Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε στην οικία του μεγάλο αριθμό όπλων, αρχαία αντικείμενα και ναρκωτικά



Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 
Κατασχέθηκαν από όπλα, (1) πολεμικό τυφέκιο (υποπολυβόλο), (1) αεροβόλο τυφέκιο, (3) πιστόλια, (2) περίστροφα, (2) κυνηγετικά όπλα, (2) κυνηγετικά μαχαίρια, (2) συσκευές εκτόξευσης χημικών – δακρυγόνων ουσιών, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κ.α.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τιμή στο λογοτέχνη Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου


Ο Δήμος Καρπενησίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Καρπενησιωτών της Αθήνας «Το Βελούχι» παρουσιάζουν την 1η Ιουλίου 2013 (ώρα 8μ.μ.) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου, τη «Θεατρική ομιλία» του Ν. Ζωρογιαννίδη, που αφορά τον μεγάλο Καρπενησιώτη λογοτέχνη  Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου. Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Κώστας Καστανάς και Μαριέτα Σγουρδαίου. Παίζει βιολί ο 13χρονος Γιώργος Μπάνος και συνοδεύει στο πιάνο ο επίσης 13χρονος Περικλής Καλούμενος.

Στο Κεφαλόβρυσο την Κυριακή 14 Ιουλίου το ετήσιο Αντάμωμα της ΟΕΣ






















Στο Κεφαλόβρυσο την Κυριακή 14 Ιουλίου
το ετήσιο Αντάμωμα της ΟΕΣ


ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 3 ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ Το Αθλητικό Κέντρο στο Δήμο Καρπενησίου

Κώστας Μπακογιάννης: “Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση των επίμονων προσπαθειών που καταβάλαμε έτσι ώστε να επιστρέψουμε το Αθλητικό Κέντρο στους δημότες μας” 

Τιμητική διάκριση στον Επίσκοπο Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο - Γράφει ο Κώστας Η. Μήτσιος

Όσο λιτή και απέριττη ήταν η πρόσφατη εκδήλωση στο Καρπενήσι, προς τιμήν του σεβ. Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου από τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος τόσο μεγαλύτερη απήχηση είχε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας του Καρπενησίου.

Καταγγελία Βαγγέλη Καρφή για αδιαφανείς διαδικασίες και πρωτοφανείς μεθόδους της δημοτικής αρχής Καρπενησίου στα κοινωνικά προγράμματα

Για αδιαφανείς διαδικασίες και πρωτοφανείς μεθόδους, της δημοτικής αρχής Καρπενησίου στα κοινωνικά προγράμματα κάνει λόγο ο κ. Βαγγέλης Καρφής, σε επιστολή του στα Μέσα Ενημέρωσης.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγέλλει την Δημοτική αρχή για «παλαιο-κοματική τακτική που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό που κατά ένα περίεργο τρόπο, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα τελευταία λειτουργεί άψογα, απουσιάζει από την τοπική μας κοινωνία και η υποχρέωση της  αυτεπάγγελτης παρέμβασής του αποτελεί διάταξη προς κατάργηση» αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ, «ΤΟ ΚΟΥΝΤΡΙ» ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΝΑ, Ἀθῆναι Ὑπό Παναγιώτου Κων. Βλάχου Φιλολόγου, τ. Γενικοῦ Ἐπιθεωρητοῦ Μ.Ε.

