Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ

Άνετη νίκη του Α.Ο. Κρέντης επί της Φραγκίστας με 2-0

Θετική από κάθε πλευρά θα χαρακτηρίζαμε τη πρώτη παρουσία της Κρέντης, στο φιλικό με την Φραγκίστα. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε σχετικά ανετα των νεοφώτιστων με σκορ 2-0. Αν μάλιστα οι επιθετικοί της Κρέντης ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Η επιδημία του άγχους

Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος

Είχαμε την ευκαιρία, σε πρόσφατη ομιλία μας στη Λαμία, να αναφερθούμε εκτενώς στη μάστιγμα του άγχους, που έχει στην εποχή μας πάρει επιδημικό χαρακτήρα. Το άγχος, ως νόσος του αιώνα, προσβάλλει άτομα κάθε φύλου και ηλικίας και τείνει να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Ξοδεύουν τεράστια ποσά για φάρμακα οι εργαζόμενοι με άγχος, για να απαλλαγούν από το άγχος.

Υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού η ετήσια εκδήλωση στον Άγιο Γεώργιο

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την επόμενη μέρα της Παναγίας, μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, ανταμώθηκαν στην πλατεία του χωριού, στην πανέμορφη αυτή τοποθεσία, στον λεγόμενο εξώστη με θέα την λίμνη Κρεμαστών και την φωταγωγημένη Γέφυρα της Επισκοπής, για να γλεντήσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί. Για άλλη μια χρονιά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Καθηγητής Γιώργος Καραντζούνης, ένας άνθρωπος, και το τονίζουμε για πολλοστή φορά, που έχει προσφέρει σημαντικό πολιτισμικό έργο στην τοπική κοινωνία, και το Δ.Σ, διοργάνωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθιερωμένη καλοκαιριάτικη αυτή εκδήλωση, που στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία.

Θετικές εξελίξεις στα θέματα της Υγείας στην Ευρυτανία Κανένα πρόβλημα με το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας, παραμένει ανεξάρτητο το Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκονται οι προσπάθειες για μόνιμη λειτουργία του Μαστογράφου και του Αξονικού Τομογράφου

Την δέσμευσή του ότι το Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί παρά τις όποιες αλλαγές θα έχουμε στον χώρο της Υγείας εξέφρασε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Πέτρος Τομάρας κατά την επίσκεψή του στο Καρπενήσι.

Προσλήψεις 25.000 ανέργων στους Δήμους

Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και τον ΟΑΕΔ, προωθεί πρόγραμμα για την πρόσληψη 25.000 ανέργων στους ΟΤΑ κατά την τριετία 2012-2015.
Οι εργαζόμενοι αυτοί θα επιλέγονται από τις λίστες ανέργων του τοπικού ΟΑΕΔ, δεν θα μπορούν να εργαστούν πάνω από 135 ώρες το χρόνο και θα προσλαμβάνονται για έργα αυτεπιστασίας, και θα αφορούν κυρίως ειδικότητες του κατασκευαστικού τομέα.

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ : Ό,τι κάνει το κυβερνών κόμμα είναι χωρίς την έγκριση του εκλογικού σώματος.

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 22-08-2011

Στην Ελλάδα τη γενέτειρα της Δημοκρατίας, το ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2009 ζήτησε με το εκλογικό πρόγραμμά του την έγκριση του Εκλογικού Σώματος για τη σταθερότητα ή το πάγωμα των μισθών   και των συντάξεων, εκτός των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων, για μια διετία ή τριετία.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Το τέλος των δεινών μας

Η εικόνα είναι ένας πίνακας με τον τίτλο «Abundance (αφθονία)» του Δανού καλλιτέχνη Janosh.}


Θα περιηγηθούμε λίγο στο πως διεξάγεται μία μεγάλη παρανομία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), και τι μπορούμε να κάνουμε για να την αναστρέψουμε.

