Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 561 Α΄ ΜΕΡΟΣ

*Εγκρίθηκε τελικά από την Αποκεντρωμένη διοίκηση η αναμόρφωση του προϋπολογισμού στον δήμο Αγράφων σύμφωνα με την αριθµ.17-62/2013 απόφαση του ∆Σ και άπαντες πλέον στον Δήμο περιμένουν να δρομολογηθούν εξελίξεις.
Οι μεν εργολάβοι να πάρουν κανένα φράγκο από αυτά που τους χρωστάει ο Δήμος, οι δε Δημότες μήπως και δουν κανένα έργο να γίνεται στα χωριά τους γιατί κατάσταση θυμίζει εγκαταλειμμένη πολιτεία. Πάντως απ΄ ότι διάβασα, τις τελευταίες μέρες όλο και κάτι κινείται, με 5-6 σημαντικά έργα που θα αλλάξουν πολλά στον Δήμο. Αν γίνει και κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά προσώπων όλο και κάτι καλό θα βγει.  

*Η δημοπράτηση λοιπόν σημαντικών έργων στον Δήμο, όπως η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε 5 χωριά, ήταν ένα έργο που έπρεπε από καιρό να γίνει γιατί εδώ μιλάμε για την υγεία όλων μας και κυρίως για μας που ζούμε και αναπνέουμε σε αυτόν τον τόπο σε καθημερινή βάση. Το λέω αυτό γιατί τους «τουρίστες» Δ.Σ. που επισκέπτονται τον Δήμο 10-20 μέρες το χρόνο, λίγο τους νοιάζει για μας. Αυτοί όπως το απέδειξαν εμπράκτως για άλλα πράγματα κόβονται και όχι βέβαια για το πώς πορεύονται οι Αγραφιώτες στον τόπο τους και με ποια προβλήματα έχουν μάθει χρόνια τώρα να ζουν.

*Ανηφόρισα και γω προχτές αδέλφια για τον Μάραθο, προκειμένου να παραβρεθώ στις εκδηλώσεις Μνήμης για τον ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ. Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την τοποθέτηση του ανδριάντα του μεγάλου αυτού ήρωα στην πλατεία του χωριού και δεν ήθελα με τίποτε να χάσω τούτο το γιορτάσι. Μάλιστα φρόντισα να ανεβώ νωρίς προκειμένου να βάλω το σαραβαλάκι μου σε κάποιο σημείο φοβούμενος ότι αν πάω αργότερα δεν θα βρω τόπο, λόγω των πολλών αυτοκινήτων που θα έρχονταν στο χωριό. Πήγα στην εκκλησία, άναψα κεράκι έκανα το σταυρό μου και περίμενα με αγωνία να δω τους επισήμους που θα τιμούσαν φέτος την εκδήλωση. Τζίφος αδέλφια. Η λειτουργία και η γονυκλισιά τελείωσαν μετά τις 11, όμως επίσημος τρανός, δεν εφάνη. Ούτε και λίγο αργότερα στην πλατεία δεν είδα τα μεγάλα κεφάλια του τόπου, που άλλα χρόνια ήταν εκεί και βροντοφώναζαν για την παρουσία και το έργο τους. Δυστυχώς όλοι αυτοί εμφανίζονται όταν υπάρχουν οφέλη κομματικά ή προσωπικά και ποτέ άλλοτε, έτσι είναι αυτά. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αργήσουν, γι΄ αυτό, αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που αποδεικνύουν πολλά για την ποιότητα των αρχόντων μας, δεν θα πρέπει να τις ξεχάσουμε…

*Είχαμε και άλλη γιορτή ανήμερα της Πεντηκοστής. Στον Τριπόταμο ο Σύλλογος του χωριού διοργάνωσε και φέτος με πολύ μεράκι εκδήλωση για την μάχη της Τατάρνας. Και εδώ, όπως πληροφορήθηκα, τρανοί άρχοντες δεν παραβρέθηκαν, εκτός από κανα - δυο που τόβαλαν στόχο να φέρουν τα πάνω – κάτω  στον Δήμο Αγράφων. Για να δούμε…

*Διάβασα με προσοχή τα καταγγελλόμενα από τον Βαγγέλη Καρφή για τον Δήμο Καρπενησίου και ανησύχησα. Δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες όμως αν συμβαίνουν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξουν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής εξηγήσεις και μάλιστα επί της ουσίας.