Προφρόνως ἐγενόμην ἀποδέκτης τοῦ ὡς ἀνωτέρω βιβλίου τοῦ παλαιοῦ μαθητοῦ μου Κώστα Μπουμπουρῆ, διακριθέντος εἰς τήν Ὑπηρεσίαν τῆς Πολιτείας, ἀλλά καί εὐδοκίμως τά Γράμματα θεραπεύοντος. Εὐχαριστῶ διά τήν φιλόφρονα προσφοράν καί τήν τιμητικήν ἀφιέρωσιν. Χαίρω διά τά ἐπιτεύγματά του. Εὐφραίνουν τόν διδάσκαλον μαθηταί του, προκόπτοντες ἐπί παιδείᾳ καί ἀρετῇ καί εἰς τήν κοινωνίαν εὐδοκιμοῦντες. Πρόκειται δι΄ ἐξόχως καλαίσθητον ἔκδοσιν, τήν ὁποίαν ἐμπλουτίζει σειρά φωτογραφιῶν, ἐντασσομένων εἰς τάς σελίδας τοῦ κειμένου, ἀλλά καί αὐτοτελῶς ἐν ἐπιμέτρῳ, κυρίως τοῦ δεξιοτέχνου Κώστα Μπαλάφα καί ἄλλων φωτογράφων.

Ο παπάς, τα παιδιά και τα κεράσια

Μια παλιά εύθυμη ιστορία των χωριών μας που μας είχε διηγηθεί κάποτε η γιαγιά Μαρία...Τον Ιούνιο στο όμορφο χωριό μας γίνονταν τα μούρα, τα κορόμηλα και τα κεράσια. Όλα σκέτη γλύκα, μυρωμένα από την αγνή ευρυτανική γη μας! Τι κεράσια όμως ήταν εκείνα! Κατακόκκινα, ζουμερά και λαχταριστά! Τα παιδιά του χωριού συνήθιζαν να επισκέπτονται τις κερασιές, να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να στήνουν τρικούβερτο τσιμπούσι! Σκανταλιάρικα όμως σαν όλα τα παιδιά του κόσμου προτιμούσανε περισσότερο τις ξένες τις κερασιές! Βλέπετε του γείτονα τα κεράσια είχαν άλλη νοστιμιά! Μάλιστα πιο πολύ μανία είχανε με τις τροφαντές κερασιές του παπά που τις είχανε βάλει στο μάτι και κυριολεκτικά τις ρήμαζαν!

Δημοπρατούνται από το Δήμο Αγράφων στις 16 και 23 Ιουλίου η Αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. σε Δαφνούλα, Παλαιοκατούνα, Μάραθο, Βίνιανη και Βούλπη πρ/σμου 261.000,00 € και η “Διαμόρφωση - Ανάδειξη πλατειών Δ.Δ. Παλαιοκατούνας” πρ/σμου 590.000,00 €



Δημοπρατείται η αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. σε Δαφνούλα, Παλαιοκατούνα, Μάραθο, Βίνιανη και Βούλπη
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο δημοπρατείται τις επόμενες μέρες στον Δήμο Αγράφων. Πρόκειται για την «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ » με προϋπολογισμό 261.000,00 € (με Φ.Π.Α.), που αφορά την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. στις περιοχές Μαράθου, Βίνιανης, Βούλπης, Παλαιοκατούνας και Δαφνούλας του Δήμου, στις αντίστοιχες θέσεις «Κρανία», «Λιβανή», «Διασελάκια-Ζερβά», «Παλαιοχώραφα» και «Καγκελάκι».

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός του συγκυβερνητικού μορφώματος της εξαθλίωσης της φτωχοποίησης κα της διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας, του Έλληνα πολίτη, της Ελληνικής επιχείρησης και του έθνους των Ελλήνων !

Τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ζει ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Πασοκοδημοκρατία των μνημονίων.
Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς διέσωσαν τον Συμφοιτητή Γιώργο, έσωσαν τον Ευάγγελο, έσωσαν το πα-σοκ! 
 Δυο κόμματα χρεοκοπημένα που χρωστούν 250.000.000 στις ελληνικές τράπεζες τις οποίες διασώζει για πολλοστή φορά ο Έλληνας φορολογούμενος

Εκδηλώσεις Μνήμης με την συμπλήρωση 20 χρόνων από την τοποθέτηση του ανδριάντα του Ήρωα ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ στη πλατεία Μαράθου

