Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Εποχή των Μνημονίων Του Θωμά Κώτσια - Πολιτευτή Ευρυτανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ


Κανείς δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί   ότι η  Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε συνθήκες  διάλυσης παρά τις  αλλεπάλληλες μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται ότι έγιναν για το «καλό» της (Καποδίστριας- Καλλικράτης), και ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή των μνημονίων,  όπου ουσιαστικά είναι κλινικά νεκρή. 
Κλινικά νεκρή στο κρεβάτι της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της τρόικας, των μνημονίων, των επιτρόπων και των τοποτηρητών τους, που με τα συνεχή μέτρα, οι Δήμοι από κοινωνικοί και δημοκρατικοί θεσμοί μεταβάλλονται  σε ανώνυμες εμπορικές  εταιρείες  σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, της κοινωνίας και της χώρας μας.

Γνώμη ΠΑΛΜΟΥ .. Καύσιμα γιοκ...


Λοιπόν αδέλφια Αγραφιώτες ούτε προχτές αποφάσισε το Δ.Σ. να προχωρήσει ο Δήμος στην δημοπράτηση των καυσίμων. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. δεν ψηφίζουν επί της ουσίας για κάποιο θέμα αλλά από αντίδραση για να δημιουργήσουν πρόβλημα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Οι Ευρυτάνισσες τίμησαν την γιορτή τους


Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και ο Σύλλογος Γυναικών Δυτ. Φραγκίστας με τις δέουσες τιμές γιόρτασαν και τίμησαν δεόντως την Γιορτή της Γυναίκας.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αποκριάτικο πάρτι από τον Α.Ο.Λ. ΕΥΡΥΤΟ

Αποκριάτικο πάρτι διοργάνωσε ο κολυμβητικός σύλλογος Α.Ο.Λ. ΕΥΡΥΤΟΣ την Κυριακή 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο MONTANA SPA HOTEL, στο οποίο παρευρέθησαν παιδιά και γονείς της πόλης μας. Έπαιξαν, χόρεψαν και σας εύχονται Καλές Αποκριές και Καλή Σαρακοστή.

Γιορτάζοντας την Τσικνοπέμπτη και την Αποκριά στο Σχολείο

Η κνίσα των αρχαίων μας προγόνων και η τσίκνα των νεοτέρων Ελλήνων γέμισαν τη γειτονιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου την Πέμπτη 6 Μάρτη 2013, καθώς τηρώντας το έθιμο, ψήθηκαν στα κάρβουνα, 220 μερίδες  σουβλάκια και 220  λουκάνικα προσφορά των κρεοπωλείων Μαυραγάνη και Νταή για όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου με την εθελοντική εργασία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ Ουσιαστική και αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Συλλόγου να διανείμει δωρεάν αλεύρι στους κατοίκους του χωριού

Με μεγάλη επιτυχία και την καθολική συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας στην πανέμορφη Δαφνούλα του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου. Η πολύ σημαντική αυτή γιορτή, που διοργάνωσε άψογα ο πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας, ξεκίνησε με τις ευλογίες και τις ευχές των ιερέων του χωριού, π. Αθανασίου Μώκα και π. Παναγιώτη Νάτση και συνεχίστηκε με συζήτηση για θέματα του χωριού και του Συλλόγου.

Αγνοείται 87χρονος στην Παλαιοκατούνα

Από το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου αγνοείται 87χρονος παππούς από την Παλαιοκατούνα του Δήμου Αγράφων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ηλικιωμένος άνδρας συνήθιζε κάθε μεσημέρι να κάνει βόλτα στο χωριό. Όπως κάθε μέρα, έτσι και το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά το φαγητό, βγήκε να κάνει την βόλτα του. Όταν η ώρα περνούσε και ο παππούς δεν γύριζε, οι οικογενείς του ανησύχησαν και άρχισαν να τον ψάξουν μαζί με χωριανούς.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, καταστήματα και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας

Ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ένας από τους δράστες συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ευρυτανίας και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας.

