Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Παντρεύτηκε και ο πρώην Νομάρχης Κώστα Κοντογεώργος

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, ο πρώην Νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος με την εκλεκτή της καρδιάς του γιατρό Μελπομένη Γρηγοριάδη.
Το μυστήριο που έγινε στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, παρουσία προσωπικοτήτων του πολιτικού χώρου και εκατοντάδων συγγενών και φίλων των νεονύμφων.

Η Δ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας για την ρυθμιστική


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας εκτιμά ότι η αύξηση των τελών για την ανανέωση των κυνηγετικών αδειών, που αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών, δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα οικογενειακά εισοδήματα, αλλά ούτε και τα ανταποδοτικά οφέλη που η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προσφέρει προς την κοινωνία των κυνηγών.

Διευκρινήσεις σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για τα σχέδια βελτίωσης στο πλαίσιο της προκήρυξης του μέτρου 121 του ΠΑΑ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της τρέχουσας Προκήρυξης του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» (ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ)

Ξαναζωντάνεψε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Ανωγείων και συμμετείχαν η κα Χριστίνα Σταμούλη, νομικός, εκπρόσωπος των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Διστόμου, ο κ. Τάσος Ηλιαδάκης, πολιτειολόγος και συγγραφέας και ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, οδοντίατρος, πολιτικός επιστήμων και μέλος του Δ.Σ. του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΠΟΤΑΜΑ ΤΟ River Party ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με τις εταιρίες υπαίθριων δραστηριοτήτων, ετοιμάζει ένα πρωτότυπο River Party, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011, από τις 11:00 το πρωί, στα Διπόταμα.

Μουσική, χορός και πολλές δραστηριότητες περιμένουν όλους όσους βρεθούν το μεσημέρι της Κυριακής, δίπλα στο ποτάμι.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Είδα σε κάποιο ευρυτανικό Sait, την συγκεκριμένη φωτογραφία, από χωριό του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου και δεν μου άρεσε καθόλου. Στην φωτό όπως βλέπετε εικονίζετε ένα παιδί δίπλα από μια μισογκρεμισμένη μπασκέτα, και παραδίπλα μια μάνδρα έτοιμη να πέσει. Καλώ κάθε αρμόδιο, να επιληφθεί του θέματος, γιατί αυτές οι εικόνες δεν μας αξίζουν…

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΑΣ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Μετατίθεται στο Τμήμα Ασφάλειας Αγρινίου, ο μέχρι προχθές Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου Δημήτρης Ματσούκας. Να του ευχηθούμε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία και από αυτή τη θέση που καλείτε για να διακονήσει την Ελληνική Αστυνομία.

Με την Εθνική ομάδα στην Αυστρία ο Γιάννης Αντωνίου!

Στο Hintertuxt της Αυστρίας βρίσκεται από τις 1 Αυγούστου ο αθλητής του ΕΟΣ Γιάννης Αντωνίου και θα παραμείνει εκεί έως τις 15 του μηνός. Συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα Χιονοδρομίας στο Camp προετοιμασίας της.
Οι σημαντικές επιδόσεις της  χειμερινής περιόδου 2010-2011 (91,55 βαθμοί SL & 113,78 GS) τον έφεραν να βρίσκεται στην elit της Ελληνικής χιονοδρομίας καταβάσεων μαζί με  τους: Μπόνου, Τσακνάκη, Συκαρά, Καραμανίδη, Valcareggi, Δέλιο, Γαλανόπουλο, Πρώιο.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΥΡΑ


«… τα οικονομικά ήταν δική σας διαχείριση καθώς δεν υπήρξα ποτέ και ο εξ’ απορρήτων σας»

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Αγράφων Θύμιου Μιχόπουλου, στα όσα ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας στην συνέντευξή του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, έχει ως εξής:  

23 Αυγούστου ξεκινά η Ποταμιά με Σ. Κολόκα

Πιο οργανωμένη αναμένεται να είναι φέτος η ομάδαςτης Ποταμιάς. Στις 23 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία εν  όψει της νέας περιόδου με νέο προπονητή τον Σπύρο Κολόκα. Στον προεδρικό θώκο παρέμεινε ο Θανάσης Μπακατσιάς (Βρίσκεται σε αυτήν τη θέση από το 2008).
Να τονίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια το Μεγάλο Χωριό δεν έκανε προπονήσεις και οι παίχτες κατέβαιναν από Κυριακή σε Κυριακή, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης στην ομάδα.

Μέχρι τις 25 Αυγούστου η αγωνία των εισακτέων

Μέχρι τις 25 Αυγούστου αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του γγ του υπουργείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, Βασίλη Κουλαϊδή.
Η πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους αναμένεται να σημειώσει φέτος αισθητή πτώση σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΘΕΤΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ







ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΘΕΤΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ

«Βούλιαξε» η πλατεία της Κρέντης στην μεγάλη αθλητική γιορτή προς τιμή του Σάκη Τσιώλη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ο Σάκης Τσιώλης συμβουλεύει ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ΝΑΙ στον αθλητισμό» προς τιμήν του Ευρυτάνα προπονητή του Άρη, που έλαβε χώρα το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στην πλατεία της Κρέντης και την οποία συνδιοργάνωσαν ο Α.Ο. Κρέντης, η ΕΠΣ Ευρυτανίας, η ενορία Κρέντης και το κέντρο πρόληψης «Αλκυόνη».
Κεντρικό πρόσωπο της ξεχωριστής αυτής βραδιάς ο κ. Τσιώλης που εδώ και χρόνια διαφημίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ευρυτανία,

Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές για το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Οι πρώτες υπογραφές έπεσαν για την πλήρη παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Δήμο Καρπενησίου. Τόπο έπιασαν οι προσπάθειες του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντά του επιδίωξε την απελευθέρωση του αθλητικού κέντρου από την Γενική Γραμματεία και την μεταβίβαση της πλήρους κυριότητάς του στο Δήμο.

Χρήστος Μπούρας πρώην Δήμαρχος Αγράφων: “θέλω να αποκατασταθεί η αλήθεια για τα χρέη του πρώην Δήμου Αγράφων, γιατί δεν είναι αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας ”

Για διόγκωση των χρεών του πρώην Δήμου Αγράφων, από την σημερινή δημοτική αρχή, μιλά στην Βάσω Φεγγούλη ο Χρήστος Μπούρας. Ο π. Δήμαρχος Αγράφων, στην συνέντευξη που ακολουθεί και αναμένεται να συζητηθεί ιδιαίτερα, φανερά πικραμένος, ζητά να αποκατασταθεί η αλήθεια όσον αφορά το πραγματικό χρέος του Δήμου, που δεν ξεπερνά σύμφωνα με τον ίδιο το 1.6 εκ. ευρώ, αντί των 2.5 με 3 εκ. ευρώ που έχει αναφερθεί.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Κάποια λύση θα πρέπει να δώσουν οι αρμόδιοι στο θέμα της συγκοινωνίας του ΚΤΕΛ, όσον αφορά τα δρομολόγια που έχουν κοπεί εδώ και καιρό από κάποια χωριά του Δήμου Αγράφων. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών αυτών είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχουν αυτοκίνητο δικό τους.