Τέλος της σεζόν με ξεχωριστές εμπειρίες για τους 63 ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002»

Με την Ποδοσφαιρική Ακαδημία της  Σπερχειάδας αναμετρήθηκε η «Ακ. Ποδ. Καρπενήσι 2002»  σε φιλική συνάντηση  την Τρίτη  18/6/2013 στο γήπεδο της Σπερχειάδας. Η «Ακ. Ποδ. Καρπενήσι 2002»  συμμετείχε με 4 ομάδες  στην κατηγορία  2001-2002 , 2003-2004 & με δύο ομάδες στην κατηγορία 2005-2006.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο Κρέντη - Βαρβαριάδα προϋπολογισμού 6,5 εκατ. € Δημοπρατούνται 2 ακόμη έργα από την Περ. Ενότητα Ευρ/νίας

Μετά από παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και προσωπικά του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια είχαν προκύψει με τον προηγούμενο έκπτωτο εργολάβο, στον πολυθρύλητο δρόμο Κρέντη – Βαρβαριάδα. Ήδη εγκαταστάθηκε ο νέος εργολάβος και οι προβλεπόμενες εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο, βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 561 Α΄ ΜΕΡΟΣ

*Εγκρίθηκε τελικά από την Αποκεντρωμένη διοίκηση η αναμόρφωση του προϋπολογισμού στον δήμο Αγράφων σύμφωνα με την αριθµ.17-62/2013 απόφαση του ∆Σ και άπαντες πλέον στον Δήμο περιμένουν να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Καταργούνται 3 Σχολεία στο Δήμο Αγράφων

Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Βίνιανης, το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κερασοχωρίου (φωτο) και το Δημοτικό Σχολείο Τρίδενδρου 

ΚΚΕ - Ευρυτανίας - Ένας ακόμα νεκρός από την εργατική τάξη

Οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του χειριστή που έχασε τον άνθρωπό της. Εκφράζουμε επίσης την οργή μας για κάθε εργοδοτικό έγκλημα που η αστική τάξη το έχει, εκ των προτέρων, βαφτίσει εργατικό ατύχημα.

Πολλά είπαν και ακόμα περισσότερα θα πουν οι «αρμόδιοι» σχετικά με το θανατηφόρο «εργατικό ατύχημα», όταν ανετράπη το μηχάνημα το οποίο χειριζόταν, και έχασε την ζωή του εργαζόμενος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 - Τα πήγαν καλά τα Ευρυτανόπουλα

Νίκη Μπακογεώργου Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου: “Στο σχολείο μας  σημειώθηκαν και φέτος μεγάλες βαθμολογίες”
Ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 οι βαθμολογίες των υποψηφίων φοιτητών και σπουδαστών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μουσική πανδαισία από τους μαθητές της Σχολής παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Εν. Ευρυτάνων Αγίων Ταξίδι σε ξεχασμένες πατρίδες


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 το απόγευμα η καθιερωμένη συναυλία των μαθητών της Σχολής Παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου, επί τη λήξη των μαθημάτων.
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο σημαντικό έργο που επιτελείται στη Σχολή και στο πολλαπλό όφελος των μαθητών.

4ο Συμπόσιο Βοτανικών Κήπων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συμπόσιο Βοτανικών Κήπων που διοργανώθηκε από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή από το Δήμο Καρπενησίου και το ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος. Οι εκπρόσωποι των Βοτανικών κήπων ανά την Ελλάδα δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχει επιδείξει ο Βοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο,

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΩΡΟ ΤΟΥ 70ΧΡΟΝΟΥ

Μόλις έφτασαν στο χωριό οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, με την σωρό του άτυχου Ταξιάρχη Αυγέρη. Όπως μας ενημέρωσε πριν λίγο ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου, που συντόνισε την όλη επιχείρηση από την πλευρά της Αστυνομίας, τελικά ο 70χρονος έπεσε σε χαράδρα 150 μέτρων, όμως ο θάνατός του προήλθε από χτύπημα σε κορμό δένδρου.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ 300 ΜΕΤΡΩΝ

