Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ερώτηση Κοντογεώργου και 31 Βουλευτών για την διαφημιστική καμπάνια της ΔΕΗ


Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μας για την δημοσίευση της διαφημιστικής καμπάνιας της ΔΕΗ, στην οποία δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο κατανομή στον περιφερειακό τύπο, ομάδα 32 βουλευτών στην οποία συμμετέχει και ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας εξηγήσεις για τα ποσοστά κατανομής σε περιφερειακά και κεντρικά ΜΜΕ΅, ανά είδος (έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Γίνονται θαύματα στις μέρες μας? Όποιος  απαντήσει όχι, έχασε.  Μάρτυρες ενός τέτοιου θαύματος  έγιναν οι κάτοικο της Βίνιανης  πριν λίγες ημέρες, όταν έκπληκτοι είδαν το Δήμαρχο Αγράφων

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΑ.ΣΟ.Κ Εκλέχτηκαν οι σύνεδροι για το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στο 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα.
Οι υποψηφιότητες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Ιπποκράτους ξεπέρασαν τις 4000 και 2500

Μπροστά από την Εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993 Πλήθος πολιτικών στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Πάνω από 2.000 άτομα έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993» του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η οποία έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!

Μετά από 25 χρόνια έρευνας για τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, οι ερευνητές και οι επιστήμονες… του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Αβάνας, κατάφεραν να αναπτύξουν το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

777 προσλήψεις στα νοσοκομεία 70 θέσεις στην 5η ΥΠΕ

Νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό ) προχωρά το υπουργείο Υγείας. Με κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (κυρίως νοσηλευτικό και παραϊατρικό) σε όλα τα νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Καρπενήσι


Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Παρέμβαση Ευρυτανικών Συλλόγων στη διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας


Αόρατα ρέματα - Άφαντα Μικρά Υδροηλεκτρικά

Το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων ολοκληρώνεται με το πέρας της διαβούλευσης της ΣΜΠΕ και γίνεται σύντομα νόμος του κράτους.  Στο προηγούμενο στάδιο της διαβούλευσης κάναμε παρέμβαση για το γεγονός ότι αγνοούνταν στο σχέδιο η άναρχη χωροθέτηση μικρών υδροηλεκτρικών (ΜΥΗΕ) σε κάθε ρέμα των ορεινών υδάτων.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ Γράφει ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Θανάσης Γιαννακόπουλος


Οπου να είναι θα αρχίσει να φυτρώνει στον τόπο μας το τσάι του Βουνού μαζί με πολλά άλλα αρωματικά φυτά. Το τσάι του βουνού αποτέλεσε για πολλά, πάρα πολλά χρόνια το πρωινό ρόφημα, μόνο του ή με λίγο ψωμί (τριψάνα) του ευρυτάνα γεωργού ή κτηνοτρόφου.  Όμως αποτέλεσε και το φάρμακο για τον κρυωμένο ή γενικά τον άρωστο. Δεν ήταν το γιατροσόφι της γιαγιάς. Από την αρχαιότητα και τον Διοσκουρίδη χρησιμοποιήθηκε για την επούλωση των πληγών.

ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε.Ευρυτανίας για τον Κώστα Κοντογεώργο: Υποκρισία, ασυνέπεια, εμπαιγμός η συνήθης συνταγή


Με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Βουλευτή Ευρυτανίας καταφέρετε η Ν.Ε. Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική ανακοίνωσή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα η Ν.Ε. κατηγορεί τον Κώστα Κοντογεώργο για υποκρισία και πολιτικαντισμό χαρακτηρίζοντας τις όποιες πολιτικές του παρεμβάσεις ως “ύστατη  προσπάθεια προσωπικής πολιτικής επιβίωσης”. Αυτά και άλλα πολλά στην ανακοίνωση που ακολουθεί: “

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16η αγωνιστική


Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

16η αγωνιστική
Ποταμιά-Παλαιοκατούνα     0-0
ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη       3-1
Απεραντιακός-Άγραφα       0-4
Μυρίκη-Φραγκίστα             0-0
Ρεπό: Άγιος Προκόπιος

Απεραντιακός-Άγραφα 0-4 Τετρακίνητος ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ


Με το επιβλητικό 4-0 επί του Απεραντιακού εκτός έδρας, συνέχισε την πορεία του στο τοπικό μας πρωτάθλημα ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ. Η ομάδα των Αγράφων, ανώτερη σε όλους τους τομείς επικράτησαν άνετα των γηπεδούχων με τον Τ. Καλύβα να σημειώνει χατ- τρικ.  
Ο Απεραντιακός, κάνοντας άσχημο παιχνίδι γνώρισε μια από τις βαριές του ήττες στο πρωτάθλημα παραμένοντας στην 7η θέση με 12 βαθμούς.

ΑΠΟΚ -Κρέντη 3-1 Βλέπει πρωτιά το Βελούχι


Το Βελούχι ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της περασμένης αγωνιστικής, επικρατώντας της Κρέντης με σκορ 3-1. Οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν νωρίς και παίζοντας στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού καλή μπάλα, έφτασαν απόλυτα δίκαια στην μεγάλη αυτή νίκη, που τους δίνει δικαίωμα να τερματίσουν ακόμη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αν πάρουν τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια.

