Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚ -Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 - Γράφει ιστορία

Σπουδαία νίκη επί της ιστορικής Αναγέννησης Καρδίτσας σημείωσε το ΑΠΟΚ, επικρατώντας, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Β. Καλογιάννη με σκορ 2-1.
Το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 2-0 και στην επανάληψη, με σωστή διαχείριση να κρατήσει την σπουδαία αυτή νίκη, που τις δίνει άλλο αέρα για την δύσκολη συνέχεια.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, που θεωρούνται από τα φαβορί του Δ΄Ομίλου, στον αγώνα αυτό παρουσιάστηκε με πολλά αμυντικά κενά και ιδιαίτερα προβληματικοί στην επίθεση. Μάλιστα αν οι ποδοσφαιριστές του Βελουχιού ήταν πιο αποτελεσματικοί στο Β΄ Ημίχρονο, όπου έπαιξαν μελετημένα από τον προπονητή τους στην κόντρα, το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο για τον εκπρόσωπό μας στην Δ΄ Εθνική. Αν μάλιστα σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι από το ΑΠΟΚ, απουσίαζαν, για διαφορετικούς λόγους, ο καθένας οι Μπακαλίδης-Συγκελόπουλος-Φλωράκης-Ξαγάρας, τότε η νίκη αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις και δικαιολογημένα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας θρίαμβος.
Το Βελούχι φέτος δείχνει ότι έχει μια από τις καλύτερες ομάδες των τελευταίων ετών και σε αυτό καθοριστικό ρόλο έχει παίξει ο Παύλος Σερμπάσης, που είναι ένας πραγματικός δάσκαλος σε αυτή την κατηγορία ενώ και η συμμετοχή του Δημήτρη Κατσαδούρου, που είναι μεγάλος παίχτης, έχουν δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα.
Ο ΑΠΟΚ την ερχόμενη Κυριακή 22-1 ταξιδεύει στην Αγχίαλο για να αγωνιστεί με τον Πύρασο και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις το στον πρώτο γύρο υποδεχόμενος τα Καμένα Βούρλα στο Καρπενήσι.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ μέρος  - Οι καλύτερες φάσεις

4΄ : Ο Ζαραβέλης από αριστερά γύρισε στον Κατσαδούρο, ο οποίος εκτός περιοχής σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Διαμάντη.
13΄ : Ο Μυργιώτης έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από καλή θέση, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
18΄ : Σουτ του Βράκα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Ρεσίτης.
24΄ : Ο Κουρλός έκανε την ατομική προσπάθεια από δεξιά, γύρισε και ο Πέτρου ανέκοψε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
27΄ : Ο Ζαραβέλης έβγαλε την μπαλιά από το κέντρο, ο Κουρλός κινήθηκε ταχύτατα, κέρδισε την μπάλα εκτός περιοχής και με άψογο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Διαμάντη, ανοίγοντας το σκορ για τον ΑΠΟΚ (1-0), κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.
41΄ : Ο Πολυτσέρης γέμισε από την άμυνα, ο Κουρλός πήρε την κεφαλιά βγάζοντας τον Κατσαδούρο «φάτσα» με τον Διαμάντη, ο μέσος του Βελουχίου δεν έχασε την ευκαιρία και με πλασέ από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του για το 2-0. Φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων πανηγύρισαν ξανά έξαλλα το δεύτερο τέρμα των Ευρυτάνων.
44΄ : Ο Μπουντούρης εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση με πάσα για τον Χατζηρίζο, αυτός σούταρε όμως ο Ρεσίτης μπλόκαρε σταθερά στην δεξιά του γωνία.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
54΄ : Ο Μπόνιας με μπαλιά έβγαλε τον Κουρλό απέναντι με τον Διαμάντη, ο παίκτης του ΑΠΟΚ σκόραρε, όμως ο πρώτος βοηθός Τασσιόπουλος είχε σηκωμένη την σημαία του, υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον φορ του Βελουχίου. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη του βοηθού.
55΄ : Μακρινό σουτ του Μπουντούρη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
58΄ : Ο Μπόνιας σέντραρε από δεξιά και ο Κουρλός εξ επαφής δεν πρόλαβε να πλασάρει , αφού ανακόπηκε από τους αμυντικούς του ΑΣΑ.
59΄ : Διαγώνιο σουτ του Χατζηρίζου από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής χωρίς πίεση πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία
61΄ : Ο Κουρλός «χόρεψε» ξανά τους αμυντικούς της Καρδίτσας, μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε έξοχη ενέργεια, πλάσαρε, όμως ο Διαμάντης απέκρουσε με τα πόδια σωτήρια από την δεξιά του γωνία.
63΄ : Σουτ του Κλάζογλου εκτός περιοχής απέκρουσε ο Ρεσίτης στην αριστερή του γωνία.
64΄ : Ο Κατσαδούρος με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπόνια τετ α τετ με τον Διαμάντη, ο μέσος του ΑΠΟΚ αφύλακτος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ. Ο 30χρονος μέσος του ΑΠΟΚ έχασε μοναδική στιγμή να καθαρίσει το ματς.
65΄ : Ο Μπουντούρης ξεκίνησε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια από τον χώρο του κέντρου, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, όμως σούταρε παράλληλα λίγο άουτ από δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
68΄ : Ο Κλάζογλου τροφοδότησε τον Γόρδιο, αυτός κατέβασε την μπάλα από τα όρια της μεγάλης περιοχής και με πλασέ ακριβείας στην δεξιά γωνία των Ευρυτάνων μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην συνάντηση.
77΄ : Ο Ρεσίτης με βολέ βρήκε τον Κουρλό, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Διαμάντη, ο φορ του ΑΠΟΚ πλάσαρε χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτύπησε στο εσωτερικό του αριστερού κάθετου δοκαριού και στην συνέχεια ο Διαμάντης μάζεψε.
90΄ : Αποβλήθηκε ο φροντιστής του ΑΠΟΚ Στέλιος Σώμαλης από τον ρέφερι Κρητικό, για συνεχείς διαμαρτυρίες.
Συνθέσεις ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Κουτσουπιάς(93΄ Κρασιάς), Πασσάς, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Μπόνιας(79΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Κατσαδούρος, Κουρλός(89΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Γεωργακόπουλος, Ντουφεκιάς
Αναγέννηση Καρδίτσας (Βασίλης Καλογιάννης) : Διαμάντης, Μπαντής(58΄ Δημόπουλος Ι.), Κούρκουλας, Κλάζογλου, Πέτρου, Παπαναστασίου(70΄ Καμπαστανάκης), Βράκας, Μυργιώτης(29΄ Κοθράς), Μπουντούρης, Χατζηρίζος, Γόρδιος
Διαιτητής : Δημήτρης Κρητικός (ΣΔΠ Θεσσαλίας) 1ος Βοηθός : Θωμάς Τασσιόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας) 2ος Βοηθός : Άρης Βερτόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας)