Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αντάρτικο στις γαλάζιες τοπικές για την υποψηφιότητα Ψυχάρη! Μήπως κάποιοι στην Συγγρού πρέπει να κάνουν... δεύτερες σκέψεις;

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στην Α' Αθήνας για την υποψηφιότητα του υιού Ψυχάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, δύο από τις μεγαλύτερες γαλάζιες τοπικές του λεκανοπεδίου (Άνω Κυψέλης και Γκύζη) ετοιμάζουν ήδη

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο! Κατέθεσε σχετικό αίτημα ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για ψευδή στοιχεία με τα οποία προσέφυγε η χώρα μας στο ΔΝΤ.

Έκοψαν πάνω από 30 αιωνόβια πλατάνια στο Βάρνακα Αιτωλοακαρνανίας!

Η επιστροφή πολλών πολιτών στις ξυλόσομπες έχουν κάνει ελκυστικό το «επάγγελμα» του λαθροϋλοτόμου και έτσι η ...αποψίλωση των δασών στο Ξηρόμερο οργιάζει και μάλιστα μπήκαν στο μάτι του κυκλώνα ακόμα και τα πλατάνια! Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι του Βάρνακα Αλυζίας όταν αντίκρισαν προχθές κατά μήκους του χειμάρρου που περνά μέσα από το χωριό, να είναικομμένα από τη ρίζα πάνω από 30 αιωνόβια πλατάνια....

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* «Πάγωσε» τον Δήμο Καρπενησίου η κ. Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώνοντας την απόφαση του Δήμου για το περιβόητο παγοδρόμιο, που τοποθετήθηκε και λειτούργησε στην κεντρική πλατεία.

Κατηγορούμενος για 2 κακουργήματα - Αναβλήθηκε η δίκη του απατεώνα που εξαπάτησε κληρικούς εκ των οποίων και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Στο σκαμνί, κατηγορούμενος για 2 κακουργήματα θα καθίσει ο απατεώνας, με την πανελλήνια δράση, που πριν μερικά χρόνια εξαπάτησε μεταξύ άλλων και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου, καταφέρνοντας να του αποσπάσει αρκετά χρήματα, χρησιμοποιώντας την γνωστή «τακτική» του δανείου προκειμένου να … σώσει τάχα το σπίτι του. Η υπόθεση αυτή που ήταν να εκδικαστεί την περασμένη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Εφετείο Λαμίας, λόγω της απεργίας των Δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Για να φτάσει η υπόθεση αυτή ως εδώ, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο Μητροπολίτης Θήρας κ.κ. Επιφάνιος, 2 ακόμη ιερωμένοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που είχαν πέσει θύματα του απατεώνα αυτού, κατέθεσαν το 2008, μήνυση εναντίον του για εξαπάτηση.

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 13η αγωνιστική ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
13η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κεράσοβο-Απεραντιακός 0-2
Κρέντη-Ραπτόπουλο 4-2
Αίολος-Άγραφα 0-4
Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά 0-3
Μυρίκη-Φραγκίστα 2-1

Οικογενειακός γιατρός - Γράφει ο Γ. Σταυράκης

Στις μέρες μας η ιατρική επιστήμη με την αρωγή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας έχει κάνει άλματα εκπληκτικής προόδου στο σκέλος της διάγνωσης, αλλά, έχασε μεγάλο μέρος από το αληθινό ανθρωπιστικό της πρόσωπο.

Κριτική του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου για το βιβλίο του Κων/νου Ηλ. Μήτσιου “Απόπειρα Επικοινωνίας”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΠΟΛΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Εν Λαμία τη 28η Δεκεμβρίου 2011

Προς την Αξιότιμον κυρίαν
Βασιλικήν Φεγγούλη.
Εκδόσεις «Παλμός»
Επισκοπή Ευρυτανίας.

Αγαπητή κυρία Φεγγούλη
Έλαβα το νεοπαγές και άκρως επιμελημένο πόνημα του κυρίου Κωνσταντίνου Μήτσιου,

ΚΡΕΝΤΗ – ΔΟΞΑ 4-2 Μεγάλη νίκη της Κρέντης με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μάκκα που πέτυχε 4 γκολ!!! - Ο «φονιάς» ξαναχτύπησε

 Ομορφάντρα μου!!!


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μάκκα που σημείωσε καρέ τερμάτων, η Κρέντη, επικράτησε δύσκολα με 4-2 της μαχητικής Δόξας, η οποία στο 63΄ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Το συγκρότημα του Γ. Χρυσαφόπουλου, που σκαρφάλωσε με την νίκη αυτή στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ήταν καλύτερο και δίκαια κατέκτησε την νίκη. Ωστόσο όμως η ομάδα του Γ. Παπαδήμου, ενός προπονητή που διδάσκει με το ήθος και την συμπεριφορά του, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα από αυτή την αναμέτρηση.

Κεράσοβο-Απεραντιακός 0-2 Πρώτο διπλό στο παγωμένο ΣΥΝΟΡΟ Με «πέτσινο» πέναλτι προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι

Την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη, σημείωσε ο Απεραντιακός, επικρατώντας του ουραγού Κερασόβου με σκορ 2-0. Η ομάδα του Κώστα Πασσά καλύτερη στα σημεία, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, πήρε σημαντική νίκη από πλευράς ψυχολογίας και συνεχίζει στο πρωτάθλημα με 13 βαθμούς, σε μια χρονιά με πολλά προβλήματα.

Μυρίκη-Φραγκίστα 2-1 Νίκη στα σημεία

Με νίκη επί της Φραγκίστας προχώρησε η Μυρίκη. Η ομάδα του Βασίλη Φούκα, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, επικράτησε των νεοφώτιστων στην Α΄ κατηγορία με σκορ 2-1 και έτσι με 27 βαθμούς πλησίασαν στον ένα τον Αίολο που συνετρίβη από τα Άγραφα.
Οι γηπεδούχοι, στηριζόμενοι κυρίως στην εμπειρία τους αλλά και στη δύναμή τους κατέβαλαν τους πιτσιρικάδες της Φραγκίστας, που γνώρισαν μια ακόμη ήττα, την 4η συνεχόμενη στα τελευταία παιχνίδια.

Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά 0-3 Τριάρα με καλή μπάλα

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τοπικό μας πρωτάθλημα για το 2012 η Ποταμιά. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα, πέρασε άνετα από την Παλαιοκατούνα, επικρατώντας του τοπικού Αγίου Προκοπίου, που το τελευταίο διάστημα παραπαίει με σκορ 3-0.

Αίολος - Άγραφα 0-4 !!! Επιδρομή ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΑΙΩΝ

Εδώ και καιρό τώρα, το επίκεντρο των συζητήσεων, όσον αφορά το τοπικό μας πρωτάθλημα ήταν το μεγάλο ντέρμπι, μεταξύ Αίολου και Αγράφων, το αποτέλεσμα του οποίου θα ξεκαθάριζε πολλά όσον αφορά την πρωτιά στην κανονική διαδρομή του.
Άπαντες εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, μιλούσαν για ένα παιχνίδι, που θα ήταν η μητέρα των μαχών, το νέο κλάσικο, του ευρυτανικού ποδοσφαίρου κλπ. Κλπ.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9η αγωνιστική

Πυργετός Λάρισας-Μουζάκι 3-2
Καμένα Βούρλα-Πύρασος  2-5
Α.Ο. Καρδίτσας-Ταυρωπός 1-0
ΑΠΟΚ -Αναγ. Καρδίτσας 2-1
Αλμυρός -Αμπελωνιακός 0-1
Ελασσόνα-Αγρότης Λιαν.2-1

ΑΠΟΚ -Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 - Γράφει ιστορία

Σπουδαία νίκη επί της ιστορικής Αναγέννησης Καρδίτσας σημείωσε το ΑΠΟΚ, επικρατώντας, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Β. Καλογιάννη με σκορ 2-1.
Το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 2-0 και στην επανάληψη, με σωστή διαχείριση να κρατήσει την σπουδαία αυτή νίκη, που τις δίνει άλλο αέρα για την δύσκολη συνέχεια.

Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν

Δεν θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανέναν που πραγματικά δεν μπορεί να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, διαβεβαιώνει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος, μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί από τις 50.000 εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης που εξέδωσε η ΔΕΗ, κάνει γνωστό ότι ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με το ειδικό τέλος είναι ίδιος με εκείνον πριν από την επιβολή του, δηλαδή 85%.

