Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τελέστηκε το τρίχρονο Μνημόσυνο του αείμνηστου Λ. Κοντογούνη, στη Βαρβαριάδα Μαράθου

Σε μια σεμνή τελετή μεταξύ συγγενών, φίλων και συγχωριανών η οικογένεια του αείμνηστου Λ.Κοντογούνη,  τέλεσε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το μνημόσυνό του,  για  τα τρία χρόνια της εκδημίας του.

Σειρά συναντήσεων της Τσεκούρα με φορείς του Π.Ε. Ευρυτανίας

Επί ποδός βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Η κ. Τσεκούρα την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς του τόπου, προκειμένου σε έκτακτη ανάγκη να υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και των εμπλεκόμενων φορέων.

Ποικίλες αντιδράσεις για τα “60 λεπτά στα Άγραφα” Δυσφήμησε αντί να διαφημίσει το Δήμο ο Μάνεσης

Βάσω Φεγγούλη Αντιδήμαρχος Αγράφων: “Παραποιήθηκε η αλήθεια”

Άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε στην πρόσφατη εκπομπή του κ. Μάνεση για τον Δήμο μας. Και ενώ οι κάμερες της εκπομπής, κάλυψαν την καλή πλευρά του τόπου μας και των ξωμάχων κατοίκων της, δυστυχώς κατά την παρουσίαση της εκπομπής είδαμε άλλα και πέσαμε από τα σύννεφα.

ΕΚΦΕ Ευρυτανίας - 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) Διημερίδα στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2014 στο Καρπενήσι με θέμα «Το νερό στο μικροσκόπιο»

Στα πλαίσια της προβλεπόμενης συνεργασίας των ΕΚΦΕ  με άλλους φορείς με επιστημονικό/ εκπαιδευτικό  σκοπό, το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας θα υποστηρίξει εργαστηριακά την διημερίδα του ΚΠΕ Καρπενησίου με θέμα

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Παρουσίαση λευκώματος-αφερώματος στη Λαμία για τα 25χρονα λειτουργίας της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από την  Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων και το Σύνδεσμο Ευρυτάνων Φθιώτιδας,  η παρουσίαση του Λευκώματος  για τα 25 χρόνια διαδρομής και δράσης της Ο.Ε.Σ στo Ευρυτανικό γίγνεσθαι.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τοποθέτηση του Γιάννη Μαντζούφα Προέδρου Ξενοδόχων Ευρυτανίας για μείζονα θέματα Τουρισμού

Το Ελληνικό Κράτος παραχώρησε σε ιδιώτες κερδοφόρες δραστηριότητες του, φιλέτα, ενώ αντίθετα κράτησε ζημιογόνες για να επωμισθεί ο ελληνικός Λαός τις ζημιές τους.
Παραχώρησε τα διόδια και την Αττική Οδό σε εργολάβους καναλάρχες, το αεροδρόμιο σε γερμανική εταιρεία τη γέφυρα Ρίο - Αντίρριο σε γαλλική. Αυτές οι δραστηριότητες θα ήταν πιο προσοδοφόρες για το Ελληνικό Κράτος διότι η απόδοσή τους είναι σίγουρη, και δεν εξαρτάται από μεγάλους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς την παραγωγικότητα των εργαζομένων που θεωρείται λόγω των συνθηκών δεδομένη και σταθερή.

ΟΙ 13 ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣΝΕ



Τελικώς 13 θα είναι οι υποψήφιοι για το 9μελες συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο Άγιος Προκόπιος δεν υπέδειξε υποψήφιο και δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, αφού δεν έχει συγκροτήσει διοίκηση.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Πεταρούδης να μείνει εκτός εκλογών. Για 3η συνεχή φορά είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Χρυσικός, ο οποίος ήταν προκάτοχος του Δημήτρη Πεταρούδη στην Προεδρία. Ενώ μόνο ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας βρήκε ομάδα και κατέρχεται υποψήφιος. Τα υπόλοιπα 8 μέλη έμειναν δεν βρήκαν σωματείο και δεν κατεβαίνουν στις εκλογές.

Σύλλογος Προστασίας Πέστροφας

Αξιότιμοι κύριοι, με αφορμή την έναρξη της αλιευτικής περιόδου της πέστροφας (16 Φεβρουαρίου) παρακαλούμε να δημοσιεύσετε το παρακάτω κείμενο.
Η ερασιτεχνική αλιεία στα ποτάμια και τις λίμνες επιτρέπεται μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία, όπως καλαμίδι, πεταλούδα, καθετή κ.λπ. εκτός από παραγάδια (Π.Δ.373/85 «περί ερασιτεχνικής και αθλητικής αλιείας»).Η αλιεία με ψαροντούφεκο και δίχτυα είναι παράνομη.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ Β. ΚΑΡΦΗ

Ο συντάκτης του άρθρου για τους υποψηφίους στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, με βάση τις απόρρητες δημοσιογραφικές του πληροφορίες αναφέρθηκε στην πιθανή στήριξη της κ. Καρφή σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιάννη Σταμάτη. Μετά από νέα επικοινωνία μας με την κ. Καρφή διευκρινίζεται ότι η ίδια δεν τοποθετείται υπέρ ή κατά της υποψηφιότητάς του κ. Σταμάτη στο Δήμο Καρπενησίου. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται... 

