάννης θα βρεθεί στο Μοναστήρι του Προυσού, πιθανότατα με την μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη που το διήμερο 22-23 Αυγούστου θα επισκεφτεί την Ευρυτανία.
ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Σήμερα η οριστική απόφαση για το Χιονοδρομικό Κέντρο

Αναμένεται να υπερψηφιστεί η πρόταση της δημοτικής αρχής για
αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δανειοδότηση 500.000,00 ευρώ


Δεν πέρασε τελικά η πρόταση της δημοτικής αρχής για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΕ κατά ένα εκατομμύριο εννέα ευρώ και η δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 500.000,00 ευρώ, από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η αντιπολίτευση και η ελάσσονος μειοψηφία ψήφισαν αρνητικά στην πρόταση του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Καραμπά, με αποτέλεσμα η πρόταση να μην περάσει, καθώς τα 3/5 του συμβουλίου δεν το ενέκριναν. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η απόφαση συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Χιονοδρομικό Κέντρο ΑΕ και σύναψη δανείου. Με απόφασή της Εταιρείας Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου Α.Ε., ψηφίστηκε από τους μετόχους η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά ένα εκατομμύριο (1.000.009,00) προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της επιχείρησης «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΕ». Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας προβλέπετε μέσα σε προθεσμία από δέκα πέντε ημέρες έως τέσσερις μήνες να εκδοθούν 341.300 νέες Ανώνυμες Μετοχές Ονομαστικής αξίας 2,93 ευρώ εκάστη. Σήμερα, λήγει η προθεσμία δήλωσης προτίμησης για τους υπάρχοντες μετόχους. Ο Δήμος Καρπενησίου ως μέτοχος της Εταιρείας έθεσε το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Βασίλης Καραμπάς γνωστοποίησε στο σώμα, τόσο την απόφαση της Εταιρείας για την αύξηση του κεφαλαίου όσο και την απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας – Διεύθυνση Εμπορίου – Απασχόλησης και Τουρισμού, όπου με το υπ’ αριθμ. 780/16-7-2010 έγγραφο της, ενημέρωσε τους μετόχους και το ΔΣ για την υποβολή του αποδεικτικού είσπραξης ένα τοις χιλίοις επί του ποσού της αύξησης υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταχώρηση στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕ κατά ποσό 1.000.009,00 ευρώ. Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμπάς τόνισε πως μπορεί να βρεθεί λύση με το να συνεισφέρουν όλοι και να στηρίξουν το Χιονοδρομικό Κέντρο ΑΕ σε επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης, αυξάνοντας το μετοχικό κεφάλαιο. Η πρόταση του κ. Καραμπά είναι να συμμετέχουν και άλλοι δήμοι και μάλιστα ο Δήμος Ποταμιάς, ο οποίος επωφελείται τουριστικά από το Χιονοδρομικό Κέντρο, και να δανειοδοτηθεί ο Δήμος Καρπενησίου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με το ποσό των 500.000,00 ευρώ. Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε θετικά στη λήψη του δανείου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κάτζιος δήλωσε «παρών», λέγοντας ότι δεν ήταν ενημερωμένος επί του θέματος. Σύμφωνα με το δημοτικό κώδικα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να εγκριθεί λήψη δανείου και επομένως η πρόταση της δημοτικής αρχής να ζητήσουν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 500.000,00 ευρώ προκειμένου τα χρήματα να δοθούν στο Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου και ο Δήμος να συμβάλλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΕ, αυξάνοντας παράλληλα ως μέτοχος το ποσοστό της συμμετοχής του, δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 του δημοτικού συμβουλίου. Η απόφαση αυτή, όμως, δεν είναι οριστική, καθώς σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν το θέμα να επανέλθει προς συζήτηση, επικαλούμενοι πως δεν είχαν ενημερωθεί επί του θέματος εγκαίρως και επομένως δεν ήταν σε θέση να αποφασίσουν ορθά. Η πρόταση αυτή εισακούσθηκε από τη δημοτική αρχή και έτσι σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί επαναληπτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την απόφαση συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Χιονοδρομικό Κέντρο ΑΕ και σύναψη δανείου. Πριν τη συζήτηση του θέματος, θα προηγηθεί η συζήτηση και ψήφιση του ισολογισμού.

Τοποθετήσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης Ο Θανάσης Τσαπρούνης Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και ο κ. Ανδρέας Κασκαμπάς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρ


Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η τοποθέτηση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις διευθύνσεις της Ελλάδας. Στην Ευρυτανία Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκε ο 46χρονος Εκπαιδευτικός ΠΕ70 Αθανάσιος Τσαπρούνης, από την Λαμία, πατέρας δυο παιδιών με μεταπτυχιακό στη διαχείριση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων.

