Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά 0-3 Τριάρα με καλή μπάλα

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τοπικό μας πρωτάθλημα για το 2012 η Ποταμιά. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα, πέρασε άνετα από την Παλαιοκατούνα, επικρατώντας του τοπικού Αγίου Προκοπίου, που το τελευταίο διάστημα παραπαίει με σκορ 3-0.

Ο αγώνας που έγινε την Κυριακή 15/1 στις 3 στο γήπεδο Παλαιοκατούνας και ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας, χαρακτηρίστηκε από την αποφασιστικότητα των φιλοξενούμενων που έδειξαν ότι έχουν μια πολύ καλή ομάδα που χτίζεται σε σωστές βάσεις.
Πάντως το παιχνίδι μέχρι και το 79΄ που έγινε το 0-2, ήταν αμφίρροπο και αν στο 60΄ ο Πλακιά ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και δεν αστοχούσε στο πέναλτι, η εξέλιξη της αναμέτρησης θα ήταν διαφορετική.
Ο Άγιος Προκόπιος μετά και από αυτή την ήττα έμεινε στους 7 πόντους ενώ η Ποταμιά βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, με16 πόντους, έναν λιγότερο από το πέμπτο Ραπτόπουλο.
Την  επόμενη αγωνιστική ο Άγιος Προκόπιος αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αίολο και η Ποταμιά υποδέχεται την Μυρίκη.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ μέρος -  Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Χτύπημα φάουλ του Κοσμά, ο Γιαννακόπουλος στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας μετά από λάθος έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Κολοκώτσιου άνοιξε το σκορ (0-1).
19΄: Ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε τον Κολοκώτσιο, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα.
20΄: Σουτ του Γιαννακόπουλου εντός περιοχής κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
27΄: Μακρινό σουτ του νεαρού Μπίκα μάζεψε ο Κολοκώτσιος.
41΄: Ο Ζαγκότσης δοκίμασε σουτ από κοντά, που κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα.
45΄+2΄: Κοντινό πλασέ το Καλτσή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Β΄ μέρος - καλύτερες φάσεις
60΄: Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Αζακά, ύστερα από κεφαλιά του Γκούρλια από πλάγια θέση στην μικρή περιοχή. Ο Πλακιάς εκτέλεσε, αλλά ο Χατζιράι έπεσε και μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
62΄: Πλασέ του Γιαννακόπουλου μέσα από την περιοχή μάζεψε ο Κολοκώτσιος.
73΄: Χαμηλό σουτ του Πλακιά από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
78΄: Ο Γιαννόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ζαγκότσης πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2.
89΄: Η Ποταμιά βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μπούρας Σ. έβγαλε σέντρα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και ο Στόκας με ωραίο κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνία του Κολοκώτσιου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Συνθέσεις ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Δημήτρης Καραγιάννης): Κολοκώτσιος, Λαθύρης Δ., Τσάκνης, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Τσίπρας, Πλακιάς, Βασιλείου Γ.(46΄ Καραγιάννης Α.), Παρούτσας(46΄ Τσιάμης), Πάτρου, Λαθύρης Γ.
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Χατζιράι, Μπίκας, Μπούρας Α., Αζακάς, Κοσμάς, Ζαγκότσης Γ., Καλτσής(46΄ Μπούρας Σ.), Κοτρώνης, Γιαννόπουλος, Σαπούνης(80΄ Στόκας), Γιαννακόπουλος
Διαιτητής: Κώστας Τσιορτός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Πατάγιας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)