Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Δημαιρεσίες στο Δήμο Αγράφων με εκλογή Προεδρείου Δημ. Βελεάτης, Θ. Μπακούσης, Θ. Μιχόπουλος και Χ. Δημητρόπουλος οι Αντιδήμαρχοι


Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία της Προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη, του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, του Νομάρχη Κώστα Κοντογεώργου, του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, των απερχόμενων Δημάρχων, Αγράφων, Φραγκίστας, Βίνιανης και Ασπροποτάμου, του Διευθυντή της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας κ. Ν. Παυλέτση και του Διοικητή της Π.Υ. κ. Φακίτσα, εκπροσώπων αρχών και φορέων, των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου, ορκίστηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα του Γυμνασίου Κερασοχωρίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του νέου Δήμου Αγράφων.
Στην τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τάτσης βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν δίπλα του όλο το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα τον απερχόμενο Νομάρχη κ. Κώστα Κοντογεώργο και δεσμεύτηκε ότι θα είναι κοντά στους δημότες 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να δίνονται λύσεις στα όποια προβλήματα των δημοτών.
Εντός της επόμενης εβδομάδας ο κ. Τάτσης περιμένει να ενημερωθεί και για τα τελευταία στοιχεία των δήμων και να ετοιμαστεί ο Προϋπολογισμός του 2011.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο που προήλθε από τις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010, με θέματα την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.
Αναφορικά με το προεδρείο, εκλέχθηκαν με απόλυτη πλειοψηφία οι κάτωθι:
Πρόεδρος: Τσιώλης Δημήτριος του Ηλία
Αντιπρόεδρος: Τόλης Γεώργιος
Γραμματέας: Χαλιμούρδας Δημήτριος του Νικολάου
Στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής προεδρεύει ο Δήμαρχος. Αναλυτικά, τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι:
Επιτροπή Οικονομικών
Τακτικά Μέλη
Κακός Θωμάς του Νέστορα
Κοφίνη Αναστασία του Δημητρίου
Παπαδήμος Παναγιώτης του Αργυρίου
Φουρλίγκα Κλεάνθη του Κωνσταντίνου
Κατσιφός Ευάγγελος του Αθανασίου
Τελώνης Λεωνίδας του Σπυρίδωνα
Αναπληρωματικά Μέλη
Βούρτσας Δημήτριος του Γεωργίου
Ζαχαράκης Παναγιώτης του Γεωργίου
Φούκας Νικόλαος του Λάμπρου
Γεωργίου Νικόλαος
Κατσιάδας Θεόδωρος
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Τακτικά Μέλη
Διώτη Όλγα του Νικολάου
Ζαχαράκης Παναγιώτης του Γεωργίου
Σβερώνης Ταξιάρχης του Λάμπρου
Φεγγούλη Βασιλική του Ευαγγέλου
Μάκκας Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου
Γκορόγιας Παναγιώτης του Ιωάννη
Αναπληρωματικά Μέλη
Βούρτσας Δημήτριος του Γεωργίου
Κοφίνη Αναστασία του Δημητρίου
Κακός Θωμάς του Νέστορα
Παπαθανάσης Απόστολος του Ευστρατίου
Τσιάμης Θεόδωρος του Κωνσταντίνου

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Τέσσερις νέους Αντιδημάρχους όρισε ο Δημήτρης Τάτσης στο Δήμο Αγράφων, για το διάστημα από 1-1-2011 έως 31-12-2013.
Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι οι Θύμιος Μιχόπουλος, Χρήστος Δημητρόπουλος, Δημήτρης Βελαέτης και Θανάσης Μπακούσης, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αρμοδιότητες του κάθε αντιδημάρχου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κ. Τάτσης ενδέχεται να προβεί στον ορισμό και 5ου Αντιδημάρχου, πιθανότατα του Νίκου Φούκα.
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στο κτήριο του Δημαρχείου Φραγκίστας θα στεγαστούν οι δύο από τις βασικές υπηρεσίες του νέου Δήμου Αγράφων, η Τεχνική και η Οικονομική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας παλιότερο ρεπορτάζ του «ΕΠ».
Στην έδρα του Δήμου Ασπροποτάμου, στο Ραπτόπουλο θα λειτουργήσει η Ταμειακή Υπηρεσία, ενώ στην Παλαιοκατούνα και πιθανότατα στη θέση «Αμπάρες» θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα του Δήμου και το γραφείο κινήσεως.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει στην έδρα του Δήμου το Γραφείο Αγροτών, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες λειτουργίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Δασαρχείου.
Οι υπάλληλοι μέχρι στιγμής θα παραμένουν στις έδρες των δήμων, ενώ τα ΚΕΠ θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν.
ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ (Πληθυσμός 13604): Ο μισθός του δημάρχου θα είναι 3.617 ευρώ. Οι αντιδήμαρχοι Καρπενησίου θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 1.808 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.446 ευρώ.

Μήνυμα του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου
Αγράφων κ. Δημητρίου Τσιώλη
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε τον πρώτο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Δήμου Αγράφων.
Η συγκίνησή μου είναι δυο φορές μεγαλύτερη για το λόγο να προεδρεύσω στο Δημοτικό Συμβούλιο, που φέρει το ιστορικό όνομα των Αγράφων.
Όπως γνωρίζετε οι καιροί είναι δύσκολοι και ειδικά για ένα Δήμο, όπως ο δικός μας, που οι προκλήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Σε αυτές τις προκλήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι αρωγός για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν θα κινηθούν οι δικές μου προσπάθειες και θα ήθελα να δεσμευτώ ενώπιον όλων ότι θα προσπαθήσω, ούτως ώστε το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου να κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Περιμένω λοιπόν την ουσιαστική συμβολή σας στην επίτευξη αυτού του στόχου και ιδιαίτερα από τους φίλους της αντιπολίτευσης περιμένων ουσιαστικές και γόνιμες προτάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να τονίσω ότι δεν σας βλέπω σαν αντιπάλους, αλλά σαν συναγωνιστές και συνοδοιπόρους στην επίτευξη των εκάστοτε στόχων.
Τελειώνοντας θέλω να σας ευχηθώ για το νέο έτος 2011 υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.
Και πάλι σας ευχαριστώ και ελπίζω κύριε δήμαρχε ότι θα ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες σας.

Δημήτρης Βελαέτης Πρόεδρος Απεραντιακού: "Φιλοδοξία μου να ανεβούμε κατηγορία"


Αποκλειστική συνέντευξη στον ΠΑΛΜΟ ΣΠΟΡ, παραχώρησε ο Πρόεδρος του Απεραντιακού. Ο Δημήτρης Βελαέτης, βαθύτατος γνώστης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μιλάει για την ομάδα της καρδιάς του, όπως αποκαλεί τον Απεραντιακό, για τον Δημήτρη Παναγιώτου, τον οποίο χαρακτηρίζει ως πετυχημένο προπονητή με τεράστια εμπειρία στην Δ’ Εθνική. Ακόμη ο κ. Βελαέτης αναφέρεται στις 5 μεταγραφές που είναι σχεδόν κλεισμένες για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, με ποδοσφαιριστές ακόμη και από την Γ΄ Εθνική, στον μεγάλο του στόχο, που είναι να εδραιωθεί ο Απεραντιακός στην Δ΄ Εθνική και κάποια στιγμή να διεκδικήσει και άνοδο στην Γ΄ Εθνική και φυσικά μιλάει ξεκάθαρα για την ανάγκη κατασκευής γηπέδου, προδιαγραφών αγώνων ποδοσφαίρου Δ΄ Εθνικής και πάνω στην κεντροδυτική Ευρυτανία. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που ακολουθεί.
Το 2011 βρίσκει τον Απεραντιακό στην ζώνη του υποβιβασμού, όμως αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Πιστεύετε τελικά ότι η ομάδα θα τα καταφέρει για να παραμείνει στην κατηγορία;Βεβαίως το πιστεύω και μας δίνετε η ευκαιρία τώρα με τις νέες μεταγραφές που θα γίνουν το Γενάρη, να πετύχουμε να βελτιωθεί η ομάδα για να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Όπως αποδείχτηκε, η παρουσία του Δημήτρη Παναγιώτου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας. Ποια είναι η γενική εικόνα που έχετε για τον προπονητή σας;

Είναι ένας πετυχημένος προπονητής και έχει την εμπειρία της Δ’ Εθνικής και από άλλες ομάδες. Πιστεύουμε σ’ αυτόν και είμαστε σίγουροι πως θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη και με την πείρα του και υπό τις οδηγίες του η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα.

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι η ομάδα, με σύμφωνη γνώμη και του προπονητή, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο θα ενισχυθεί με 3-4 πολύ καλούς παίχτες, ικανούς να μπορούν να προσφέρουν στον Απεραντιακό. Αποκτήθηκαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές, ποιοι είναι και αν όχι πότε θα αποκτηθούν;
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Δεν θέλω ακόμα να ανακοινώσω κάποια ονόματα γιατί είναι αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως πρόκειται για 2-3 παίχτες της Γ’ Εθνικής και 1-2 της Δ’ Εθνικής και μέχρι τις 10 με 15 του μήνα θα ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας.

Ο Απεραντιακός είναι η ομάδα που από δω και πέρα θα εκπροσωπεί τον Δήμο Αγράφων στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Θα συνεχίσει όμως να αγωνίζεται στο Καρπενήσι, σε έδρα άλλου Δήμου και κυρίως πολύ μακριά από τον Απεράντιο. Είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης να διεκδικήσει και να πετύχει την κατασκευή γηπέδου για αγώνες Δ΄ Εθνικής σε περιοχή του Δήμου Αγράφων;
Αυτός είναι και ένας από τους στόχους που έχω. Θα το συζητήσω φυσικά και με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και με το Δήμαρχο, να κάνουμε ένα δικό μας γήπεδο στο Δήμο Αγράφων, είτε με χόρτο είτε με πλαστικό. Από αυτό το γήπεδο δεν θα επωφεληθεί μόνο η δική μας ομάδα, αλλά και τόσες άλλες ομάδες που έχουν έδρα σε χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας. Θα προσπαθήσουμε μέσω του Δήμου, να φτιάξουμε ένα γήπεδο αντάξιο, προδιαγραφών γηπέδου επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ποιες είναι οι προσκοπικές σας φιλοδοξίες στον Απεραντιακό; Ποιον μεγάλο στόχο έχετε βάλει με αυτή την ομάδα;
Μια διάκριση την οποία δεν την είχε τόσο χρόνια. Πρώτον θέλω να σταθεροποιηθούμε στη Δ’ Εθνική και η φιλοδοξία μου είναι να ανέβουμε κατηγορία, και γιατί όχι, να αγωνιστούμε κάποια στιγμή και στην Γ’ Εθνική. Για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, όμως, θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των φορέων του τόπου.

Ως ένας παράγοντας με εμπειρία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθότι για πολλά χρόνια ήσασταν ο επικεφαλής στην ομάδα του Ωρωπού που αγωνίστηκε στην Εθνική, τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί γενικότερα το ευρυτανικό ποδόσφαιρο;
Η αρχή πρέπει να γίνει από τις Ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή ακαδημίες δεν υπάρχουν στην Ευρυτανία. Είναι δύσκολο να γίνουν, αλλά όχι ακατόρθωτο. Σε συνεργασία με την Ακαδημία Καρπενήσι 2002 μπορεί να γίνει μια Ακαδημία στο Καρπενήσι και άλλη μία στη Δυτική Ευρυτανία και έτσι να δημιουργηθεί κάποια βάση «δικών» μας ποδοσφαιριστών.

Πως κρίνετε την νέα Διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας και τι περιμένετε από αυτή να πράξει την χρονιά που μόλις ξεκίνησε; Είναι μια καινούργια διοίκηση και πιστεύω ότι θα βοηθήσει, αρκεί να μην υπάρξουν οι μεταξύ τους κόντρες και γκρίνιες.

Πως βλέπετε το τοπικό μας πρωτάθλημα. Ποια ομάδα μέχρι τώρα σας έχει εντυπωσιάσει;
Μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΚ βαδίζει σταθερά προς την κορυφή, ενώ μέσα στην τετράδα πιστεύω ότι θα είναι το Ραπτόπουλο, τα Άγραφα και βλέπουμε για την τέταρτη ομάδα.


Αν σας προτείνανε να αναλάβετε κάποιο άλλο σωματείο στην Ευρυτανία, θα το κάνατε;

Δεν νομίζω για την ώρα. Αγαπώ τον Απεραντιακό και θα συνεχίσω στην ομάδα της καρδιάς μου!

Ντόρα Μπακογιάννη:“Ο Κώστας είναι μεγάλη ψυχή και θα τα καταφέρει”


Στο Καρπενήσι βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, για ολιγοήμερες διακοπές και κυρίως για να παραβρεθεί στις ορκωμοσία του γιού της Κώστα, η Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας αποκλειστικά στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Καρπενησίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι ο γιός της Κώστας Μπακογιάννης θα τα καταφέρει στο δύσκολο έργο που ανέλαβε, να διοικήσει επιτυχώς το νεοσύστατο Καλλικρατικό δήμο Καρπενησίου και του ευχήθηκε ως μητέρα του, κάθε καλό στη ζωή του. «Ο Κώστας είναι μεγάλη ψυχή και θα τα καταφέρει» είπε η κ. Μπακογιάννη απαντώντας στο ερώτημά μας, «αν σε μια δύσκολη εποχή και συγκυρία, κυρίως από πλευράς οικονομικής, πιστεύει ότι ο Κώστας θα τα καταφέρει» Στο ερώτημά μας κ. Μπακογιάννη ποια είναι η μητρική συμβολή της, προς τον γιό της Κώστα, μας είπε: «Να είναι πιστός στις ιδέες του, να έχει πίστη στις ικανότητες του και εγώ θα είμαι πάντα στο πλευρό του να τον ενισχύσω σε κάθε προσπάθειά του για το καλό του Δήμου Καρπενησίου και των Δημοτών γενικότερα»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΟΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Η κ. Μπακογιάννη, παραβρέθηκε και στην ορκωμοσία του Δημάρχου Αγράφων όπου μετά το πέρας της τελετής προέβη στις παρακάτω δηλώσεις: «Ο Δημήτρης Τάτσης, καλός φίλος και συνεργάτης από παλιά, αναλαμβάνει το νέο Δήμο Αγράφων σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι ένας καινούργιος θεσμός, που έχει πολλές τρύπες και δεν έχει ακόμα λεφτά. Θα δυσκολευτεί, αλλά θα πρέπει να έχει πίστη στις ιδέες και στο πρόγραμμά του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του όπως και στους συνεργάτες του».
Τέλος η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, με την ευκαιρία της νέας χρονιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το 2011 είναι η χρονιά που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το μέλλον μας. Όλοι έχουμε συναίσθηση ότι χρονιά αυτή, θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική κοινωνία και την πορεία της χώρας μας. Ειδικά το πρώτο τρίμηνο, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο κυρίως για την κοινωνική συνοχή. Αυτό επιβάλλει σε όλους μας, πνευματικό κόσμο, πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικούς εταίρους, παραγωγικές δυνάμεις, με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας να συμβάλλουμε δημιουργικά στην δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας. Να δημιουργήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Κοινός στόχος είναι να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα δώσουν στο λαό και τον τόπο μια νέα προοπτική. Νέα προοπτική που θα στηριχθεί στην ανόρθωση της οικονομίας σε υγιείς και ανταγωνιστικές βάσεις, στην αυτοτροφοδοτούμενη ενεργοποίηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και στη σταθερότητα της κοινωνίας. Εύχομαι και ελπίζω το 2011 η χώρα και οι θεσμοί της, να αρθούν πλέον στο ύψος των περιστάσεων ώστε να είναι η χρονιά που θα σφραγίσει ένα καλύτερο μέλλον. Η Ελλάδα κρύβει μέσα της τις δυνάμεις της δικής της αλλαγής. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία μας, όταν βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού και καταφέραμε να ξεφύγουμε με άλματα προς τα εμπρός που κανείς δεν τα περίμενε. Αξίζει να το προσπαθήσουμε και τώρα. Μπορούμε να το πετύχουμε. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες».
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι στην ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη παραβρέθηκε και ο παππούς του, πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν βαθύτατα συγκινημένος αλλά και χαρούμενος που ο έγγονός του εξελέγη Δήμαρχος Καρπενησίου. Ο κ. Μητσοτάκης ερωτώμενος εξέφρασε και αυτός με την σειρά του, την πεποίθησή του ότι ο Κώστας στο τιμόνι του Δήμου Καρπενησίου θα πετύχει και θα προσφέρει σημαντικό έργο στον τόπο.

