Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γνώμη ΠΑΛΜΟΥ .. Καύσιμα γιοκ...


Λοιπόν αδέλφια Αγραφιώτες ούτε προχτές αποφάσισε το Δ.Σ. να προχωρήσει ο Δήμος στην δημοπράτηση των καυσίμων. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. δεν ψηφίζουν επί της ουσίας για κάποιο θέμα αλλά από αντίδραση για να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Το λέω αυτό καθότι φέτος ανακάλυψαν κάποιοι ότι στον Δήμο Αγράφων, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Φέτος οι πρώην Αντιδήμαρχοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το πόσα καύσιμα καίει το κάθε όχημα του Δήμου; Πέρυσι που οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν τα τζιπάκια του Δήμου, για να «πετάγονται» ακόμη και για καφέ, ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για αναλυτικές καταστάσεις ούτε και για το πόσο βενζίνη έκαιγε το κάθε όχημα του Δήμου κάθε μήνα. Αν ήθελαν ως αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι στην Δημοτική τους Ενότητα θα το πρότειναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αν πάλι την πρότασή τους δεν την προωθούσε ο Δήμαρχος, γιατί δεν υπέβαλαν την παραίτησή τους. Όλα αυτά τα θυμήθηκαν μόλις ολοκληρώθηκε η διετής έμμισθη θητεία τους και όχι νωρίτερα… Αγαπητοί μου αναγνώστες και αγαπητές μου αναγνώστριες, για πέστε μου, πως θυμήθηκε φέτος η Δ.Σ. να καταγγείλει ότι αυτοκίνητα του Δήμου κουβαλάνε πέτρες σε χωράφια και κοπριές σε μαντριά; Τόσα χρόνια η κατά τα άλλα συμπαθής Δ.Σ. δεν  είχε δει ούτε αυτή ούτε και κανένας άλλος Δημοτικός Σύμβουλος, να διαπράττεται καμία παρατυπία τόσο στον πρώην Δήμο Απεραντίων και τα δυο προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Αγράφων; Το ίδιο ισχύει βέβαια και για εκείνους τους πρώην άρχοντες, που διακυβέρνησαν τους πρώην Δήμους όλα αυτά τα χρόνια και τα έκαναν μαντάρα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Πως όμως όλα τα στραβά και τα ανάποδα ξεκίνησαν τα περασμένα Χριστούγεννα στον Δήμο Αγράφων; Τα δυο προηγούμενα χρόνια ήτανε όλα τέλεια και η κατάσταση χάλασε στο τέλος του περασμένου χρόνου; Όχι κύριοι Δ.Σ. Τα προβλήματα υπήρχαν, διογκώνονταν και μόνο η αντιπολίτευση φώναζε. Στο σύνολο τους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων π.χ. ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ, σιωπούσαν και ξαφνικά όλα άλλαξαν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Κύριοι, Δήμαρχε, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλάξτε τακτική. Το γεγονός ότι η δημοπράτηση των καυσίμων μετατέθηκε στην επόμενη συνεδρίαση και αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμό, είναι ένα μείζον θέμα για τον Δήμο Αγράφων. Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά, αποφασίστε να τα αντιμετωπίστε ενωμένοι. Οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις δεν πρόκειται να φέρουν κανένα όφελος στον Δήμο και κυρίως στον δοκιμαζόμενο Αγραφιώτικο λαό, που θέλει να έχει το δρόμο για το σπίτι του καθαρό και εσείς του λέτε ότι δεν έχει πετρέλαιο το μηχάνημα γιατί δεν ψηφίστηκε η δημοπράτηση των καυσίμων.
Γιατί κύριοι δεν έχετε καύσιμα, γιατί μένουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση λόγω έλλειψης πετρελαίου, γιατί φτάσατε τον Δήμο σε αυτό το κατάντημα.
Δεν θα πω ποιος φταίει περισσότερο η λιγότερο ούτε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει ή έχει και αυτή τις δικές της ευθύνες για την μέχρι τώρα πορεία του Δήμου. Σίγουρα την μεγάλη ευθύνη την έχει εκείνος που κυβερνά και αυτό ισχύσει και στον Δήμο Αγράφων. Ωστόσο όμως για να ξεφύγει ο Δήμος από την παρούσα τραγική κατάσταση απαιτούνται θυσίες και κυρίως θα πρέπει, ΑΠΑΝΤΕΣ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να μη συμβούν τα χειρότερα.
Συνεργασία, διαφάνεια και έλεγχος, μπορεί να οδηγήσουν στην ανάκαμψη, αρκεί αυτό το τρίπτυχο να εφαρμοστεί με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια.