Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ορκίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης με την ευχή όλων να πετύχει στη δύσκολη αποστολή του


Ο Χρήστος Ντέκας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία της μητέρας του Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του παππού του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη.
Στην τελετή που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της ευρυτανικής πρωτεύουσας, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, παραβρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και παππούς του νέου Δημάρχου Κώστας Μητσοτάκης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος Δημοτών που κατέκλυσαν το Συνεδριακό.
Ο Κώστας Μπακογιάννης βαθύτατα συγκινημένος ορκίστηκε ότι θα υπηρετεί το νέο Δήμο και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πετύχει στο πολύ δύσκολο έργο που ανέλαβε.
«Είσαι καταδικασμένος να πετύχεις», επανέλαβε στον νέο Δήμαρχο ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος, μετά την ανάγνωση της ευχής και την ορκωμοσία του νέου ΔΣ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο που τον εμπιστεύθηκε με την ψήφο του και τον έστειλε στη θέση του Δημάρχου, αλλά και την οικογένειά του, που όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου βρισκόταν στο πλάι του.
Αφού υπογράφτηκαν τα πρακτικά της ορκωμοσίας, ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, μετέβη στο Δημαρχείο για την προβλεπόμενη διαδικασία παραλαβής – παράδοσης από τον απερχόμενο Δήμαρχο και νυν Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς κ. Βασίλη Καραμπά.
Στην συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης επισκέφτηκε και τη Νομαρχία προκειμένου να παραλάβει από τον απερχόμενο Νομάρχη Κώστα Κοντογεώργο τρεις υπηρεσίες, την Δ/νση ΚΕΠ Νομαρχίας, την Δ/νση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος και την Δ/νση Πρόνοιας, που εντάσσονται πλέον, σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στο νέο διευρυμένο Δήμο Καρπενησίου.
Οι αντιδήμαρχοι
Όσον αφορά τους Αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του, ο κ. Μπακογιάννης τους οποίους ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα θα έχουν θητεία 2 ετών, από 1-1-2011 μέχρι και 31-12-2012.
Οι Αντιδήμαρχοι είναι:
1. Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου ο κ. Σουλιώτης Νίκος.
2. Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Συγκοινωνίας ο κ. Φέγγος Θανάσης.
3. Οικονομικών, Προγραμματισμού & Διαφάνειας ο κ. Σταμάτης Δημήτρης.
4. Προώθηση Επιχειρηματικότητας, Τουριστικής Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας ο κ. Γενιτσαρόπουλος Χρήστος και
5. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς ο κ. Λάππας Κλεομένης.
Το 5μελες Τοπικό Συμβούλίο Καρπενησίου που αφορά την πόλη του Καρπενησίου, τον Ξηριά, τους Γοριανάδες και τους Κορυσχάδες, συγκροτήθηκε από τους Δημήτρη Κολοκύθα, Κατερίνα Καλαντζή, Ιουλία Μπούκα-Αρμάγου, που ανοίκουν στην πλευρά του Κ. Μπακογιάννη και από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν οι Κώστας Τσιάρας και Νίκος Λαθύρης.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Κώστας Μπακογιάννης, πρόκειται να πλαισιωθεί και με τρεις ειδικούς συμβούλους, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες.
Πρώτη Συνεδρίαση και εκλογή Προεδρείου
Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο που προήλθε από τις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010, με θέματα την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.
Μετά από σχετική συζήτηση εξελέγησαν ομόφωνα:
Πρόεδρος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΕΚΑΣ του Παναγιώτη Αντιπρόεδρος: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟΣ του Νικολάου
Γραμματέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ του Κλεάνθη
Στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής προεδρεύει ο Δήμαρχος. Αναλυτικά, τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι:
Επιτροπή Οικονομικών
Τακτικά Μέλη
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ του Δημητρίου
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΕΓΓΟΣ του Γεωργίου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του Αθανασίου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ του Σεραφείμ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΦΗΣ του Νικολάου
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ του Στεφάνου
Αναπληρωματικά Μέλη
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΥΦΛΙΑΣ του Ανδρέα
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ του Γεωργίου
ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΛΙΜΕΚΗ του Κωνσταντίνου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του Αθανασίου
ΜΑΡΙΑ ΠΑΖΙΟΥ του Κυριάκου
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Τακτικά Μέλη
ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΛΑΠΠΑΣ του Κωνσταντίνου
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ του Δημητρίου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του Αθανασίου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ του Σεραφείμ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΒΡΟΣ του Βασιλείου
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου
Αναπληρωματικά Μέλη
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ του Χριστοφόρου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ του Γεωργίου
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΠΠΗΣ του Δημητρίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ του Γεωργίου
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ του Δημητρίου
Τέσσερις σύμβουλοι για κάθε δήμαρχο και περιφερειάρχη
Εγκύκλιο για την πρόσληψη συμβούλων και λοιπού προσωπικού «ειδικών θέσεων» από τους νέους αιρετούς περιφερειάρχες και τους δημάρχους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Οι περιφερειάρχες έχουν δικαίωμα πρόσληψης τεσσάρων ειδικών συμβούλων και οι αντιπεριφερειάρχες ενός. Για την κάλυψη των θέσεων μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες ή να αποσπασθούν εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η θητεία των συμβούλων διαρκεί όσο η θητεία των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών. Η πρόσληψη ειδικών συμβούλων θα πρέπει να γνωστοποιείται, μέσω του Τύπου. Αν ο σύμβουλος είναι δικηγόρος ή ελεύθερος επαγγελματίας, θα ισχύει ασυμβίβαστο και θα πρέπει να αναστείλει την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Εκτελεστικός γραμματέας Κάθε περιφέρεια αποκτά εκτελεστικό γραμματέα, ο οποίος θα προσλαμβάνεται ύστερα από δημόσια προκήρυξη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και να κατέχουν "αξιόλογη" διοικητική εμπειρία. Οι αποδοχές του θα είναι ίσες με τα 2/3 του μισθού του περιφερειάρχη. Προβλέπονται, επίσης, δύο θέσεις δημοσιογράφων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και διάρκεια σύμβασης όσο διαρκεί η θητεία του περιφερειάρχη.
Δήμοι
Στους δήμους που είναι πρωτεύουσες νομών ή έχουν πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους προβλέπεται η πρόσληψη ιδιαίτερου γραμματέα, μετακλητού υπαλλήλου με θητεία που θα διαρκεί όσο η θητεία του δημάρχου. Επίσης οι δήμαρχοι θα μπορούν να προσλαμβάνουν γενικό γραμματέα, ειδικούς συμβούλους, ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες, με τις ίδιες προϋποθέσεις και τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν και για τις περιφέρειες.
ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Πληθυσμός 18.449: Ο μισθός του δημάρχου θα είναι 3.617 ευρώ. Οι αντιδήμαρχοι Καρπενησίου θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 1.808 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.446 ευρώ.