Άναψε πράσινο για την ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών

Ανατέθηκε η μελέτη ολοκληρωμένου σχεδίου και ανάδειξης της λίμνης Κρεμαστών

Εντείνει τις προσπάθειες για ανάπτυξη της περιοχής ο Βουλευτής Ευρυτανίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ... Πως "έδιωξαν" 64 δισ. ευρώ από την χώρα για να την "αιχμαλωτίσουν

H οικονομία είναι πάνω απ'όλα κλίμα και όταν το κλίμα καταστρέφεται από μία κυβέρνηση που μιλά συνέχεια για "Τιτανικούς" και πτωχεύσεις και  διαρρέονται συνέχεια πληροφορίες περί "επικείμενης πτώχευσης" για να μας βάλουν στο Μνημόνιο, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται οικονομικά γεγονότα που οι πραγματικές συνθύκες δεν δικαιολογούν.

ΠΩΣ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ… Του Ηλία Προβόπουλου

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω με το φωτογραφικό υλικό των ημερών που πέρασα στην ελληνική μεθόριο, στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας και στην Καστοριά, όπου ο χειμώνας εκεί έχει άλλο ύφος από των Αθηνών και η συμπεριφορά των ανθρώπων είναι εντελώς φυσική, μιας κι αυτή η εποχή έχει και τις χάρες της και τις λαχτάρες της…

Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων - Γράφει ι Κώστας Ηλ. Μήτσιος

Απέκτησε επικαιρότητα και συζητείται κατά κόρον το θέμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο θα ήταν φρονιμότερο πριν οι πολιτικοί μας επιχειρήσουν με διάφορα τερτίπια την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, να κάνουν μια ειλικρινή αυτοκριτική, μια αναδρομή στο παρελθόν και έναν περίπατο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΤΑΡΝΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ένα ακόμη γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας καταγράφηκε στη ζωή του Μεγάλου Μοναστηρίου του Φαναρίου. Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τελέστηκε η κουρά σε μεγαλόσχημο Μοναχό του Σταύρου Ηλιόπουλου στον οποίον δόθηκε το όνομα Γερμανός.
Ο Σταύρος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και παρέμεινε περισσότερο από μία δεκαετία ως δόκιμος Μοναχός στην Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας της οποίας πλέον τυγχάνει κανονικός αδελφός.

Στις 30/1 ο απολογισμός των πεπραγμένων του Περιφερειάρχη

Την 30η  Ιανουαρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11 και 30΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, οδός Ανιάνων 8, έχει ορισθεί η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, για τον απολογισμό των πεπραγμένων του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε ότι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της Περιφέρειας.  (Ν.3852/10, αρθ.185)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΕΡΑΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου και η Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοιν.Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο  Έρανο υπέρ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη στις 24 Ιανουαρίου και εναλλακτικά αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν την Πέμπτη στις 26 Ιανουαρίου για την πόλη του Καρπενησίου.

Παραδόθηκαν στους τυχερούς οι λίρες από τα Ζαχαροπλαστεία «Fresh» Βασιλόπιτες από ατόφιο χρυσάφι

Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά, δύο οικογένειες από το Καρπενήσι, κερδίζοντας το χρυσό φλουρί της βασιλόπιτας. Κι όταν λέμε χρυσό, κυριολεκτούμε καθότι οι τυχεροί κέρδισαν δύο αυθεντικές λίρες παλαιάς κοπής, οι οποίες βρίσκονταν στις βασιλόπιτες που προμηθεύτηκαν, από τα Ζαχαροπλαστεία  «Fresh».
Για 2η συνεχή χρονιά τα Ζαχαροπλαστεία «Fresh» του κ. Κίτσιου, για να ευχαριστήσουν τους πελάτες στους για την προτίμηση τους όλα αυτά τα χρόνια, αποφάσισαν να τους «γλυκάνουν» περισσότερο,