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Διαψεύδει τα περί στηρίξεως της υποψηφιότητας του Γιάννη Σταμάτη η πρώην Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ Βέττα Καρφή

Στο σημερινό ρεπορτάζ του έντυπου ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟ, στο πρώτο θέμα για τους υποψηφίους Δημάρχους στο Καρπενήσι μεταξύ άλλων αναφέρθηκε: "Σύμφωνα με πληροφορίες, ως επικεφαλής πλέον της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ,

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΟ "ΤΙΜΟΝΙ" ΤΗΣ ΔΕΚ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                            
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ                            
 (Δ.Ε.Κ.)

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία χρόνια τώρα στεκόμαστε απέναντι σε ένα αυτοδιοικητικό καθεστώς και με συγκεκριμένα  επιχειρήματα αναδεικνύουμε τις σκοπιμότηες αυτού του νεολαϊκιστικού  τοπικού παλαιοκομματικού πολιτικού μοντέλου.

Σκληρή απάντηση Μαστροκώστα στην επιστολή Σταμάτη 30 Επώνυμοι! Ο κ. Σταμάτης και η πραγματικότητα!!!

Διαβάζοντας την επιστολή του Γιάννη Σταμάτη ως απάντηση  σε κείμενο αρχών που συνυπογράφω και εγώ, τολμώ να πω ότι δεν απόρησα καθόλου γιατί το συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει. Θα πω λοιπόν και εγώ την γνώμη μου γιατί πιστεύω  ότι ο δημόσιος διάλογος και προσφέρει αλλά και αποκαλύπτει. Παραθέτω λοιπόν τα εξής:

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΑΚΙΑΣ ΕΑΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κ. Δήμαρχε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, να ευχηθώ σε όλους  το 2014 να είναι καλύτερο από το 2013.  Αγαπητοί  συνάδελφοι σήμερα έχουμε  19... Φεβρουαρίου και εάν θυμάστε καλά πριν 3 χρόνια περίπου (το 2010) ορκιστήκαμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο και τους συμπολίτες μας, δυστυχώς για τον τόπο μας , καταφέραμε να μην αλλάξουμε τίποτα, δηλαδή έργο μηδέν,

ΑΗΤΤΗΤΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΓΩΝΕΣ KICK BOXING ΣΤΟ RING ΣΤΟ OLYMPUS FIGHTS

Οι Αθλητές του  Συλλόγου ΤAE KWONDO Ευρυτανίας συμμετείχαν στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα  OLYMPUS  FIGHTS υπό της αιγίδα της Π.Ο.Κ.
με 7 Αθλητές που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Στάδιο στα Καμένα Βούρλα  στις  16 Φεβρουαρίου 2014.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ: ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπαμπαλή στο Δήμο Αγράφων, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο.
Όπως ισχυρίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαμπαλής προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δεσμευτεί για ένα ευρύ ψηφοδέλτιο και ένα πλαίσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΜΑΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Είναι γνωστός σε όλους ο αγώνας που δίνουν όλοι οι ενεργοί πολίτες της Ευρυτανίας εδώ και 10 χρόνια με μοναδικό τους σκοπό την προστασία του μοναδικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της Ευρυτανίας μας, του φυσικού της κάλλους.
Είναι επίσης γνωστό ότι αυτό το κράτος της κρίσης προ ετών χαρακτήρισε όλο το νομό Ευρυτανίας ως Περιοχή Αιολικής Προτεραιότητας μαζί με άλλους 5 νομούς, λες και σ’ αυτούς μόνο φυσάει αέρας στην Ελλάδα.

Μνήμη Λάμπρου Κοντογούνη (Τρία χρόνια από την εκδημία του) - Του Ηλία Α. Μπουμπουρή eliasb56@otenet.gr

Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ   επιστρέφουμε.  Εδώ στο ίδιο χώμα, στις ίδιες πέτρες.  Εδώ  που ριζώνουν και μεγαλώνουν τα δέντρα. Εδώ που κυλάνε τα νερά του ποταμού μας. Τόποι γενέθλιας αναφοράς.Τόποι γης. Σταθεροί τόποι με στέρεους ανθρώπους . Τόποι δικοί μας, αφετηρίας και επιστροφής, αναχώρησης  και εξόδου. Εξόδου στον κόσμο, στον κόσμο του καθενός μας.


Παρέμβαση Κ. Μπακόλα για τις αυξήσεις στα διόδια

Δελτίο τύπου υπογράφει ο Πολιτευτής του Νομού Ευρυτανίας και μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα Ευθύνης Μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας, αναφορικά με τις αυξήσεις φωτιά στα διόδια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση του τουριστικού κλάδου στο Νομό Ευρυτανίας όσο και για την επερχόμενη αύξηση των τιμών σε υπηρεσίες, αγαθά και προϊόντα χαρακτηρίζοντας δε ως κοινωνικό έγκλημα με άμεσες συνέπειες, το υπέρογκο κόστος των διοδίων για τις μετακινήσεις από και προς τα αστικά κέντρα των Ευρυτάνων πολιτών.

Πως ένα στέγαστρο στη Βίνιανη έγινε ποιμνιοστάσιο

Όπως μας καταγγέλλει ο Τοπικός Πρόεδρος Βίνιανης κάτοικος του χωριού Π.Μ. έχει καταπατήσει δημόσιο χώρο και επιπροσθέτως προχώρησε σε επέκταση και παραποίηση στεγάστρου, με αποτέλεσμα να το οικειοποιηθεί προς ίδιον όφελος, στην τοποθεσία «Ανάθεμα κατά στα Λατομεία».
Στα έγγραφα που μας προσκόμισε φαίνεται η εντολή αποβολής του από το Δήμο καθώς και η εισαγγελική παραγγελία προς το Α.Τ. Κερασοχωρίου (την 3/4/2013).