Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Καρπενησίου Μοναδικές γιορτές με τους KOZA MOSTRA και Κούλουμα του παλιού καλού καιρού


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Καρπενησίου έχει διοργανώσει αξέχαστες αποκριάτικες διακοπές, ιδανικές τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για εκείνους που θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να γιορτάσουν με την αυθεντικότητα της ευρυτανικής φιλοξενίας μοναδικές στιγμές παράδοσης και γλεντιού στην πανέμορφη ευρυτανική φύση, στο Καρπενήσι αλλά και στα χωριά του Δήμου.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα που σας απαραθέτουμε στην συνέχεια, οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μεθαύριο Παρασκευή 8/3 με θέατρο, θα κορυγωθούν την Κυριακή της Τυρινής με τους KOΖA MOSTRA και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα παραδοιακά Κούλουμα.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013
Ώρα: 20:00 - Συνεδριακό Κέντρο
Θέατρο
Δύο θεατρικά μονόπρακτα του Τσέχωφ: «Αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου», σε μία ….διαφορετική εκδοχή, από τη θεατρική ομάδα «Εκτός δρόμου» του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.
Είσοδος δωρεάν
Σάββατο 9 Μαρτίου 2013
Ώρα: 20:00 - Συνεδριακό Κέντρο
Θέατρο
Το θεατρικό Εργαστήρι Ιωαννίνων «Κύκλος» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του Τσέχωφ «Πρόταση Γάμου».
Είσοδος δωρεάν
Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013
Ώρα: 18:00 - Αίθουσα εκδηλώσεων ΚΑΠΗ, Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο Εργαστήρι
Περνάμε ένα δημιουργικό απόγευμα, φτιάχνοντας αποκριάτικες κατασκευές.
Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013
Ώρα: 18.30 - Αίθουσα εκδηλώσεων 4ου Δημοτικού Σχολείου
Πάρτυ Μασκέ
Ντυνόμαστε αποκριάτικα, χορεύουμε, διασκεδάζουμε και παίρνουμε μέρος σε ξεχωριστά παιχνίδια και  ένα υπέροχο μουσικοκινητικό εργαστήρι.
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013
Ώρα: 18:00 - Αίθουσα εκδηλώσεων ΚΑΠΗ, Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο Εργαστήρι
Περνάμε ένα δημιουργικό απόγευμα, φτιάχνοντας αποκριάτικες κατασκευές.
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013
Ώρα: 20:30 - Συνεδριακό Κέντρο
Συναυλία
Ροκ και έντεχνη, ελληνική και ξένη μουσική σε μία ξεχωριστή συναυλία από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου
Σάββατο 16 Μαρτίου 2013
Ώρα: 12:00 - Τοπική Κοινότητα
Φουρνάς
Αποκριάτικο Εργαστήρι
Περνάμε ένα δημιουργικό απόγευμα, παίζοντας και φτιάχνοντας αποκριάτικες κατασκευές.
Σάββατο 16 Μαρτίου 2013
Ώρα: 12:00 - Κεντρική Πλατεία
Καρπενησίου
Συναυλία - Picola Banda!!!
H Picola Banda της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καρπενησίου, σε μοναδικούς αποκριάτικους ρυθμούς, μας βάζει για τα καλά στο πνεύμα της Αποκριάς.
Σάββατο 16 Μαρτίου 2013
Ώρα 12:00 - Κεντρική Πλατεία
Καρπενησίου
Face Painting
Περνώντας από το κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, κάνουμε μία στάση στην Κεντρική Πλατεία. Υπό τους ήχους της Picola Banda, βαφόμαστε αποκριάτικα και μεταμφιεζόμαστε στα γρήγορα. Face Painting για μικρούς και μεγάλους!