Εν τω μεταξύ χθες ο κ. Τσαπρούνης ανέλαβε τα καθήκοντά του, στα Γραφεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης, παραλαμβάνοντας από τον απερχόμενο Δ/ντη κ. Ιωάννη Παπαγεωργίου.
Διευθυντής στην Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας αναλαμβάνει ο κ. Ανδρέας Κασκαμπάς, ο οποίος αναμένεται στην Ευρυτανία την ερχόμενη Δευτέρα 23 Αυγούστου για να παραλάβει την Διεύθυνση από τον κ. Ιωαννίδη.
Η θητεία των νέων Δ/ντων ολοκληρώνεται στις 31/7/2015. Τέλος από την Δ.Δ.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ανακοινώθηκε ότι υπέβαλαν στη Δ/νσή μας αιτήσεις συνταξιοδότησης, το 2009 πέντε(5) εκπ/κοί και το 2010 έξι(6) εκπ/κοί.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* «Αντί να κατηγορηθεί αυτός που έριξε τον άνθρωπο στη θάλασσα κατηγορείται αυτός που πάει να τον σώσει και μάλιστα με δανική βάρκα», είπε σε κάποια φάση ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Λεωνίδας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε υπαινιγμό συναδέλφου Δ.Σ. στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Καρπενησίου για το θέμα του Χιονοδρομικού. Συμφωνούμε δάσκαλε με τα λεγόμενά σου κάνοντας μια μικρή προσθήκη σ΄ αυτά. Καλή η σκέψη του βαρκάρη να σώσει τον άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα, το μέγα θέμα είναι όμως αν θα τον προλάβει ζωντανό ή έστω ημιθανή, ή θα συλλέξει απλά τη σωρό του;

* Πάντως απ΄ ότι μαθαίνω στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ Καρπενησίου που θα συζητηθεί και πάλι το θέμα αυτό αναμένεται να περάσει η πρόταση της Δημοτικής αρχής και να προχωρήσει ο Δήμος τόσο στην αύξηση του Μ.Κ όσο και στην δανειοδότηση για να σωθεί το Χιονοδρομικό.

* Κάποια πολύ σημαντική κίνηση που αφορά το Χιονοδρομικό αναμένεται στο προσεχές διάστημα που θα κάνει αίσθηση. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές όταν αυτή δει το φως της δημοσιότητας θα πέσουν πολλά πρώην οχυρά...

* Όργωσε κυριολεκτικά την κεντρική Ευρυτανία ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης – παρότι που δεν ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του - το διήμερο του 15Αύγουστου. Ο κ. Μπακογιάννης σε όσα χωριά περιόδευσε, έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους γεγονός που φανερώνει ότι βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση των Ευρυτάνων, στοιχείο σημαντικό για να πάρει την μεγάλη απόφαση να θέσει εαυτόν στην κρίση των πολιτών του νέου Δήμου Καρπενησίου, διεκδικώντας τον Δημαρχιακό Θώκο.

* «Εγώ είμαι ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ είπε κάποιος μεσόκοπος σε ένα πανηγύρι που επισκέφτηκε ο κ. Μπακογιάννης και δεν είχα σκοπό να στηρίξω τον γιό της Ντόρας. Μόλις όμως τον γνώρισα από κοντά και κουβέντιασα μαζί του κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό νέο που αξίζει την ψήφο μου»

* «Ουσιαστική έμαθα πως ήταν η συζήτηση που έγινε την παραμονή του 15Αύγουστου στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ μεταξύ της Γραμματέως, του Βουλευτή και μελών του Κινήματος. Βασικό θέμα οι πράσινοι εκλεκτοί στους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου καθώς και ο εκλεκτός για την Περιφέρεια. Παρότι δεν βγήκε κάποια σημαντική είδηση, από την κουβέντα αυτή που κατά διαστήματα ήταν έντονη, τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, ειδικά για τον Δήμο Αγράφων δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κατέβουν υποψήφιοι» Αυτά μας είπε γνωστό στέλεχος του Κινήματος την επομένη της Παναγίας που βρεθήκαμε σε κάποιο γιορτάσι. «Και τα δυο πρόσωπα που ακούστηκαν, που είναι μάλιστα έγκριτοι συνάδελφοι, δεν θα ασχοληθούν παρότι η ΝΕ βλέπει με πολύ θετικό μάτι την υποψηφιότητά τους». Όσον αφορά για το όνομα που ακούστηκε για τον Δήμο Καρπενησίου, υπήρξε έντονος προβληματισμός καθότι η Ιπποκράτους αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα να κάνει άλλη πρόταση, που την επιθυμεί και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Κινήματος.

* Κλείδωσε η υποψηφιότητα Κοντογεώργου στην Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο του φίλου του Θανάση Χειμάρα. Κάτι ανάλογο περιμένουν να πράξει και ο Βασίλης Καραμπάς με την σίγουρη πλέον υποψηφιότητα Περγαντά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Μη βιάζεστε αδέλφια, γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και πολλά μπορούν να συμβούν.

* Υπερκινητικοί παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες αρκετοί υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί στις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στην Ευρυτανία. Αν κινούνταν έτσι και τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσαν τον τόπο σίγουρα θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα.

* Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές σε κλείσιμο οδηγείται το Δασαρχείο Φουρνάς. Καλός φίλος από την περιοχή αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό τονίζει: «Μετά το Εργοστάσιο Ξυλείας ήρθε το κλείσιμο του παραρτήματος του Ι.Κ.Α και πιο μετά του Ο.Τ.Ε. και τώρα το Δασαρχείο και μετά τι; Τι αφήσατε όρθιο; Το μόνο που απομένει είναι το γυμνάσιο – Λύκειο, το Ταχυδρομείο, το Ιατρείο, η Αστυνομία και η πυροσβεστική αλήθεια με αυτή τι έγινε; Επιτέλους τελειώνει το έργο σας κύριοι θα ξεκουραστείτε και εσείς, αρκετά προσφέρατε σ΄ αυτό το τόπο φτάνει πια». Πρόκειται για μια οδυνηρή πραγματικότητα που κάποιους φαίνεται πως δεν τους αγγίζει, παρότι βλέπουν την Ευρυτανία σιγά –σιγά να αδειάζει. Ίσως έτσι να θέλουν τον τόπο εκείνοι που κόβονται για την τάχα πρόοδό του και λένε σε διάφορες εκδηλώσεις το συγκλονιστικό αλλά πολύ ψεύτικο: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε γι΄ αυτόν τον τόπο, για την ανάπτυξη και την προοπτική…» Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στα χωριά μας, απ΄ ότι είπαν η συνεχίζουν να λένε δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΕ.

Βούλιαξε το “μπαλκόνι” της Ευρυτανίας στην εκδήλωση του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου στις 16 Αυγούστου


Στην νέα πλατεία η φετινή εκδήλωση του
Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου

Για ακόμη μια χρονιά φίλοι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, ανταμώθηκαν στο ομώνυμο χωριό για να διασκεδάσουν, αποδεικνύοντας πως η αγάπη για τη γενέθλια γη είναι μεγάλη και παρά τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αντί να σβήνει μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
Η φετινή εκδήλωση είχε διπλό εορταστικό χαρακτήρα, αφού ταυτόχρονα με το καθιερωμένο πλέον αγιωργίτικο αντάμωμα,πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της νέας πλατείας του χωριού, του χώρου όπου γίνεται το γιορτάσι.
Πράγματι η νέα πλατεία αποτελεί στολίδι για το χωριό, και όσοι βρέθηκαν προχθές εκεί έμειναν ευχαριστημένοι από το έργο που έχει γίνει.
Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την επόμενη μέρα της Παναγίας και στον λεγόμενο εξώστη με θέα την λίμνη Κρεμαστών και την φωταγωγημένη πλέον Γέφυρα της Επισκοπής, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου για να γλεντήσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί.
Για άλλη μια χρονιά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Καθηγητής Γιώργος Καραντζούνης, ένας άνθρωπος, που έχει προσφέρει σημαντικό πολιτισμικό έργο στην τοπική κοινωνία, και το Δ.Σ, διοργάνωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλοκαιριάτικη αυτή εκδήλωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο κ. Καραντζούνης αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τον κόσμο και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά όχι μόνο στα προβλήματα του χωριού, αλλά και στο συγχωριανό και φίλο Κώστα Ασπρογιάννη, ο οποίος περνάει δύσκολες ώρες. Για ακόμη μια φορά απευθύνθηκε στον Δήμαρχο, ζητώντας του να προβεί από κοινού και με τους υπόλοιπους φορείς του Νομού, σε συντονισμένες προσπάθειες, για όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου τόσο ο Άγιος Γεώργιος όσο και όλες οι παραλίμνιες περιοχές να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης.
Απαντώντας στις τοποθετήσεις του Προέδρου ο Δήμαρχος είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα που έχει το χωριό, ανακοίνωσε τα έργα που έχουν γίνει στα Δ.Δ. Παλαιοχωρίου και Νεοχωρίου, αλλά και Αγίου Γεωργίου.
Το λόγο πήρε και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημοσθένης Τσιαμάκης, ο οποίος τόνισε πως πρωταρχικός του στόχος θα είναι η ανάπτυξη της λίμνης, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια του από την περίοδο που ήταν βουλευτής Ευρυτανίας.
Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης αυτής ήταν για ακόμη μια χρονιά, η συμμετοχή των νέων, όχι μόνο του Αγ. Γεωργίου, αλλά και των γύρω χωριών, που συμμετείχαν ενεργά σε ένα κυριολεκτικά υπέροχο καλοκαιρινό γλέντι που κράτησε υπό το ημίφως της σελήνης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φραγκίστας κ. Θωμάς Μπόνιας, ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Αγράφων κ. Δημοσθένης Τσιαμάκης, ο Νομ. Σύμβουλος κ. Δημήτρης Ζήκας, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Βασίλης Γούλας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατ. Φραγκίστας Κώστας Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ Αγ. Γεωργίου κ. Δημήτρης Μακρής καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