Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Κρύος ιδρώτας έλουσε τους περισσότερους Δημάρχους ανά την χώρα την προηγούμενη  εβδομάδα  στο  άκουσμα της ποινής στον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.  Αυτοί που τρελάθηκαν περισσότερο και έχουν χάσει τον ύπνο τους είναι και οι πρώην Δήμαρχοι ή Νομάρχες.
Δεν μπορεί, μερικοί από αυτούς, όλο και σε  κάποιο μικρό ή μεγάλο  παράπτωμα θα έχουν υποπέσει.  Στον νομό μας οι πρώην και οι νυν αυτοδιοικιτηκοί  δηλώνουν ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο, αλλά οι πολίτες μάλλον έχουν διαφορετική άποψη. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι και στο νομό μας έχουν γίνει ατασθαλίες και ελπίζουν ότι κάποια μέρα η δικαιοσύνη  θα βρει και θα τιμωρήσει τους επίορκους λειτουργούς.

*Στον Δήμο Αγράφων ειδικά έχουμε γραπτές  καταγγελίες  που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και από ότι γνωρίζουμε έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ακόμη με μεγάλο ενδιαφέρον  αναμένουμε και τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών .  Τόσο στο σημερινό Καλλικρατικό Δήμο όσο και στους πρώην  Καποδιστριακούς  Δήμους που συνενώθηκαν,  όλο και κάτι μη σύννομο μπορεί να βρεθεί και πρώην  και νυν άρχοντες  ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να βγουν λευκές περιστέρες. Αν το καταφέρουν ?  Τι να σας πω… καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τις λαχανίδες…… ή κοντός ψαλμός  αλληλούια…

*Και εφόσον μιλάμε  για τον Δήμο Αγράφων, να σας διηγηθώ τι μου είπαν φίλοι μου, επισκέπτες,  και τι αντίκρισαν πέρυσι σε κεντρικό δρόμο της περιοχής. Εκεί λοιπόν,  που έκαναν την βόλτα τους οι άνθρωποι, ξαφνικά μια μικρή ομάδα πλανόδιων πετάχτηκε μπροστά τους και επιτόπου έστησαν  μια ορχήστρα σύγχρονης μουσικής   (κλαρινέτο, βιόλα κιθάρα, φλάουτο κλπ). Ερμήνευσαν  υπέροχα τα έργα τους  και οι επισκέπτες μαγεύτηκαν και δεν ήξεραν πώς να τους ευχαριστήσουν. Τα μέλη της ορχήστρας τους είπαν ότι εάν έχουν ευχαρίστηση ας δώσουν ότι θέλουν καθότι  ο σκοπός τους είναι ιερός, καθώς μαζεύουν χρήματα για καύσιμα για το Δήμο. Ο Δήμαρχος ή αδυνατεί ή δεν θέλει να πληρώσει τα καύσιμα,  οπότε  έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος  για να μετακινούνται οι δύο αντιδήμαρχοι με τα τζιπ του Δήμου και σε ελάχιστες περιπτώσεις να ανοίξει και κανένας δρόμος  με τα μηχανήματα του  Δήμου. Έρανος μετά μουσικής  λοιπόν στον Δήμο Αγράφων πέρυσι… Φέτος αντί για μουσική μάλλον θα έχουμε ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους , μαγικά και φακιρικά μιας και αυτά τα κόλπα πιάνουν περισσότερο. Έτσι, αγαπητοί μου συνδημότες, μείνετε ήσυχοι, θα βρεθούν και φέτος καύσιμα για τις ανάγκες του Δήμου… ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που βρέθηκαν και πέρυσι… οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα υπερβάλουν εαυτόν και με το καπελάκι ανά χείρας θα μαζέψουν το ποσό που χρειάζεται ο Δήμος για καύσιμα….  Ας σοβαρευτούμε  επιτέλους!

*Μπήκε η άνοιξη, τουλάχιστον ημερολογιακά,  και επιτέλους έφυγε το παγοδρόμιο από την πλατεία  στην πόλη μας. Εντάξει Δήμαρχε το καταλάβαμε, η πλατεία είναι του Δήμου και την  κάνει ότι θέλει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μήπως όμως έπρεπε να ρωτήσει και τους δημότες που δεν θέλουν να δώσουν χρήματα για να κάνουν τα παιδιά τους παγοδρόμιο και επιθυμούν  αυτά να τρέχουν ξένοιαστα στην πλατεία της πόλης τους; Η δήμευση του χώρου και μάλιστα για τόσο μεγάλο διάστημα,  χωρίς να προσφέρει τίποτα ακόμη και στον ιδιώτη ενοικιαστή, μάλλον αρνητικές εντυπώσεις αφήνει παρά θετικές…

*Ξεκινάνε οι  Αποκριές , την άλλη εβδομάδα έχουμε  την Κυριακή της Τυροφάγου και Καθαρά  Δευτέρα. Στο Δήμο Καρπενησίου εκδηλώσεις θα έχουμε . Στα ‘Άγραφα  όμως ? Από ότι πληροφορούμε τίποτα. Ούτε  καν ένα απλό  διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού… έτσι για να χαρούν τα μικρά παιδιά που διαμένουν υπό αντίξοες συνθήκες στην  δύσκολη αυτή περιοχή. Να ξεχωρίσουν την μέρα, από μια απλή καθημερινή σε γιορτινή με την συμμετοχή του Δήμου. Ας μην θυμηθώ τώρα τις δηλώσεις του Δημάρχου πρόπερσι από τον Τριπόταμο στο Σταρ Λαμίας  ότι μόνο αυτός από τον Απεράντιο διοργάνωνε   Αποκριάτικες εκδηλώσεις και έδινε υποσχέσεις ότι κάθε χρόνο θα γίνονται ανάλογες εκδηλώσεις. Φωτεινές εξαιρέσεις  οι προσπάθειες κάποιων πολιτιστικών  συλλόγων . Στις  δύσκολες εποχές που ζούμε  έτσι και καταφέρουμε να ξεχαστούμε για λίγο και να γελάσει λίγο η πονεμένη μας καρδιά και να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας δεν απαιτεί πολλά χρήματα, αλλά απαιτεί  πράγματα, όπως κατανόηση και ευαισθησία . Αλλά στο Δήμο Αγράφων αυτές οι αξίες δεν είναι στις αρχές αυτών που μας διοικούν…….
Καλή Τσικνοπέμπτη…..