Ο Κων/νος Τσίφτης νέος Αστυνομικός Δ/ντης Ευρυτανίας

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε Διευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας, ο μέχρι χθες Διοικητής του ΑΤ Μακρακώμης κ. Κωνσταντίνος Τσίφτης.  Ο νέος Διευθυντής κατάγεται από τη Φτέρη του Δήμου Μακρακώμης και σύμφωνα με πληροφορίες η μέχρι τώρα θητεία του μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως επιτυχημένη.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ «ΝΕΡΑΪΔΑ» ΚΑΙ «ΠΑΡΚΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ»

Στην 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στις 20/2/2013 συζητήθηκε η μελέτη «Διαμόρφωση-ανάπλαση δυτικής εισόδου πόλης Καρπενησίου». Καταθέσαμε όπως σε κάθε θέμα τις προτάσεις, τις θέσεις και τις παρατηρήσεις μας. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό δημοσιοποιούμε την τοποθέτησή μας στο Δ.Σ.Συγκεκριμένα για το «Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων», στο «Βασίλη Ρέμα», θέσαμε μετά επιτάσεως ότι πρέπει να ερευνηθεί το υπέδαφος. Τα δύο ρέματα που συγκλίνουν στο Πάρκο, εδώ και πολλά χρόνια έχουν μπαζωθεί με φερτά υλικά, υλικά οικοδομών, μπάζα, με αποτέλεσμα η στατικότητα των εδαφών να μην είναι  καλή.

47 χρόνια τηλεόραση στην Ελλάδα Γράφει: Δημήτρης Ιω. Φαλλής Ιστορικός ερευνητής – Καλλιεύς-

Ας θυμηθούμε φίλοι μου σήμερα, λιγάκι, την ιστορία της τηλεόρασης στον κόσμο και στην Ελλάδα. Βέβαια δε θα αναλύσουμε στο μικρό μας τούτο άρθρο τα πολλά πειράματα που άρχισαν πριν, και συνεχίστηκαν συστηματικά μετά την τυχαίαν ανακάλυψιν των φωτοηλεκτρικών ιδιοτήτων του σεληνίου το 1873, από τον Αμερικανό Κάρεϋ και το 1879 από τον Γάλλο Σενλέκ. Συνεχίστηκαν τα πειράματα από πολλούς. Πριν την κήρυξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και «Από του 1937 εγένοντο εν Γαλλία τακτικαί εκπομπαί με 455 γραμμές…»

τις 17 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Αναλυτικό Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2013

Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2013

Στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2012-2013 και στις 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία Εξεταστικά κέντρα.

Από Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και το Leader - Ανάσα 300.000,00 € στο Δήμο Καρπενησίου

200.000 ευρώ 
από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας
92.270 ευρώ 

από το  Leader στο Δήμο Καρπενησίου

Οι συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Καρπενησίου για διεκδίκηση πόρων δικαιώνονται. Για ακόμη μία φόρα ο Δήμος Καρπενησίου με συνέπεια και σκληρή δουλειά κατάφερε να διεκδικήσει και να λάβει σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄ 545

* Ποιος το περίμενε ότι ο πάλαι ποτέ κραταιός και ισχυρός «φτερωτός Θεός» ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θα έμπαινε φυλακή και μάλιστα επί κυβερνήσεως της μεγάλης παράταξης του δικαίου και της αλήθειας όπως είναι η Ν.Δ.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


                             Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ευρυτανίας, σύμφωνα με τα άρθρα  9 & 11 του καταστατικού του συλλόγου μας και μετά από απόφαση του Δ.Σ.
                                          Κ  α  λ  ε  ί
τα μέλη του συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 17 Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30΄π.μ. στα γραφεία του συλλόγου μας με τα παρακάτω  θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Αποστρατεύτηκαν Πάνος Παπαρούπας και Νίκος Στασινός Αναβαθμίζεται ο Γιάννης Κατσαρός


Παρουσία  του αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστράτηγου Παπαγιανόπουλου Νικόλαου, και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος, Αδαμάντιου Σταματάκη και Δημητρίου Τσακνάκη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων την περασμένη Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Ομαλή η κατάσταση μετά τον χθεσινό Σεισμό 3,6 Ρίχτερ στο Καρπενήσι


Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στο Καρπενήσι μετά την σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10,58 χθες το πρωί και ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρυτανικής πρωτεύουσας. Ο σεισμός είχε διάρκεια μόλις λίγων δευτερολέπτων και εστιακό βάθος 10 περ. χλμ.

