Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τραγωδία στο Κάτω Ραπτόπουλο 55χρονος πέθανε στο γλέντι βάπτισης - Έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων και δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά

Τραγωδία στο Κάτω Ραπτόπουλο Ευρυτανίας. Κατά την διάρκεια γλεντιού, το περασμένο Σάββατο 17 Αυγούστου 2013, στην πλατεία του χωριού ένας 55χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια των παιδιών του, της συζύγου του και των συγχωριανών της γυναίκας του που κατάγεται από το Κάτω Ραπτόπουλο, προδομένος από την καρδιά του.
Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι το πρωί της ίδιας μέρας, τελέστηκε στο χωριό το μνημόσυνο της πεθεράς του εκλιπόντος.

Στολίδι του τόπου η Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου με 40 άτομα έδωσε το παρόν στις θρησκευτικές εορτές συμμετέχοντας στην λιτάνευση των εικόνων σε πολλές εκκλησίες του Καρπενησίου αλλά και του ευρύτερου Δήμου.

Επίσης περήφανους και με τις καλύτερες εντυπώσεις μας άφησε η ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου “Piccola Banda”, με τις συναυλίες που έδωσε σε Δομνίστα, Άγιο Νικόλαο και δύο βραδιές στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου με ξένο και ελληνικό πρόγραμμα.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γιορτή πέστροφας με συνταγή Αϊβάζογλου

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου στα πλαίσια των «Γιορτών του Δάσους», την περασμένη Κυριακή 4 Αυγούστου πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία τη «Γιορτή Πέστροφας» στο Εξοχικό Κέντρο ‘Παράδεισος’. Μια γιορτή που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, έχει αγκαλιαστεί από το Δήμο Καρπενησίου και τείνει να γίνει θεσμός παρόλο το μικρό χρόνο ζωής της.

10 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Οι μνηστήρες του θρόνου στο Δήμο Αγράφων

Ο Αύγουστος αγαπητοί μου αναγνώστες, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου, γι΄ αυτό λέμε να είναι 2 φορές τον χρόνο. Καλός μήνας για όλους μας λοιπόν, αλλά καλύτερος, όταν είναι Αύγουστος προεκλογικής περιόδου όπως συμβαίνει φέτος, καθότι το ερχόμενο Μάιο, θα διεξαχθούν στην πατρίδα μας, τόσο οι αυτοδιοκητικές εκλογές, όσο και οι Ευρωεκλογές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΣ Δρ. Φιλοσοφίας Παν. Francis Marion, USA: «Η Ευρυτανία μου δίνει ζωή»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα πάτρια εδάφη της ηρωοτόκου Ευρυτανίας, επισκέφτηκε από την μακρινή Αμερική ο κορυφαίος πανεπιστημιακός δάσκαλος, που διαπρέπει χρόνια στο εξωτερικό ως Δρ. Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Francis Marion, USA κ. Ανδρέας Καμπιζιώνης, ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ευρυτανία και τους Ευρυτάνες γενικότερα.

Ο κ. Καθηγητής, συνοδευόμενος πάντα από τη σύζυγό του, παρέμεινε για αρκετές ημέρες στο Καρπενήσι, ενώ κατά την παραμονή του συμμετείχε και στο επετειακό συνέδριο που διοργάνωσε η Πανευρυτανική ‘Ένωση στον Προυσό με θέμα: «Η συμμετοχή των Ευρυτάνων στους Βαλκανικούς Πολέμους: 100 χρόνια από το Έπος του 1912-13».