Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ - Ευρυτανίας - Ένας ακόμα νεκρός από την εργατική τάξη

Οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του χειριστή που έχασε τον άνθρωπό της. Εκφράζουμε επίσης την οργή μας για κάθε εργοδοτικό έγκλημα που η αστική τάξη το έχει, εκ των προτέρων, βαφτίσει εργατικό ατύχημα.

Πολλά είπαν και ακόμα περισσότερα θα πουν οι «αρμόδιοι» σχετικά με το θανατηφόρο «εργατικό ατύχημα», όταν ανετράπη το μηχάνημα το οποίο χειριζόταν, και έχασε την ζωή του εργαζόμενος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.


Επισημαίνουμε ότι οι εργασίες γίνονταν με απαρχαιωμένο μηχάνημα, με ελλιπή συντήρηση,  το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πληρούσε τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.
Ομοίως  συμβαίνει σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Χειριστές, τεχνίτες, εργαζόμενοι δεν είναι σίγουροι αν θα γυρίσουν σπίτι τους μετά από μια κοπιαστική δουλειά, με χιλιάδες επικίνδυνα οχήματα και μηχανήματα, χωρίς μέτρα ασφαλείας στους τόπους εργασίας. Ειδικά στον νομό μας, με ορεινό και  δύσβατο δίκτυο, με ισχυρές χιονοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα, οι εργαζόμενοι παίζουν πολλές φορές κορώνα γράμματα την ζωή τους.
Τονίζουμε ότι φέρουν πολιτική ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αλλά και η πλειοψηφία της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας. Καθένας στο ρόλο του, αποφασίζουν, συμμετέχουν και υλοποιούν την απάνθρωπη πολιτική που χρησιμοποιεί ως καύσιμο τον ιδρώτα και το αίμα του λαού για να σωθούν και να απογειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Ευρυτανίας, έχουμε χρέος:
•Να αποφασίσουμε: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
•Να  παραμερίσουμε αυτές τις πολιτικές και όσους τις εκφράζουν.
•Να βάλουμε φρένο στην πολιτική που θέλει τους εργάτες αναλώσιμους, στην πολιτική που από την μία απαξιώνει το δημόσιο τομέα και από την άλλη τον παραδίδει βορά στο αδηφάγο κεφάλαιο.
•Να παλέψουμε και  να οικοδομήσουμε μια δική μας κοινωνία, που στο επίκεντρο θα έχει τις λαϊκές ανάγκες. Μια κοινωνία με λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Καρπενήσι, 19-6-2013
Κ.Ο Ευρυτανίας του ΚΚΕ