Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ Στη Βουλή ... οι καθιζήσεις στη Δυτ. Φραγκίστα

Στην Βουλή έφτασε το μεγάλο θέμα με τις κατολισθήσεις στην Δυτ. Φραγκίστα, που ανέδειξε προ ημερών Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ. Με ερώτησή τους προς τον Αρμόδιο Υπουργό, τρεις Βουλευτές του ΚΚΕ και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος, κάνοντας λόγο για τεράστιο πρόβλημα, που βάζει σε κίνδυνο το χωριό, ζητούν να ενημερωθούν αρμοδίως και υπεύθυνα σε τι ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσει το χωριό.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να φέρει θετικά για την περίπτωση αυτή αποτελέσματα.
Στην συνέχεια σας παραθέτουμε την Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ, που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Κατολισθήσεις στη Δυτική Φραγκίστα»
Η Δυτική Φραγκίστα εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
Το τεράστιο αυτό πρόβλημα, που βάζει σε κίνδυνο το χωριό, έχει εκδηλωθεί σε δύο σημεία επί της Εθνικής Οδού Καρπενησίου – Αγρινίου, στη θέση «Δυτική Φραγκίστα» δίπλα από τον χείμαρρο «Χωλόρεμα».
Το πρώτο από αυτά βρίσκεται στο δυτικό πρανές εκσκαφής της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου, σε απόσταση 330 μέτρων, νότια της διασταύρωσης της βόρειας εισόδου του χωριού, ενώ το δεύτερο στις ανατολικές παρυφές του χωριού.
Η μακροχρόνια αποσάθρωση των πρανών, οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις και οι διαβρώσεις στη βάση του πρανούς είναι οι αιτίες που προκαλούν τις κατολισθήσεις.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσει το χωριό;
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Γιάννης Γκιόκας
Γιώργος Μαυρίκος