ΟΓΑ: Παράταση της απογραφής των συνταξιούχων μέχρι 31/1/2011

Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ, καθώς μεγάλος αριθμός αυτών δεν έχει προλάβει να ενταχθεί στη διαδικασία.
Με απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού Παναγιώτη Πέτρουλα παρατείνεται η διαδικασία επιλογής ΕΛΤΑ ή τράπεζας και την κατάθεση του «Απογραφικού Δελτίου» των συνταξιούχων του ΟΓΑ (άνοιγμα λογαριασμού) για την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των συντάξεων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011.
Διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού συνταξιούχων (απογραφή):
Σχετικά με τη διαδικασία απογραφής και τον νέο τρόπου είσπραξης των συντάξεων μέσω λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ ή τραπεζικού λογαριασμού, ο συνταξιούχος του ΟΓΑ πρέπει να δηλώσει το λογαριασμό που επιθυμεί να πιστώνεται η σύνταξή του ως εξής:
1. Προκειμένου να απογραφεί και να ανοίξει λογαριασμό στα ΕΛΤΑ ή σε Τράπεζα να δηλώσει αυτόν που ήδη έχει, πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τα στοιχεία που έχουν εκτυπωθεί στο «ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» και να το καταθέσει έως 31/01/2011 στο Κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. ή της Τράπεζας που θα επιλέξετε.
Αν κάποιο από τα στοιχεία που ήδη αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο δεν συμφωνεί με τα πραγματικά του ή έχει αλλάξει, αφού το διαγράψει, πρέπει να συμπληρώσει το σωστό δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο.
2. Κατά την κατάθεση του Απογραφικού σας Δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του :
α) Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο
β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος, ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Αν δεν διαθέτει ΑΦΜ θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ που υπάγετε για να λάβετε βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.
γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει).
ε) Αν ο λογαριασμός ανοιχτεί ή δηλωθεί από γονέα, επίτροπο ή αντιπρόσωπο τα πιο κάτω κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα:
• Αν ο δικαιούχος της σύνταξης είναι ανήλικος (μέχρι 18 ετών), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή δικαστική απόφαση ορισμού επιτρόπου.
• Αν τελεί υπό δικαστική απαγόρευση-αντίληψη, δικαστική απόφαση ορισμού συμπαραστάτη.
• Αν ο συνταξιούχος αδυνατεί να προσέλθει ή απουσιάζει, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
2. Για να κατατίθεται η σύνταξη στο λογαριασμό, που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ. ή σε Τράπεζα, πρέπει να γνωρίζει ότι :
• Ο λογαριασμός μπορεί να είναι καταθετικός Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ..
• Μπορεί να είναι ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα.
Αν ο λογαριασμός είναι κοινός πρώτο όνομα θα είναι του δικαιούχου της σύνταξης.
Κατ’ εξαίρεση επί ανηλίκων τέκνων (έως 18 ετών) πρώτο όνομα πρέπει να είναι του Γονέα ή του Επιτρόπου.
Μετά το τέλος της απογραφής, η σύνταξή θα αρχίσει να καταβάλλεται με πίστωση του λογαριασμού που θα έχει υποδείξει ο συνταξιούχος του ΟΓΑ στην Τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛ.ΤΑ.
Κάθε ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ θα αποστέλλεται από τον ΟΓΑ ενημερωτικό σημείωμα με ανάλυση των μηνιαίων συντάξεων και άλλων παροχών που έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του συνταξιούχου που τηρείτε σε Τράπεζα ή ΕΛ.ΤΑ.
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής και την διαδικασία της απογραφής μπορούν να απευθύνονται :
- στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής τους
- στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Περ/κά Υποκ/τα του ΟΓΑ
- στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ


Αγαπητές συμπατριώτισσες- αγαπητοί συμπατριώτες,


Θέλω ολόψυχα να σας ευχηθώ Υγεία και Χαρά για τον καινούριο χρόνο που μόλις ξεκινάει.
Το 2011 μας χρωστά και του χρωστάμε να είναι χρονιά μεγαλύτερης αισιοδοξίας, χαράς, δύναμης και συμμετοχής
Η Ευρυτανία, όπως και όλη η Ελλάδα κάνει έναν μεγάλο αγώνα να ορθοποδήσει.
Σ’ αυτόν τον αγώνα ας σκεπτόμαστε ότι είμαστε όλοι μαζί.
Η νέα χρονιά μπορεί να είναι χρονιά ακόμα πιο δυναμικής απελευθέρωσης των ιδεών και των προβληματισμών μας μέσα από τη συμμετοχή όλων μας στη γειτονιά, το χωριό, την πόλη. Τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες αποφάσεις υπάρχει χώρος για διάλογο, συνδιαμόρφωση και προοπτική. Μαζί με δομές και νοοτροπίες που μας καθήλωσαν ας αλλάξουμε και τους εαυτούς μας. Το χρωστάμε τουλάχιστον στους νέους του τόπου μας.


Χρόνια Πολλά-Καλή Χρονιά!

Ηλίας Καρανίκας

Κ. Νομάρχα σε ευχαριστούμε …



Αποχαιρετιστήριο γεύμα στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης παρέθεσε ο Νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, μετά τους τίτλους τέλους για το θεσμό της Νομαρχίας.
Ο Κώστας Κοντογεώργος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε ότι ο ρόλος τους γίνεται ακόμη πιο σημαντικός με δεδομένο τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.
Δήλωσε, ακόμη πως η συνεργασία τους θα συνεχίσει και από τη νέα θέση που θα εκπροσωπεί του Ευρυτάνες, αυτή του Περιφερειακού Συμβούλου και θα βρίσκεται πάντα παρών, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, στα προβλήματα, αλλά και στις επιτυχίες της Ευρυτανίας.
Στο γεύμα το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Θανάσης Γαλανός. Ο κ. Κοντογεώργος μετά τον δείπνο δεν παρέλειψε να μας επιδείξει και την δεξιοτεχνία του στην φωτογραφία, που είναι ένα από τα χόμπι του, μαζί με το κυνήγι και τον Ολυμπιακό.
Από μέρους μας, άπαντες οι συντελεστές του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, ευχαριστούμε τον Κώστα Κοντογεώργο για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, τόσο στα νέα του καθήκοντα όσο και στην προσωπική του ζωή.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι Ελπίδες του ευρυτανικού ποδοσφαίρου ξεκινούν από την Κρέντη Επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών του γηπέδου