Η ΕΚΤ είναι το μοναδικό ίδρυμα που εκτυπώνει ευρώ και στη συνέχεια το δανείζει στις τράπεζες της Ευρωζώνης, με επιτόκιο αυτή τη στιγμή 1,5%. Στη συνέχεια τα Κράτη, οι επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες δανείζονται από τις τράπεζες με μεγαλύτερο επιτόκιο για να καλύψουν κάποιες πρόσθετες ανάγκες λειτουργίας ή επένδυσης ή αγοράς.

Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Γέρος


Μια ιστορία θα σας πω

που γνώρισα ένα γέρο

εδάκρυσαν τα μάτια μου

χωρίς να τον εξέρω.

Στις 7 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Με επιστολή της στα σωματεία η ΕΠΣ Ευρυτανίας γνωστοποιεί ότι η τακτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 στο εργατικό κέντρο Καρπενησίου. Μεταξύ των θεμάτων, που θα τεθούν προς συζήτηση θα είναι η κλήρωση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αλλά και η διεξαγωγή η μη των μπαράζ(Όπως σας είχε αποκαλύψει πριν 1,5 μήνα το Evrytania Sport). Θα αποφασιστεί επίσης η ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων, με πιθανότερο ενδεχόμενο να ξεκινήσει το κύπελλο πρώτα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη 16η Συνεδρίαση του ΔΣ Καρπενησίου

Στη 16η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 10 Αυγούστου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής θέματα:

Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα & κατάνυξη εορτάστηκε η “Κυρά” της Ρούμελης

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου η Παναγία η Προυσιώτισσα.

Πλήθος κόσμου και φέτος απ΄ όλη την Ελλάδα τίμησε και δόξασε την Χάρη της όπως άλλωστε κάνει και κάθε χρόνο.

Από την παραμονή το ιστορικό Μοναστήρι "ντύθηκε" τα γιορτινά του. Το απόγευμα του Σαββάτου εκατοντάδες πιστοί που έφτασαν στον Προυσό από κάθε σημείο της Ελλάδας, συμμετείχαν με θεία κατάνυξη στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και στην περιφορά της θαυματουργικής Εικόνας της Μεγαλόχαρης, που πραγματοποιήθηκε γύρω στις 11.00 το βράδυ.

Εντυπωσιακό το River Party στα Διπόταμα

Αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στα Διπόταμα για να συμμετάσχουν στο river party που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τις εταιρείες υπαίθριων δραστηριοτήτων, εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ...

Αγαπητοί συνδημότες, με αφορμή την από 10/08/2011 δημοσίευση του πρώην δημάρχου Αγράφων Κύριο Χρήστο Μπούρα και στην προσπάθεια που κάνει με αυτά που δήλωσε για την αποκατάσταση της αλήθειας για τον πρώην Δήμο Αγράφων θα ήθελα ως Δημοτικός Σύμβουλος του σημερινού Δήμου Αγράφων να σας ενημερώσω ότι τα όσα ειπώθηκαν στην παραπάνω συνέντευξη είναι βάσιμα και να συμπληρώσω μερικά στοιχεία που και εγώ από την πλευρά μου γνωρίζω:

Πυρκαγιά στην Γέφυρα Επισκοπής Άμεση η παρέμβαση της Π.Υ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί Τρίτη 23 Αυγούστου 2011, στην παραλίμνια περιοχή της Γέφυρας Επισκοπής, και συγκεκριμένα στην άκρη της γέφυρας που ακουμπά το κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας.
Η εστία της φωτιάς ήταν σχετικά μικρή όμως ο δυνατός αέρας έκανε δύσκολη την κατάσβεση της, με αποτέλεσμα οι φλόγες να πλησιάσουν επικίνδυνα στα σπίτια και τα Καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή της Γέφυρας. Κάηκαν περί τα 2 στρέμματα με παραλίμνια βλάστηση και δεν κινδύνεψαν όπως προαναφέραμε κατοικημένες περιοχές και καλλιέργειες.

Τι είναι οι ΣΜΑ (Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων)

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων του Ξηριά για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή τους. Αν και όλα οδεύουν προς τη δημιουργία του σταθμού, οι κάτοικοι δηλώνουν έτοιμοι να προβούν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των έργων κατασκευής.

