Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - 1η ΔΟΣΗ



*Ένα μεγάλο μπράβο στην  Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «το Βελούχι», για την χορηγία στο  Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρπενησίου.  Σε μια εποχή δύσκολη όσο ποτέ άλλοτε για την πατρίδα μας, τα αδέλφια αποδεικνύουν εμπράκτως ότι είναι κοντά μας με κάθε τρόπο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Θωμάς Κώτσιας προς Κώστα Κοντογεώργο:

“Για να μπορείς να κοιτάς στα μάτια τον κόσμο που σε ψήφισε και όλους τους Ευρυτάνες,
μη δεχτείς ένα διασυρμό που
δεν θα τον αποφύγεις όταν βιώσουν σε όλη τους την έκταση
τις συνέπειες των μνημονίων”

Ψήφο με ψήφο η μάχη για τα 31,5 δισ.

Οι ρωγμές στη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που άφησε η ψηφοφορία για τις ιδιωτικοποιήσεις, γεννούν ανησυχία στους επιτελείς του Μαξίμου. Δεν αποκλείουν απώλειες στον αριθμό των βουλευτών που θα στηρίξουν το πακέτο των δημοσιονομικών και εργασιακών μέτρων.

Η ιστορία της ιαχής «Αέρα»

Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία της ιαχής αέρα! Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ελληνόπουλα που συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, θαύμαζαν τον ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το 1940. Ο παλμός αυτής της συγκίνησης δονούσε στην ιαχή αέρα και σε ό,τι αυτή αντιπροσώπευε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καμία λέξη δε συγκέντρωσε την ορμή και το δυναμισμό της νιότης, όσο η ιαχή αέρας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Πως η "ανυπακοή" του Ευρυτάνα στρατηγού Χαρ. Κατσιμήτρου οδήγησε στο Έπος του 40!

Η 28η Οκτωβρίου 1940, είναι μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται με κάθε επισημότητα, τόσο στην Ευρυτανία, όσο και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είχε αρχίσει από το 1939, με τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Στις 10 Ιουνίου η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο και τον Αύγουστο του 1940, θα προκαλέσει τη χώρα μας με τον τορπιλισμό στην Τήνο του ευδρόμου «Έλλη», ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Παναγίας.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΝ.ΕΛ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» του Κώστα Κοντογεώργου


Αρ. Πρωτ. 12                                          Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας αλλά και ο Πολιτευτής & πρόεδρος της συντονιστικής του νομού Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας τηρώντας το λόγο τιμής προς τον Ευρυτανικό Λαό,

Επερώτηση Μαρκόπουλου για το θέμα των εκπαιδευτικών


Κατόπιν εισηγήσεως του Πολιτευτή Ευρυτανίας , Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρυτανίας και μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα, κατατέθηκε η ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του αρμόδιου βουλευτή και για θέματα Ευρυτανίας Κώστα Μαρκόπουλου με θέμα την

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με αποκορύφωμα της εορτής τις μαθητικές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 28ης τόσο στην Ευρυτανική πρωτεύουσα όσο και στα χωριά του Δήμου Αγράφων που λειτουργούν Σχολεία.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τι προβλέπει το Μνημόνιο 3

Με καθυστέρηση πολλών μηνών, το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη το περιβόητο νομοσχέδιο ενός άρθρου για την επικύρωση του σκληρού πακέτου μέτρων, με το οποίο η Ελλάδα θα εξοικονομήσει περισσότερα από 13,5 δισ. ευρώ το 2013 και το 2014.

Μάθημα ανθρωπιάς από τους Ευρυτάνες Για το 10χρονο κοριτσάκι από το Καρπενήσι Συναυλία από τον μουσικό Σύλλογο Αρίων για την συγκέντρωση χρημάτων

Μάθημα ανθρωπιάς και συμπαράστασης στον συνάνθρωπό τους δίνουν για άλλη μια φορά οι Ευρυτάνες, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι είμαστε λαός περήφανος και συμπονετικός σε κάθε πάσχοντα συντοπίτη μας και όχι μόνο. Το δράμα λοιπόν μιας πολύτεκνης οικογένειας με 4 παιδιά, που διαμένει στο Καρπενήσι, συγκίνησε και ευαισθητοποίησε, πολλούς από τους κατοίκους της ευρυτανικής πρωτεύουσας που πήραν πρωτοβουλία να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την οικογένεια που δοκιμάζεται έτσι ώστε, το 10χρονο κοριτσάκι τους, να μεταβεί στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει με θεραπεία σε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Πέραν του λογαριασμού που έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα, για τον ύψιστο αυτό σκοπό, ο μουσικός Σύλλογος Αρίων, που διευθύνεται από τον Μουσικοδιδάσκαλο Παύλο Παπανικολάου, έχει προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012,

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6η αγωνιστική

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
6η αγωνιστική
ΑΠΟΚ -Παλαιοκατούνα 3-0
Ποταμιά-Φραγκίστα 1-1
Άγιος Προκόπιος-Άγραφα 1-3
Μυρίκη-Απεραντιακός 2-0
Ρεπό: Κρέντη

Μυρίκη-Απεραντιακός 2-0 Επαγγελματικό τρίποντο


Επαγγελματική νίκη με σκορ 2-0 επί του Απεραντιακού, σημείωσε η Μυρίκη, ανεβαίνοντας έτσι στους 10 βαθμούς.
Η ομάδα του Βασίλη Φούκα παρότι δεν έπαιξε καλή μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, μετά την αποβολή του γκολκίπερ της Στέλιου Μεριγκούνη, κυριάρχησε κατά κράτος του αντιπάλου της, δημιούργησε αρκετές φάσεις και δυο γκολ, που έφεραν το τρίποντο.

