Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

,, Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Με συγκεκριμένες προτάσεις επιδιώκουμε την επανεκκίνηση, την ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα»


Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, υποδέχτηκε η αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που έγινε στις 2 Ιουνίου στη Λαμία, στη αίθουσα της οδού Αινιάνων.
Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Περιφερειάρχης και ο Υπουργός επισκέφτηκαν τις καλλιέργειες της Ανθήλης και της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, που πλήγηκαν από τις πρόσφατες σφοδρότατες βροχοπτώσεις, ενώ στις 1 Ιουνίου βρέθηκαν σε εκδήλωση για την αγροτική ανάπτυξη στην Άμφισσα. Για την καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή αποζημίωσης δεσμεύτηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ιδρύθηκαν 777 επιχειρήσεις μέσω της "Υπηρεσίας Μιας Στάσης"

Την "Υπηρεσία Μιας Στάσης" για την ίδρυση των εταιριών τους, χρησιμοποίησαν 777 επενδυτές από τις 4 Απριλίου 2011 μέχρι και τις 29 Μαΐου 2011... σε όλη την επικράτεια και σε κάποιες περιπτώσεις (ΕΒΕΑ, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) η διαδικασία δεν διήρκεσε περισσότερο από 35 λεπτά της ώρας.

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Από την άλλη πλευρά, άκουσα και σχόλιο για αν ησυχία της ΝΟΔΕ από το λεγόμενο κύμα φυγής προς την Ντόρα. Εδώ θα δανειστώ μια κουβέντα που μου είπε γέροντας, παλιός στο κόμμα, που δέχτηκε πολλά τηλέφωνα να γραφτεί και αυτός στην λίστα των αποχωρούντων αλλά δεν υπέκυψε στις πιέσεις του πρώην «γαλάζιου» ισχυρού αδελφού. Μου είπε λοιπόν, ότι αυτοί που τώρα φεύγουν σε λίγο καιρό θα επιστρέψουν με την ουρά στα σκέλια. Λες να;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝ ΗΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 

Τι λέει ο Κώστας Μπακογιάννης στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στην Βάσω Φεγγούλη

Πυλώνας ανάπτυξης η λίμνη Κρεμαστών για τον Δήμο Αγράφων

Φωλιασμένη στην αγκαλιά του ορεινού όγκου των Αγράφων, είναι η λίμνη Κρεμαστών που σχηματίζεται από τα νερά τεσσάρων ποταμών και προσεγγίζεται εύκολα τόσο από το Καρπενήσι όσο και από το Αγρίνιο.  Είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και δημιουργήθηκε το 1965. Η υδάτινη αγκαλιά της απλώνεται σε δύο νομούς: την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία, τους ενώνει τόσο η εντυπωσιακή γέφυρα της Επισκοπής, όσο και η σπάνια από Τεχνική άποψης αντίστοιχη γέφυρα της Τατάρνας.

ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΙΕΝΤΕ…

Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος 
 
Δεν ήταν να μείνω αρκετή ώρα στο Σύνταγμα (στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων) λόγω πολλών και ποικίλων υποχρεώσεων στη δουλειά και ομολογώ πως δεν ξέρω τι έγινε και τι γίνεται ακόμα…Πέρασα όμως λίγο πριν νυχτώσει και λίγο μετά τη δυνατή βροχή που όπως κατάλαβα αποθάρρυνε αρκετούς να παραβρεθούν. Είδα όμως αρκετό κόσμο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και πολλοί (μεταξύ των οποίων και οι κάμερες που βρήκαν «λαυράκι») χάζευαν κάτι λίγους γραφικούς που χτυπούσαν κατσαρόλες και έλεγαν διάφορα σχετικά με την πείνα.

Επιτυχίες των Αθλητών του Συλλόγου “Καρπενήσι 2002” στα διασυλλογικά πρωταθλήματα

Ο Σύλλογος Στίβου ΑΠΣ «Καρπενήσι 2002» σημείωσε για άλλη μια φόρα αρκετές επιτυχίες στα τρία διασυλλογικά πρωταθλήματα που συμμετείχε με τους αθλητές και τις αθλήτριές του. Το 1ο διασυλλογικό πρωτάθλημα ήταν αυτό της κατηγορίας ΠΠ-ΠΚ Α’ που διεξήχθη στην Χαλκίδα στις 16 Απριλίου με τους αθλητές/τριες να καταλαμβάνουν τις πιο κάτω θέσεις.

