Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Κάποια λύση θα πρέπει να δώσουν οι αρμόδιοι στο θέμα της συγκοινωνίας του ΚΤΕΛ, όσον αφορά τα δρομολόγια που έχουν κοπεί εδώ και καιρό από κάποια χωριά του Δήμου Αγράφων. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών αυτών είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχουν αυτοκίνητο δικό τους.
Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί και να δρομολογηθούν λύσεις, ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου χειμώνα, έτσι ώστε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα να μπορούν οι ξωμάχοι αυτοί άνθρωποι να πηγαίνουν στο Καρπενήσι. Ειδικά για το δρομολόγιο προς Άγιο Γεώργιο, πιστεύομε ότι η λύση θα δοθεί σύντομα.


Στον απόηχο του Ανταμώματος της ΟΕΣ στη Σωτήρα.

*Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο πιο ιδανικός τόπος για να γίνετε το Πανευρυτανικό Αντάμωμα της ΟΕΣ, είναι η μαγευτική τοποθεσία της ΣΩΤΗΡΑΣ. Οι λόγοι, πολλοί και ιδιαίτερα σημαντικοί, αρκεί αυτό να το καταλάβουν άπαντες. Τα πλεονεκτήματα της περιοχής συγκριτικά με άλλες περιοχές τεράστια και ο χώρος μοναδικός για τέτοιες εκδηλώσεις. Βέβαια τι μπορεί να πει κανείς για τη ΣΩΤΗΡΑ, την τοποθεσία αυτή, που φιλοξενεί από την απελευθέρωση του έθνους, το μεγαλύτερο Αντάμωμα των Ευρυτάνων και όχι μόνο που γίνεται κάθε χρόνο στην διάρκεια του ιστορικού Παζαριού. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα όσα σημαντικά ανέφερε ακόμη για την εν λόγω περιοχή η Πρόεδρος της ΟΕΣ στην ομιλία της, τότε όλα οδηγούν ότι η ΣΩΤΗΡΑ θα πρέπει να γίνει ο μόνιμος τόπος διεξαγωγής της κορυφαίας αυτής σύναξης των απανταχού Ευρυτάνων. Με 2-3 παρεμβάσεις και με την λύση του προβλήματος της μη ύπαρξης WC στην περιοχή θεωρούμε ότι η Σωτήρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για κάθε είδους εκδήλωση.

*Διάβασα βέβαια στο προηγούμενο φύλλο του Ε.Π. παράπονο πατριώτη Ευρυτάνα που διαμένει στο Αγρίνιο, για τις τιμές των ψητών στο Αντάμωμα. Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στο Αντάμωμα, τα ψητά που προσφέρθηκαν δεν μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα με οποιαδήποτε άλλα. Το ότι στο Αγρίνιο πωλείται το ψητό στην τιμή των 16 ευρώ μπορεί να είναι μια πραγματικότητα, η οποία όμως επίσης δεν μπορεί να μπει σε καμία λογική σύγκρισης με το Αντάμωμα. Ωστόσο η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη και το χρήμα λίγο. Για το λόγο αυτό όσοι ασχολούνται με ανάλογες εκδηλώσεις θα πρέπει αυτό να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, γιατί τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η «φτήνια τρώει τον παρά» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

*Μπράβο για την απόφαση του Δήμου Καρπενησίου να προχωρήσει στην διαμόρφωση και αξιοποίηση, ενός εγκαταλελειμμένου οικοπέδου δίπλα στην κεντρική πλατεία της πόλης και στην κατασκευή πρότυπου παιδότοπου με γήπεδο μπάσκετ και 5Χ5 στην περιοχή των Αγίων Ευρυτάνων. Όσον αφορά για το τελευταίο, πολλά μπράβο αξίζουν και στον εμπνευστή αυτής της πρότασης, τον εφημέριο των Αγίων Ευρυτάνων.

* Όσον αφορά για τα σχόλια που γράφτηκαν η ειπώθηκαν για τον εν λόγω λευίτη, για τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην γιορτή πέστροφας, που έλαβε χώρα στο Κεφαλόβρυσο, θεωρώ ότι ήταν τουλάχιστον άστοχα. Σε τέτοιες περιπτώσεις και όταν μάλιστα πρόκειται για τον εφημέριο της περιοχής που λαμβάνει χώρα κάποια εκδήλωση, οφείλουν οι διοργανωτές να δείχνουν περισσότερο σεβασμό. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι την βραδιά εκείνη ο π. Γεώργιος προσήλθε στο χώρο της εκδήλωσης, παρέα με φιλοξενούμενο ιερέα από την Αμερική, θεωρούμε ότι η συμπεριφορά συγκεκριμένων προσώπων θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πιο προσεκτική.

*Πληροφορήθηκα ότι σε αποθήκη, στην έδρα του πρώην Δήμου Κτημενίων παραμένει ανενεργό εδώ και αρκετό καιρό, ένα πυροσβεστικό όχημα εν αχρησία. Τέτοια εποχή με την θερμοκρασία στα ύψη θεωρώ ότι το εν λόγω όχημα θα έπρεπε να βρίσκεται στις επάλξεις δια παν ενδεχόμενο. Για φανταστείτε να έχουμε κάποιο συμβάν στην περιοχή και το πυροσβεστικό όχημα να βρίσκεται κλειδωμένο στην αποθήκη; Ας επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιοι, έστω για να μην χαλάσει και η μπαταρία του αυτοκινήτου…