Έκοψαν Βασιλόπιτα Δικηγορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος

 Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του έκοψε την περασμένη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας. Η ωραία αυτή, λιτή γιορτή, έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πρωτοδικείου Ευρυτανίας και παραβρέθηκαν σε αυτή ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Αλμπούρας, η Πρωτοδίκης κ. Μασαλή, ο Ανακριτής κ. Βαϊτσης, η Εισαγγελέας κ. Αρβανίτη, καθώς ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Γκαρίλας,

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ Στη Βουλή ... οι καθιζήσεις στη Δυτ. Φραγκίστα

Στην Βουλή έφτασε το μεγάλο θέμα με τις κατολισθήσεις στην Δυτ. Φραγκίστα, που ανέδειξε προ ημερών Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ. Με ερώτησή τους προς τον Αρμόδιο Υπουργό, τρεις Βουλευτές του ΚΚΕ και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος, κάνοντας λόγο για τεράστιο πρόβλημα, που βάζει σε κίνδυνο το χωριό, ζητούν να ενημερωθούν αρμοδίως και υπεύθυνα σε τι ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσει το χωριό.

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο σημείο μηδέν και τις διαπραγματεύσεις για το PSI να κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή, η νέα έρευνα της εταιρείας PublicIssue (Καθημερινή, 15/1) αναδεικνύει τη μεγάλη ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες και τη δυσαρέσκειά τους για τη κατεύθυνση της χώρας.

Δημήτρης Κολοκύθας Πρόεδρος ΝΟΔΕ: “Συζητήσεις καφενείου, παραπολιτικά, πηγαδάκια, δήθεν φήμες ή πληροφορίες δεν μας απασχολούν”

Απάντηση στα δημοσιεύματα που έκαναν αναφορά στην συνάντηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας με την Ντόρα Μπακογιάννη και στα όσα ειπώθηκαν μετά από αυτή, δίνει με το παρακάτω Δελτίο Τύπου ο Δημήτρης Κολοκύθας. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, τονίζει ότι “συζητήσεις καφενείου, παραπολιτικά, πηγαδάκια, δήθεν φήμες ή πληροφορίες δεν τον απασχολούν”,

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Στις 12 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Κότσιρας στην Καστανιά του Προυσού

Το δεύτερο τριήμερο της Αποκριάς το κέφι κορυφώνεται την Κυριακή του Ασώτου, 12 Φεβρουαρίου, με τη συναυλία του Γιάννη Κότσιρα στο Καρπενήσι,  Δ. Δ. Kαστανιάς, Ξενώνας "Ευρύτη"
Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα πέντε μουσικών ταξιδεύει φέτος το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα! Την Κυριακή του Ασώτου, θα βρεθεί στον ξενώνα ΕΥΡΥΤΗ στην Καστανιά Ευρυτανίας.
Ο Γιάννης Κότσιρας και η παρέα του μας υπόσχονται

Έφτασαν μέχρι και εκεί... Έκλεψαν τα Τάματα από την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Ταταρνιώτισσας

Ακόμη και το μοναστήρι της Τατάρνας χτύπησαν ιερόσυλοι. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής 13 Ιανουαρίου, οι μοναχοί έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν πως το ένα παράθυρο από το καθολικό της Ιεράς Μονής ήταν σπασμένο. Μπαίνοντας το εσωτερικό του ναού διαπίστωσαν πως οι δράστες είχαν κλέψει όλα τα κοσμήματα, τα τάματα και τα αφιερώματα που είχαν αφήσει πιστοί στην εικόνα της Παναγίας, η αξία των οποίων σύμφωνα με την εκτίμηση ξεπερνάει τα 30 χιλιάδες Ευρώ.