Πράσινο Φως για την διάσωση του ιστορικού Ναού του Σωτήρα Καθοριστική η παρέμβαση της Περιφερειακής Διοίκησης Ευρυτανίας δια του Π.Σ. Ταξιάρχη Σκλαπάνη για την εκπόνηση Μελέτης

Με συντονισμένες ενέργειες του εφημερίου του χωριού και της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, στην τελική του ευθεία βρίσκεται το θέμα της εκπόνησης μελέτης για να σωθεί ο ιστορικός Ναός του Σωτήρα, στην Ανατ. Φραγκίστα του Δήμου Αγράφων, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Βυζαντινά Μνημεία της Στερεάς Ελλάδας, έργο του 17ου αι. Μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας από το Εκκλ. Συμβούλιο, για να εκπονηθεί σχετική

Ίδρυση Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Καρπενησίου

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου της 18ης Απριλίου 2011, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κλεομένη Λάππα και λαμβάνοντας υπόψη της προτάσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, ψηφίστηκε το καταστατικό ίδρυσης του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Καρπενησίου.

Πολιτικός νανισμός

Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Όπως είναι γνωστό στους ιστορικούς στο παρελθόν, κραταιές αυτοκρατορίες κατέρρευσαν, και άλλοι λαοί αναδείχθηκαν από το μηδέν εξαιτίας βαθιάς ατολμίας και ανικανότητας πολιτικών ηγετών.

Με επιτυχία η 1η εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της Ενορίας Κρέντης

Την περασμένη Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας , από την κινητή μονάδα αιμοληψιών του Νοσοκομείου Καρπενησίου , έγινε η πρώτη για αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ενορίας Κρέντης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ».

Στο πρώτο αυτό κάλεσμα ζωής, ανταποκρίθηκαν και έδωσαν αίμα πάνω από 10 αιμοδότες μέλη του Συλλόγου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι, που θα δώσουν αίμα σε Καρπενήσι, Λαμία και Αθήνα, τις επόμενες μέρες.

Συγκροτήθηκε το Α/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων, Κινηματογράφων Δήμου Καρπενησίου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,Έχοντας υπ’ όψιν



1.Τις διατάξεις του άρθρου 2 του Α.Ν. 445/37 «Περί τροποποίησεως, συμπληρώσεως και κωδικοποίησεως των περί κινηματογραφικών διατάξεων» (ΦΕΚ 22/τ.Α΄/25-1-1937) όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 8 του Α.Ν. 955/37 (ΦΕΚ 474/τ. Α’/23-1-1937) καθώς και τις όμοιες του Β.Δ. της 15/17-5-1956 «Διατάγματος περί κανονισμού Θεάτρων, Κινηματογράφων κ.λπ.» (ΦΕΚ 123/τ.Α’/1956).

Περιβαλλοντική επίσκεψη στον Τόρνο από το ΚΠΕ

Το ΚΠΕ Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων υλοποίησε την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 περιβαλλοντική επίσκεψη στον Τόρνο Ευρυτανίας.

Έγιναν 2 στάσεις με αναφορά στα γεωλογικά φαινόμενα του Καρπενησιώτη, Πεζοπορία σε μέρος του μοναδικού δικτύου μονοπατιών που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι του χωριού, Επίσκεψη σε λαογραφικό Μουσείο, Επίδειξη λειτουργίας παραδοσιακού Υδρόμυλου. Δυστυχώς λόγω της βροχής αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε την πεζοπορική μας διαδρομή, άγγιξε όμως τις καρδιές μας η μοναδική, αγνή, χωρίς συμφέρον, φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι με ενδιαφέρον μας οδηγούσαν στα μονοπάτια που οι ίδιοι κατασκεύασαν και καθάρισαν.

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες - Μυστικά και παγίδες στο Μηχανογραφικό

Από τα Λύκεια της Ευρυτανίας συμμετείχαν 95 υποψήφιοι


Ολοκληρώθηκαν στις 25-5-2011 οι πανελλήνιες εξετάσεις της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου, στις οποίες συμμετείχαν από τα Λύκεια του Νομού μας:


1.Γεν. Λύκειο Καρπενησίου: 62 υποψήφιοι.

2.Τάξεις Λυκείου Κερασοχωρίου: 12 υποψήφιοι.

3.Τάξεις Λυκείου Φουρνά: 3 υποψήφιοι.

4.Τάξεις Λυκείου Γρανίτσας: 7 υποψήφιοι.

5.Τάξεις Λυκείου Ραπτοπούλου: 11 υποψήφιοι.

(Σύνολο: 95 υποψήφιοι).

ΕΝΤΟΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΣΥ

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Δ. ΚΑΡΑΤΣΙΚΗΣ, Δ. ΧΡΥΣΙΚΟΣ, ΕΠ. ΜΟΥΣΙΟΣ, ΑΘ. ΜΠΑΛΤΑΣ, Μ. ΤΣΙΩΛΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σημαντικές δράσεις από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου

ΟΜΙΛΙΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
 
Στα πλαίσια της εφαρμογής προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία, το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προγραμματισμένες ομιλίες – παρουσιάσεις με θέμα «Κάπνισμα και Υγεία» στους μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης όλων των Δημοτικών σχολείων της πόλης του Καρπενησίου, των Δημοτικών σχολείων Δ. Φραγκίστας και Κρέντη και στους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Καρπενησίου.

Η 1η ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Ή ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΙΣΑ ΔΟΝΤΙΑ!!!

*Κύμα φυγής από την Νέα Δημοκρατία προς την ΔΗΣΥ, αναφέρουν τα ΜΜΕ για τα τελευταία πολιτικά δρώμενα στην Ευρυτανία. Επειδή είμαι από εκείνους που χρόνια τώρα παρακολουθώ από κοντά την πορεία όλων αυτών των 50 πρώην στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που έφυγαν για την Ντόρα, θέλω να πω ότι αυτή η κίνηση - μετακίνηση, μόνο φυγή δεν είναι. Το λέω αυτό διότι στο σύνολό τους αυτοί που τάχα έφυγαν, είναι σίγουρο ότι απλά επιχείρησαν ένα μικρό ταξιδάκι, έχοντας μάλιστα μαζί τους, καθετί που θα τους χρησιμεύσει αν κάτι δεν πάει καλά για τυχόν επιστροφές…

Αδελφοποίηση των Σελλών με το ομώνυμο χωριό της Μεσσηνίας

Tην Κυριακή που μας πέρασε, στα Σελλά είχαν εορτή., Τα Σελλά Ευρυτανίας προχώρησαν σε αδελφοποίηση με το ομώνυμο χωριό των Σελλών Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας. Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, εκπρόσωποι των Συλλόγων των δυο χωριών, για πρώτη φορά βρέθηκαν στο πανέμορφο χωριό του Δήμου Καρπενησίου, όπου είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν για την ιστορία των χωριών, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ευρυτανίας

Ανακοίνωση


Αγαπητοί φίλοι,

Σας γνωρίζουμε ότι στη Συνάντηση των Μελών του Δικτύου της 23/5/2011 αποφασίστηκε η υλοποίηση των παρακάτω:

Ο Ευρυτάνας Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς επανεξελέγη Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Προστασίας, Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ)

Μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για 5η συνεχόμενη θητεία ο Ευρυτάνας Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων του Συνδέσμου που διεξήχθησαν στα γραφεία του, Λ. Καρέα 12, στις 19 Μαΐου.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Ευαγγελία Αντωνίου (Ηλιούπολη) και τακτικά μέλη οι Ανδρέας Κοντογιώργος (Αργυρούπολη-Ελληνικό),Γεώργιος Μητροθανάσης (Παιανία) και Παναγιώτης Σωτηρόπουλος (Βούλα-Βάρη-Βουλιαγμένη). Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Ελένη Ευαγγελοπούλου (Χολαργού-Παπάγου) και Στυλιανός Θεοδωσόπουλος (Γλυφάδα).

Οι νέοι εντοπίζουν τα προβλήματα και θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, στο Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαβούλευση των νέων, εκπροσώπων φορέων του τόπου μας και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)». Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ερευνητική ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία και ανέλαβε το συντονισμό της διαβούλευσης.

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: “Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ”

Τον χαρακτηρισμό (τίτλο) ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ απέδωσε στον αείμνηστο Χρυσόστομο Καραπιπέρη πολιτικός του αντίπαλος θέλοντας έτσι να εκφράσει το μεγαλείο και την προσφορά του στον τόπο μας. Ο αείμνηστος Ευρυτάνας Χρυσόστομος Καραπιπέρης υπηρέτησε επί σειρά ετών ως βουλευτής του Νομού μας από όπου άρχισε και τελείωσε την πολιτική του καριέρα. Κατέχοντας την θέση του υπουργού και υφυπουργού μετά τον πόλεμο, καθώς επίσης ως βουλευτής και υφυπουργός στη μεταπολίτευση έως το 1981 όταν και έχασε την βουλευτική έδρα η Ν.Δ. και τον διαδέχτηκε ένας άλλος μεγάλος πολιτικός ο Κώστας Τσιγαρίδας από το ΠΑΣΟΚ.

Δυσφορία προς τον Δήμο για την μη πρόσκληση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ στην Εκδήλωση στις Κορυσχάδες

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Νομού Ευρυτανίας με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με τη μη εκπροσώπηση του Κινήματος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες στις 22 Μαΐου 2011 θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα πραγματικά γεγονότα.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Με μεγάλη χαρά, η Δημοτική Αρχή παρουσιάζει σήμερα στους δημότες και τους επισκέπτες το νέο λογότυπο του Δήμου Καρπενησίου.

Η νέα Δημοτική Αρχή αναζήτησε ένα λογότυπο ικανό να παρουσιάζεται σε όλα τα κτίρια και τα επίσημα έγγραφά του Δήμου, και ταυτόχρονα να μπορεί να υποστηρίζει τις δράσεις τουριστικής προβολής και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο τα Εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων (ξένες γλώσσες-σχέδια-μουσική)

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων και τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’ & Β’), που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τις οποίες απαιτούνται τα μαθήματα αυτά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα oι εξετάσεις κατά  ειδικό μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πρόθεση να αποσυρθεί το ΛΑΟΣ από τη Βουλή εξέφρασε ο Καρατζαφέρης στον Πετσάλνικο

Σε μια συμβολική πράξη σκέφτεται να προχωρήσει το ΛΑΟΣ, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να παραιτηθούν μαζικά όλοι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, προκειμένου να προκληθούν εκλογές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο το μεσημέρι της Τετάρτης (1/6), ωστόσο δεν θέλησε να κάνει αργότερα κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

ΜΝΗΜΗ Ή ΛΗΘΗ; Γράφει ο Καθ. ΑΠΘ κ. Θαν. Γιαννακόπουλος

Βρισκόμαστε στο 1821. Πρώτες  μέρες του Ιουνίου και  στην Ευρυτανία συνέβηκαν δύο  πολεμικά γεγονότα  σημαντικά για τον Ιερό αγώνα. Το πρώτο ήταν η μάχη της Σκάλας του Τέρνου όπου οι Γιολδασαίοι, χωρίς όπλα κατόρθωσαν να διασκορπίσουν 350 Τουρκοαρβανίτες και να συλλάβουν τον αρχηγό τους Νούρκα Σέρβανη και   το δεύτερο η πολιορκία και η απελευθέρωση του Καρπενησίου.

«Αγανακτισμένοι» πολίτες και καταστηματάρχες και στην πλατεία Καρπενησίου

Νέοι και νέες γέμισαν ασφυκτικά τις προηγούμενες μέρες και συνεχίζουν σε καθημερινή πλέον βάση να γεμίζουν την πλατεία Συντάγματος, και σε άλλες πλατείες σε πόλεις της χώρας. όλοι τους αγανακτισμένοι με την κατάσταση της χώρας μας.
Στην πλειοψηφία ο κόσμος είναι νεαροί, ενώ δεν ακούστηκε κανένα κομματικό σύνθημα.

Εκδηλώσεις στη Δομνίστα για την 69η επέτειο από την κήρυξη του Ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα

Ο Δήμος Καρπενησίου τιμά την 69η Επέτειο από την κήρυξη του Ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα στη Δομνίστα Ευρυτανίας, διοργανώνοντας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Δομνίστας και το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας ένα διήμερο εκδηλώσεων.Το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011 και ώρα 17:30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Η Εθνική Αντίσταση με το φακό του Κώστα Μπαλάφα», στην οποία θα εκτεθούν 60 περίπου φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα, ενός από τους κορυφαίους Έλληνες εκπροσώπους του ρεύματος της ανθρωπιστικής φωτογραφίας, που κατέγραψε τον ένοπλο αγώνα των Ελλήνων κατά την περίοδο της Κατοχής, κυρίως στην Ήπειρο.