Άγιος Προκόπιος-Άγραφα 1-3 Σπουδαία νίκη, μεγάλη εμφάνιση

Σπουδαία νίκη με πολλαπλά οφέλη σημείωσαν τα Άγραφα, επικρατώντας εκτός έδρας του Αγίου Προκοπίου με σκορ 3-1. Το συγκρότημα του «τιμωρημένου» Δημήτρη Αντωνίου, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, κλείδωσε ουσιαστικά το τρίποντο από το πρώτο ημιχρόνιο, όπου και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Καλύβα, που πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του στο 44΄.

Ποταμιά-Φραγκίστα 1-1 Τρία δοκάρια για την Ποταμιά, χαμένο πέναλτι και δοκάρι για την Φραγκίστα

Ισόπαλο 1-1, έληξε το ντέρμπι των μικρομεσαίων μεταξύ Ποταμιάς και Φραγκίστας. Μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που έγινε στο Προπονητικό κέντρο Καρπενησίου οι δυο ομάδες έπαιξαν καλή μπάλα και διεκδίκησαν την νίκη μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι, πιο άτυχοι, είδαν την μπάλα να σταματάει 3 φορές στα δοκάρια της Φραγκίστας, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί δοκάρι αλλά και χαμένο πέναλτι με τον Σερπάνο.

ΑΠΟΚ -Παλαιοκατούνα 3-0 Σαββατιάτικος περίπατος με τριάρα

Εύκολο απόγευμα πέρασε το περασμένο Σάββατο το Βελούχι, αντιμετωπίζοντας την Παλαιοκατούνα στο Καρπενήσι. Η ομάδα του Κρασιά παίζοντας σοβαρό και καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε άνετα της Αναγέννησης με σκορ 3-0, σε ένα παιχνίδι με πολλές  φάσεις, κυρίως μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων . Οι γηπεδούχοι, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση έφτασαν άνετα στο τρίποντο, επί ενός αντιπάλου, που έπαιξε αμυντικά χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Βελουχιού. 

Αίολος-Α.Ο. Καρδίτσας 0-2 Άξιζε κάτι καλύτερο

Την ήττα γνώρισε και στην έδρα του ο Αίολος, στο 2ο παιχνίδι του στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, παρότι έπαιξε αρκετά καλά για 60΄ λεπτά, δεν άντεξε στην πίεση του αντιπάλου και δέχτηκε 2 γκολ στην τελευταία μισή ώρα της αναμέτρησης, από το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση, που ήλθε πολύ διαβασμένος όπως αποδείχτηκε στο Καρπενήσι για το ματς αυτό.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα στη Λαμία, με κεντρικά θέματα την έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης και του προϋπολογισμού του έτους 2013, καθώς και τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά σχετικά με τις διαρκείς διεκδικήσεις για την βελτίωση της θέσης της Περιφέρειας στο σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου



Στη Λαμία, έγινε στις 29 Οκτωβρίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, όπου, μεταξύ πολλών θεμάτων και επίκαιρων ερωτήσεων, συζητήθηκαν :

2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Καλό και πολλαπλώς ωφέλιμο το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου σε Καρπενήσι και Κερασοχώρι. Σημαντικά θέματα και ουσιαστικές εισηγήσεις από Ευρυτάνες επιστήμονες που για μια φορά ακόμη, απέδειξαν ότι νοιάζονται και πονάνε αυτόν τον τόπο.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας




      Σύμφωνα με τα άρθρα 10, 11, 12, 13, 14, 15 και 16 του καταστατικού του Συλλόγου, καλούνται τα Μέλη την Παρασκευή 2-11-2012 και ώρα 08:30 π.μ. στο Καρπενήσι (4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, Αθ. Καρπενησιώτη 103) σε Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση .

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Εισφορές εκτάκτου ανάγκης τα νέα δημοτικά τέλη για το 2013

Εξορθολογισμός των δημοτικών τελών για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Δήμου

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και οι δραματικές περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις εξαναγκάζουν τη δημοτική αρχή να υιοθετήσει ένα σχέδιο σωτηρίας του Δήμου.

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας Ποια η διαδικασία εξόφλησης τους

 - Τέλος Οκτωβρίου θα έχουν “ανέβει” στο taxinet
- Άλλος ένας...φορολογικός λογαριασμός για εκατομμύρια πολίτες
- Δεν θα προμηθευόμαστε το σήμα αλλά μόνο μια απόδειξη
- Τι πρέπει να κάνουμε και πόσο θα μας κοστίσουν φέτος τα τέλη
 Μέχρι το τέλος του μήνα θα «φορτωθούν» στο taxisnet τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2013. Πρόκειται για ένα ακόμη φορολογικό λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μαζί με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του χαρατσιού στα ακίνητα.

Νέα πτέρυγα Γ.Ν. Καρπενησίου Έτοιμο το πρώτο στάδιο εργασιών



Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Δωρεάν εξετάσεις από τους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου

 Το περασμένο Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου αντιπροσωπεία ιατρών ΑΧΕΠΑ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός της Αθήνας, προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν δημότες, σε ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο.