Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Δημήτρης Βελαέτης Πρόεδρος Απεραντιακού: "Φιλοδοξία μου να ανεβούμε κατηγορία"


Αποκλειστική συνέντευξη στον ΠΑΛΜΟ ΣΠΟΡ, παραχώρησε ο Πρόεδρος του Απεραντιακού. Ο Δημήτρης Βελαέτης, βαθύτατος γνώστης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μιλάει για την ομάδα της καρδιάς του, όπως αποκαλεί τον Απεραντιακό, για τον Δημήτρη Παναγιώτου, τον οποίο χαρακτηρίζει ως πετυχημένο προπονητή με τεράστια εμπειρία στην Δ’ Εθνική. Ακόμη ο κ. Βελαέτης αναφέρεται στις 5 μεταγραφές που είναι σχεδόν κλεισμένες για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, με ποδοσφαιριστές ακόμη και από την Γ΄ Εθνική, στον μεγάλο του στόχο, που είναι να εδραιωθεί ο Απεραντιακός στην Δ΄ Εθνική και κάποια στιγμή να διεκδικήσει και άνοδο στην Γ΄ Εθνική και φυσικά μιλάει ξεκάθαρα για την ανάγκη κατασκευής γηπέδου, προδιαγραφών αγώνων ποδοσφαίρου Δ΄ Εθνικής και πάνω στην κεντροδυτική Ευρυτανία. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που ακολουθεί.
Το 2011 βρίσκει τον Απεραντιακό στην ζώνη του υποβιβασμού, όμως αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Πιστεύετε τελικά ότι η ομάδα θα τα καταφέρει για να παραμείνει στην κατηγορία;Βεβαίως το πιστεύω και μας δίνετε η ευκαιρία τώρα με τις νέες μεταγραφές που θα γίνουν το Γενάρη, να πετύχουμε να βελτιωθεί η ομάδα για να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Όπως αποδείχτηκε, η παρουσία του Δημήτρη Παναγιώτου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας. Ποια είναι η γενική εικόνα που έχετε για τον προπονητή σας;

Είναι ένας πετυχημένος προπονητής και έχει την εμπειρία της Δ’ Εθνικής και από άλλες ομάδες. Πιστεύουμε σ’ αυτόν και είμαστε σίγουροι πως θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη και με την πείρα του και υπό τις οδηγίες του η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα.

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι η ομάδα, με σύμφωνη γνώμη και του προπονητή, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο θα ενισχυθεί με 3-4 πολύ καλούς παίχτες, ικανούς να μπορούν να προσφέρουν στον Απεραντιακό. Αποκτήθηκαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές, ποιοι είναι και αν όχι πότε θα αποκτηθούν;
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Δεν θέλω ακόμα να ανακοινώσω κάποια ονόματα γιατί είναι αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως πρόκειται για 2-3 παίχτες της Γ’ Εθνικής και 1-2 της Δ’ Εθνικής και μέχρι τις 10 με 15 του μήνα θα ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας.

Ο Απεραντιακός είναι η ομάδα που από δω και πέρα θα εκπροσωπεί τον Δήμο Αγράφων στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Θα συνεχίσει όμως να αγωνίζεται στο Καρπενήσι, σε έδρα άλλου Δήμου και κυρίως πολύ μακριά από τον Απεράντιο. Είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης να διεκδικήσει και να πετύχει την κατασκευή γηπέδου για αγώνες Δ΄ Εθνικής σε περιοχή του Δήμου Αγράφων;
Αυτός είναι και ένας από τους στόχους που έχω. Θα το συζητήσω φυσικά και με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και με το Δήμαρχο, να κάνουμε ένα δικό μας γήπεδο στο Δήμο Αγράφων, είτε με χόρτο είτε με πλαστικό. Από αυτό το γήπεδο δεν θα επωφεληθεί μόνο η δική μας ομάδα, αλλά και τόσες άλλες ομάδες που έχουν έδρα σε χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας. Θα προσπαθήσουμε μέσω του Δήμου, να φτιάξουμε ένα γήπεδο αντάξιο, προδιαγραφών γηπέδου επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ποιες είναι οι προσκοπικές σας φιλοδοξίες στον Απεραντιακό; Ποιον μεγάλο στόχο έχετε βάλει με αυτή την ομάδα;
Μια διάκριση την οποία δεν την είχε τόσο χρόνια. Πρώτον θέλω να σταθεροποιηθούμε στη Δ’ Εθνική και η φιλοδοξία μου είναι να ανέβουμε κατηγορία, και γιατί όχι, να αγωνιστούμε κάποια στιγμή και στην Γ’ Εθνική. Για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, όμως, θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των φορέων του τόπου.

Ως ένας παράγοντας με εμπειρία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθότι για πολλά χρόνια ήσασταν ο επικεφαλής στην ομάδα του Ωρωπού που αγωνίστηκε στην Εθνική, τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί γενικότερα το ευρυτανικό ποδόσφαιρο;
Η αρχή πρέπει να γίνει από τις Ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή ακαδημίες δεν υπάρχουν στην Ευρυτανία. Είναι δύσκολο να γίνουν, αλλά όχι ακατόρθωτο. Σε συνεργασία με την Ακαδημία Καρπενήσι 2002 μπορεί να γίνει μια Ακαδημία στο Καρπενήσι και άλλη μία στη Δυτική Ευρυτανία και έτσι να δημιουργηθεί κάποια βάση «δικών» μας ποδοσφαιριστών.

Πως κρίνετε την νέα Διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας και τι περιμένετε από αυτή να πράξει την χρονιά που μόλις ξεκίνησε; Είναι μια καινούργια διοίκηση και πιστεύω ότι θα βοηθήσει, αρκεί να μην υπάρξουν οι μεταξύ τους κόντρες και γκρίνιες.

Πως βλέπετε το τοπικό μας πρωτάθλημα. Ποια ομάδα μέχρι τώρα σας έχει εντυπωσιάσει;
Μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΚ βαδίζει σταθερά προς την κορυφή, ενώ μέσα στην τετράδα πιστεύω ότι θα είναι το Ραπτόπουλο, τα Άγραφα και βλέπουμε για την τέταρτη ομάδα.


Αν σας προτείνανε να αναλάβετε κάποιο άλλο σωματείο στην Ευρυτανία, θα το κάνατε;

Δεν νομίζω για την ώρα. Αγαπώ τον Απεραντιακό και θα συνεχίσω στην ομάδα της καρδιάς μου!