Κακά τα ψέματα, σε πολύ λίγα χωριά του Νομού μας, διαμένουν ακόμη νέοι με οικογένειες που να έχουν παιδιά και μάλιστα με τόσα παιδιά που να μπορεί στο χωριό να λειτουργεί ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ και ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτό συμβαίνει στην Κρέντη, σε ένα από τα πιο ζωντανά χωριά της Κεντρικής Ευρυτανίας, με 350 περίπου μόνιμους κατοίκους, στο οποίο λειτουργεί τόσο Δημοτικό Σχολείο όσο και Νηπιαγωγείο. Στην Κρέντη λοιπόν τα παιδιά του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ, πέραν των άλλων δραστηριοτήτων, ασχολήθηκαν και με τον αθλητισμό και έτσι δημιούργησαν σε πρώτη φάση την ποδοσφαιρική ομάδα και έπεται συνέχεια.
Μάλιστα με την φροντίδα της Ενορίας, τα παιδιά της ομάδας, απέκτησαν και ομοιόμορφες στολές για τις όποιες αγωνιστικές-αθλητικές του υποχρεώσεις προκύψουν. Στη φωτό τα παιδιά της ομάδας ποδοσφαίρου του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ, οι πραγματικές ελπίδες του τοπικού μας αθλητισμού, με τον προπονητή τους κ. Βαγγέλη Τσιγαρίδα, μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο, στην πλατεία της Κρέντης.
Επειδή στην Κρέντη, έγινε το πρώτο βήμα κατασκευής γηπέδου, θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών και η δημιουργία ενός σύγχρονος αθλητικού Κέντρου στο νεοσύστατο Δήμο Αγράφων, είναι πλέον επιβεβλημένη.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 2 Γενάρη 2011 θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:
1.Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το συνδυασμό που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ δίνουν και θα δώσουν τη μάχη για κάθε λαϊκό πρόβλημα μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, στους χώρους δουλειάς και κατοικίας σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση του κεφαλαίου, κόντρα στον Καλλικράτη, τη διοικητική δομή που διαμορφώθηκε για να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και να συμβάλλει στην επιτάχυνση των αντιδραστικών, αντιλαϊκών πολιτικών που καταργούν τα λαϊκά δικαιώματα.
2.Οι σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν έθεσαν υποψηφιότητα για το προεδρείο (θέση αντιπροέδρου και γραμματέα) του Συμβουλίου καυτηριάζοντας το γεγονός ότι αυτό δεν συνιστά όργανο με συγκεκριμένες ευθύνες και αρμοδιότητες αφού όλα τα ζητήματα, περιλαμβανομένης της ημερήσιας διάταξης, καθορίζονται από τον πρόεδρο.
Οι σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έθεσαν υποψηφιότητα για την οικονομική επιτροπή στην οποία εκλέχτηκε ως τακτικό μέλος Γιώργος Γκικόπουλος και ως αναπληρωματικό ο Τάσος Χρονάς, υποστηρίζοντας τη θέση ότι τα σοβαρά ζητήματα που είναι στην αρμοδιότητα της οικονομικής επιτροπής ή των όποιων άλλων επιτροπών συγκροτηθούν, επιβάλλεται να έρχονται στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου για να γίνεται συζήτηση και να λαμβάνονται αποφάσεις.
3.Η δέσμευση μας είναι κατηγορηματική. Θα είμαστε μαζί με τις λαϊκές δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας, θα ενημερώνουμε για όλα τα προβλήματα και θα παίρνουμε τη γνώμη των φορέων του εργατικού – μαζικού κινήματος.
Άμεσα, θα ανακοινώσουμε βασικούς άξονες της παρέμβασης του συνδυασμού μας και σχέδιο δράσης για τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με Υγεία και δύναμη για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες υποχρεώσεις του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα.

3 Γενάρη 2011
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Γιώργος Μαρίνος
Τάσος Χρονάς
Γιώργος Γκικόπουλος

Λίγο υπομονή για την παράκαμψη Νικόλαος Μηλιωρίτσας: «Το περισσότερο τμήμα του δρόμου, 2.500 μέτρα είναι έτοιμο. Σε λίγο καιρό το έργο θα ολοκληρωθεί»


Στο Καρπενήσι για την ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη βρέθηκε και ο πρώην Κοινοτάρχης Τυμφρηστού Νίκος Μηλιωρίστας. Σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε για την πορεία του παρακαμπτήριου δρόμου, ο Στρατηγός δήλωσε, ότι το περισσότερο τμήμα του έργου, που ανέρχεται στα 2,5 περίπου χιλιόμετρα είναι έτοιμο και απομένουν περί τα 600 μέτρα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο συνολικά. Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει κατασκευαστεί το υπόλοιπο αυτό τμήμα, έχει να κάνει με τις απαλλοτριώσεις, που κωλυσιεργούν, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Τις νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών στα εντός σχεδίου οικόπεδα όλων των Καποδιστριακών Δήμων και Κοινοτήτων στην Ευρυτανία ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αύξηση των εσόδων του. Οι τιμές ισχύουν και για τα οικόπεδα που είναι εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ακινήτων, για τον προσδιορισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) 2010 των φυσικών προσώπων.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι τιμές προσδιορίστηκαν με βάση την κατώτερη ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του κάθε Δήμου ή της Κοινότητας.
Το Υπουργείο ελπίζει, ότι με τις νέες τιμές θα έχει έσοδα φέτος περίπου 700 εκατομμύρια έχει έσοδα φέτος περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα κλείσουν «μαύρες τρύπες».
Οι αντικειμενικές αξίες κυμαίνονται από 600 έως 3.200 ευρώ, θα ισχύσουν από την 1η/1/2011 και θα επηρεάσουν αυξητικά όλους τους φόρους οι οποίοι υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές τιμές (μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές ακινήτων κ.λπ.). Επιπλέον, όσοι φορολογούμενοι κατέχουν ακίνητα στις υπό ένταξη περιοχές ενδέχεται, για πρώτη φορά, να υποχρεωθούν να πληρώσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το έτος 2011.
Το υπουργείο Οικονομικών εντάσσει από την 1η του έτους στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών τα ακίνητα που βρίσκονται σε 4.455 οικισμούς των νομών: Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λαρίσης, Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Αττικής, Αργολίδος, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Λέσβου, Κυκλάδων, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.
Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών τιμών ζώνης στις συγκεκριμένες περιοχές, που έχει ως στόχο να καταργηθεί το ισχύον σήμερα μικτό σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους κατά τόπους εφόρους να εκτιμούν με δικές τους αποφάσεις τις φορολογητέες αξίες των εντός σχεδίων οικοπέδων που μεταβιβάζονται.
Από τους 4.455 οικισμούς που θα ενταχθούν στο σύστημα των αντικειμενικών τιμών ζώνης την 1/1/2011, οι 149 στο νομό Ευρυτανίας και είναι οι αναφερόμενες στον διπλανό πίνακα.