Τριάντα έξι θέσεις εργασίες στην Ευρυτανία σε ΟΠΠΑΔΗΚ και ΕΛΤΑ

Με ανακοίνωσή τους η ΟΠΠΑΔΗΚ του Δήμου Καρπενησίου και τα ΕΛΤΑ Στερεάς Ελλάδας προκήρυξαν τριάντα έξι (36) νέες θέσεις εργασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Υπέγραψε στην Κρέντη ο παιχταράς «Βόμβα» με Τύμπα Δεν τα βρήκε με τον Αμφίλοχο και έκλεισε στην ομάδα του Χρυσαφόπουλου


Στην Κρέντη θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Τύμπας, που μέχρι προχθές αγωνίζονταν στην Δόξα Ραπτοπούλου. Ο σπουδαίος και ικανότατος αυτός ποδοσφαιριστής, δέχθηκε πρόταση και ήταν έτοιμος να υπογράψει στην ομάδα του Αμφίλοχου που αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική. Ωστόσο όμως οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν και την τελευταία στιγμή μπήκε «σφήνα» στην διεκδίκηση του ποδοσφαιριστή η Κρέντη και με συντονισμένες κινήσεις της Διοίκησης και αφού υπήρξε το ΟΚ από τον Προπονητή, έκλεισε τον παίχτη και μάλιστα χθες κατέθεσε και το Δελτίο του στην ΕΠΣ, έτσι ώστε να μπορεί να αγωνιστεί με την νέα του ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ποταμιά στο Καρπενήσι. Ο Δημήτρης Τύμπας γεννήθηκε το 1986 και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Ατρόμητο Σπολάιτας.

Συνεχίζουν την αποχή οι Δικηγόροι μέχρι 19/1

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας, στην έκτακτη συνεδρίασή του σύμφωνα και με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που λήφθηκε την 17-1-2012, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, μέχρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τρέλανε ΔΕΗ και εφορία!

Πρωτοτύπησε ο πολίτης από τη Λαμία. Δεν ζήτησε αυτό που ζητούν οι περισσότεροι, να μην πληρώσουν δηλαδή το χαράτσι παρά  μόνο το ρεύμα, αλλά το αντίθετο,

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ευρυτανικά - Γράφει ο Καθηγητής του ΑΠΘ Θαν. Γιαννακόπουλος

Διάβασα στον τύπο, με πολύ ικανοποίηση ότι ο Δήμος Καρπενησίου  μίσθωσε το Ιχθυοτροφείο Πέστροφας στο Γαύρο και ελπίζω ότι σε ικανό χρόνο θα αρχίσει τη λειτουργία του.
Μετά από αρκετά χρόνια, έγινε μια επένδυση στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στην αλιεία που μόνο καλά λόγια θα μπορεί κανείς να πει στους συντελεστές της ολοκλήρωσης της. Πάνω από όλα, καλή επιτυχία στον νέο εκτροφέα και μακάρι να ζήσουμε όλοι μας τις ημέρες που το ιχθυοτροφείο βρίσκονταν στον έλεγχο της άλλοτε ισχυρής «Ευρυτανία ΑΕ».

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας "ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σας παρέχει: «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ» ως προς το  τι μπορώ να κάνω αν χρειαστεί να μετακινηθώ οδηγώντας σε περίπτωση κακοκαιρίας με αυτοκίνητο;
Τι μπορώ να κάνω αν χρειαστεί να μετακινηθώ οδηγώντας σε περίπτωση κακοκαιρίας με αυτοκίνητο;    (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3974&Itemid=118&lang=)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΙ ΤΟΥ ΕΣΠΑ Στις πρωταθλήτριες η Περιφέρεια Στερεάς σε ρυθμούς απορρόφησης του ΕΣΠΑ

Με τέσσερις ταχύτητες τρέχουν οι ρυθμοί απορρόφησης των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του θεσμού των αιρετών περιφερειών και έξι μήνες μετά και την επίσημη ανάληψη του ΕΣΠΑ

Σε 70 ημέρες η ελληνική χρεοκοπία με το ευρώ στις 1530 δραχμές!!!

Δεδομένη θεωρούν αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, αλλά και επενδυτικών οίκων, όχι μόνο την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και τη σημαντική υποτίμηση του νομίσματος της Ελλάδας, όπως και αν θα λέγεται αυτό.
Eκτός της JP Morgan που προεξοφλεί χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρει σε αυτήν προτρέποντας και τους πελάτες της να κάνουν το ίδιο αλλά και των Sunday Times που αναφέρονται σε αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδα τον Μάρτιο .