Σάββατο 16 Μαρτίου 2013
Ώρα 19.00 - Αίθουσα Εκδηλώσεων 3ου Δημοτικού Σχολείου
Μαμά, θα κάνω μπάντα
Μια μουσική διάδραση για παιδιά
από τους Burger Project
Το “Μαμά, θα κάνω μπάντα” είναι μια διαδραστική, μουσική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας. Στόχο έχει τόσο να μπολιάσει τα βλαστάρια με τον ιό της μουσικής και με τη μαγεία του ρυθμού, όσο και να τα διασκεδάσει. Η δημιουργική παρουσίαση των οργάνων και ο ρόλος τους σε ένα μουσικό συγκρότημα, ο αυτοσχεδιασμός, οι πολλαπλές δυνατότητες της φωνής είναι κάποια από τα δρώμενα που θα δώσουν ερεθίσματα και θα διεγείρουν τη φαντασία. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, είτε επαναλαμβάνοντας ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα, είτε τραγουδώντας όλα μαζί. Τέλος, η ζωντανή μουσική και ο χορός θα διασφαλίσουν ότι θα περάσουμε όλοι καλά. Οι Burger Project είναι ένα απ’ τα πιο δραστήρια μουσικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Ξεχωρίζει για την θεατρικότητα, το χιούμορ και την ενέργεια στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Με σημαντική εμπειρία στη μουσική αγωγή των παιδιών, οι Burger παρουσιάζουν το «Μαμά, θα κάνω μπάντα» προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο.
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013
Ώρα: 12:00 - Αίθουσα Εκδηλώσεων 1ου  Δημοτικού Σχολείου
Πάρτυ Μασκέ
O σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλεί στον Αποκριάτικο χορό του. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φτιάξουν φαγητά ή γλυκά για τον μπούφε. Θα γίνει κλήρωση δώρων .Τιμή λαχνού 1Ευρώ. Διαγωνισμός έκπληξη.
Είσοδος: 3.00 Ευρώ
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013
Ώρα: 16:30 - Κεντρική Πλατεία
Καρπενησίου
Η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση
Η αποκριάτικη παρέλαση, μεγαλύτερη από ποτέ! Οι καρναβαλιστές, με πολλή φαντασία και δημιουργική διάθεση θα ξεκινήσουν από τη γέφυρα «Νεράιδα» και θα καταλήξουν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Οι καλύτερες παρουσίες θα βραβευθούν, ενώ μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο υπαίθριο Πάρτυ με Live Μουσική!!!
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013
Ώρα: 17:30- Κεντρική Πλατεία
Καρπενησίου
KOΖA MOSTRA
ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ…
ΜΕ ΤΡΕΛΑ!!!
Οι KOZA MOSTRA, λίγο πριν τη Eurovision, μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό street party. Γεμίζουν το κέντρο της πόλης με τις μουσικές τους, ενώ κρασί και ντόπιοι μεζέδες θα μας κρατήσουν παρέα, δίνοντας σε όλους μας μπόλικη ενέργεια για χορό και ξεφάντωμα.
Με μόλις ένα χρόνο ενεργού  δράσης έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε όλη την Ελλάδα. Με περισσότερους από 25 σταθμούς στην καλοκαιρινή περιοδεία και με έναν στην Γαλλία στο φεστιβάλ «La Kumpania»,  οι KOZA MOSTRA αποτελούν αναμφισβήτητα μια από τις μουσικές εκπλήξεις της χρονιάς! Το «Desire» ήταν πρώτο συστατικό, το «Με τρέλα», που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα βραβεία MAD, το δεύτερο και οι balkan, ska, rock, punk ρυθμοί συμπλήρωσαν το πιο εκρηκτικό μείγμα που πυροδότησε τα μεγαλύτερα party σε όλη την Ελλάδα. Η συνέχεια έρχεται με μεγαλύτερη ένταση και συνεργασίες-έκπληξη!
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013
Ώρα: 20:00 - Τοπική Κοινότητα
Προυσού
Αποκριάτικος Χορός
Ο Σύλλογος απανταχού Προυσιωτών διοργανώνει ένα αυθεντικό Ευρυτανικό αποκριάτικο γλέντι.
Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013
Ώρα: 12:00  - Αθλητικό Κέντρο
Καρπενησίου
Γλεντάμε Παραδοσιακά
Ο Δήμος Καρπενησίου θα προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή λαγάνα  και ντόπιο κρασί.
Θα απολαύσουμε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου σε αποκριάτικους χορούς και τραγούδια, θα χορέψουμε μαζί του, θα δοκιμάσουμε ευρυτανικές λιχουδιές και στη συνέχεια με  την οικογένεια μας και τους φίλους μας θα γεμίσουμε τον ουρανό  της πόλης με πολύχρωμους χαρταετούς που θα προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Καρπενησίου.
Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013
Ώρα: 10:30 - Τοπική Κοινότητα
Αγίου Νικολάου
Γλεντάμε Παραδοσιακά
O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» διοργανώνει ένα παραδοσιακό σαρακοστιανό γλέντι, στην πλατεία του χωριού. Νηστίσιμο τραπέζι με φασολάδα, χαλβά και άφθονο κρασί.