Η γιορτή μνήμης για τη μάχη της Καλλιακούδας Καταρρίφτηκε ο μύθος της προδοσίας

Με Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας της Καλλιακούδας στη θέση Λακκώματα από τον ιερέα του Μεγάλου Χωριού και Ψιανών π. Κ.Λαμπαδάρη και χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητρο- πολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαου  άρχισε την  Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 ο εορτασμός για 33η φορά της επετείου   της ιστορικής μάχης της Καλλιακούδας που έγινε πριν 188 χρόνια  ( στις 28 και 29 Αυγούστου 1823). Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων της μάχης.

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗ ΧΡΥΣΩ Εκδηλώσεις Μνήμης στο ΝΙΜΑΤΙ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στη Χρύσω την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 η εκδήλωση μνήμης για την άδικη σφαγή στο Νιμάτι. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας που τελέστηκε στο πανέμορφο εξωκλήσι του Αγίου Σεραφείμ ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στην περιοχή Νιμάτι, και συνέχεια εκδήλωση στην πλατεία του χωριού.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αποχώρησε από την προεδρία της ΑΔΕΔΥ ο Ευρυτάνας Σπύρος Παπασπύρου


Μέχρι χθές παρέμεινε στο τιμόνι της ΑΔΕΔΥ, ο Ευρυτανικής καταγωγής Πρόεδρός της Σπύρος Παπασπύρου.

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων εξέλεξε νέο πρόεδρο μετά από σχετικές εκλογικές διαδικασίες τον κ. Κώστας Τσικρικάς.

Ξεκίνημα με υποσχέσεις για μια καλύτερη χρονιά ο Α.Ο. Κρέντης

Νέο ξεκίνημα, με νέο προπονητή και αρκετούς νέους παίχτες, ξεκίνησε χθες η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Κρέντης την επίσημη προετοιμασία της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στο πρώτο αυτό κάλεσμα της Διοίκησης, έδωσαν το παρόν, ο νέος Τεχνικός Γιώργος Χρυσαφόπουλος, οι παλιοί της ομάδας και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Κρέντης.

Γιώργος Γεωργίου ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ: «Η συμμετοχή μου με την Ανόρθωση στο Champion League είναι από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου»

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εφημερίδα μας να φιλοξενεί συνέντευξη ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο και δη του Γιώργου Γεωργίου, ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε σε μεγάλες ομάδες της χώρας μας, για 2 και πλέον χρόνια με την ομάδα της Ανόρθωσης στην Κύπρο ενώ τώρα αποτελεί ένα από τα βασικότερα στελέχη του ΟΦΗ, που φέτος θα αγωνίζεται και πάλι στην Α΄ Εθνική.

Υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού η ετήσια εκδήλωση στον Άγιο Γεώργιο

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την επόμενη μέρα της Παναγίας, μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, ανταμώθηκαν στην πλατεία του χωριού, στην πανέμορφη αυτή τοποθεσία, στον λεγόμενο εξώστη με θέα την λίμνη Κρεμαστών και την φωταγωγημένη Γέφυρα της Επισκοπής, για να γλεντήσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί. Για άλλη μια χρονιά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Καθηγητής Γιώργος Καραντζούνης, ένας άνθρωπος, και το τονίζουμε για πολλοστή φορά, που έχει προσφέρει σημαντικό πολιτισμικό έργο στην τοπική κοινωνία, και το Δ.Σ, διοργάνωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθιερωμένη καλοκαιριάτικη αυτή εκδήλωση, που στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία.

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ - Το μεγάλο ευρυτανικό Αντάμωμα

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος η εμποροπανήγυρις που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σωτήρα της Ανατολικής Φραγκίστας, το τριήμερο 17-18 & 19 Αυγούστου 2011. Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της ευρυτανικής γης και όχι μόνον, συγκεντρώθηκε κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της Σωτήρας, σ΄ ένα μοναδικό και πραγματικό ΑΝΤΑΜΩΜΑ, για να κάνει τη βόλτα του, να ψωνίσει και να διασκεδάσει.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, ο Χαραλάμπης Καλογήρου και η Μαρία Λεπενιώτη, κόρη του γνωστού μουσικού Κώστα Λεπενιώτη από την Κρέντη.Το μυστήριο του γάμου του Μπάμπη και της Μαρίας, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην Καλλιθέα, λίγο έξω από το Καρπενήσι με κουμπάρους, τους Άγγελο Λάππα από την Κρέντη και την Αναστασία Τριανταφύλλου από το Μεσσολόγγι.

Στις 4 Σεπτέμβρη οι Eκλογές στη Δυτ. Φραγκίστα για τον Τοπικό Σύμβουλο

Τελικά δεν θα αποφύγουν τις εκλογές οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Δυτικής Φραγκίστας του Δήμου Αγράφων. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τον νόμο, στις 4 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Κυριακή, θα στηθούν κάλπες για την κάλυψη της μίας (1) κενής θέσης τακτικού συμβούλου.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει από ώρα 07:00 π. μ. και θα λήξει 19:00 μ. μ. στο Δημοτικό Σχολείο.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ανωτέρω ψηφοφορία για την εκλογή του ενός τοπικού συμβούλου έχουν μόνο οι εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Τοπικού Διαμερίσματος Δυτικής Φραγκίστας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑ

για την νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα και τον Εκσυγχρονισμό Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών


Η Αναπτυξιακή Διαχειριστική (ΑΝ. ΔΙΑ) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Αγράφων, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση από τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, των χρηματοδοτικών προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013:

Επερώτηση ΚΑΡΑΝΙΚΑ για το πρόβλημα διακομιδής ασθενών στη Δυτική Ευρυτανία

Στα ζεστά έχει πάρει τα θέματα της υγείας στο Νομό μας ο Βουλευτής Ευρυτανίας. Αυτή τη φορά ο κ. Καρανίκας με ερώτησή του στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ζητά να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα της διακομιδής ασθενών στην Δυτική Ευρυτανία καθώς και την Ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή αυτή.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στη διακομιδή ασθενών στη Δυτική Ευρυτανία

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Από τα παιδικά μου χρόνια και πριν γνωρίσω το Αιγαίο και τα λευκά, τα γαλάζια και τις ώχρες του, τον Αύγουστο τον είχα συνδυάσει με δυο χρώματα που πλημμύριζαν τότε αλλά συνεχίζουν και σήμερα, την αυλή του σπιτιού μας στο χωριό και τους κήπους γύρω απ’ αυτό που η μάνα μου καλλιεργούσε φασόλια, καλαμπόκια και αρκετές κολοκυθιές.

Μου άρεσε λοιπόν πολύ το κίτρινο χρώμα των λουλουδιών της κολοκυθιάς που πλημμύριζε τα πρωινά τους κήπους και σιγά – σιγά από το κάμα της ημέρας μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι έσβηνε για να ανατείλει πάλι το επόμενο πρωί φρέσκο – φρέσκο και προκλητικό για τις μέλισσες αλλά και για όποια νοικοκυρά ήθελε να φτιάξει ωραίους κολοκυνθοανθούς.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ





* ΄Ολες τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στα θέματα Υγείας για Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας

*Ρεπορταζ από το γάμο του Κώστα Κοντογεώργου

* Πυρκαγιά στην Γέφυρα Επισκοπής

* Έφυγε ο γερο Τσέλιγκας των Αγράφων

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Κοσμοπλημύρα στο γάμο του Κοντογεώργου στο Καρπενήσι – Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Πολύς κόσμος παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, στον γάμο του πρώην Νομάρχη Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργουμε την εκλεκτή της καρδιάς του γιατρό Μελπομένη Γρηγοριάδη.

Το μυστήριο που έγινε στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων, τέλεσε και ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, πολλών προσωπικοτήτων του πολιτικού χώρου και εκατοντάδων συγγενών και φίλων των νεονύμφων.

Αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας



Από την 20:00 ώρα της 18-08-2011 έως την 02:00 ώρα της 19-08-2011 πραγματοποιήθηκαν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, αστυνομικές επιχειρήσεις-εξορμήσεις.