ΓΙΑ ΤΟ ΘΟΔΩΡΟ ΣΚΟΥΡΛΗ

Στη στήλη μας σήμερα φιλοξενούμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που αφορά τον μεγάλο ευρυτάνα Ποιητή Θόδωρο Σκουρλή. Ως γνωστόν για το έργο και τη ζωή του, πρόσφατα ο Μιχάλης Σταφυλάς έγραψε ένα μοναδικό βιβλίο. Όμως εκ παραδρομής, στο βιβλίο αυτό, παραλείφθηκε το παρακάτω κείμενο της Βασιλικής Τριαντάκη – Μαυρομύτη που το είχε στείλει στον συγγραφέα και στα «Ευρυτανικά Χρονικά». Ο κ. Σταφυλάς μέσα από αυτή τη στήλη, γνωστοποιεί ότι το εν λόγω κείμενο, θα το συμπεριλάβει, σε επόμενη έκδοσή του προς τιμήν του Μεγάλου μας ποιητή, «γιατί αδίκησα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε επιστολή του στην εφημερίδα μας, «την ευγενέστατη κυρία Μαυρομύτη και τους αναγνώστες του».

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Σπουδαία η είδηση ότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα ο δρόμος που θα ενώσει τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας – Φθιώτιδας – Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδος, 4 Περιφερειακές ενότητες και 2 Περιφέρειες.

Ποδοσφαιρικά και Διαιτητικά νέα από την Ένωση ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας.

Με το δεξί μπήκε στις υποχρεώσεις της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας στη νέα χρονιά, αφού πριν καλά -  καλά ανατείλει το 2012, διοργάνωσε στις 3-1-2012 στο Ενωσιακό γήπεδο "Θεόδωρος Πασιόπουλος" της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μαζί με το Δήμο, το 1ο Τουρνουά Παίδων ποδοσφαιριστών, γεννημένων το 1997 & 1998.
Η επιτυχία ήταν μεγάλη αφού έδωσαν το παρόν στο  τουρνουά οι ομάδες παίδων των   ΠΑΕ Ολυμπιακού Πειραιά, Ατρόμητου Αθηνών, Παναιτωλικού, αλλά και η Μικτή Αιτωλ/νίας.

Αγρότης Λιανοκλαδίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0 Καθαρή «σφαγή» από Βολιώτη «χασάπη»

Δυστυχώς και στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, ο παράγοντας διαιτησία, είναι αυτός που μπορεί να καθορίσει την τύχη ενός παιχνιδιού, παρότι πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, δεν είναι οι κ. με τα μαύρα, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Κάτι τέτοιο συνέβη και την περασμένη Κυριακή στο γειτονικό Λιανοκλάδι, όπου ο εκ του Βόλου ορμώμενος κ. Ρούσης,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


Αλήθεια, πόσο αμείλικτα περνάει ετούτος ο καιρός;  Ώσπου ν’ ανάψεις τα φώτα, ξημερώνει…! Ώσπου ν’ αγναντέψεις τον ήλιο, η μέρα περνάει…!  Ώσπου να χαρείς το όνειρο, χάνεται η ελπίδα…! Ώσπου…
Περνάει λοιπόν, αμείλικτα, αδυσώπητα και βιαστικά ο χρόνος. Βιάζεται, λες και δεν έχει χρόνο άλλο να περιμένει…! Διαβαίνει, φεύγει, πάει  και στο πέρασμά του γίνεται αέρας, γίνεται σίφουνας, στρόβιλος και καταιγίδα και  παρασέρνει γιορτές, σχόλες, ξενοιασιά και ράθυμες ημέρες…!

Λαμπρή εκδήλωση του συλλόγου γυναικών Λαμίας Εντυπωσίασε στην ομιλία του για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ο Εκπαιδευτικός Ηλίας Μήτσιος

Παρουσία πλήθους κόσμου πού κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα του Ξενοδοχείου ΣΑΜΑΡΑΣ στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας, του παραρτήματος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών Λαμίας.
Κεντρικός ομιλητής στην Εκδήλωση ήταν ο εκλεκτός συνεργάτης μας, εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μήτσιος.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Στη διακονία της απάλυνσης του ανθρώπινου πόνου

Εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι ένα υπερσύγχρονο της Αλεξάνδρας Χρ. Μάκκα που αποτελεί ένα κέντρο εξειδικευμένης φροντίδας για τα άτομα που χρήζουν φυσικοθεραπείας. Το Κέντρο αυτό στεγάζεται στην οδό Μεσολογγίου1, κοντά στην κεντρική πλατεία της ευρυτανικής πρωτεύουσας και οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την πτυχιούχο Φυσικοθεραπεύτρια και ιδιοκτήτρια του, κ. Αλεξάνδρας Μάκκα είναι υψηλού επιπέδου και έχουν ως κύριο στόχο την απάλυνση του ανθρώπινου πόνου.

