Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εκδήλωση τιμής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις Κορυσχάδες


Την Κυριακή 29 Μάη 2011 πραγματοποιήθηκε στις Κορυσχάδες η εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προς τιμή της 67ης επετείου της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου, που συγκλήθηκε το Μάη του 1943 μετά από εκλογές που οργάνωσε το ΕΑΜ κάτω από τη μύτη των φασιστών Γερμανοϊταλών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των οργανώσεων Φθιώτιδας-Ευρυτανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο πρώην δήμαρχος Καρπενησίου Τάκης Σερετάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης και πλήθος κόσμου, αντιστασιακών και φίλων της εθνικής αντίστασης.

Ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κατάγγειλε το δήμαρχο Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη για ασέβεια απέναντι στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης για την άρνησή του να στηρίξει την εκδήλωση της μεγαλύτερης οργάνωσης των Αντιστασιακών. Αναφέρθηκε στις συνθήκες που προετοιμάστηκε και πραγματοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο, τις αποφάσεις του και το Ιστορικό Ψήφισμα. «Το Ψήφισμα των Κορυσχάδων, ο καταστατικός χάρτης της αγωνιζόμενης Ελλάδας, είναι το πιο προοδευτικό απ' όλα τα Συντάγματα που γνώρισε ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε. Κατάγγειλε τη βρώμικη επιχείρηση πλαστογράφησης της ιστορίας για να συκοφαντηθεί ο αγώνας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ. Τόνισε ότι οι αντιστασιακοί και σήμερα συνεχίζουν στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα για τα συμφέροντα του λαού

Στο χαιρετισμό του ο Βασίλης Λάππας, γραμματέας της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τιμούμε σήμερα την πρώτη προσπάθεια που έγινε στη χώρα μας να οικοδομηθεί μια άλλη εξουσία, διαφορετική από όσες έχει γνωρίσει ο λαός μέχρι σήμερα. Μια εξουσία που πηγάζει από τον ίδιο το λαό με προσανατολισμό την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Και σήμερα η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μόνη λύση για το λαό, είναι η μόνη επιλογή που δε θα τον προδώσει».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε επίσης η ΚΝΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια της αντίστασης, το πένθιμο εμβατήριο και τον Εθνικό Ύμνο από  χορωδία αντιστασιακών. Δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, παρότι είχε προσκληθεί. Στεφάνια κατάθεσαν τα Παραρτήματα Ευρυτανίας, Λαμίας, Ελασσόνας και Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ.