Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πυρκαγιά στην Γέφυρα Επισκοπής Άμεση η παρέμβαση της Π.Υ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί Τρίτη 23 Αυγούστου 2011, στην παραλίμνια περιοχή της Γέφυρας Επισκοπής, και συγκεκριμένα στην άκρη της γέφυρας που ακουμπά το κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας.
Η εστία της φωτιάς ήταν σχετικά μικρή όμως ο δυνατός αέρας έκανε δύσκολη την κατάσβεση της, με αποτέλεσμα οι φλόγες να πλησιάσουν επικίνδυνα στα σπίτια και τα Καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή της Γέφυρας. Κάηκαν περί τα 2 στρέμματα με παραλίμνια βλάστηση και δεν κινδύνεψαν όπως προαναφέραμε κατοικημένες περιοχές και καλλιέργειες.

Η επιχείρηση κατάσβεσης
Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος, στην αρχή κάτοικοι της περιοχής με πρωτεργάτη την πρεσβυτέρα Μαρία Δημητρακάκη, να συντονίζει με δυναμισμό την όλη επιχείρηση και λίγο αργότερα μετά από ενημέρωση της εφημερίδας μας, κατέφθασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, με ένα πυροσβεστικό όχημα και 3 άνδρες που επιχείρησαν στην περιοχή και μετά από τρεις περίπου ώρες, έφεραν σε πλήρη έλεγχο όλες τις εστίες της πυρκαγιάς.
Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του κλιμακίου Κώστας Σιώζιος και οι συνάδελφοί του έμειναν στην περιοχή μέχρι αργά το απόγευμα για πιθανή αναζωπύρωση.
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική υπηρεσία Καρπενησίου.