Εάλω η χώρα

29 Μαΐου 1453. Στην ημερομηνία αυτή σταμάτησαν για το ελληνικό Γένος οι δείχτες του χρόνου, για να σημειώσουν ένα τεράστιο γεγονός αίγλης και οδύνης. Έσβησε μονομιάς από τον κόσμο το φως, έπαψε η ανθρωπότητα να τρέφεται από το Μάννα της Ανατολής, αλώθηκε η Πόλη. Ποτέ η επέτειος της Αλώσεως δεν ήταν τόσο επίκαιρη, τόσο κοντά μας όσο είναι σήμερα.

Εκδηλώσεις μνήμης για την μάχη της Τατάρνας


Ο Δήμος Αγράφων και ο Σύλλογος Τριποταμιτών Αιτ/νίας συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 190 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη, που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου 1821.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου 2011 στη θέση «Λαχανόκηπος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριποτάμου, Δήμου Αγράφων.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στέλιος Παπαθεμελής: "Το πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει συνολικά"


«Το πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει συνολικά, το πολιτικό προσωπικό δεν είναι αξιόπιστο έναντι του ελληνικού λαού, η χώρα μπορεί να πορευτεί σε εκλογές από στιγμή σε στιγμή, οι οποίες στην πρώτη φάση δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, γιατί το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι ένα από τα ίδια. 

ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΖΙΠ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ




ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΖΙΠ ΜΑΡΚΑΣ Hyundai Tucson ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΕΞΤΡΑ 
ΜΟΝΤΕΛΟ Β΄ ΕΞ. 2004
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! DIESEL INTERCOOLER 
ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6972494444

ΣΧΟΛΙΟ του Νίκου Σερετάκη Δημοτικού Συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση για τον εορτασμό στις Κορυσχάδες


H εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ την Κυριακή 29 Μάη στις Κορυσχάδες έγινε με επιτυχία παρά την στάση της Δημοτικής Αρχής ΝΔ-ΔΗΣΥ-ΛΑΟΣ που όχι μόνο αρνήθηκε να προσφέρει έστω και μια καρέκλα αλλά απαξίωσε και να παραβρεθεί.  

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΕΛ


Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2011 για τους υποψηφίους ΓΕΛ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ  ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ  ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Εκδήλωση τιμής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις Κορυσχάδες


Την Κυριακή 29 Μάη 2011 πραγματοποιήθηκε στις Κορυσχάδες η εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προς τιμή της 67ης επετείου της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου, που συγκλήθηκε το Μάη του 1943 μετά από εκλογές που οργάνωσε το ΕΑΜ κάτω από τη μύτη των φασιστών Γερμανοϊταλών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των οργανώσεων Φθιώτιδας-Ευρυτανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο πρώην δήμαρχος Καρπενησίου Τάκης Σερετάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης και πλήθος κόσμου, αντιστασιακών και φίλων της εθνικής αντίστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

* Τι λέει στην πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη μετά τις εκλογές, που παραχώρησεο Δήμαρχος Καρπενησίου στην Βάσω Φεγγούλη

* Αδελφοποίηση των Σελλών με το ομώνυμο χωριό της Μεσσηνίας

* ΕΝΤΟΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΣΥ
Ποιοί Ευρυτάνες εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή

* Διαμαρτυρία πρώην εργαζομένων στη Σήραγγα Τυμφρηστού

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο μεθυσμένος οδηγός πληρώνει τις ζημιές

Ο ασφαλισμένος οδηγός και όχι οι ασφαλιστικές εταιρείες, πληρώνει τυχόν ζημιές που έγιναν σε τρίτους ή στα οχήματα τους την ώρα που οδηγούσε μεθυσμένος αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος. Απαραίτητη προϋπόθεση η σχετική διάταξη να περιλαμβάνεται στο ασφαλιστικό συμβόλαιο, ή αυτό να παραπέμπει στη σχετική υπουργική απόφαση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ - ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΚΑΠΝΟΣ

Πόσες φορές έχουμε ευχηθεί να είχαμε 5 λεπτά ακόμα για να τελειώσουμε ένα διαγώνισμα, να προλάβουμε το λεωφορείο, ή να μιλήσουμε με κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο … 5 λεπτά; Τόσο λίγος χρόνος και όμως τόσο πολύτιμος! Κι όμως, με κάθε τσιγάρο ο καπνιστής κόβει από τη ζωή του 5,5 λεπτά της ώρας!

ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΑ
 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Με Απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού ξεκινά στις 31-5-2011 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια ή μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία».

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ - Αν επιστρέφαμε στη δραχμή...

Τα σενάρια για χρεοκοπία της Ελλάδας επανέρχονται σε καθημερινή βάση. Τι θα συνέβαινε όμως σε περίπτωση που επιστρέφαμε στη δραχμή; Πώς θα επηρεάζονταν οι καταθέσεις και οι συναλλαγές μας
Σε μία περίοδο που οι λέξεις αναδιάρθρωση και χρεοκοπία έχουν ενταχθεί στο καθημερινό μας λεξιλόγιο ενώ επιχειρούμε με κάθε τρόπο να αποφύγουμε την πτώχευση, πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται ποιες θα ήταν οι συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αγία Τριάδα-ΑΕΚ 1-1 - Όλα έγιναν στην παράταση

Γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αγία Τριάδα και ΑΕΚ, σε ένα ματς που κρίθηκε στα λεπτά της παράτασης του αγώνα, καθότι στο 92΄ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 94!!!

Πριν από ακριβώς τρεις εβδομάδες στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής και στο ίδιο γήπεδο οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με το ίδιο σκορ, με τα 2 τέρματα να σημειώνονται και τότε στην επανάληψη.

Φραγκίστα – Παλαιοκατούνα 4-0 - Την σκόρπισε στα (4) σημεία του ορίζοντα

Πραγματικό πολυβόλο η Φραγκίστα, συνέτριψε με 4-0 την νέα Παλαιοκατούνα, σε ένα ματς που ήταν παράσταση για ένα ρόλο όπως τελικά αποδείχτηκε. Οι γηπεδούχοι ανώτεροι σε όλους τους τομείς, επικράτησαν κατά κράτος της ομάδας του Κώστα Λαθύρη, φτάνοντας έτσι στους 9 βαθμούς έναντι ενός μόνο βαθμού που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα οι παίχτες της Παλιαοκατούνας.

Λευτέρης Νουφράκης – Ο Κρητικός παπάς που τόλμησε να λειτουργήσει στην Αγια-Σοφιά, 466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Τον Ιανουάριο του 1919, στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε χώρα ένα γεγονός, το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν.

466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους, ο ναός της Αγίας Σοφίας που μέχρι τότε λειτουργούσε ως τζαμί, μετετράπη για λίγη ώρα ξανά σε ελληνικό χριστιανικό ναό και τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Τέλος στις συλλήψεις για χρήση ναρκωτικών

Νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Τη μη δίωξη του χρήστη, ανεξάρτητα από το αν βρεθούν στην κατοχή του σκληρές ναρκωτικές ουσίες εισηγήθηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

«Απαξίωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας» Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Σε έντονο προβληματισμό βρίσκονται οι κυνηγετικές οργανώσεις όλης της χώρας λόγω του γεγονότος ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συγκρότησε ομάδα εργασίας με αντικείμενο την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα αγνοώντας παντελώς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που εκ του νόμου είναι ο θεσμικός συνομιλητής με το αρμόδιο Υπουργείο για θέματα θήρας.

Τεχνική υποστήριξη στους υπερχρεωμένους από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ανακοινώνει ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, για τον διακανονισμό των υφιστάμενων χρεών τους προς τις τράπεζες.

Διαμαρτυρία των πρώην εργαζομένων στη Σήραγγα Τυμφρηστού

Κύριε Διευθυντά,

Είμαστε μια ομάδα που εργαζόμασταν στη Σήραγγα Τυμφρηστού, οι οποίοι εντελώς άδικα και χωρίς καμιά προειδοποίηση οδηγηθήκαμε στην απώλεια της εργασίας μας, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο καθεστώς της συντήρησης της σήραγγας το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΥΛΙΟΥ


Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου απέδειξε ότι ο ίδιος ο θεσμός του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου εξυπηρετούν, στηρίζουν και διαχειρίζονται μια ανάλγητη, αντιλαϊκή πολιτική, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και του τόπου.