Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Σπουδαία η είδηση ότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα ο δρόμος που θα ενώσει τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας – Φθιώτιδας – Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδος, 4 Περιφερειακές ενότητες και 2 Περιφέρειες.
Ακριβώς εδώ γίνεται πράξη η Περιφερειακή αναπτυξιακή συνείδηση γιατί δεν πρόκειται για ένα απλό δρόμο, αλλά για  τμήμα μιας κεντρικής ορεινής οδικής αρτηρίας που συνδέει τη Ράχη Τυμφρηστού από την Ανατολική πλευρά της σήραγγας Καρπενησίου με Πουγκάκια – Παλαιοχώρι – Γαρδίκι – Γραμμένη Οξιά  – Αρτοτίνα –  Πενταγιού –  Ναύπακτο και καταλήγει στην Πάτρα. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας και κυρίως στον «δικό» μας Ταξιάρχη Σκλαπάνη, που έβαλε γερή πλάτη για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

* Σε καμία δημοπρασία των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων για τα μαθητικά δρομολόγια δεν συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες ταξί στην Ευρυτανία, κρίνοντας οικονομικά ασύμφορους τους όρους των συμβάσεων. Δηλώνουν μάλιστα ικανοποιημένοι με την παράταση στο υφιστάμενο καθεστώς για 2 μήνες ακόμη και συμπληρώνουν, ότι θα συνεχίσουν το έργο, για όσο ακόμη παραμένει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Δίκιο έχουν οι ταξιτζήδες και φοβάμαι ότι μετά το ΠΑΣΧΑ ή και νωρίτερα θα έχουμε πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών και μάλιστα μεγάλο. 

* Θα κερδίσει την έδρα διάβασα η Ντόρα στην Ευρυτανία, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα έλθει τρίτο κόμμα. Δεν ξέρω που το στηρίζει αυτό η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ξέρω όμως καλά ότι ο λαός δύσκολα ξεχνάει και ας λένε κάποιοι ότι οι Ευρυτάνες ανήκουν σε ειδική κατηγορία…

*Παρά ταύτα όμως το ψηφοδέλτιο σε περίπτωση εκλογών δεν έχει ακόμη ετοιμαστεί. Μάλιστα αν έχουμε και νέες αρνήσεις, μετά και από την τελευταία, της ισχυρής νέας που δραστηριοποιείται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, υπάρχει πρόβλημα καθότι οι μέχρι τώρα προτεινόμενες λύσεις δεν φαίνεται να ικανοποιούν…


* Το αστρονομικό ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ ζητά πίσω από την Ελλάδα και μάλιστα εντόκως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το σκεπτικό ότι δόθηκε σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις  μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009, επί υπουργίας  του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη.
Απαντώντας στην παραπάνω απαίτηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Στην ανακοίνωσή του αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα έφθασε στο σημείο να χρωστά τα χρήματα αυτά αφού προηγουμένως μετά από έρευνα αμφισβητήθηκαν και οι επιχορηγήσεις του 2008 από το ίδιο υπουργείο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στο ...802 εκατ. ευρώ. Μετά από διαπραγματεύσεις, ελήφθη απόφαση για τα 424,8 εκατ. Όπως υποστηρίζει ο υπουργός, η κακοδιαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων, βαρύνουν συνολικά τον εθνικό προϋπολογισμό  κατά ...720 εκατ. ευρώ!