Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 2 Γενάρη 2011 θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:
1.Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το συνδυασμό που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ δίνουν και θα δώσουν τη μάχη για κάθε λαϊκό πρόβλημα μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, στους χώρους δουλειάς και κατοικίας σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση του κεφαλαίου, κόντρα στον Καλλικράτη, τη διοικητική δομή που διαμορφώθηκε για να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και να συμβάλλει στην επιτάχυνση των αντιδραστικών, αντιλαϊκών πολιτικών που καταργούν τα λαϊκά δικαιώματα.
2.Οι σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν έθεσαν υποψηφιότητα για το προεδρείο (θέση αντιπροέδρου και γραμματέα) του Συμβουλίου καυτηριάζοντας το γεγονός ότι αυτό δεν συνιστά όργανο με συγκεκριμένες ευθύνες και αρμοδιότητες αφού όλα τα ζητήματα, περιλαμβανομένης της ημερήσιας διάταξης, καθορίζονται από τον πρόεδρο.
Οι σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έθεσαν υποψηφιότητα για την οικονομική επιτροπή στην οποία εκλέχτηκε ως τακτικό μέλος Γιώργος Γκικόπουλος και ως αναπληρωματικό ο Τάσος Χρονάς, υποστηρίζοντας τη θέση ότι τα σοβαρά ζητήματα που είναι στην αρμοδιότητα της οικονομικής επιτροπής ή των όποιων άλλων επιτροπών συγκροτηθούν, επιβάλλεται να έρχονται στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου για να γίνεται συζήτηση και να λαμβάνονται αποφάσεις.
3.Η δέσμευση μας είναι κατηγορηματική. Θα είμαστε μαζί με τις λαϊκές δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας, θα ενημερώνουμε για όλα τα προβλήματα και θα παίρνουμε τη γνώμη των φορέων του εργατικού – μαζικού κινήματος.
Άμεσα, θα ανακοινώσουμε βασικούς άξονες της παρέμβασης του συνδυασμού μας και σχέδιο δράσης για τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με Υγεία και δύναμη για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες υποχρεώσεις του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα.

3 Γενάρη 2011
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Γιώργος Μαρίνος
Τάσος Χρονάς
Γιώργος Γκικόπουλος