ΜΠΗΧΤΕΣ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Οι Ευρυτάνες δεν είναι ιδιοκτησία κανενόςΜε τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημ. Κολοκύθας - Συνάντηση κορυφής

Την τετάρτη 05 Ιανουαρίου 2012 και περί ώρα 12:00π.μ. πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεφ. Συγγρού. Έγιναν συναντήσεις με τους κάτωθι εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ΄ Ανδρέα  Λυκουρέντζο, τον Γενικό Διευθυντή κ΄ Αθανάσιο Σκορδά και του Γραμματέα Οργανωτικού κ΄ Κων/νου Ζωντανού παρουσία του αναπληρωτού Γραμματέα  υπεύθυνου Στερεάς Ελλάδας κ΄ Θεσσαλίας κ΄Γεωργίου Λουλουδάκη όπου συζητηθήκαν οργανωτικά θέματα εν όψιν των επικείμενων εκλογών. Στα πλαίσια της επίσκεψης έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας   κ΄ Αντώνη Σαμαρά και αντηλλάγησαν ευχές.     

Αίσια έκβαση στην παρέμβαση Καρανίκα Μειώθηκε στους 4 μήνες η παραμονή των κτηνοτρόφων

Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώθηκε ότι με την υπ' αριθ. 200917/2130/23-12-2011 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το διάστημα παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην Ευρυτανία για το Πρόγραμμα Εξισωτικής  Αποζημίωσης (μέτρα 211 και 212 ) για το έτος 2011  καθορίζεται στους τέσσερεις  (4) μήνες.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ... Ακυρώθηκε από την Γερακούδη η παράταση μίσθωσης στο Κεφαλόβρυσο

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, την οποία υπογράφει η Γενική Γραμματέας κ. Γερακούδη, ακυρώθηκε η απόφαση του δήμου Καρπενησίου να παραταθεί για 12 ακόμη χρόνια η μίσθωση του Κεφαλόβρυσου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην Δημοτική Αρχή, καθότι όπως αναφέρει η ακυρωτική απόφαση, δεν τηρήθηκαν από την πλευρά του Δήμου, οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ το Δ.Σ.

Μισό εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Για δύο έργα στο Δήμο Αγράφων Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας Κλ. Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο έργα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 491.406 €.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης των  έργων  «Εγγειοβελτιωτικά – αντιπλημμυρικά έργα Απεραντίων» με προϋπολογισμό 136.406 €, & «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και ανάδειξη παλαιών λίθινων αλωνιών Δ.Δ. Κερασοχωρίου, προϋπολογισμού 355.000 €. Τα δύο έργα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Γιορτές και παιδί - Γράφει ο Κώστας Ηλ. Μήτσιος

Είναι αλήθεια ότι, αν η αγιόρταστη ζωή του ανθρώπου μοιάζει με ένα μακρινό ταξίδι χωρίς σταθμό ξεκούρασης και ανάπαυσης, «βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος», τότε για το παιδί η ζωή χωρίς γιορτές είναι κόλαση και σημαδεύει την ψυχοπνευματική του οντότητα.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 99 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ» των αδελφών μας Ευρυτάνων, που διαμένουν στην Νέα Υόρκη. Στην πολύ ωραία αυτή γιορτή, που χαρακτηρίστηκε από την άψογη οργάνωση, την μεγάλη συμμετοχή, αλλά και τον ευρυτανικό της παλμό, τα δίδυμα αδέλφια Σταύρος και Παναγιώτης Ριγογιάννης λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης για την 99η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» και αφού ήδη είχαν εξασφαλίσει τον λογαριασμό ανακοίνωσαν στον πρόεδρο Γρηγόρη Ζαχαρόπουλο