Πανεθνική ανάγκη η προσευχή

Αυτόν τον καιρό της παντοειδούς κρίσης αισθανόμαστε αγανάκτηση, λύπη και αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου, για το μέλλον της πατρίδας μας. Μπορούμε όμως, ως ευαίσθητοι χριστιανοί και υπεύθυνοι πολίτες, να αντιδράσουμε και να υποδείξουμε στην ιεραρχία της Εκκλησίας να καλέσει τους πιστούς σε πανελλήνια προσευχή και μετάνοια. Να ανακηρύξει το 2011 έτος προσευχής και μετάνοιας των Ελλήνων.
Είναι πράγματι καταπληκτική η δύναμη της προσευχής. Διότι συνδέει τον άνθρωπο με την πηγή της δύναμης, τον παντοδύναμο Θεό. Είναι μια πάλη διαρκής του ανθρώπου να κρατήσει το Θεό κοντά του. Με την προσευχή παίρνουμε από το Θεό ό,τι ζητήσουμε, διώχνουμε τη λύπη και θεραπεύουμε τις ανάγκες μας. Η προσωπική μας ζωή, η εκκλησιαστική και εθνική μας ιστορία μαρτυρούν για του λόγου το αληθές.
Οι Νινευίται ξέπλυναν με την προσευχή τις αμαρτίες τους. Μια πόλη που ήταν βουτηγμένη στην ακολασία, στην πονηρία και στην παράνομη ζωή, η προσευχή την επανόρθωσε αμέσως. Η πόλη έγινε αγνώριστη. Μήπως όμως και στην πατρίδα μας, σε χαλεπούς καιρούς και ιδίως στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τα πλήθη των Ελλήνων γέμιζαν τους ναούς για να προσευχηθούν, δεν είδαμε ότι «και όπλων και ίππων και χρημάτων και στρατοπέδων πολλώ μείζονα δύναμιν έχουσιν αι προσευχαί των δικαίων»; Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, πόσες φορές δεν είδαμε τη θαυματουργό επέμβαση του Θεού μετά από μια θερμή προσευχή;
Ιδού γιατί είναι πανεθνική ανάγκη να ανακηρύξει η ελληνική Εκκλησία το 2011 έτος προσευχής και μετάνοιας των πανελλήνων. Είναι καιρός και ώρα για προσευχή. Πρέπει καθημερινώς οι Έλληνες να προσεύχονται για τη σωτηρία τους. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα με μια ουρανομήκη φωνή να ζητήσουμε συγχώρεση από το Θεό και να προσευχηθούμε για τη σωτηρία του Έθνους μας.
Και θεωρούμε κατάλληλη τη στιγμή, τώρα στην αρχή του νέου χρόνου, να σαλπίσουμε από τη στήλη αυτή ότι πρέπει να παύσουν οι Έλληνες να ελπίζουν στη βοήθεια των ισχυρών τους εταίρων περισσότερο από τη βοήθεια του Θεού. «Μη πεποίθατε επί άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία».
kostasmitsios@yahoo.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ Φαβορί για την Προεδρία η Μαρία Κολοβάκη


Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Πανευρυτανικό Σύλλογο Αιτ/νιας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011.
Οι εκλογές θα λάβουν χώρα στα γραφεία του Συλλόγου που εδρεύσει στο Αγρίνιο (Γοργοποτάμου 1), θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί και οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές αυτές έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου, που είναι ταμειακώς ΟΚ, ενώ η ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έχει εκπνεύσει.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επικρατέστερη να εκλεγεί Πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει, είναι η κ. Μαρία Κολοβάκη, στέλεχος του Συγκροτήματος ΑΧΕΛΩΟΣ ΔΕΗ και ένα από τα πιο δυναμικά στελέχη του Πανευρυτανικού, με πολύχρονη προσφορά στον Σύλλογο. Η κ. Κολοβάκη είναι η εμπνεύστρια και δημιουργός του χορευτικού του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτ/νιας καθώς και μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας του Συλλόγου, με πολλά άρθρα και ρεπορτάζ. Αξιοσημείωτο τέλος να αναφέρουμε ότι είναι σύζυγος του πρώην Προέδρου του Πανευρυτανικού και νυν Αντιπροέδρου της ΟΕΣ, κ. Ελευθερίου Κολοβάκη.

Με πλεόνασμα 318.836,00 € στα ταμεία ο Δήμος Δομνίστας


Την οικονομική κατάσταση του Δήμου Δομνίστας, που παρέδωσε στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου, γνωστοποιεί με Δελτίο Τύπου ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σταμάτης. Σύμφωνα με αυτό στις 31/12/2010, στο ταμείο του Δήμου, βρίσκονται 318.836,00 ΕΥΡΩ, ποσό που προέρχεται από 92.336 ΕΥΡΩ, που είναι σε Λογαριασμό του Δήμου στην Αγροτική Τράπεζα, 6.500 ΕΥΡΩ από το Πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, 20.000,00 ΕΥΡΩ, από τέλη φωτισμού, 150.000 ΕΥΡΩ από δύο δόσεις αναλογούσας ΣΑΤΑ και 50.000 ΕΥΡΩ από ανείσπρακτα διάφορα Δημοτικά Τέλη. Ακόμη στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Σταμάτης, γίνεται λόγος για τα Συμβατοποιημένα Έργα που είναι για Εκτέλεση το 2011, για έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007 -2013 για δημοπράτηση και για άλλα υπό ένταξη έργα. Τέλος ο πρώην Δήμαρχος αναφέρεται στα μέχρι τώρα συναφθέντα δάνεια με το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων από το έτος 2011, σύμφωνα με τα οποία ο δήμος Δομνίστας οφείλει να καταβάλλει ετησίως το ποσό των €. 138.590,00. Με το ποσό των πάνω από 318.836,00 €. που υπάρχει στο ταμείο υπερκαλύπτονται για τα επόμενα τρία χρόνια οι οφειλόμενες και καταβλητέες δόσεις όλων των δανείων. Κλείνοντας ο κ. Σταμάτης ενημερώνει ότι δεν υφίσταται οικονομική εκκρεμότητα εκτός των όσων έχουν αναφερθεί με προμηθευτή, εργολάβο, εργαζόμενο η συνεργάτη, εύχεται στην νέα Δημοτική αρχή να συνεχίσει να εργάζεται για την περιοχή αλλά και για όλο το δήμο με θετικό πρόσημο όπως το παραλαμβάνει και ολοκληρώνει ευχαριστώντας τους δημοτικούς υπαλλήλους που τον βοήθησαν από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα καθώς και όλα τα αιρετά στελέχη.
Ανάλογες ενημερώσεις αναμένουμε να δημοσιεύσουν και οι υπόλοιποι απερχόμενοι Δημάρχοι.


Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ έχει ως εξής:
Κλείνοντας 16 συνεχή αυτοδιοικητικά χρόνια που υπηρέτησα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Δομνίστας την πρώτη τετραετία και ως Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Δομνίστας για τις υπόλοιπες τρεις τετραετίες έχω την ηθική υποχρέωση να κάνω έναν μικρό δημόσιο γραπτό απολογισμό, τιμώντας αυτούς που με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο.
Σήμερα παραδίδουμε με τους άξιους συνεργάτες μου έναν άρτιο οργανωμένο και στελεχωμένο μικρό δήμο. Αυτός ο δήμος αποτελεί από αύριο 01-01-2011 Δημοτική Ενότητα του νέου Δήμου Καρπενησίου την διαχείριση του οποίου αναλαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Κ. Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του.
Εκτός των υπηρεσιών του δήμου, του μηχανολογικού μας εξοπλισμού που με αγώνες αποκτήσαμε, των έργων που εκτελέσαμε, παραδίδουμε και την παρακάτω κατάσταση :

1)Ταμείο Δήμου (στις 31-12-2010)
α) Χρήματα στον Λογαριασμό του Δήμου Αγροτικής Τράπεζα 92.336 ΕΥΡΩ
β) Υπόλοιπο ποσό από Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι θα αποδοθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το 1ο 15θήμερο Ιανουαρίου 2011 6.500 ΕΥΡΩ
γ)Εισπραχθέντα τέλη Φωτισμού τελευταίο δίμηνο 2010 καθαρό. Απόδοση από ΔΕΗ 1Ο 15θήμερο Ιανουαρίου 2011 20.000 ΕΥΡΩ
δ) Υπολειπόμενες δύο δόσεις αναλογούσας ΣΑΤΑ στο δήμο μας από ΥΠΕΣΔΑ, χωρίς δεσμεύσεις 150.000 ΕΥΡΩ
ε) Ανείσπρακτα διάφορα ( Δημοτικά Τέλη) 50.000 ΕΥΡΩ
Συνολικό Ταμείο 318.836,00 ΕΥΡΩ

2) Συμβατοποιημένα Έργα για Εκτέλεση 2011
α) «Επισκευή δημοτικών Ξενώνων» ποσό σύμβασης €. 156.999,98
Κάλυψη δαπάνης από συναφθέν δάνειο ΤΠΔ.
β) «Διάνοιξη δρόμου από Τ/Δ Ψιανών προς οικισμό Καστανούλας» ποσό σύμβασης €. 144.217,60 Κάλυψη δαπάνης από συναφθέν δάνειο ΤΠΔ.
γ) «Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας οικισμών δήμου» ποσό σύμβασης €. 229.320,00 Κάλυψη δαπάνης από συναφθέν δάνειο ΤΠΔ.
δ) «Εσωτερική οδοποιία και Ανάπλαση οικισμού Σκοπιάς» ποσό σύμβασης
€. 419.520,00 Κάλυψη δαπάνης από Δημόσιες επενδύσεις.
Εκτός αυτών συμβασιοποιήθηκε και το έργο «Ασφαλτόστρωση του δρόμου από Δομνίστα προς Ροσκά» της Νομαρχιακής Αυτ/σης Ευρυτανίας το οποίο χρηματοδοτείται από το ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 9.000.000,00 €.

3) ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2007 -2013 για δημοπράτηση
- Σύνταξη μελέτης ΣΧΟΑΠ δήμου Δομνίστας προϋπολογισμού €. 263.904,10
- "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ) Δ.Δ. ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ", προϋπολογισμού 381.555 ευρώ.

4) ΕΡΓΑ ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2007 -2013 με υπάρχουσες μελέτες
α) Ύδρευση προϋπολογισμού €. 500.000,00
Λείπει και αναμένεται για έκδοση η άδεια χρήσης νερού.
β) Αποχέτευση προϋπολογισμού €. 504.500,00
Υπό έγκριση η περιβαλλοντική μελέτη

5) Έχει συνταχθεί εδώ και χρόνια η μελέτη για την κήρυξη ως «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ» της περιοχής Φαραγγιού Πανταβρέχει και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υπογραφή του Π.Δ και την δημιουργία του φορέα διαχείρισης.

6) ΥΠΟ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΕΣ
α) Βελτίωση ασφαλτόστρωσης δρόμου Δομνίστα- Μεσοκώμη.
β) Βελτίωση ασφαλτόστρωσης δρόμου Μεσοκώμη –Ρυάκι- όρια Νομού (Άνινο).
γ) Βελτίωση ασφαλτόστρωσης δρόμου Κρίκελλο –Μαρίνο- Ψιανά.
Οι παραπάνω μελέτες ανατέθηκαν και έχουν συνταχθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρία «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ» στην οποία είμαστε ως δήμος μέτοχοι. Η δαπάνη ανέρχεται στις 100.000 € και καλύπτεται από δάνειο που έχει συναφθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών.

7) Η «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ» υλοποιεί στην περιοχή του δήμου μας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εφαρμογή της Προσέγγισης Leader» που καλύπτει επενδυτικά σχέδια ιδιωτών σε πρώτη φάση και σε δεύτερη προκήρυξη θα υποβληθούν προτάσεις για χρηματοδότηση προτάσεων φορέων.

8) ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ
α) Οφείλονται και αναμένονται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων 20.000 € για την εξόφληση του έργου ΄΄Ανάπλαση οικισμού Βυθίσματος ΄΄
β)Οφείλονται και αναμένονται 42.745 € από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ
για την εξόφληση των μελετών ΄΄Αντικατάσταση Εσωτερικών
δικτύων ύδρευσης Μεσοκώμης- Ροσκά –Καστανούλας ’’
γ) Οφείλεται στο ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας από το Πρόγραμμα ΄΄ΣΥΝΚΟΙΝΩΝΙΑ΄΄ του ΥΠΕΣΑΗΔ και αναμένεται ποσό €. 25.655,00

9) Με τα μέχρι τώρα συναφθέντα δάνεια με το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων από το έτος 2011 ο δήμος Δομνίστας οφείλει να καταβάλλει ετησίως το ποσό των €. 138.590,00
Με το ποσό των πάνω από 318.836,00 €. που αφήνουμε στο ταμείο υπερκαλύπτονται για τα επόμενα τρία χρόνια οι οφειλόμενες και καταβλητέες δόσεις όλων των δανείων.
Κλείνοντας ενημερώνουμε ότι δεν υφίσταται οικονομική εκκρεμότητα εκτός των όσων έχουν αναφερθεί με προμηθευτή, εργολάβο, εργαζόμενο η συνεργάτη.
Η εμπιστοσύνη που υπήρξε στο πρόσωπό μου πιστεύω ότι με βοήθησε στο μεγάλο έργο που αφήνουμε στην νέα Δημοτική αρχή που ευχόμαστε να το συνεχίσει για την περιοχή μας αλλά και για όλο το δήμο με θετικό πρόσημο όπως το παραλαμβάνει.
Οφείλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς υπαλλήλους που με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα καθώς και όλα τα αιρετά στελέχη.

Χρόνια Πολλά σε όλους
και Καλή Χρονιά
Κρίκελλο 31 Δεκεμβρίου 2010
Γιάννης Σταμάτης
Απερχόμενος Δήμαρχος Δομνίστας
και Νύν Δ. Σ. Καρπενησίου

Εκλέχτηκε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ο Ταξιάρχης Σκλαπάνης


Στις 2 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο συνήλθε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να εκλέξει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα του Συμβουλίου καθώς και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Με συναινετικές διαδικασίες εκλέχθηκαν:
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: Τυμπλαλέξης Δημήτρης
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: Αγνιάδης Παναγιώτης
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου: Παπανδρέου Νικόλαος
Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι:
Λετόνης Ιωάννης, Γκικόπουλος Γεώργιος, Πίσχινας Ανέστης, Λατσούδης Αθανάσιος, Ζιώγας Γεώργιος, Σκλαπάνης Ταξιάρχης, Παρχαρίδης Παναγιώτης, Τουσιάδης Θωμάς.
Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι:
Μπαράκος Νικόλαος, Παπαϊωάννου Πανουργιάς, Παπαναγιώτου Νικόλαος, Τσιτσάνης Λάμπρος, Σανίδας Ηλίας, Μακρή – Θεοδώρου Ελένη, Χρονάς Αναστάσιος, Στουπής Νικόλαος.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς τους ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και ευχήθηκε στους εκλεγέντες καλή επιτυχία στο έργο τους.
Επίσης ανακοίνωσε τους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες που είναι οι:
Καπελέρης Σταμάτης, Μπέτσιος Νικόλαος και Μπακομήτρος Κωνσταντίνος.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 13/1/2011 ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσκαλεί τα μέλη του στην γενική συνέλευση την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο DRYAS RESORT στην διασταύρωση Μικρού & Μεγάλου Χωριού. Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του επιδοτούμενου προγράμματος digi-lodge που αφορά την επιδότηση κατά 60% όλων των ενοικιαζομένων δωματίων,ξενώνων και ξενοδοχείων για την κατασκευή πολυγλωσσικής ιστοσελίδας με online σύστημα κρατήσεων καθώς και της προβολής και προώθησής της στο διαδίκτυο.
Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος και η επίδειξη ενός πλήρους συστήματος Online κρατήσεων. Θα παραβρεθούν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MACT A.E. κύριος Καραχρήστος Γεώργιος,ο διευθύνων σύμβουλος της ATNET COMMUNICATIONS A.E. κύριος Ιωάννης Δημόπουλος και ο πρόεδρος της BOOK 365 κύριος Στάμος Αθανάσιος.
Στην συνέχεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών και θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1)Προβληματισμοί και απόψεις σχετικά με την μειωμένη τουριστική κίνηση στο νομό μας.
2)Διατήρηση τιμών στα καταλύματα μας.
3)Επαφή με την καινούργια Δημοτική Αρχή για κοινή στρατηγική διαφήμισης - προώθησης και τουριστικής προβολής του Νομού μας.
4)Διοργάνωση χοροεσπερίδας του Συλλόγου μας.
5) Προμήθευση καρτελών 2011
6)Διατήρηση πινακίδων στα όρια των ιδιοκτησιών(Επιστολή στην Δημοτική Αρχή)

«Μικρός Πρωθυπουργός» ο Θύμιος Σώκος Υπερπεριφερειάρχης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης



Η γνωστή μας, πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη, ορίστηκε Υπερπεριφερειάρχης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λάρισα.

Ο μέχρι τις 31/12/2010 Νομάρχης Αιτ/νιας Θύμιος Σώκος είναι ο νέος Γ.Γ Γραμματέας, Υπερπεριφερειάρχης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Η γνωστή μας, πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη, της οποίας συνέντευξη φιλοξενήσαμε προ καιρού στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, με σημαντικά ευρυτανικά ζητήματα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ορίστηκε Υπερπεριφερειάρχης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λάρισα. Στην Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ανήκουν οι Δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου.

Μετά από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 30 Δεκεμβρίου 2010, αποφασίστηκε ποιοι θα είναι οι 7 Υπερπεριφερειάρχες - Διοικητές της χώρας, οι αποκαλούμενοι και «μικροί Πρωθυπουργοί»
Η επιλογή των Διοικητών ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Υπήρξε φυσικά η εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Ραγκούση, αλλά και έντονο παρασκήνιο, αφού μέχρι τελευταία στιγμή, πριν γίνουν οι τελικές επιλογές υπήρξαν πολλές αλλαγές στη λίστα των ονομάτων.
Σύμφωνα με τον Καλλικράτη συνιστώνται ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους οι εξής Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Αττικής με έδρα την Αθήνα και Υπερπεριφερειάρχης διορίστηκε o μέχρι τώρα περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λάρισα και Υπερπεριφερειάρχης, ορίστηκε η Πόπη Γερακούδη.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα με Υπερπεριφερειάρχη την Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα την Πάτρα, με Υπερπεριφερειάρχη τον Καθηγητή Τάσο Αποστολόπουλο, πρώην επικεφαλής του Οργανωτικού του ΠαΣοΚ.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά, με Υπερπεριφερειάρχη τον Λαρισαίο Φώτη Χατζημιχάλη.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, με Υπερπεριφερειάρχη τον μέχρι τώρα Περιφερειάρχη Αθανάσιο Καρούντζο.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη, με Υπερπεριφερειάρχη τον Ευθύμιο Σώκο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΩΚΟΥ – ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ
Ο κ. Σώκος, που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα από την περασμένη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, επισήμανε στον Ε.Π. ότι νιώθει ιδιαίτερα ευτυχής για την πολύ σημαντική αυτή θέση που του εμπιστέυθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι το κράτος, με τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του, θα βοηθήσει αποφασιστικά στην εδραίωση της αποκέντρωσης, που θεσμοθετήθηκε με τον «Καλλικράτη» και να ισχυροποιηθεί”.
Ο κ. Σώκος μας είπε ότι θα παραμείνει στην θέση αυτή μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ότι ο νέος ρόλος του θα είναι η στενή συνεργασία με τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες που εντάσσονται στα όρια της νέας υπερπεριφέρειας και στόχος η δημιουργία μιας μικρής μεν συσπειρωμένης δε κρατικής διοίκησης που θα ενημερώνει το κεντρικό κράτος για τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Θύμιος Σώκος γεννήθηκε το 1955, στο Αγρίνιο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, από Ευρυτάνες γονείς που κατάγονται από τον πρώην Δήμο Δομνίστας. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια, συμμετέχοντας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη δράση του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος και του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Φοιτητών. Ως μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην Επιτροπή που διαμόρφωσε το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο του Ν. 2218/94 για τον «Β' Βαθμό Αυτοδιοίκησης και την Ενίσχυση του Α' Βαθμού Αυτοδιοίκησης».Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1988, όταν τοποθετήθηκε νομάρχης Ευρυτανίας μέχρι τις εκλογές του 1989, οπότε και παραιτήθηκε. Τον Νοέμβριο του 1993 ορίστηκε νομάρχης Ευβοίας. Το 1994 εξελέγη δήμαρχος Αγρινίου, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη το 1998 και το 2002.Την περίοδο 1998-2003 διετέλεσε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχε στις αρμόδιες επιτροπές για τον Αγροτικό Τομέα και τα προβλήματα των πόλεων. Το Φεβρουάριο του 2003 επανεξελέγη, για τρίτη συνεχή φορά, πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Από το 1995 είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Το 2006 εξελέγη νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Τόλη, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Νικόλα και την Ζωή-Ελευθερία.Να ευχηθούμε στο φίλο και πατριώτη κάθε επιτυχία στο έργο του.

Πόπη Γερακούδη: “Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω”.
Η νέα Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η κ. Καλλιόπη Γερακούδη έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η σημερινή επιλογή μου, από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Κατανοώ και γνωρίζω τις ευθύνες που αναλαμβάνω . Με συνέπεια, δουλειά , διάλογο και συνεννόηση, με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Με οδηγό τον τρόπο δουλειάς ένα χρόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και παρακαταθήκη τα αποτελέσματά της θα πορευτούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.
Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις και για την ομαλή μετάβαση στη νέα διοικητική δομή της χώρας, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και για τη διαχείριση για το επόμενο εξάμηνο και μέχρι να περάσει στους αιρετούς Περιφερειάρχες, του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Το 2011 είναι μία δύσκολη και κρίσιμη χρονιά που θα κρίνει την πορεία της χώρας.
Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια, φοβία, αδιαφορία, αμέλεια. Απαιτείται προγραμματισμός, δράση και αποτελεσματικότητα. Απαιτείται πάνω απ’ όλα συλλογικότητα, συνεργασία και κοινός βηματισμός όλων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και για τη χώρα και για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Είμαστε ήδη έτοιμοι να συγκροτήσουμε άμεσα τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πιστεύω ότι από την 1η Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός με τον καλύτερο τρόπο.
Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω.
Γνωρίζω τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.
Είμαι αποφασισμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να ανταποκριθώ στην ευθύνη.
Θέλω να πιστεύω, ότι σ’ αυτήν την πορεία θα πάμε μαζί, σας καλώ να πάμε μαζί με τη συνεχή υποστήριξη, την ενθάρρυνση αλλά και με την κριτική όλων σας.
Ας δουλέψουμε με πίστη και αισιοδοξία για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Ορκίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης με την ευχή όλων να πετύχει στη δύσκολη αποστολή του


