Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Βούλιαξε το “μπαλκόνι” της Ευρυτανίας στην εκδήλωση του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου στις 16 Αυγούστου


Στην νέα πλατεία η φετινή εκδήλωση του
Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου

Για ακόμη μια χρονιά φίλοι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, ανταμώθηκαν στο ομώνυμο χωριό για να διασκεδάσουν, αποδεικνύοντας πως η αγάπη για τη γενέθλια γη είναι μεγάλη και παρά τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αντί να σβήνει μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
Η φετινή εκδήλωση είχε διπλό εορταστικό χαρακτήρα, αφού ταυτόχρονα με το καθιερωμένο πλέον αγιωργίτικο αντάμωμα,πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της νέας πλατείας του χωριού, του χώρου όπου γίνεται το γιορτάσι.
Πράγματι η νέα πλατεία αποτελεί στολίδι για το χωριό, και όσοι βρέθηκαν προχθές εκεί έμειναν ευχαριστημένοι από το έργο που έχει γίνει.
Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την επόμενη μέρα της Παναγίας και στον λεγόμενο εξώστη με θέα την λίμνη Κρεμαστών και την φωταγωγημένη πλέον Γέφυρα της Επισκοπής, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου για να γλεντήσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί.
Για άλλη μια χρονιά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Καθηγητής Γιώργος Καραντζούνης, ένας άνθρωπος, που έχει προσφέρει σημαντικό πολιτισμικό έργο στην τοπική κοινωνία, και το Δ.Σ, διοργάνωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλοκαιριάτικη αυτή εκδήλωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο κ. Καραντζούνης αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τον κόσμο και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά όχι μόνο στα προβλήματα του χωριού, αλλά και στο συγχωριανό και φίλο Κώστα Ασπρογιάννη, ο οποίος περνάει δύσκολες ώρες. Για ακόμη μια φορά απευθύνθηκε στον Δήμαρχο, ζητώντας του να προβεί από κοινού και με τους υπόλοιπους φορείς του Νομού, σε συντονισμένες προσπάθειες, για όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου τόσο ο Άγιος Γεώργιος όσο και όλες οι παραλίμνιες περιοχές να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης.
Απαντώντας στις τοποθετήσεις του Προέδρου ο Δήμαρχος είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα που έχει το χωριό, ανακοίνωσε τα έργα που έχουν γίνει στα Δ.Δ. Παλαιοχωρίου και Νεοχωρίου, αλλά και Αγίου Γεωργίου.
Το λόγο πήρε και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημοσθένης Τσιαμάκης, ο οποίος τόνισε πως πρωταρχικός του στόχος θα είναι η ανάπτυξη της λίμνης, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια του από την περίοδο που ήταν βουλευτής Ευρυτανίας.
Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης αυτής ήταν για ακόμη μια χρονιά, η συμμετοχή των νέων, όχι μόνο του Αγ. Γεωργίου, αλλά και των γύρω χωριών, που συμμετείχαν ενεργά σε ένα κυριολεκτικά υπέροχο καλοκαιρινό γλέντι που κράτησε υπό το ημίφως της σελήνης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φραγκίστας κ. Θωμάς Μπόνιας, ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Αγράφων κ. Δημοσθένης Τσιαμάκης, ο Νομ. Σύμβουλος κ. Δημήτρης Ζήκας, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Βασίλης Γούλας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατ. Φραγκίστας Κώστας Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ Αγ. Γεωργίου κ. Δημήτρης Μακρής καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων.