Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη Κλ. Περγαντά στην Εύβοια



Με τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Αυλίδας, Ανθηδώνας και Ληλαντίων συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Εύβοια.




ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

Ο δήμαρχος Χρήστος Παύλου (και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος) ενημέρωσε τον κ Περγαντά για τα βασικότερα προβλήματα του δήμου μεταξύ των οποίων η υδροδότηση του δήμου και η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ (έργο που βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του), την αποχέτευση όμβριων και αποχέτευση λυμάτων (έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ), για τα προβλήματα δόμησης των βιομηχανιών κλπ.

Ο κ. Περγαντάς ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και υπενθύμισε ότι η Αυλίδα γειτνιάζει με τη Βοιωτία γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής «από πρώτο χέρι».

Υπογραμμίζοντας ότι η αιρετή περιφέρεια διαθέτει πόρους και αρμοδιότητες δεσμεύτηκε ότι ως Περιφερειάρχης θα βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των δυνατοτήτων που παρέχουν το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής και τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών και τόνισε: «Για την περιοχή πρώτη προτεραιότητα είναι να εξαντληθούν οι προσπάθειες για να πίνετε καθαρό νερό».





ΔΗΜΟΣ ΑΝΘΗΔΩΝΑΣ

Ο δήμαρχος Ανθηδώνας Γιώργος Σανιδάς παρουσιάζοντας τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα το δήμο αναφέρθηκε στα:

-Διαπλάτυνση του δρόμου Χαλκίδας Δροσιάς.

-Ένταξη στο ΕΣΠΑ Γυμνασίου Λυκείου Δροσιάς (προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ)

-Άμεση ανέγερση 2ου δημοτικού σχολείου, ενώ πρόσθεσε: «Ως Περιφερειάρχης θα βρείτε έτοιμες μελέτες για επέκταση λιμενικού καταφυγίου, ανάπλαση παραλίας Δροσιάς διάνοιξη καινούργιων δρόμων και αποχέτευσης.

Ο κ Περγαντάς διαβεβαίωσε ότι με τις δυνατότητες που παρέχει ο Καλλικράτης στους νέους περιφερειάρχες που τους καθιστά μικρούς κυβερνήτες του τόπου τους και με τη συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου και σημερινού δημάρχου θα ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.





ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Ο δήμαρχος Ληλαντίων Χρήστος Καρυστινός έθεσε ως βασικές προτεραιότητες για το δήμο τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα και την παράκαμψη Βασιλικού.

Ο κ. Περγαντάς δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα του Λήλαντα θα είναι από τα πρώτα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο Περιφερειακό συμβούλιο καθώς η πολιτεία μέχρι σήμερα από την εμπλοκή πολλών αρμοδιοτήτων και τη γραφειοκρατική δομή της δεν έχει μπορέσει να λύσει ένα θέμα που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και τόνισε «Πρόκειται για ένα ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για την ίδια την επιτυχία του Καλλικράτη»




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο κ Περγαντάς την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς και δημοτικά συμβούλια της Εύβοιας ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μπουραντά και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για να αποφασισθεί η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του ψηφοδελτίου και να οργανωθούν κλιμάκια επισκέψεων σε όλο το νομό.

Ο Κώστας Μπαλάφας και η Ελλάδα του


Σε κλίμα συγκίνησης η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή για τον μεγάλο φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση που κάλυψε ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ στο φύλλο της 6ης Οκτωβρίου

Με μεγάλη επιτυχία, την συμμετοχή του τέως Πρωθυπουργού κ. Γρίβα, του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Καρανίκα, Δημάρχων και εκπροσώπων πολλών Ευρυτανικών Σωματείων, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής από την Πανευρυτανική Ένωση η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή "Ο Κώστας Μπαλάφας και η Ελλάδα του", απόγευμα. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης ενώ για το βιβλίο, το έργο και τη ζωή του Κώστα Μπαλάφα, καθώς και για τον συγγραφέα μίλησαν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του πνεύματος και των γραμμάτων, όπως οι κ.κ. Άγγελος Δεληβοριάς, Δ/ντής του Μουσείου Μπενάκη, Σαράντος Καργάκος, Ιστορικός και συγγραφέας, Κλεομένης Κουτσούκης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Ηρακλής Παπαϊωάννου, Επιμελητής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και Σπύρος Σκιαδόπουλος, Δ/ντής της Leica ACADEMY. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής κ. Κώστας Παπαδόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Κώστα Μπαλάφα, - την παρέλαβε ο γιός του – σε έναν εκ των μεγαλυτέρων φωτογράφων του 20ου αιώνα.
Περισσότερο ρεπορτάζ στο φύλλο μας την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου με φωτογραφίες και άλλα παραλειπόμενα από την εκδήλωση.

Οργώνει τη Στερεά Ελλάδα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Χειμάρας



Κοντά στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Χειμάρας. Ο νυν Νομάρχης Φθιώτιδας την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου. Στο διάστημα της παραμονής στο Καρπενήσι ο κ. Χειμάρας είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Νομάρχη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κοντογεώργο, (φωτο) με τον οποίο κουβέντιασαν για τα του προεκλογικού αγώνα ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Στις 24 Σεπτεμβρίου ο κ. Χειμάρας επισκέφτηκε την Εύβοια όπου είχε επαφές με κοινωνικούς φορείς της Εύβοιας στη Χαλκίδα. Συγκεκριμένα ο κ. Χειμάρας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας και να ενημερωθεί για τον αγώνα που δίνουν προς όφελος του καταναλωτή και της αγοράς. Πριν το τέλος της συνάντησης ο κ. Χειμάρας δεν παρέλειψε να εγγραφεί μέλος της Ένωσης. Στη συνέχεια ο κ. Χειμάρας επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς. Εκεί άκουσε τις απόψεις των μελών του Επιμελητηρίου και ζήτησε τη συνδρομή τους στην προσπάθεια που θα καταβάλει, από τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις νέες αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που η Αιρετή Περιφέρεια δίνει, για την κάλυψη του αναπτυξιακού ελλείμματος της Εύβοιας. Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας επισκέφτηκε τη Νέα Αρτάκη, τα Ψαχνά, Τη Λίμνη, την Αγία Άννα και θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαντούδι, όπου και εκεί είχε επαφές με φορείς και πολίτες Δήμων της Κεντρικής & Βόρειας Εύβοιας. Ο κ. Χειμάρας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου τη Νέα Αρτάκη, την Καστέλλα, τα Ψαχνά, το Προκόπι και τη Λίμνη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες από τους οποίους άκουσε προβλήματα και ανησυχίες για τον τόπο και την καθημερινότητά τους. Πραγματοποιώντας μικρό διάλλειμα στις επισκέψεις του, ο κ. Χειμάρας βρέθηκε στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο, όπου και προσκύνησε. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αφού επισκέφθηκε την Αγία Άννα και τη Στροφυλιά συνεχίζοντας τη γνωριμία με τους πολίτες της Εύβοιας, και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Μαντουδίου. Εν τω μεταξύ, την στήριξη της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην Υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετέφερε αντιπροσωπεία του κόμματος, η οποία επισκέφθηκε τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη. Συγκεκριμένα ο Οργανωτικός Γραμματέας της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Νίκος Σπέντζος, ο Α’ Γραμματέας της Ν. Ε. Φθιώτιδας κ. Δημήτρης Παπαναγιώτου και ο Β’ Γραμματέας της Ν. Ε. Φθιώτιδας κ. Τάσος Αγαπητός ανακοίνωσαν στον κ. Χειμάρα τη στήριξη της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην υποψηφιότητά του, ενώ συμφωνήθηκε ο κ. Δημήτρης Παπαναγιώτου, απόστρατος Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων, να συμμετέχει στο Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο Φθιώτιδας του κ. Χειμάρα. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σ. Παπαθεμελής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χειμάρα, ο οποίος του εξέφρασε την ικανοποίηση για τη στήριξη του κόμματός του και τον ευχαρίστησε.

Άνθρακες ο θησαυρός στην Ανατ. Φραγκίστα;



Η φράση "κάρβουνα ο θησαυρός", είναι παράφραση της αρχαίας παροιμίας (άνθρακες ο θησαυρός), που συναντάται σε πολλούς αρχαίους συγγραφείς με διάφορες μορφές. Τη φράση αυτή τη χρησιμοποιούμε, όταν διαψεύδονται οι ελπίδες μας. Η έκφραση προήλθε από μια δοξασία των αρχαίων, σύμφωνα με την οποία καλά δαιμονικά αποκαλύπτουν σε ανθρώπους την ώρα που κοιμούνται, το σημείο που υπάρχει κρυμμένος θησαυρός, που για να βρεθεί, θα πρέπει αυτός που είδε το όνειρο, μόνος του να ψάξει και να τον βρει, χωρίς ν΄ αποκαλύψει σε κανέναν το μυστικό, γιατί αλλιώς θα βρει άνθρακες και στάχτη.
Κάπως έτσι φαίνεται πως έγινε στην Ανατ. Φραγκίστα και ο περιβόητος θησαυρός με τα τρία κιβώτια λύρες δεν βρέθηκε. Την περασμένη λοιπόν Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, με βάση τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, παρουσία των ενδιαφερομένων και της αρμόδιας Επιτροπής που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό, αποτελούμενη από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας, ένα Υπάλληλο της ΔΟΥ Καρπενησίου, 2 υπαλ. της Εφορίας Βυζ. Αρχαιοτήτων και τον Διοικητή του Α.Τ. Κερασοχωρίου (φωτο), πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανεύρεσης του κρυμμένου θησαυρού, στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.
Ειδικό σκαπτικό μηχάνημα (φωτο) όργωσε την αυλή της εκκλησίας αλλά μέχρι το μεσημέρι, που ολοκληρώθηκε η άδεια, λύρα δεν είδε το φως του ήλιου. Θησαυρός μπορεί να μην βρέθηκε, όχι γιατί είπε το μυστικό σε κάποιον ο ενδιαφερόμενος αλλά διότι δεν έφτασε ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η έρευνα. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η πρώτη αυτή αποτυχημένη προσπάθεια δεν έκαμψε τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι αναμένεται να επανέλθουν πολύ σύντομα με νέο αίτημα προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκ νέου εργασίες αναζήτησης του θησαυρού, που γι΄ αυτούς είναι εκεί, στον ίδιο χώρο αλλά σε διαφορετικό σημείο.
Για να φτάσουμε στις εργασίες ανεύρεσης, προηγήθηκε στις αρχές Ιουλίου αίτηση του Ι.Γ. προς την Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Ευρυτανίας για χορήγηση άδειας έρευνας για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στο ΔΔ Ανατ. Φραγκίστας. Η Υπηρεσία κινήθηκε αρμοδίως και με έγγραφό της ζήτησε από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το Εκκλ. Συμβούλιο Ανατ. Φραγκίστας, σχετική έγκριση για την διενέργεια της έρευνας επισημαίνοντας την ευθύνη του αιτούντος για πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά του χώρου όπως ήταν αρχικά, σύμφωνα με απόφαση της Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Οι ίδιες διαδικασίες θα τηρηθούν σε περίπτωση που υπάρξει και νέο αίτημα από τους ενδιαφερόμενους.

Γεροντοκρατούμενη Κοινωνία

Γράφει
ο Γιώργος Σταυράκης


Με την αυξανόμενη υπογεννητικότητα και το μέγεθος της ελληνικής νεολαίας να συρρικνώνεται και τον αριθμό των ηλικιωμένων να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, η ελληνική κοινωνία σταδιακά, αλλά σταθερά, μεταμορφώνεται σε μια κοινωνία χωρίς δυναμική, απαθής για τις εξελίξεις και αδιάφορη για το συλλογικό μέλλον. Η σημερινή πεσιμιστική στάση των νέων δεν είναι καθόλου αβάσιμη, να λάβουμε υπόψη μας ότι για πολλές δεκαετίες το εκπαιδευτικό σύστημα μαζί με τις παλινωδίες των πολιτικών δημιούργησαν ένα οξύ κλίμα ανασφάλειες στο πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας που είναι τα νέα παιδιά των 20 και 30 ετών. Πίσω όμως από την απάθεια και την φαινομενική αδιαφορία κρύβεται πολύς θυμός και αγανάκτηση που εκτονώνεται με την παραβατικότητα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την παροξυστική βία και τις εκτεταμένες καταστροφές το Δεκέμβριο του 2008. Ποιος ή ποιοι φταίνε για όλα αυτά; Σίγουρα η απάντηση σε αυτό το μεγάλο εθνικό πρόβλημα δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή. Εμείς, με κάθε επιφύλαξη θα επιχειρούσαμε να εντοπίσουμε μερικά από τα αίτια που οδηγούν τους νέους στην αποστασιοποίηση από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και το σύστημα γενικότερα. Η γεροντοκρατούμενη ελίτ της χώρας από όλους τους χώρους της κοινωνικής ζωής είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε είναι πολιτικοί, είτε είναι εκπαιδευτικοί, είτε γονείς, ποτέ δεν πλησίασαν από κοντά τα παιδιά για να καλύψουν τις συναισθηματικές και υπαρξιακές τους αγωνίες.
Αντίθετα, για πολλά χρόνια τώρα, δέχονται ένα βομβαρδισμό ξύλινης γλώσσας περί μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και τη φετιχοποίηση της ανάγκης απόκτησης ενός πτυχίου. Και ύστερα τι; Ύστερα έρχεται το φάσμα της ανεργίας που αν παραταθεί σε βάθος χρόνου φέρνει την απογοήτευση και την απώλεια αυτοεκτίμησης. Κανένα πολιτικό σύστημα και καμιά χώρα δεν προδιαγράφει καλό μέλλον, αν δεν επενδύσει ουσιαστικά στους νέους. Η γεροντοκρατούμενη πνευματική ελίτ της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια δεν έκανε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια να ανανεωθεί και να προσαρμόσει τα οράματά της στις ελληνικές και παγκόσμιες εξελίξεις.
Οι ΄Έλληνες Ακαδημαϊκοί από ότι δείχνουν τα πράγματα, βιώνουν (και αυτοί) το δικό τους ναρκισσισμό χωρίς σχεδόν καμία παρέμβαση στην παρακμιακή πορεία. Σε μια κοινωνία όπου οι νέοι των 20 και 30 χρόνων αντιμετωπίζονται από τους «πολύξερους» γονείς-γεροντοκράτες ως «ανώριμα» παιδιά, διαπράττουν το πρώτο μεγάλο χάσμα των γενεών, δηλαδή η αποστασιοποίηση από τους γονείς είναι έργο και ευθύνη πρωτίστως ημών των γονέων και του σάπιου εκπαιδευτικού συστήματος. Οι γονείς των 50 και 60 ετών από όποια οικονομική και πολιτιστική τάξη και αν προέρχονται στην αγωνία τους να καλύψουν δικά τους στερητικά σύνδρομα και ανασφάλειες επέδειξαν μεγάλη απληστία για το χρήμα και έλλειμμα ουσιαστικής στοργής για τα παιδιά. Σήμερα αυτά τα γονεϊκά λάθη πληρώνονται.
Ο νεποτισμός και η αναξιοκρατία ως φαραωνικές πληγές που χαρακτηρίζουν στάσιμες κοινωνίες παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες καλά κρατούν. Πληγώνουν και απογοητεύουν τους έντιμους νέους, πολλοί από τους οποίους αποδέχονται τη μοίρα τους, άλλοι εξεγείρονται και επαναστατούν. Η γεροντοκρατούμενη ελίτ ζεσταίνει τις καρέκλες της με παχυλούς μισθούς και συντάξεις με μεγάλη ακίνητη περιουσία και την άνεση της «καλής οικογένειας ή τζακιού». Στέλνει τα παιδιά της σε επώνυμα πανεπιστήμια του εξωτερικού με εκ των προτέρων διασφαλισμένη τη διευθυντική θέση αφήνοντας πίσω άλλους με ίδια προσόντα αλλά, με «ταπεινή» καταγωγή.
Το πολιτικό σκηνικό που επί 50 χρόνια κυβερνάται από τρία- τέσσερα ονόματα, μαζί με το αποτέλεσμα που βλέπουμε δεν μπορεί, παρά, να προδιαγραφεί μια γκρίζα προοπτική.
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου 2009 ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε ο πλέον απαισιόδοξος λαός με ποσοστό 69% των ερωτηθέντων. Όπως στον πόλεμο οι πολεμιστές πρέπει να έχουν ακμαίο ηθικό, το ίδιο και στην Ευρώπη για να υπάρξει πρόοδος, αλλιώς…….

