Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αύριο το αναβληθέν για πολλούς και διάφορους λόγους Δ.Σ. στον Δήμο Αγράφων.

Τελικά αύριο στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το αναβληθέν για … ανωτέρους λόγους Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων. Κάπου διάβασα, συγκλονισμένος και βαθύτατα συγκινημένος ότι η αντιπολίτευση θα επιφέρει την τάξη προκειμένου να λειτουργήσει το Σώμα έτσι ώστε να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Εξόρμηση για ένα ήμερο γουρούνι στην Ευρυτανία - Του Ηλία Προβόπουλου

Πάμε για το γουρούνι στο χωριό. Θα έρθεις;», μου είπε την περασμένη εβδομάδα ο καλός φίλος Παναγιώτης Κουτρούμπας από την Καστανιά του Προυσού Ευρυτανίας. Είπα αμέσως ναι, χωρίς να ρωτήσω γιατί γουρούνι πρόκειται, άγριο του δάσους ή ήμερου του σπιτιού…
Ασφαλώς και επρόκειτο για ένα ήμερο γουρούνι που είχε θρέψει τους τελευταίους μήνες η μητέρα του Παναγιώτη, η κυρά Πηνελόπη, στον ειδικά διαμορφωμένο γι’ αυτό χώρο δίπλα στο καλύβι και στα μαντριά με τη λαμαρίνα όπου διατηρεί ακόμη ένα μικρό κοπάδι με κατσίκια στην Τσούκα, ένα ύψωμα δίπλα στο δρόμο που οδηγεί παράλληλα με τον Κρικελοπόταμο  προς τα χωριά Πρόδρομος, Ρωσκά, Δομνίστα. Εκεί παλαιότερα όταν ζούσε ακόμη ο άντρας της Θανάσης,

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ...

*Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η παραίτηση του Τ.Σ. Βαλαώρας  που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα  με fax που εστάλη  στο Δημαρχείο  και με επιστολή στον Ε.Π. 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάριο εκπαίδευσης πληρωμάτων ΕΚΑΒ

Στο Καρπενήσι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 Σεμινάριο συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης πληρωμάτων Τομέα Καρπενησίου ΕΚΑΒ Λαμίας. Το 5ωρο σεμινάριο, που θα λάβει χώρα στα γραφεία του ΕΚΑΒ στο Καρπενήσι,

Η 8η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών στο Καρπενήσι

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών και το Δ.Σ. της Τ.Δ. Ευρυτανίας καλούν τα μέλη των Τοπικών Διοικήσεων του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. στην 8η Φιλική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι  από 23 έως και 25 Νοεμβρίου 2012.

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - 2η ΔΟΣΗ

*Μετά τα Ειρηνοδικεία θα ακολουθήσει το Κέντρο Υγείας και έχει η … Τρόικα. Όμως ήθελα να ήξερα ποιος θα υπερασπιστεί αυτόν τον τόπο και τους ξωμάχους κατοίκους του; Ποιος θα τους πει την αλήθεια; Ποιος θα νοιαστεί γι΄ αυτούς. Η Δημοτική Αρχή; Δύσκολο ως ακατόρθωτο, τουλάχιστον στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για δημοτικά τέλη και 18 άλλα θέματα

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 το  Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων, στις 3 το μεσημέρι στο Κερασοχώρι, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
Θέμα 1ο. :«Έγκριση πρακτικών των συνεδριάσεων 5ης 6ης 7ης 8ης 9ης 10ης 11ης 12ης έτους 2012»

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


*Πάλι επιστολές, πάλι τα ίδια στο Δήμο Αγράφων. Τι γίνεται εκεί πέρα; Δεν έχουν άλλη δουλειά; Καλά ρε παιδιά, δεν ξέρατε, δεν ρωτάγατε;

Από το Δήμο Καρπενησίου ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΥΡΝΑΣ


Διευρύνοντας την ιδέα του Κοινωνικού φροντιστηρίου ο Δήμος Καρπενησίου, μετά από πρωτοβουλία και εισήγηση της δημοτικής συμβούλου κας. Γεωργίας Γκαρίλα στηρίζει την πρόταση για διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στους μαθητές της τοπικής Κοινότητας Φουρνάς παρέχοντας δωρεάν τα βιβλία που απαιτούνται για τη διδασκαλία των μαθημάτων στους δώδεκα μαθητές που θα παρακολουθήσουν .

Συμμετοχή Δήμου Καρπενησίου στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia


Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας και των συστηματικών προσπαθειών για ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, θα συμμετέχει στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2012 που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2012, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΛΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ


Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει στους δημότες του, πως στο πλαίσιο της δράσης «Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες» διατίθεται να προβεί για τρίτη φορά σε παραγγελία ελαιολάδου ικανοποιώντας τα πολλαπλά αιτήματα των δημοτών.

Με τον Υφ. Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης


Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, μεταξύ άλλων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου,

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ολοκληρώνεται ο Δασοβοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο


Οι εργασίες για το Δασοβοτανικό Κήπο στο Κεφαλόβρυσο θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κήπος αυτός δημιουργήθηκε με τη χρηματοδότηση της εταιρίας 3Ε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013


Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας.
Η τελευταία εβδομάδα λειτουργίας του Κοινοβουλίου, χωρίς αμφιβολία, καταγράφεται ως η κρισιμότερη για την ίδια την ύπαρξη της χώρας.

Μέχρι 21 Νοεμβρίου θα απέχουν οι δικαστές Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι Δικηγόροι της χώρας

Μέχρι 21 Νοεμβρίου 2012 παρατάθηκε η αποχή των δικαστών τόσο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και των Διοικητικών Δικαστών. Επιπλέον όλες οι δικαστικές Ενώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν «τη βαθειά ανησυχία τους για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε επίπεδο θεσμών και την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση οικονομική τους εξαθλίωση, που οδηγεί στη θεσμική απαξίωσή τους».