Σε χαράδρα 300 μέτρων βρήκαν οι άνδρες της πυροσβεστικής τον άτυχο Ταξιάρχη Αυγέρη που σκοτώθηκε το απόγευμα στο Μάραθο. Η προσπάθεια των ανδρών είναι ιδιαίτερα δύσκολη και λίγο πριν ενημερωθήκαμε ότι κατάφεραν να μετακινήσουν τον νεκρό στο μονοπάτι που οδηγεί προς τον οικισμό ΛΟΓΚΑ, προκειμένου να φτάσουν σε σημείο που να πηγαίνει αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΕΚΤΑΚΤΟ! Σκοτώθηκε 70χρονος στο Μάραθο Αγράφων

Ένας 70χρονος, από το Μάραθο Αγράφων, έχασε πριν λίγο τη ζωή του, πέφτοντας σε γκρεμό.
Ο άτυχος άνδρας, μαζί με τη σύζυγό του, πήγαν λίγο έξω από το χωριό να μαζέψουν τσάι.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ωφέλειες από τον ελεύθερο και ειλικρινή διάλογο - Γράφει ο Κώστας Ηλ. Μήτσιος

Δυστυχώς στην εποχή μας έχει υποβαθμιστεί η κοινωνική και μορφωτική σημασία του διαλόγου. Πολύς λόγος γίνεται για διάλογο, πλουραλισμό, δημοκρατία, ελευθερία απόψεων, και επικρατεί μονόλογος, δογματισμός, ισχυρογνωμοσύνη, μισαλλοδοξία, προκατάληψη.

Η Δασκάλα - emmkopanakis.blogspot.gr

Καθώς στεκόταν μπρος στην τάξη της την Ε' δημοτικού, την πρώτη ημέρα του σχολείου η νέα Δασκάλα του σχολείου, η κυρία Τζοβάνα είπε στα παιδιά ένα ψέμα. Όπως οι περισσότερες δασκάλες, κοίταξε τους μαθητές της και είπε ότι τους αγαπούσε όλους το ίδιο. Ότι όλοι τους ήταν καλά παιδιά. Αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Ένα παιδί ήταν διαφορετικό και της προξενούσε απέχθεια.

Κάπου στο βάθος,  μόνο του, με χαμηλωμένο το κεφάλι ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Μανούσος. Ο Μανούσος δεν έπαιζε με τα άλλα παιδιά. Ήταν παραμελημένος με τσαλακωμένα πάντα ρούχα.

9ο Τακτικό Συνέδριο ΝΔ Ποιοι εκλέχτηκαν από την Ευρυτανία

Ενόψει του 9ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 28, 29 και 30 Ιουνίου 2013 στο Σ.Ε.Φ, διεξήχθησαν εκλογές την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 στο νομό Ευρυτανίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Περιφερειακής Οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα εξελέγησαν οι παρακάτω σύνεδροι:

Οι ΑΝΕΛ για την άρση ασυλίας Κοντογεώργου

Στις 12 Ιουνίου 2013 με ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων συζητήθηκε η Άρση της ασυλίας (82Σ, 82ΚτΒ)  του Βουλευτή Ευρυτανίας κου Κοντογεώργου Κωνσταντίνου .
Σημειώνουμε πως είναι η δεύτερη φορά που αίρεται η βουλευτική του ασυλία.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄ 560

*Στο Καρπενήσι θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα mountain bike το τριήμερο 19, 20 και 21 Ιουλίου.

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας: Αντώνης Σαμαράς

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου

Υπουργείο Εξωτερικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Yφυπουργοί: Δημήτρης Κούρκουλας και Άκης Γεροντόπουλος