Ποταμιά-Παλαιοκατούνα 0-0 Βαθμός χρυσάφι για τη σωτηρία


Βαθμό χρυσάφι για την παραμονή της πήρε η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας από την Ποταμιά στο Καρπενήσι. Οι δυο αντίπαλοι, σε ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί αναδείχτηκαν ισόπαλοι με το στείρο 0-0 να δίνει από ένα βαθμό στον κάθε αντίπαλο. Η Παλαιοκατούνα στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού έφτασε τους 6 βαθμούς και έχει ξανά απόσταση 3 βαθμών από την Φραγκίστα. Η Ποταμιά παρέμεινε στην 5η θέση και έφτασε τους 17 βαθμούς.

Μυρίκη-Φραγκίστα 0-0 Ισοπαλία με ελπίδες παραμονής


Ένα υπερπολύτιμο βαθμό για την παραμονή της στην κατηγορία απέσπασε η ουραγός Φραγκίστα από την Μυρίκη εκτός έδρας. Οι δυο ομάδες σε ένα ματς με λιγοστές συγκινήσεις, έμειναν στο μηδέν βάζοντας από ένα βαθμό στο σακούλι τους.
Η Μυρίκη ίσως έκανε την χειρότερη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Δημιούργησε μάλιστα ελάχιστες καλές ευκαιρίες. Η απώλεια βαθμών ήρθε φυσιολογικά για την ομάδα του Βασίλη Φούκα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΥ 17η αγωνιστική


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
-  Δ΄ ΟΜΙΛΟΥ

17η αγωνιστική
Ελασσόνα-Αχιλλέας Δομοκού          0-1
Αμπελωνιακός-Α.Ο. Καρδίτσας       0-2
Ρήγας Φεραίος-Πυργετός Λάρισας  1-0
Λεοντάρι-Δωτιέας Αγιάς                   1-2
Αίολος-Ανδρούτσος Γραβιάς        1-2
Ρεπό: Λαμία

Αίολος-Ανδρούτσος Γραβιάς 1-2 Μπορούσε το (Χ)


Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στην αναμέτρησης του Αίολου με τον Ανδρούτσο Γραβιάς. Ωστόσο όμως αυτό δεν έγινε καθότι οι φιλοξενούμενοι πιο τυχεροί, κατάφεραν να φύγουν από το Καρπενήσι με το χρυσό τρίποντο που τους δίνει μεγάλη ανάσα στην  υπόθεση παραμονή.
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο την αναμέτρηση καθότι μόλις στο 2ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0. Στην συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως δέχτηκε και 20 τέρμα και παρά ταύτα πριν το ημίχρονο μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

“Έφυγε” ένας λεβέντης Αιωνία σου η μνήμη αδελφέ Παναγιώτη


Πολύ μικρός, φάνηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, για να χωρέσει τον κόσμο που έσπευσε να αποδώσει τον τελευταίο ασπασμό στον λεβέντη Παναγιώτη Κολοκύθα, αλλά και να δώσει κουράγιο στην σύζυγό του Σταματία, στα παιδιά, στα αδέλφια και στην μανούλα του την κυρά - Τριανταφυλλιά.  Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη το απόγευμα, χωρίς κανένα παθολογικό αίτιο, ο Πάνος Κολοκύθας άφησε την τελευταία του πνοή, εκεί στη γενέτειρά του, στον τόπο που τόσο αγάπησε, στον τόπο που παντρεύτηκε και δημιούργησε μια υπέροχη, γεμάτη ζωντάνια οικογένεια.
Ποιος το περίμενε; ΚΑΝΕΝΑΣ. Ποιος έλεγε ότι τούτο το θεριό θα έφευγε έτσι, χωρίς πόνο, χωρίς ένα βογγητό. Πάλεψε να τον επαναφέρει στη ζωή η Σταματία, μετά το έμφραγμα, όμως στάθηκε αδύνατο, δεν τα κατάφερε, ο Πάνος πέταξε ψηλά εκεί στους αγγέλους...  

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - Α΄ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ


*Δεν είναι αδέλφια μου που δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΕ μέχρι τώρα για την Ευρυτανία η περίεργη αυτή τρικομματική κυβέρνηση, με μεγάλη μας έκπληξη και αγωνία διαπιστώνουμε ότι σχεδιάζουν να πωλήσουν την λίμνη, να παραχωρήσουν τις πηγές μας, να μην αφήσουν τίποτε όρθιο και κανένας δεν αντιδρά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ


Ολοκληρώθηκε το Προσυνέδριο της Στερεάς Ελλάδος με θέμα την ανάπτυξη στο οποίο συμμετείχα ως Πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ευρυτανία αλλά και ως Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΒΕΡΩΝΗ


Αγαπητοί συνδημότες με αφορμή το σχόλιο - ερώτηση που έγινε από γνωστή εφημερίδα σε ότι αφορά την ψήφιση των καυσίμων στο δήμο Αγράφων, απευθυνόμενο στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, και επειδή τυγχάνει να είμαι και εγώ ένας από αυτούς θεωρώ υποχρέωση μου να σας ενημερώσω και να βάλω φρένο στη παραπληροφόρηση.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013