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΠΣΝΕ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΓΡΑΦΑ 0-1
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ – ΑΙΟΛΟΣ 5-2
ΜΥΡΙΚΗ – ΠΟΤΑΜΙΑ 1-1
ΑΠΟΚ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 2-0
ΡΕΠΟ: ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
ΔΟΞΑ 3 5-2
ΒΕΛΟΥΧΙ 3 2-0
ΑΓΡΑΦΑ 3 1-0
ΠΟΤΑΜΙΑ 1 1-1
ΜΥΡΙΚΗ 1 1-1
ΚΡΕΝΤΗ 0 0-1
ΚΕΡΑΣΟΒΟ 0 0-0


2η Αγωνιστική
ΑΓΡΑΦΑ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ
(Προπονητικό, 2/10 – 4.00μ.μ.)
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΚΡΕΝΤΗ
(Κεράσοβο, 2/10 - 4.00μ.μ.)
ΠΟΤΑΜΙΑ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
(Ποταμιά, 3/10 - 4.00μ.μ.)
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΠΟΚ
(Καρπενήσι, 3/10 – 4.00μ.μ.)
ΡΕΠΟ: ΜΥΡΙΚΗ

ΣΚΟΡΕΡ

ΟΜΑΔΑ ΟΝΟΜΑ ΓΚΟΛ
ΔΟΞΑ Λ. ΓΟΥΛΑΣ 2
ΔΟΞΑ Θ. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ 2
ΑΙΟΛΟΣ Χ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
ΑΠΟΚ ΜΠΟΝΙΑΣ 1
ΑΠΟΚ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ 1
ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΛΥΒΑΣ 1
ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ 1
ΜΥΡΙΚΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 1
ΔΟΞΑ Σ. ΓΟΥΛΑΣ 1

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΓΡΑΦΑ 0-1 Χρυσό τρίποντο με νίκη στα σημεία



Σπουδαία νίκη με πολλαπλά οφέλη για την συνέχεια του πρωταθλήματος, σημείωσαν τα Άγραφα, επικρατώντας εκτός έδρας της μαχητικής Κρέντης με σκορ 1-0. Το παιχνίδι κρίθηκε από ένα γκολ που πέτυχε στην λήξη του ημιχρόνου ο Καλύβας αλλά και στην αστοχία των παικτών της Κρέντης που δεν κατάφεραν σε τρεις τουλάχιστον κλασικές περιπτώσεις από πολύ κοντά να παραβιάσουν την εστία του Καλύβα.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι τα Άγραφα έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία από την περσινή ομάδα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και στρωτό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο. Βέβαια η προσθήκη του Γουλέκα, ενός παίχτη με σπάνια ποδοσφαιρικά χαρίσματα, στο μηχανοστάσιο του Δημήτρη Αντωνίου, θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα που θα φανεί ακόμη περισσότερο στους επόμενους αγώνες.
Πολύ καλή απόδοση για τους φιλοξενούμενους είχαν και οι Πατρώνης, Θεοχάρης, ενώ φάνηκε αρκετά επηρεασμένος καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού ο Σερπάνος, απέναντι στην παλιά του ομάδα.
Από την άλλη πλευρά η Κρέντη με τον Χρήστο Καλαμπάκα στον πάγκο της, παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο ματς με τα Άγραφα, υπήρξαν διαστήματα που η Κρέντη έπαιξε μεγάλη μπάλα και αν δούμε το ματς με τα στατιστικά, σίγουρα είναι αδικημένη από το αποτέλεσμα καθότι δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ από τις κλασικές ευκαιρίες που έχασε.
Μεγάλη μπάλα για τους γηπεδούχους έπαιξε ο πιτσιρικάς Γιάννης Μπισμπίκης που έδειξε ότι είναι ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο που πρέπει όμως να προσεχθεί αλλά και να προστατευτεί. Πολύ καλά έπαιξαν οι Ε. Μπύρος, Γ. Βούρτσας και ο Κ. Μάκκας που αναστάτωνε συνεχώς την άμυνα των Αγράφων, ενώ δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο προπονητής του ο Σ. Ζήκας στο Β΄ ημίχρονο που αγωνίστηκε. Τέλος καλή παρουσία είχαν οι «γερόλυκοι» Γιάννης Ντάλλας και Παύλος Κόκοτος.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3΄ έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Σερπάνου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντάλλας. Νέα ευκαιρία για την ομάδα των Αγράφων στο 7΄ με τον Θεοχάρη αυτή τη φορά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Οι γηπεδούχοι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν τα Άγραφα, αντέδρασαν και στο 8΄ με τον Μπισμπίκη έκαναν την πρώτη καλή επίσκεψή τους στα καρέ του Καλύβα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η άνοδος των γηπεδούχων είχε και συνέχεια και στο 15΄ ο Ν. Βούρτσας χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για το συγκρότημα του Χρήστου Καλαμπάκα.
Με την συμπλήρωση του 20λεπτου οι φιλοξενούμενοι φτάνουν μια ανάσα από το γκολ όμως τόσο ο Θεοχάρης στο 19΄όσο και ο Καλύβας στο 24΄δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ντάλλα.
Στο 40΄ οι γηπεδούχοι χάνουν κλασική διπλή ευκαιρία με τον Ν. Βούρτσα από θέση βολής να αστοχεί δυο φορές να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους καθότι στο 45΄ ο Κ. Καλύβας με σουτ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.
Στο Β΄ ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ωστόσο όμως και από τις δυο ομάδες χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 89ου λεπτού, όπου ο Κώστας Μάκκας, 3 μέτρα από το τέρμα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στερώντας από την ομάδα του την ισοφάριση, που την δικαιούνταν.
Την ερχόμενη αγωνιστική η Κρέντη παίζει με το Κεράσοβο στο γειτονικό κατ΄ ευφημισμό ντέρμπυ και τα Άγραφα υποδέχονται την Δόξα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
3΄ Σέντρα του Καλύβα Κ βρήκε τον Σερπάνο ο οποίος επιχείρησε σουτ από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Ντάλλας
7΄ Σουτ του Θεοχάρη έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ντάλλας
15΄ Μπαλιά του Μάκκα βρήκε τον Βούρτσα Ν μπλόκαρε ο Καλύβας Γ
19΄ Ο Γουλέτας έβγαλε ωραία πάσα στον Θεοχάρη αυτός σούταρε με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ
24΄ Σέντρα του Γουλέτα Βρήκε τον Καλύβα Κ αυτός σούταρε με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ
32΄ Σέντρα σουτ του Βούρτσα Ν η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ
34΄ Μπάσιμο του Μάκκα Ε στην συνέχεια σούταρε με τον τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ
40΄ Σε διπλό σουτ του Βούρτσα Ν μέσα από την περιοχή απέκρουσε δυο φορές ο τερματοφύλακας
45΄ Ο Καλύβας σούταρε μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους
Β΄ Ημίχρονο
54΄ Από κόντρα των αμυντικών της Κρέντης η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι
70΄ Απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ζήκα η μπάλα πέρασε λίγο άουτ
80΄ Εκτέλεση φαουλ του καλύβα Κ βρήκε τον Πατρώνη ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ
89΄ Εκτέλεση φαουλ του Ζήκα απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο Μάκκας Σ επιχείρησε σουτ από κοντά στέλνοντας την μπάλα άουτ
ΚΡΕΝΤΗ: Α. ΝΤΑΛΛΑΣ, Ε. ΜΠΥΡΟΣ, Σ. ΜΠΥΡΟΣ, Π. ΚΟΚΟΤΟΣ (83΄ Σ. ΤΣΕΤΣΟΣ) Ε. ΜΑΚΚΑΣ, Ι. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Ι. ΝΤΑΛΛΑΣ (46΄Σ. ΜΑΚΚΑΣ), Κ. ΜΑΚΚΑΣ, Γ. ΒΟΥΡΤΣΑΣ, Ν. ΒΟΥΡΤΣΑΣ (46΄ Σ. ΖΗΚΑΣ).
ΑΓΡΑΦΑ: Γ. ΚΑΛΥΒΑΣ, Π. ΜΑΡΚΗΣ (52΄Χ. ΚΙΤΣΙΟΣ), Σ. ΠΑΤΡΩΝΗΣ, Δ. ΓΑΤΗΣ, Ι. ΗΛΙΑΔΗΣ, Η. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Δ. ΣΕΡΠΑΝΟΣ, Β. ΜΑΚΚΑΣ (46΄ Β. ΓΑΤΗΣ), Κ. ΚΑΛΥΒΑΣ, Κ. ΓΟΥΛΕΤΑΣ, Σ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ(86΄ΣΒΕΡΩΝΗΣ).

ΔΟΞΑ – ΑΙΟΛΟΣ 5 -2 Εντυπωσιακό ξεκίνημα με γκολ και θέαμα

Με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο τοπικό μας πρωτάθλημα η Δόξα Ραπτοπούλου. Η ομάδα του Δήμου Ασπροποτάμου πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση, συνέτριψε τον Αίολο, ο οποίος παρότι προηγήθηκε, δεν κατάφερε στην συνέχεια να αντισταθεί στις ορέξεις των ποδοσφαιριστών της Δόξας που έδειξαν ότι φέτος στο Ραπτόπουλο, θα περάσουν δύσκολες στιγμές όλες οι ομάδες.
Οι μεταγραφές των Παππά και Γούλα, δυο έμπειρων αλλά και ουσιαστικών ποδοσφαιριστών, που ξέρουν πολύ καλά τα μυστικά της στρογγυλής θεάς, όπως φάνηκε στον αγώνα αυτό, θα δώσουν μεγάλη δυναμική στην Δόξα, η οποία με το καλημέρα έδειξε ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσει.
Ο Αίολος μάλλον προβληματίζει. Η ομάδα του Κώστα Πασσά, τόσο στο παιχνίδι κυπέλλου με το Κεράσοβο, όσο και την περασμένη Κυριακή στο Ραπτόπουλο, παρουσίασε χτυπητές αδυναμίες που θα πρέπει άμεσα να διορθωθούν. Οι παίχτες του Αίολου, παρότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε καθαρά ότι είναι προπονημένοι, εντούτοις δεν έδειξαν χαρακτήρα και την πρέπουσα αγωνιστική πειθαρχεία με αποτέλεσμα να χάσουν με κατεβασμένα τα χέρια από μια ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη του αντιπάλου, όποιος και αν είναι αυτός.
Ο Αίολος ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα καθότι με την συμπλήρωση του 10λεπτου πήρε κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Χ. Τριανταφυλλόπουλου. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 20΄ με τον Λ. Γούλα ισοφάρισαν σε 1-1. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Δόξα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο όμως να μπορεί να δημιουργήσει τον μεγάλο κίνδυνο στα καρέ του Κόκκοτου. Με την λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι καθάρισαν την υπόθεση νίκη, πετυχαίνοντας δυο ακόμη γκολ με τον Λ. Γούλα να κάνει δυο τα δικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του στο 40΄ και 4 λεπτά αργότερα με τον Σ. Γούλα να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Με τους γηπεδούχους να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, κύλισαν το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Στο 65΄ πήρε το όπλο του ο Θ. Γεωργαλής πετυχαίνοντας το 4-1 και δυο λεπτά αργότερα, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα το 5-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην μεγάλη νίκη των γηπεδούχων. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την Χ. Τριανταφυλλόπουλο του Αίολου να χρίζεται και αυτός για 2η φορά σκόρερ μειώνοντας σε 5-2 για την ομάδα του.
Την επόμενη αγωνιστική η Δόξα παίζει εκτός έδρας με τα Άγραφα στο Καρπενήσι και ο Αίολος υποδέχεται το Βελούχι.
ΔΟΞΑ: Ν. ΡΕΣΙΤΗΣ, Δ. ΖΗΚΑΣ (74΄ ΣΚΕΠΕΤΑΡΗΣ), Θ. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ, Λ. ΠΑΠΑΝΤΖΙΜΑΣ (83΄ Λ. ΤΣΙΑΜΗΣ), Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Σ. ΓΟΥΛΑΣ, Λ. ΓΟΥΛΑΣ, Γ. ΝΤΖΙΜΑΣ, Γ. ΠΑΠΠΑΣ, Δ. ΤΥΜΠΑΣ, Θ. ΤΖΙΜΑΣ (68΄ Δ. ΤΟΥΦΕΚΟΥΛΑΣ).
ΑΙΟΛΟΣ: Θ. ΚΟΚΚΟΤΟΣ, Σ. ΞΑΓΑΡΑΣ, Δ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (46΄ Σ. ΚΑΜΑΡΕΤΣΟΣ), Κ. ΣΙΤΑΡΑΣ, Ι. ΧΑΛΚΙΑΣ, Γ. ΡΑΪΚΟΣ (82΄ Ι. ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ)), Χ. ΚΑΤΣΑΡΗΣ, Ν. ΡΑΪΚΟΣ, Ν. ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ, Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (46΄ ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ), Χ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.

ΜΥΡΙΚΗ – ΠΟΤΑΜΙΑ 1-1 Στο τέλος τα μοιράστηκαν όλα



Ισόπαλο έληξε το ντέρμπυ της 1ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος μεταξύ Μυρίκης και Ποταμιάς.
Σ’ ένα παιχνίδι φτωχό από φάσεις και θέαμα, οι δυο ομάδες δίκαια μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι προς το τέλος του α’ ημιχρόνου και στην αρχή της επανάληψης, ενώ οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά και με τον Σταμούλη να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα, κατάφεραν στο τέλος να σώσουν την παρτίδα έστω και με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 30’ με το απίθανο γκολ του Τσουκαλά, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το κέντρο του γηπέδου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων, ενώ η Μυρίκη ισοφάρισε στο 83’ με το γκολ του Σταμούλη. Γενικά θα λέγαμε ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, παρότι η Ποταμιά έδειξε καλύτερα στοιχεία σαν ομάδα και αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί οι παίχτες της προς το τέλος του αγώνα θα μπορούσαν να φύγουν από το βοηθητικό ακόμη και με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Την επόμενη αγωνιστική η Μυρίκη έχει ρεπό, ενώ η Ποταμιά υποδέχεται τον Αγ. Προκόπιο στο γήπεδό της την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
26’ Σουτ του Κολόκα άουτ
30’ ΓΚΟΛ!!! Με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το κέντρο ο Τσουκαλάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 0-1.
33’ Το δυνατό σουτ του Σταμούλη άουτ.
38’ Εντός περιοχής σούταρε ο Σταμούλης, απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
41’ Σουτ του Μπάμπη Καρβέλη από το ύψος του πέναλτι, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45’ Εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη, απέκρουσε με γροθιές ο τερματοφύλακας
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
62’ Ο Γιαννακόπουλος πέρασε τον τερματοφύλακα, πλάσσαρε σε κενή εστία και άουτ.
63’ Το σουτ του Ίβρου πέρασε πάνω από την εστία της Μυρίκης
65’ Ο Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
79’ Σουτ Καρβέλη, έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
79’ Δυνατό σουτ του Σταμούλη άουτ.
83’ ΓΚΟΛ!!! Ο Σταμούλης με απευθείας φάουλ έκανε το 1-1.
Συνθέσεις:
ΜΥΡΙΚΗ: Μαυραγιάννης, Ράπτη (75’ Λιάγκας Κ), Σταμούλης, Ζαραβέλης, Λέντζος, Τσιλιμέκης, Κολόκας (60’ Σιταράς), Ζαχαράκης, Λιάγκας Η., Οικονόμου, Καρβέλης.
ΠΟΤΑΜΙΑ: Χαντζόπουλος, Ίβρος, Μπούρας Α., Γκορόγιας, Τσουκαλάς, Ντρίβας, Μπανιάς (Αζακάς), Παπαρούπας, Γιαννακόπουλος, Μπούρας Γ., Ζαγκότσης Χ.

ΒΕΛΟΥΧΙ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 2-0 Πρεμιέρα με το δεξί για το ΑΠΟΚ



Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο τοπικό μας πρωτάθλημα το Βελούχι. Το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής επικράτησε του δυναμικού Αγίου Προκοπίου με σκορ 2-0 με τα γκολ που πέτυχαν στην αρχή και το τέλος του Β΄ ημιχρόνου οι Μπόνιας και Κουτσουπιάς.
Σε γενικές γραμμές η νίκη του Βελουχιού χαρακτηρίζεται δίκαιη, όμως αν ο Αναστασόπουλος ήταν πιο εύστοχος στο 18΄ και έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Ρεσίτη, η έκβαση του αγώνα μπορεί να ήταν διαφορετική.
Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν αρκετά καλή εικόνα, ωστόσο κάποια διαστήματα φάνηκαν αρκετές αδυναμίες που θέλουν δουλειά για να διορθωθούν. Παρότι είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε, το ΑΠΟΚ, θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό στο φετινό πρωτάθλημα και είναι από τα φαβορί για την άνοδο.
Από την άλλη μεριά και ο Άγιος Προκόπιος έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Στο συγκεκριμένο ματς έπαιξε κατά διαστήματα καλή μπάλα και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ στην αναμέτρηση αυτή.
Πάντως και οι δυο ομάδες διαθέτουν ποδοσφαιριστές ποιοτικούς γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι φέτος θα δούμε καλύτερη μπάλα στα ευρυτανικά γήπεδα.
Την ερχόμενη αγωνιστική ο Άγιος Προκόπιος θα δοκιμαστεί σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι η Ποταμιά ενώ το Βελούχι θα φιλοξενηθεί από τον Αίολο σε ένα ντέρμπυ βγαλμένο απ΄ τα παλιά.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
8΄ Ο Κωστής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά βρήκε τον Αναστασόπουλο ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ
16΄ Ο Συγγελόπουλος πλάσαρε από κοντά στέλνοντας την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Εστίας των φιλοξενούμενων
18΄ Εκτέλεση φαουλ του Κωστή από δεξιά βρήκε τον Αναστασόπουλο ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ρεσίτη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
31΄ Ο Φλωράκης σουτ από δεξιά με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
Β΄ Ημίχρονο
51΄ Ο Μπόνιας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενό τέρμα ανοίγοντας το σκορ για την Ομάδα του Βελουχίου 1-0
74΄ Ο Τσιλίκας έπιασε κεφαλιά με τον Κόκκοτα να διώχνει σε κόρνερ
82΄ Ο Κουτσουπιάς από κοντά με πλάσαρε στην αριστερή γωνία κάνοντας το 2-0 ύστερα από σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από την δεξιά πλευρά
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Βελούχι: Ρεσίτης, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος, Πασσάς, Μπόνιας (Γενιτσαρόπουλος), Νικολάου (Κρίντας), Τσιλίκας, Πάτρου, Φλωράκης Ι (Κουτσουπιάς)
Αγ Προκόπιος: Κόκκοτας, Τσίπρας, Πλακιάς, Νταλαφούρας, Τσάκνης, Λαθύρης Δ, Αναστασόπουλος, Κονδύλης, Σκύπι (Κρασιάς), Λαθύρης Ι (Κουτσοθανάσης), Κωστής (Διώτης)

Πλαστά χαρτονομίσματα και κλοπές στο Αστυνομικό Δελτίο της εβδομάδας



Την 27-09-2010 κατατέθηκαν από πολίτες σε τραπεζικό κατάστημα του Καρπενησίου, κατά τη διάρκεια συνηθισμένων συναλλαγών τους , τέσσερα χαρτονομίσματα ( ένα των 50€, δύο των 20€ και ένα των 5€), τα οποία ήταν παραχαραγμένα. Τα χαρτονομίσματα παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου, από το οποίο διενεργείται προανάκριση. Συνεχίστηκε και την τελευταία εβδομάδα, από όλες τις Υπηρεσίες μας, η διενέργεια ελέγχων αρμοδιότητας Ασφάλειας και Τροχαίας, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και για την οδική ασφάλεια στην περιοχή μας. Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν δώδεκα (12) παραβάσεις τροχαίας και πέντε (5) παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων από ιδιοκτήτες καταστημάτων. Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, ενώ σε βάρος των υπολοίπων παραβατών επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις. Εν τω μεταξύ έρευνες σε όλη την Ευρυτανία κάνουν οι αστυνομικές αρχές για την εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών που έχει γίνει φόβος και τρόμος για τα εργοτάξια της περιοχής. Σχεδόν καθημερινά καταφθάνουν νέες καταγγελίες από εργολάβους που βρίσκουν τις περιουσίες τους λεηλατημένες. Σύμφωνα με πληροφορίες τελευταίος στόχος των άγνωστων δραστών ήταν ένα εργοτάξιο στην περιοχή προς τον Δήμο Φουρνάς απ’ όπου έκλεψαν σκεπάρνια, σφυριά, μια γεννήτρια ρεύματος καθώς και μηχανήματα. Οι κλοπές που έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας γίνονται συνήθως τα Σαββατοκύριακα, όταν τα περισσότερα συνεργεία δεν λειτουργούν και οι δράστες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Αλλά δεν είναι μόνο ότι κλέβουν ξύλα για καλούπια, σίδερα, βαριά εργαλεία και διάφορα υλικά Στην προσπάθειά τους να αρπάξουν όσο περισσότερα μπορούν, συχνά προκαλούν βαρύτατες φθορές στα μηχανήματα των εργοταξίων! Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η Αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στους δράστες και είναι θέμα ωρών η σύλληψή των.

Επίσκεψη Περγαντά στο Καρπενήσι και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και στελέχη της Κυβέρνησης στους Δελφούς



Το Καρπενήσι επισκέφθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς τιμώντας τον πολιούχο Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη.
Ο κ. Περγαντάς παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες της ευρύτερης περιοχής και αυτοδιοικητικούς. Επίσης είχε συνεργασία με τον βουλευτή Ευρυτανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηλία Καρανίκα, τον δήμαρχο Καρπενησίου Βασίλη Καραμπά (φωτο) και όπως όλα δείχνουν υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και την Γραμματέα τη Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευρυτανίας Βέτα Καρφή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ άλλων δόθηκε έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση των μοναδικών φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Περγαντάς αφού τόνισε ότι η Ευρυτανία αποτελεί προνομιακό πεδίο άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής, αναφέρθηκε στην πορεία προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου λέγοντας: «Προχωρούμε με ανοιχτές συνεργασίας, καθαρό λόγο, διαφάνεια, αξιοκρατία και συγκεκριμένους στόχους επενδύοντας παράλληλα στους ανθρώπους του τόπου μας ώστε η Στερεά Ελλάδα να αποτελέσει πρότυπο δημιουργίας και ανάπτυξης». Την περασμένη Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισκέφθηκε τους Δελφούς όπου παραβρέθηκε στην Συνάντηση Διαλόγου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τις εργασίες της οποίας άνοιξε με την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Ακαδημαϊκοί, Πρυτάνεις των ΑΕΙ, πρόεδροι των ΤΕΙ, εκπρόσωποι φορέων, ο υπουργός Έρευνας της Πορτογαλίας Χοσέ Μαριάνο Γκάκο και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ανδρέας Δημητρίου. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ προανήγγειλε και νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε: «Πρέπει να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος πανεπιστημιακής κοινότητας και κοινωνικών φορέων έτσι ώστε ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας να παράγει γνώση η οποία θα έχει σχέση με την κοινωνία και την αγορά εργασίας». Εν τω μεταξύ χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε διαδοχικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαο, τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα και το Δ.Σ. καθώς επίσης και με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κκ Νικόλαο, συζητήθηκε ο ρόλος της εκκλησίας στην σημερινή συγκυρία, ένας ρόλος σύνθετος που έχει να προσφέρει πολλά στους πολίτες. Ο κ. Περγαντάς επικέντρωσε στην πολύ καλή συνεργασία με την εκκλησία την οποία καλλιέργησε και ως νομάρχης. Επεσήμανε ακόμα ότι θεωρεί την εκκλησία βασικό κοινωνικό εταίρο στην προσπάθεια αντιμετώπισης πολλών κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα. Στη συνέχεια στη σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο κ. Αλ. Διαμαντάρα και το Δ.Σ. του ΕΒΕ Φθιώτιδας μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την άμεση εξέλιξη του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την περίπτωση νέας ΒΙΠΕ αλλά και την αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας. Ακολούθως στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς με την ΓΓ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια όπως η εξέλιξη έργων και η ανάπτυξη δράσεων ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πλήρη εφαρμογή και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. «Το ΕΣΠΑ αποτελεί το πιο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη δράσεων και την αναβάθμιση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Περγαντάς.

Ερώτηση Μαρίνου - Πρωτούλη για τα προβλήματα του ΤΕΙ Καρπενησίου

Ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Καρπενησίου έδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και ο Γιάννης Πρωτούλης, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Ποιό συγκεκριμένα οι Βουλευτές ζητάνε να μάθουν πότε θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές του τμήματος Δασοπονίας στο Καρπενήσι που αφορούν τόσο την λειτουργία της Εστίας όσο και την έλλειψη προσωπικού.
Η ερώτηση προς την αρμόδιο Υπουργό έχει ως εξής: .
Στο Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας, με έδρα το Καρπενήσι, υπάρχει εστία με 25 δωμάτια για φοιτητική μέριμνα που παρείχε στέγαση σε 50 σπουδαστές.
Ωστόσο οι συνθήκες λειτουργίας της Εστίας είναι πολύ δυσμενείς, αφού δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό ενώ και η υλικοτεχνική υποδομή είναι μακριά από τις σύγχρονες απαιτήσεις. Επιπλέον η λειτουργία της Εστίας παραμένει, αδικαιολόγητα, νομικά εκκρεμής καθώς δεν υπάρχει Σπουδαστική Λέσχη στο ΤΕΙ Λαμίας, ενώ ούτε έχει υπαχθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.
Φέτος αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των δωματίων, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση και να βρίσκονται σε αδιέξοδο δεκάδες σπουδαστές από λαϊκές οικογένειες που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
Για την κατάσταση αυτή υπάρχει μεγάλη πολιτική ευθύνη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός
- Τι ενέργειες θα γίνουν ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Εστίας στο Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας στο Καρπενήσι και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη διοικητική υποστήριξη.
- Τι μέτρα θα παρθούν για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και την αναβάθμιση της υποδομής και των συνθηκών ζωής των σπουδαστών.

Συνέδριο με θέμα την τρομοκρατία


Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι, το Συνέδριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας με θέμα «Τρομοκρατία». Το συνέδριο διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Κράτους (1910-2010), στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Διαφάνειας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, ακούσθηκαν οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του κ. Νάνου Παναγιώτη, Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με θέμα «Τρομοκρατική Απειλή Σήμερα στη Χώρα μας - Ιστορικό Διαδρομής», του Mr. William L. Peterson, Jr: «The role of F.B.I. and Clobal Terrorism” Assistan Legal, της κυρίας Αντωνοπούλου Χριστίνας, Επικ. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ψυχολόγου-Κοινωνιολόγου, με θέμα «Ψυχολογικές Εκπτώσεις των Θυμάτων Τρομοκρατίας, Μετατραυματικές Εμπειρίες του Stress (PTSD)» και του κ. Καρεκούκη Νικόλαου, Προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς με θέμα «Η Συμβολή της “κατάθεσης” του νεκρού, “άφωνου μάρτυρα”, στην εξιχνίαση των Εγκλημάτων κατά της ζωής, από τρομοκρατικές ομάδες», όπως και της κύριας Μπόκας Μαίρης, Επίκουρης Καθηγήτριας Διεθνούς Ασφάλειας Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα «Διεθνείς και Εθνικές εξελίξεις μετά το τέλος του Διπολικού Συστήματος».
Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου πήραν το λόγο, ο κ. Τσιριγκούλης Φώτιος, Διοικητής του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα του «Η Συμβολή των Υπηρεσιών Εγκληματολογικών Ερευνών στην Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας», η κ. Σπεντούρη Πηνελόπη Εγκληματολόγος - Ψυχολόγος, η οποία εισηγήθηκε το θέμα της «Ο Ψυχολογικός Άξονας στις Τεχνικές Διαπραγματεύσεις ανάλογα τον Τύπο του Τρομοκράτη σε Καταστάσεις Ομηρίας», ο κ. Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Εισαγγελέας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάλυσης και Ερευνών και Επόπτης Δ.Α.Ε.Ε.Β με την εισήγησή του «Το Φαινόμενο Τρομοκρατία: Προέλευση- Επιδιώξεις. Αντιμετώπιση- Προτάσεις, ενώ το κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας κα Ακριβούση Αποστολία, με θέμα «Ιατροδικαστική Προσέγγιση της Συμβατικής, Χημικής, Μικροβιολογικής, Πυρηνικής Τρομοκρατίας».
Την επομένη τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, στον Ιερό Μητρ. Ναό Αγίας Τριάδος Καρπενησίου και επιμνημόσυνη δέηση για τα Θύματα της Τρομοκρατίας.
Τις εργασίες του πολύ σημαντικού αυτού Συνεδρίου παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο Νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Καρβέλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Καμαρέστος, ο Δ/ντης της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας Νίκος Παυλέτσης, ο γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας, εκπρόσωποι φορέων και δυστυχώς για το μέγεθος και την σοβαρότητα του Συνεδρίου, ελάχιστοι συμπολίτες μας.
Τέλος να αναφέρουμε ότι το Συνέδριο της Ι.Υ. Λαμίας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας, του Δήμου Καρπενησίου και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ενώ ο συνέδριο ήταν μια ευγενική χορηγία του ομίλου New York College.

Λιτότητα και υπευθυνότητα

Ο λαός εθισμένος πλέον στη λιτότητα και ασκημένος στην υπευθυνότητα, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και τη γροθιά του απειλητικά σε κάθε καινούρια απόπειρα συνέχισης της παραβατικής κατάστασης. Αφ’ ετέρου αισθάνεται αηδιασμένος και απογοητευμένος από τους ταγούς του, οι οποίοι υποκρινόμενοι ότι διάγουν με λιτότητα και περισσή υπευθυνότητα, πόρρω απέχουν τούτων.
Υποτιμώντας οι κάθε είδους διαφθορείς την υπομονή και ανοχή του υπερήφανου ελληνικού λαού αποθρασύνθηκαν και κατέστησαν συνυπεύθυνο τον από ετών ανεχόμενο λαό. Εξέλαβαν ακόμη την υπομονή ως ηλιθιότητα, τα κενά λόγια ως εργαλείο πειθούς, την άγρια και χωρίς ανταποδοτικότητα φορολόγηση ως αλληλεγγύη και διαφοροποίησαν την έννοια των λέξεων προσφορά, πατριωτισμός, αξία, σκοπός.
Επί πολλές δεκαετίες ο λαός διάγει με λιτότητα στο τούνελ της ελπίδας και εξέρχεται λίγες ημέρες προ των εκλογών, για να εισέλθει με χειρότερες συνθήκες την επαύριο. Και επιπροσθέτως τον εγκαλούν για ολιγωρία και ανευθυνότητα, για ανωριμότητα και οπισθοδρομικότητα. Καημένε λαέ, ευκολόπιστε και πάντα προδομένε, που σε λοιδορούν με κυνικότητα «κυρίαρχε λαέ».
Στερούμενοι οι «εν υπεροχή όντες» υπευθυνότητας και αιδούς, διάγουν με ευμάρεια και πλουσιοπάροχα, προκλητικά και με παχυλούς μισθούς εν μέσω λιτότητας και κρίσης. Εισήγαγαν τεχνηέντως και εδίδαξαν μεθοδικά στο λαό τη διαφθορά, επιβεβαιώνοντας τον Πυθαγόρα : «Εισιέναι εις τας πόλεις πρώτον τρυφήν (καλοζωία), έπειτα κόρον (κορεσμό αγαθών), είτα ύβριν (διαφθορά), μετά δε ταύτα όλεθρον».
Το λόγο τώρα, τάχιστα και ανυποχώρητα, έχουν η Εκκλησία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, οι πνευματικοί άνθρωποι. Το έργο της αναμόρφωσης του λαού απαιτεί συσπείρωση, θυσία, αυταπάρνηση, υπέρβαση, μεθοδικότητα. Το χωράφι είναι έτοιμο και η στιγμή οριακή. Με δεδομένη τη διαπίστωση αυτή, οι Πόντιοι Πιλάτοι δε δικαιώνονται. Τα σύννεφα της αμαρτίας κάλυψαν τη θέα του Θεού.
Γι’ αυτό δεν αρκεί καθένας μας να ειπεί : « Εν τω ουρανώ τα όμματα εκπέμπω μου της καρδίας».
Τα πάντα επίκαιρα λόγια του Παλαμά : « Είναι ανάξιος όποιος δεν μπορεί μες στο σεισμό, το χαλασμό, κάστρο τη γνώμη του να στήσει και λέει : να ιδώ…», μας προτρέπουν να θέσουμε τέρμα στον εφησυχασμό και στην αδράνεια.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ 0-1 Δεν τα κατάφερε …