Ο Χρήστος Ντέκας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία της μητέρας του Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του παππού του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη.
Στην τελετή που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της ευρυτανικής πρωτεύουσας, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, παραβρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και παππούς του νέου Δημάρχου Κώστας Μητσοτάκης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος Δημοτών που κατέκλυσαν το Συνεδριακό.
Ο Κώστας Μπακογιάννης βαθύτατα συγκινημένος ορκίστηκε ότι θα υπηρετεί το νέο Δήμο και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πετύχει στο πολύ δύσκολο έργο που ανέλαβε.
«Είσαι καταδικασμένος να πετύχεις», επανέλαβε στον νέο Δήμαρχο ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος, μετά την ανάγνωση της ευχής και την ορκωμοσία του νέου ΔΣ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο που τον εμπιστεύθηκε με την ψήφο του και τον έστειλε στη θέση του Δημάρχου, αλλά και την οικογένειά του, που όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου βρισκόταν στο πλάι του.
Αφού υπογράφτηκαν τα πρακτικά της ορκωμοσίας, ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, μετέβη στο Δημαρχείο για την προβλεπόμενη διαδικασία παραλαβής – παράδοσης από τον απερχόμενο Δήμαρχο και νυν Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς κ. Βασίλη Καραμπά.
Στην συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης επισκέφτηκε και τη Νομαρχία προκειμένου να παραλάβει από τον απερχόμενο Νομάρχη Κώστα Κοντογεώργο τρεις υπηρεσίες, την Δ/νση ΚΕΠ Νομαρχίας, την Δ/νση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος και την Δ/νση Πρόνοιας, που εντάσσονται πλέον, σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στο νέο διευρυμένο Δήμο Καρπενησίου.
Οι αντιδήμαρχοι
Όσον αφορά τους Αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του, ο κ. Μπακογιάννης τους οποίους ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα θα έχουν θητεία 2 ετών, από 1-1-2011 μέχρι και 31-12-2012.
Οι Αντιδήμαρχοι είναι:
1. Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου ο κ. Σουλιώτης Νίκος.
2. Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Συγκοινωνίας ο κ. Φέγγος Θανάσης.
3. Οικονομικών, Προγραμματισμού & Διαφάνειας ο κ. Σταμάτης Δημήτρης.
4. Προώθηση Επιχειρηματικότητας, Τουριστικής Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας ο κ. Γενιτσαρόπουλος Χρήστος και
5. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς ο κ. Λάππας Κλεομένης.
Το 5μελες Τοπικό Συμβούλίο Καρπενησίου που αφορά την πόλη του Καρπενησίου, τον Ξηριά, τους Γοριανάδες και τους Κορυσχάδες, συγκροτήθηκε από τους Δημήτρη Κολοκύθα, Κατερίνα Καλαντζή, Ιουλία Μπούκα-Αρμάγου, που ανοίκουν στην πλευρά του Κ. Μπακογιάννη και από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν οι Κώστας Τσιάρας και Νίκος Λαθύρης.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Κώστας Μπακογιάννης, πρόκειται να πλαισιωθεί και με τρεις ειδικούς συμβούλους, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες.
Πρώτη Συνεδρίαση και εκλογή Προεδρείου
Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο που προήλθε από τις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010, με θέματα την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.
Μετά από σχετική συζήτηση εξελέγησαν ομόφωνα:
Πρόεδρος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΕΚΑΣ του Παναγιώτη Αντιπρόεδρος: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟΣ του Νικολάου
Γραμματέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ του Κλεάνθη
Στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής προεδρεύει ο Δήμαρχος. Αναλυτικά, τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι:
Επιτροπή Οικονομικών
Τακτικά Μέλη
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ του Δημητρίου
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΕΓΓΟΣ του Γεωργίου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του Αθανασίου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ του Σεραφείμ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΦΗΣ του Νικολάου
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ του Στεφάνου
Αναπληρωματικά Μέλη
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΥΦΛΙΑΣ του Ανδρέα
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ του Γεωργίου
ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΛΙΜΕΚΗ του Κωνσταντίνου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του Αθανασίου
ΜΑΡΙΑ ΠΑΖΙΟΥ του Κυριάκου
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Τακτικά Μέλη
ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΛΑΠΠΑΣ του Κωνσταντίνου
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ του Δημητρίου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του Αθανασίου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ του Σεραφείμ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΒΡΟΣ του Βασιλείου
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου
Αναπληρωματικά Μέλη
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ του Χριστοφόρου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ του Γεωργίου
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΠΠΗΣ του Δημητρίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ του Γεωργίου
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ του Δημητρίου
Τέσσερις σύμβουλοι για κάθε δήμαρχο και περιφερειάρχη
Εγκύκλιο για την πρόσληψη συμβούλων και λοιπού προσωπικού «ειδικών θέσεων» από τους νέους αιρετούς περιφερειάρχες και τους δημάρχους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Οι περιφερειάρχες έχουν δικαίωμα πρόσληψης τεσσάρων ειδικών συμβούλων και οι αντιπεριφερειάρχες ενός. Για την κάλυψη των θέσεων μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες ή να αποσπασθούν εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η θητεία των συμβούλων διαρκεί όσο η θητεία των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών. Η πρόσληψη ειδικών συμβούλων θα πρέπει να γνωστοποιείται, μέσω του Τύπου. Αν ο σύμβουλος είναι δικηγόρος ή ελεύθερος επαγγελματίας, θα ισχύει ασυμβίβαστο και θα πρέπει να αναστείλει την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Εκτελεστικός γραμματέας Κάθε περιφέρεια αποκτά εκτελεστικό γραμματέα, ο οποίος θα προσλαμβάνεται ύστερα από δημόσια προκήρυξη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και να κατέχουν "αξιόλογη" διοικητική εμπειρία. Οι αποδοχές του θα είναι ίσες με τα 2/3 του μισθού του περιφερειάρχη. Προβλέπονται, επίσης, δύο θέσεις δημοσιογράφων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και διάρκεια σύμβασης όσο διαρκεί η θητεία του περιφερειάρχη.
Δήμοι
Στους δήμους που είναι πρωτεύουσες νομών ή έχουν πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους προβλέπεται η πρόσληψη ιδιαίτερου γραμματέα, μετακλητού υπαλλήλου με θητεία που θα διαρκεί όσο η θητεία του δημάρχου. Επίσης οι δήμαρχοι θα μπορούν να προσλαμβάνουν γενικό γραμματέα, ειδικούς συμβούλους, ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες, με τις ίδιες προϋποθέσεις και τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν και για τις περιφέρειες.
ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Πληθυσμός 18.449: Ο μισθός του δημάρχου θα είναι 3.617 ευρώ. Οι αντιδήμαρχοι Καρπενησίου θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 1.808 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.446 ευρώ.

Νέο Προεδρείο για το Σύλλογο Ευρυτάνων Βορείου Ελλάδος «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» Κατά την πρώτη, μετά τις αρχαιρεσίες της 5ης Δεκεμβρίου 2010, συνεδρίαση του νεοεκ

Κατά την πρώτη, μετά τις αρχαιρεσίες της 5ης Δεκεμβρίου 2010, συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ευρυτάνων Βόρειας Ελλάδας «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ», εκλέχθηκε ομόφωνα το Προεδρείο που έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗ
Δικηγόρος – Διπλωματούχος μεταπτυχιακού
Τμήματος Δημοσίου Δικαίου του Α.Π.Θ.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ
Επιχειρηματίας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ
Καθηγητής
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΝΙΑΒΗΣ
Τραπεζικός Υπάλληλος
ΤΑΜΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΕΙΛΑΣ
Συνταξιούχος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ
Συνταξιούχος Εργολάβος
Δημοσίων Έργων
ΜΕΛΟΣ
ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ
Αστυνομικός – Πτυχιούχος Θεολογίας Α.Π.Θ.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αθανασία Ζαρμακούπη Δημ. Γεωργαλής
Δικηγόρος Καθηγητής

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια σε όλη την Ευρυτανία. Ανήμερα της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης , σε όλα τα χωριά του τόπου μας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στο Καρπενήσι. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργιάς, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, του Βουλευτή Ηλία Καρανίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά και άλλων εκπροσώπων και αρχών του τόπου όπως και πλήθος Ευρυτάνων έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο Καρπενησίου.
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε στην Γέφυρα Επισκοπής η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων της Λίμνης Κρεμαστών. Στην τελετή παραβρέθηκαν Ιερείς των παραλίμνιων χωριών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου κ.κ. Α. Κούρος και Κ. Παπαθανάσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ.κ. Νίκος Φούκας και Δημ. Βελατέτης, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων και Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Ποιότητας ζωής κ. Βάσω Φεγγούλη, οι Πρόεδροι των χωριών Χαράστης, Επισκοπής, Χούνης, Παλαιοχωρίου και Ψηλοβράχου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισκοπής Φίλλιπος Μουτόπουλος και πλήθος κόσμου.
Μετά τις ευχές των Ιερέων και την ρίψη του Σταυρού στα νερά της Λίμνης (Το Σταυρό τον έπιασε ο Ψαράς Κώστας Σερπάνος που ήταν με την βάρκα του κάτω από την Γέφυρα), ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και κέρασμα γλυκού και τσίπουρου σε όλους.