Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


Αλήθεια, πόσο αμείλικτα περνάει ετούτος ο καιρός;  Ώσπου ν’ ανάψεις τα φώτα, ξημερώνει…! Ώσπου ν’ αγναντέψεις τον ήλιο, η μέρα περνάει…!  Ώσπου να χαρείς το όνειρο, χάνεται η ελπίδα…! Ώσπου…
Περνάει λοιπόν, αμείλικτα, αδυσώπητα και βιαστικά ο χρόνος. Βιάζεται, λες και δεν έχει χρόνο άλλο να περιμένει…! Διαβαίνει, φεύγει, πάει  και στο πέρασμά του γίνεται αέρας, γίνεται σίφουνας, στρόβιλος και καταιγίδα και  παρασέρνει γιορτές, σχόλες, ξενοιασιά και ράθυμες ημέρες…!

Έτσι, τώρα, που από του καιρού το διάβα και από του χρόνου το πέρασμα έσβησαν και των φετινών γιορτών τα φώτα… Τώρα, που τέλειωσε της ευδαιμονίας η παράσταση… Τώρα, που έπεσε του εορταστικού δωδεκαημέρου η αυλαία, ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας, νοιώθω εξαιρετικά έντονη την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσοι με την παρουσία τους ή με την προσφορά τους συμμετείχαν με την κατάθεση των μετοχών τους στο χρηματιστήριο της αγάπης…!
Ευχαριστώ, λοιπόν, ολόθερμα και από καρδιάς όλους τους επώνυμους και ανώνυμους συνανθρώπους μας, που βρήκαν και τον χρόνο και τον τρόπο, προκείμενου να δώσουν πολύτιμα ψήγματα χαράς και σμαράγδινα χαμόγελα ανθρωπιάς στους τροφίμους μας, ήτοι:
-Την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη,    
-Τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα,
-Την αντιπροσωπεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που αποτελούνταν από την Βουλευτή Ευβοίας κ. Ουρανία Παπανδρέου –Παπαδάκη, από τον κομματικό Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννη Μακρή και από τον πολιτευτή Ευρυτανίας κ. Γιώργο Μεριγκούνη,  
-Τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά,
-Τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη,
-Τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ευρυτανίας κ. Ταξιάρχη Σκλαπάνη,
-Τον Δημοτικό Σύμβουλο Καρπενησίου κ. Ντίνο Μπομποτσιάρη,
 -Τους εφημέριους του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Καρπενησίου π. Παναγιώτη Αθανασιά και π. Ευάγγελο Πλατή, καθώς και την πολυπληθέστατη συνοδεία τους (Ενορίτες, Κατηχητικά Σχολεία, Κύκλοι Μελέτης της Αγίας Γραφής).
 -Τον ιερέα του Ιδρύματος π. Θεοφάνη Καλύβα,
-Τον καθηγητή μουσικής κ. Τάσο Ηλιόπουλο και τους σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου,
-Τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου κ. Μανώλη Κοπανάκη,
-Τις καθηγήτριες του Γυμνασίου Καρπενησίου κ. Αικατερίνη Κεφαλά και κ. Βασιλική Παπαδήμου και τους μαθητές τους,
-Την καθηγήτρια του ΕΠΑ.Λ. Καρπενησίου κ. Χρυσάνθη Χατζοπούλου και τους μαθητές της,
-Την δασκάλα του  1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου κ.  Βάσω Κυριακοπούλου,
-Την ψυχολόγο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου κ. Φανή Παπαρούπα,
-Τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας,
-Τις Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
-Τις καλές μου φίλες Σταυρούλα Καραγιαννοπούλου και Ευανθία Μπομποτσιάρη,
-Τον ιδιοκτήτη του Ζαχαροπλαστείου «FREES» κ. Γιώργο Κίτσιο,
-Όλες εκείνες και όλους εκείνους, που πιθανόν μου διαφεύγουν ετούτη τη στιγμή ή που φρόντισαν να περάσει εντελώς απαρατήρητη η παρουσία τους.   
Σε όλους τους προαναφερθέντες καταθέτω την ευγνωμοσύνη μου και τα πλέον ειλικρινή μου ευχαριστώ, παρακαλώντας ταπεινά της Βηθλεέμ το νεογέννητο «Παιδάκι», να τους χαρίζει υγεία, δύναμη και κουράγιο, ώστε να συνεχίσουν την άοκνη κατάθεση της ανθρωπιάς τους.
Μια κατάθεση, που ομολογουμένως συμβάλλει τα μέγιστα στο να δομηθεί μια κοινωνία άλλη. Μια κοινωνία τρικυμισμένη από το αίσθημα της αλληλοϋποστήριξης… Μια κοινωνία δίχως πόνο, χωρίς δάκρυ, δίχως μοναξιά… Μια κοινωνία, όπου θα ανατέλλει η χαρά και θα δύει η ευτυχία…  Εν τέλει, μια κοινωνία,  που θα κατατρέχει το ανάλγητο, που θα συντρέχει τον συνάνθρωπο, που θα εξυψώνει αδιακόπτως τον άνθρωπο.-

                                                   Καρπενήσι, 8 Ιανουαρίου 2012
                                                                   
                 Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος                                                                                                
               Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας
                    Γιώργος Στ. Αθανασιάς