Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη:“Ο Κώστας είναι μεγάλη ψυχή και θα τα καταφέρει”


Στο Καρπενήσι βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, για ολιγοήμερες διακοπές και κυρίως για να παραβρεθεί στις ορκωμοσία του γιού της Κώστα, η Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας αποκλειστικά στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Καρπενησίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι ο γιός της Κώστας Μπακογιάννης θα τα καταφέρει στο δύσκολο έργο που ανέλαβε, να διοικήσει επιτυχώς το νεοσύστατο Καλλικρατικό δήμο Καρπενησίου και του ευχήθηκε ως μητέρα του, κάθε καλό στη ζωή του. «Ο Κώστας είναι μεγάλη ψυχή και θα τα καταφέρει» είπε η κ. Μπακογιάννη απαντώντας στο ερώτημά μας, «αν σε μια δύσκολη εποχή και συγκυρία, κυρίως από πλευράς οικονομικής, πιστεύει ότι ο Κώστας θα τα καταφέρει» Στο ερώτημά μας κ. Μπακογιάννη ποια είναι η μητρική συμβολή της, προς τον γιό της Κώστα, μας είπε: «Να είναι πιστός στις ιδέες του, να έχει πίστη στις ικανότητες του και εγώ θα είμαι πάντα στο πλευρό του να τον ενισχύσω σε κάθε προσπάθειά του για το καλό του Δήμου Καρπενησίου και των Δημοτών γενικότερα»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΟΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Η κ. Μπακογιάννη, παραβρέθηκε και στην ορκωμοσία του Δημάρχου Αγράφων όπου μετά το πέρας της τελετής προέβη στις παρακάτω δηλώσεις: «Ο Δημήτρης Τάτσης, καλός φίλος και συνεργάτης από παλιά, αναλαμβάνει το νέο Δήμο Αγράφων σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι ένας καινούργιος θεσμός, που έχει πολλές τρύπες και δεν έχει ακόμα λεφτά. Θα δυσκολευτεί, αλλά θα πρέπει να έχει πίστη στις ιδέες και στο πρόγραμμά του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του όπως και στους συνεργάτες του».
Τέλος η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, με την ευκαιρία της νέας χρονιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το 2011 είναι η χρονιά που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το μέλλον μας. Όλοι έχουμε συναίσθηση ότι χρονιά αυτή, θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική κοινωνία και την πορεία της χώρας μας. Ειδικά το πρώτο τρίμηνο, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο κυρίως για την κοινωνική συνοχή. Αυτό επιβάλλει σε όλους μας, πνευματικό κόσμο, πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικούς εταίρους, παραγωγικές δυνάμεις, με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας να συμβάλλουμε δημιουργικά στην δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας. Να δημιουργήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Κοινός στόχος είναι να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα δώσουν στο λαό και τον τόπο μια νέα προοπτική. Νέα προοπτική που θα στηριχθεί στην ανόρθωση της οικονομίας σε υγιείς και ανταγωνιστικές βάσεις, στην αυτοτροφοδοτούμενη ενεργοποίηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και στη σταθερότητα της κοινωνίας. Εύχομαι και ελπίζω το 2011 η χώρα και οι θεσμοί της, να αρθούν πλέον στο ύψος των περιστάσεων ώστε να είναι η χρονιά που θα σφραγίσει ένα καλύτερο μέλλον. Η Ελλάδα κρύβει μέσα της τις δυνάμεις της δικής της αλλαγής. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία μας, όταν βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού και καταφέραμε να ξεφύγουμε με άλματα προς τα εμπρός που κανείς δεν τα περίμενε. Αξίζει να το προσπαθήσουμε και τώρα. Μπορούμε να το πετύχουμε. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες».
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι στην ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη παραβρέθηκε και ο παππούς του, πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν βαθύτατα συγκινημένος αλλά και χαρούμενος που ο έγγονός του εξελέγη Δήμαρχος Καρπενησίου. Ο κ. Μητσοτάκης ερωτώμενος εξέφρασε και αυτός με την σειρά του, την πεποίθησή του ότι ο Κώστας στο τιμόνι του Δήμου Καρπενησίου θα πετύχει και θα προσφέρει σημαντικό έργο στον τόπο.