Την 2η συνεχόμενη ήττα του γνώρισε ο νεοφώτιστος Απεραντιακός, παραμένοντας έτσι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του Δ΄ Ομίλου της Δ΄ Εθνικής. Το συγκρότημα των Δημήτρη Τσιγαρίδα και Γιάννη Φλωράκη, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής, δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας από μια ομάδα που δεν έδειξε τίποτα το σπουδαίο στο Α.Κ. Καρπενησίου. Η Ελασσόνα πιο τυχερή και εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, σε μια απ΄ αυτές πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης με τον Βαϊτση παίρνοντας σημαντική εκτός έδρας νίκης, πολύ χρήσιμη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Γενικά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και όπως εξελίχθηκε την νίκη θα την έπαιρνε η ομάδα που θα έβαζε πρώτη γκολ και αυτή δυστυχώς για τον εκπρόσωπό μας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα ήταν η Ελασσόνα. Ο Απεραντιακός έχει πολύ καλή ομάδα και αυτό φάνηκε και στα δυο παιχνίδια με Ρήγα Φεραίο και Ελασσόνα. Για το λόγο αυτό οι ισάριθμες ήττες δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν πανικό αλλά προβληματισμό προκειμένου να γίνουν εκείνες οι διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται από το προπονητικό τιμ έτσι ώστε να έλθουν στην πορεία τα θετικά αποτελέσματα που θα δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας για την δύσκολη συνέχεια στον μαραθώνιο της Δ΄ Εθνικής. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 27΄ με τον Ζήσιμο να επιχειρεί ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια και την μπάλα όμως να φεύγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Βαϊτση να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσάμη. Με το σκορ ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημιχρόνιο της αναμέτρησης. Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα ασκώντας πίεση στα καρέ του Νούσια για το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού για την νίκη. Η πίεση αυτή έφερε εν μέρει καρπούς όχι όμως και γκολ καθώς στο 50΄ το σουτ του Γεωργακόπουλου δεν κατέληξε στα δίχτυα της Ελασσόνας αλλά στο κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενούμενων και στην συνέχεια έφυγε άουτ, απογοητεύοντας τον παίχτη, τον πάγκο και τους φίλους της ευρυτανικής ομάδας. Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους έμελλε να είναι και καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βαϊτσης έγινε κάτοχος της μπάλας στα καρέ του Απεραντιακού και με γυριστό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσάμη κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.
Μετά το γκολ αυτό οι φιλοξενούμενοι πιέσαν και για ένα δεύτερο για να κλειδώσουν την νίκη, όμως το σουτ του Βαϊτση στο 57΄ δεν βρήκε στόχο και έτσι χωρίς άλλες σημαντικές ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Ελασσόνας.
Την επόμενη αγωνιστική ο Απεραντιακός φιλοξενείται από τον Αγρότη Λιανοκλαδίου στο γειτονικό ντέρμπυ στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ Ημίχρονο
27΄ Ο Νταβαρίνος έβγαλε ωραία πάσα στον Ζήσιμο ο οποίος επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από τον τερματοφύλακα καταλήγοντας άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι
31΄ Ο Βαλαώρας σέντρα από αριστερά βρήκε τον Βαΐτση ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι
Β΄ Ημίχρονο
50΄ Ο Γεωργακόπουλος επιχείρησε σουτ από δεξιά με την μπάλα να βρίσκει στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του Νούσια και στην συνέχεια να καταλήγει άουτ 55΄ Ο Βαΐτσης επιχείρησε γυριστό σουτ από την περιοχή στην αριστερή γωνία του Τσάμη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους 57΄ Ο Βαΐτσης σούταρε από την γραμμή της περιοχής του Απεραντιακού με την μπάλα να περνάει άουτ λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Απεραντιακός: Τσάμης, Διαμάντης, Ζήσιμος, Τλούπας (Μπισμπίκης Δ), Κάτσικας, Ντότσικας (Φύκας), Κεφαλίδης (Σαΐτης), Μπουμπουρής, Πλατάκης, Γεωργακόπουλος, Νταβαρίνος Α Ελασσόνα: Νούσιας, Γκρέτσης, Λιόλιος (Ξεφτέρης), θανάσης, Κοτούμπας, Φώλλας, Χάμος, Μολάς, Βαλαώρας, Τζιάλας, Βαΐτσης (Φλώρος)

Το Καρπενήσι τίμησε τον Άγιό του



Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος της πόλης του Καρπενησίου, Άγιος Νικόλαος ο Καρπενησιώτης. Κύριο χαρακτηριστικό της φετινής εορτής, η συμμετοχή πολλών επισήμων, όπως των Βουλευτών Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα και Ευβοίας του ΛΑΟΣ κ. Ουρανίας Παπανδρέου, των υποψηφίων Περιφερειαρχών Κλέαρχου Περγαντά και Θανάση Χειμάρα, του Νομάρχη Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργου, του Δημάρχου Βασίλη Καραμπά, πολλών άλλων εκπροσώπων φορέων της πόλης και πλήθους κόσμου. Παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ακολούθησε αγρυπνία.
Την επομένη, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας, χοροστατούντων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και του Θεοφιλέστατου επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή των ιερέων της πόλης και παρουσία πλήθους πιστών, που κατέφτασαν από νωρίς στο ναό για να συμπροσευχηθούν και να τιμήσουν τον πολιούχο Άγιό τους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, συνοδεία της μπάντας του Δήμου και των Αστυνομικών αρχών της πόλης. Στη συνέχεια ο Δήμος Καρπενησίου δεξιώθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής.
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ
Ο Νεομάρτυρας του Χριστιανισμού Νικόλαος, καταγόταν από την πόλη του Καρπενησίου η οποία ήταν τότε έδρα του Επισκόπου Λιτζάς και Αγράφων. Οι γονείς του ήταν ευσεβείς και ανατράφηκε σωστά, ενώ σε ηλικία 15 χρόνων μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη όπου ο πατέρας του είχε παντοπωλείο σε περιοχή που λεγόταν «Ταχτά Καλέ».
Ο πατέρας του, προκειμένου να μάθει Τουρκική διάλεκτο και γραφή έστειλε τον Νικόλαο σε έναν Αγαρηνό κουρέα γείτονά του ο οποίος γνώριζε πολύ καλά την Τουρκική διάλεκτο. Ο δάσκαλός του έμεινε έκπληκτος από την απόδοση του Νικόλαου ο οποίος μάθαινε ταχύτατα ότι του δίδασκε. Ετσι προσπάθησε ο Αγαρηνός δάσκαλός του να τον κάνει να ασπαστεί τον Μωαμεθανισμό, υποχρεώνοντάς τον να διαβάσει το ιερό κείμενο.
Ο Νικόλαος παρά τις πιέσεις που δέχτηκε δεν ασπάστηκε τον Μωαμεθανισμό και οι Τούρκοι έξαλλοι τον οδήγησαν στο Καιμακάμη ο οποίος του είπε πως αφού διάβασε το ιερό κείμενο έπρεπε να γίνει Μωαμεθανός, ο Νικόλαος δεν λύγισε διακηρύσσοντας ότι είναι Χριστιανός και οδηγήθηκε πίσω από το μέγαρο του Καιμακάμη για να κρεμαστεί χωρίς να απαρνηθεί ούτε μια στιγμή την πίστη του στον Χριστό. Με διαταγή των Τουρκικών αρχών φυλακίζεται για 65 ημέρες χωρίς τροφή και νερό και οδηγείται πάλι στο Καιμακάμη ο οποίος τον απειλούσε πως θα φυλακιστεί και θα μαστιγωθεί, ενώ ο Αγαρηνός δάσκαλός του υποσχέθηκε πως αν γίνει Μωαμεθανός θα του δώσει για γυναίκα του την κόρη του. Όμως ο Νικόλαος απέρριψε κάθε πρόταση με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε θάνατο με ξίφος.
Ετσι οδηγήθηκε στον τόπο της εκτέλεσης και αποκεφαλίστηκε την 23η Σεπτεμβρίου 1672. Λέγεται πως για τρία μερόνυχτα φώς φώτιζε το άψυχο σώμα του προερχόμενο από τον ουρανό. Αρχικά ενταφιάστηκε στην Χάλκη, στο μοναστήρι της Παναγιάς. Στην συνέχεια η κάρα του δόθηκε στην μονή Ξυροποτάμου στο Άγιο Όρος και τμήματα των λειψάνων του βρίσκονται στην ιερά Μονή Προυσού όπου πολλά θαύματα γίνονται.

Έγινε το πρώτο βήμα για τον οδικό άξονα Αγρινίου – Καρπενησίου


Μετά την έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Βελτίωση της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου, Τμήμα Αγρίνιο-Αγ.Βλάσης».
Θύμιος Σώκος Νομάρχης Αιτ/νιας: «Ο ζωτικός χώρος της ευρύτερης περιοχής του νομού Ευρυτανίας είναι η Αιτωλοακαρνανία»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ


Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που μπορούν να δώσουν πραγματική ανάπτυξη στην περιοχή μας, είναι ο οδικός άξονας Αγρίνιο – Καρπενήσι δια μέσω της Γέφυρας Επισκοπής. Ο σημαντικός αυτός δρόμος, που είναι ένας στόχος δεκαετιών για τους κατοίκους όλων αυτών των περιοχών, μπαίνει σε τροχιά κατασκευής μετά την υπερψήφιση στις 20/9/2010, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Βελτίωση της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου, Τμήμα Αγρίνιο-Αγ.Βλάσης». Σκοπός της μελέτης είναι η κατασκευή-βελτίωση της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου που αποτελεί έργο τόσο τοπικής όσο και υπερτοπικής σημασίας. Η οδός θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και μελλοντικά τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με τον ΠΑΘΕ. Όταν δε ολοκληρωθεί η βελτίωση της οδού Καρπενησίου-Λαμίας, θα συνδεθεί το οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας με το αντίστοιχο της Κεντρικής Ελλάδας. Η βελτίωση στηρίζεται σε καινούρια γεωμετρικά χαρακτηριστικά που θα δοθούν στην υπό μελέτη χάραξη σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, τα οποία θα εξασφαλίζουν ασφάλεια κυκλοφορίας, αυξημένη ταχύτητα μελέτης, παράκαμψη οικιστικών ιστών και την εξάλειψη ελιγμών στο ορεινό τμήμα. Η αρχή της μελέτης που ψηφίσθηκε χθες είναι ο κόμβος Αγίου Ιωάννη επί της Εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο Αγρίνιο και το τέλος χωροθετείται στην περιοχή του Οικισμού Σταυρός του σημερινού Δήμου Παρακαμπυλίων. Έχει συνολικό μήκος 28,5 χιλιόμετρα και η κατάσταση της υφιστάμενης οδού από άποψη ασφάλειας είναι κακή, δεδομένου ότι αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες ενώ ο δρόμος παρουσιάζει χαμηλή γεωμετρία, πολύ κακή ορατότητα και πυκνή κυκλοφορία. Σύμφωνα με τη μελέτη προτείνεται η δημιουργία νέου δρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 7,50 μέτρων και παράπλευρου δρόμου μήκους 3 μέτρων με επενδεδυμένη τάφρο. Στην πλαίσια της μελέτης προβλέπεται η διαμόρφωση δεκαοχτώ ισόπεδων κόμβων, ενώ προβλέπεται να κατασκευασθεί και μεγάλος αριθμός τεχνικών έργων. Να σημειωθεί ότι από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας επισημάνθηκαν τα φαινόμενα αστάθειας και κατολισθήσεων που εμφανίσθηκαν στην περιοχή του Αγίου Βλασίου και ζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή τους, τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στη χθεσινή απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου όπως και το αίτημα για μεγαλύτερο πλάτος του δρόμου ανά λωρίδα κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ



* ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

* ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΡΑΜΠΑΣ - ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΑΣ - ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΤΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ.

* ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ

Θεόδωρος Μπαμπαλής Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων:


«ΠΑΝΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας»



Μπορεί να άργησε αλλά τελικά ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος στον Δήμο Αγράφων. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Μπαμπαλή, πτυχιούχο της Γυμναστικής Ακαδημίας ο οποίος τα τελευταία 12 χρόνια εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αγράφων. Η αρμόδια Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, μετά από τις σχετικές διαδικασίες αξιολόγησης και αφού έλαβε υπόψη και την παραίτηση του κ. Τσιτσάνη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ. Μπαμπαλή, πιστεύοντας ότι είναι το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να κερδηθεί ο Καλλικρατικός Δήμος των Αγράφων.
Ο Θεόδωρος Μπαμπαλής είναι νέος άνθρωπος, γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου ενώ έχει και την εμπειρία μετά από τόσα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσφέρει έργο δημιουργικό.
Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπαμπαλής προέβη στην παρακάτω δήλωση:


Αγαπητοί συμπατριώτες συνδημότες, Η συνένωση των δήμων μας Αγράφων – Βίνιανης – Φραγκίστας – Απεραντίων και Ασπροποτάμου μας προσκαλεί να αγωνιστούμε μαζί. Έχουμε χρέος απέναντι στο μέλλον και στην προοπτική του τόπου μας. Αποτελεί ύψιστη τιμή για μας και τεράστια υποχρέωση απέναντί σας, να είμαστε υποψήφιοι στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στο μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων. Διεκδικώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας, μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον τόπο μας με τον πληρέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.
•Με νέα δυναμική – τόλμη και αποφασιστικότητα.
•Με κύρος, ήθος, φρόνημα και αγάπη για τον τόπο μας.
•Με συνέπεια και δικαιοσύνη.
•Με γνώσεις και ικανότητες
•Με εμπειρία στα κοινά και μεράκι. •Με θέληση και επιμονή.
•Με όραμα, προγραμματισμό, σχέδιο και διαφάνεια.
•Με ιδέες και σκληρή δουλειά.
•Με συλλογικές διαδικασίες, με αξιοκρατία, με ευθύνες και αρμοδιότητες δίκαια κατανεμημένες μεταξύ μας.
•Με νέο πρόγραμμα, νέους στόχους και ορθολογική διαχείρηση.
•Με ετήσιες λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα για δημιουργική συζήτηση για μια ανοιχτή συλλογική συμμετοχική συνεργασία μαζί σας. Ο υπέροχος πολιτισμός μας έχει ρίζες αιώνων και ιστορίας. Εμείς και εσείς αντέχουμε στα δύσκολα. Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση των δημοτών και του τόπου μας διαθέτοντας πλήρη γνώση της περιοχής μας, των αναγκών, των ιδιαιτεροτήτων και των ιδιομορφιών ολόκληρου του Δήμου Αγράφων. Ξεκινάμε, προτείνουμε και αγωνιζόμαστε για ένα ενιαίο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που θα αποκαταστήσει την αίγλη της περιοχής μας και θα δημιουργήσει τις σημαντικές προϋποθέσεις ανάδειξης και ανύψωσης κάθε χωριού μας ώστε να πετύχουμε ορθολογική – πραγματική – ισόρροπη και υπεύθυνη ανάπτυξη που σέβεται ανθρώπους – τόπους και περιβάλλον. Θέλουμε να δουλέψουμε με ιεραρχημένες προτεραιότητες στο δήμο μας συνολικά και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα ξεχωριστά. Με δικαιοσύνη και διαφάνεια στην κατανομή των πιστώσεων και με λύσεις υπεύθυνα στα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες κάθε δημότη και ετεροδημότη μας. Θα υπηρετήσουμε το δήμο μας με μόνιμη κατοικία στο Δήμο Αγράφων και παρουσία σε όλα τα χωριά του δήμου (αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση απέναντί σας) και όχι σαν τουρίστες και περιστασιακοί επισκέπτες. Η προσφορά στον τόπο μας είναι δέσμευση και υποχρέωσή μας. Είναι απαίτηση και δικαίωμά σας. Μόνο έτσι θα προκόψει η περιοχή μας. Με την βοήθεια και τη συμμετοχή όλων μας. •Θέλουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε για το δήμο μας. •Ξέρουμε να συνθέτουμε τα τοπικά αιτήματα με κεντρικές πολιτικές. •Μπορούμε να μεταφέρουμε πειστικά τις ανάγκες του τόπου μας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων της χώρας. •Μας ενώνει όλους το κοινό πάθος για την προκοπή του τόπου μας. Έχουμε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά θέλουμε ο συνδυασμός μας να αποτελείται από ανθρώπους όλων των παρατάξεων άξιους, ικανούς και αποφασισμένους να προσφέρουν με κάθε τρόπο και να διεκδικούν αποτελεσματικά από την κεντρική εξουσία καθώς μοναδικός στόχος μας είναι να υπηρετείται ο δήμος μας επάξια. Η θερμή υποστήριξη και η πρόθυμη συμμετοχή σας στο συνδυασμό μας θα αποτελέσει μια δυνατή και διαρκή συνεργασία. Θέλουμε να είμαστε δραστήριοι, δημιουργικοί, αλληλέγγυοι, προνοητικοί και προπάντων ειλικρινείς συνεργάτες και φίλοι σας.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΠΑΝΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
. Για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας πρέπει ο δήμος Αγράφων να γίνει τόπος ζωής, δημιουργίας, ανάπτυξης, χαράς και αναψυχής για τους δημότες μας και να αποτελεί πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για όλους τους Έλληνες.
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ.

Με εξαιρετική τιμή, εγκάρδιες ευχές και πατριωτικούς
χαιρετισμούς
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Με τον Βαγγέλη Καρφή το ΠΑΣΟΚ στο Καρπενήσι



Ο νυν Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καρφής θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον διευρυμένο δήμο Καρπενησίου. Παρότι το όνομα του κ. Καρφή δεν ήταν στην τελευταία λίστα των υποψηφίων που ανακοίνωσε η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων, η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας μετά από πολλές συσκέψεις και διαβουλεύσεις κατέληξε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Καρφή ο οποίος είπε ΝΑΙ στην πρόταση που του έγινε. Ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου, είναι βαθύτατος γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθότι έχει υπηρετήσει τα τελευταία 8 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου κε των οποίων τα 6 από τη θέση του Αντιδημάρχου.
Πρόκειται για μια πολύ δυναμική προσωπικότητα με πολιτικό ήθος αλλά και με σπουδαίο έργο όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο Καρπενησίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρώτος του στόχος η συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου, που θα συγκροτηθεί από σημαντικές προσωπικότητες του τόπου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, ο οποίος θα έχει και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την υποψηφιότητα του κ. Καρφή, δηλώσεις από τον ίδιο καθώς και τα πρώτα ονόματα που θα συγκροτήσουν τον συνδυασμό του, στο επόμενο φύλλο μας.