Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συνεδρίασε η Ο.Ε με 8 ευρυτανικά θέματα

Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συνολικά τέθηκαν προς ψήφιση και συζήτηση 39 θέματα, εκ των οποίων τα 8 ήταν ευρυτανικού ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Έγκριση ανάθεσης της μελέτης: «Μελέτη αποκατάστασης κατολίσθησης τμήματος επαρχιακού οδικού δικτύου Ραπτόπουλου - Πρασσιά», προϋπολογισμού 20.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄

*Με επιτυχία θα τελειώσει όπως όλα δείχνουν και το φετινό Τουρνουά Μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου. Η διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος, φαίνεται πως καθιερώνεται ως θεσμός που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους νέους μας. Αξίζουν μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της ωραίας προσπάθειας. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Εκλογή Γενικού Γραμματέα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και περιοδεία Βουλευτών τον Ιούνιο στην Ευρυτανία

Εκλέχθηκε ο πρώτος Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το Εθνικό Συμβούλιο(Ε.Σ.), το Εκλεγμένο όργανο του κινήματος στο πρώτο Ιδρυτικό Συνέδριο, ο πρώην βουλευτής Σπύρος Γαληνός.
Επίσης εξελέγησαν τα επτά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου με στελέχη του Ε.Σ. μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, εξασφαλίζοντας με τις εσωκομματικές μας διαδικασίες, την απόλυτη εκπροσώπηση της βάσης στα ανώτερα και ανώτατα όργανα του κινήματος μας!

«ΑΛΚΥΟΝΗ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Πρόγραμμα δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει μια σειρά δράσεων από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013.

 Οι φετινές δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία και τη συμβολή τοπικών φορέων, όπως η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ “Σήμερα τιμάμε τους εθελοντές αιμοδότες του Νομού μας που προσφέρουν αυτοπροαίρετα αίμα”

Η 14Η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Εθελοντής  Αιμοδότης είναι αυτός ο οποίος δίνει το αίμα του με την θέλησή του χωρίς πίεση ή καταναγκασμό ανώνυμα και χωρίς αμοιβή.

Η προσφορά του αίματος για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας αποτελεί υπέρτατη πράξη αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αξία ζωής.

14 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας Δέκα λεπτά από το χρόνο μας ... μπορούν να σώσουν αμέτρητες ζωές! Έκκληση για αιμοδοσία στην Τράπεζα Αίματος Κρέντης

Στις 14 Ιουνίου είναι η παγκόσμια μέρα του εθελοντή αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος. Αφορμή για τον εορτασμό της ημέρας αυτής στάθηκαν τα γενέθλια του γερμανού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Απάντηση Καρατσίκη σε Κουίκ: “Εξαντλήστε τη μαχητικότητά σας στην επιτάχυνση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών από το Υπουργείο Υγείας κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη το ΕΣΥ και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο μας”

Την έκπληξή του για το ύφος και τις προσωπικές επιθέσεις, που δέχθηκε από τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ, εκφράζει με επιστολή του ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρης Καρατσίκης. Ο εκτελών χρέη Διοικητή στην εν λόγω επιστολή του που σας παραθέτουμε στην συνέχεια, αναφερόμενος στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, τονίζει ότι «κινηθήκαμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση για να αποκαταστήσουμε τη βλάβη, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται για το Δημόσιο Τομέα»

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων Καθιερώνεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή της Κυριακής". Με βάση το άρθρο, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι σε ένα ψηφοδέλτιο, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους δημοτικούς συμβούλους.

Γ’ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Συνεχίζεται το σεμινάριο

Ο Δήμος Καρπενησίου για τρίτη φορά πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο «Πρώτων Βοηθειών» σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ Κοινωνική προσφορά από τους νέους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Σύλλογος Νέων Δυτικής Φραγκίστας καθάρισε τους χώρους των σχολείων του χωριού.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Εκδηλώσεις από το Δήμο Καρπενησίου

Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο Δήμος Καρπενησίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.  Την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου διοργάνωσαν μια Γιορτή αφιερωμένη στο Περιβάλλον, την Υγεία και τον Πολιτισμό.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄ 559

*Λεβέντες είπαμε να γράφετε διάφορα για την πάρτη σας, όχι όμως κι έτσι. Στο τέλος θα νομίσετε ότι γίνατε CNN και αν το πιστέψετε θα πάει το γέλιο σύννεφο.

Ανεύρεση ανθρώπινου κρανίου στη λίμνη

Χθες (09-06-2013) το πρωί, βρέθηκε στη περιοχή της λίμνης Υλίκης Βοιωτίας και συγκεκριμένα στη θέση «Λάκες του Λαγαρού», ένα ανθρώπινο κρανίο.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Π.Α.Σ.Κ.Α.-Μικτή Αθηνών 68-66 Νικητές καρδιάς στον αγώνα επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδια στο Καρπενήσι

Πολλές φορές το αποτέλεσμα σε τέτοιους ξεχωριστούς αγώνες δεν έχει καμία σημασία. Οι αθλητές αυτοί, που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδια την περασμένη Τετάρτη 29/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, απέδειξαν ότι έχουν θέληση για ζωή και έδειξαν το σωστό παράδειγμα προς όλους.

Αναφορά Κοντογεώργου για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, κατέθεσε  Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, σχετικά με την διόρθωση του συστήματος προσδιορισμού αντικειμενικών αξιών ακινήτων, που έχει επιβληθεί στο νομό Ευρυτανίας
και ιδιαίτερα  στη περιοχή του Καρπενησίου και των γύρω χωριών, με κύρια χαρακτηριστικά, την  αδικία, τη παραδοξότητα στην τεκμηρίωσή του και την εκτός πραγματικότητας αντίληψη της  αγοράς.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Νέες αιτήσεις για Παιδικούς Σταθμούς και Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Καρπενησίου κλείνοντας και το τρίτο εξάμηνο λειτουργίας του  κατάφερε να στηρίξει συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση εξαιτίας των πρωτοφανών συνθηκών φτώχειας και οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζουν τη χώρα μας και κατά συνέπεια την τοπική μας κοινωνία.

Ρατσισμός και ξενοφοβία - Του Κώστα Μήτσιου

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται αυτόν τον καιρό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλα τα κόμματα, σπουδή και ανάπτυξη επιχειρημάτων.