Γνώμη του ΠΑΛΜΟΥ - ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος των φοιτητών στη Λάρισα που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι το οποίο έβαλαν μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Καρπενησίου Μοναδικές γιορτές με τους KOZA MOSTRA και Κούλουμα του παλιού καλού καιρού


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Καρπενησίου έχει διοργανώσει αξέχαστες αποκριάτικες διακοπές, ιδανικές τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για εκείνους που θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να γιορτάσουν με την αυθεντικότητα της ευρυτανικής φιλοξενίας μοναδικές στιγμές παράδοσης και γλεντιού στην πανέμορφη ευρυτανική φύση, στο Καρπενήσι αλλά και στα χωριά του Δήμου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.295.000,00 €. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.295.000,00 €.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (ΑΝΑΝΤΙ) ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ


Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή έργου αντιπλημμυρικής προστασίας – βελτίωσης, της περιφερειακής οδού Τ.Κ Δαφνούλας Δήμου Αγράφων, ζητά με αναφορά του στους Υπουργούς, Ανάπτυξης Μεταφορών και δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Κώστας Κοντογεώργος.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Καραμπά με εκπροσώπους Ευρυτανικών Συλλόγων της Αιτ/νιας


Με επιτυχία διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση – ενημέρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευρυτανίας, στην Αιτωλοακαρνανία την 24η Φεβρουαρίου 2013, καθόσον όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά.

Οι Δυτικοφραγκιστιανοί έκοψαν την Βασιλόπιττα τους στην Αθήνα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δυτικοφραγκιστιανών στην Αθήνα. Η κοπή που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου, είχε και έναν ακόμη γιορτινό τόνο, καθώς συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της εφημερίδας του Συλλόγου.

Παρουσία Κώστα Μπακογιάννη η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ένωση των Απανταχού Προυσιωτών στην Αθήνα


Σημαντική ήταν η προηγούμενη Κυριακή για την αθηναϊκή κοινότητα των Προυσιωτών, καθώς συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, για την κοπή της πίτας του 2013.
Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ένωση Απανταχού Προυσιωτών προσκάλεσε τα μέλη και τους φίλους της να μοιραστούν μαζί τις ευχές για τον καινούριο χρόνο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Κρύος ιδρώτας έλουσε τους περισσότερους Δημάρχους ανά την χώρα την προηγούμενη  εβδομάδα  στο  άκουσμα της ποινής στον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.  Αυτοί που τρελάθηκαν περισσότερο και έχουν χάσει τον ύπνο τους είναι και οι πρώην Δήμαρχοι ή Νομάρχες.

Η Αυστραλιανή Πρωθυπουργός υπόδειγμα ηγέτου κράτους


Η περίπτωσις της Αυστραλιανής Πρωθυπουργού Julia Gillard, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα προς μίμηση συμπεριφοράς ηγέτου κράτους. (Ας το λάβουν, ιδιαιτέρως υπ΄ όψιν τους, οι δικοί μας Πολιτικοί Άρχοντες, που αποτελούν πλέον Παγκοσμίως παραδείγματα προς αποφυγίν!).
Με εντολή της Αυστραλιανής Κυβερνήσεως οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σημαντικές διακρίσεις για τον ΑΣ TAE KWON-DO Ευρυτανίας


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση των εξετάσεων του Αθλητικού Συλλόγου TAE KWON-DO Ευρυτανίας, που έγινε στο Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013.
Προσκεκλημένοι ήταν ο δάσκαλος Βασίλειος Κουκουλέτσος και η Κορεάτισα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια SUJIN HONG.