Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ιερά Μονή Τατάρνας και Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Αγρινίου Γράφει ο Θαν. Γιαννακόπουλος Καθηγητής ΑΠΘ

Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Φακ. 240)  υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αφορούν την σύνδεση της Ιεράς Μονής Τατάρνης (Τατάρνας) με τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, κυρίως στα  πρώτα Μεταεπαναστατικά χρόνια. Τα στοιχεία αφορούν στην λειτουργία του Ναού  ως Μετόχι της Ιεράς Μονής Τατάρνας καθώς και αυτά που αφορούν την προσπάθεια ομάδας κατοίκων του Αγρινίου να μετατραπεί σε ενοριακό Ναό και να ενταχθεί στην Επισκοπή Αιτωλίας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΛΙ Στην γενέτειρά του το Κερασοχώρι επέστρεψαν μετά από 65 χρόνια τα οστά του στρατιώτη Χαραλάμπου Κορκοβή που έπεσε στον Εμφύλιο

Σε μία σεμνή, συναισθηματικά φορτισμένη, τελετή, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον 23χρονο φαντάρο Χαράλαμπο Κορκοβή, που σκοτώθηκε το 1948 σε ύψωμα της περιοχής Λάκκα Σουλίου, παραδίδοντας τα οστά του στην οικογένειά του, 65 χρόνια μετά τον θάνατό του.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2013-2014 Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα στο Καρπενήσι

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους τους Καρπενησιώτες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 με την κεντρική πλατεία της πόλης να φωτίζεται από άκρη σε άκρη με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, αλλά και με τις λαχταριστές γλυκές νοστιμιές που περίμεναν καρτερικά  τους επισκέπτες να τις απολαύσουν.
Το βράδυ της Παρασκευής η κεντρική πλατεία γέμισε από μικρά και μεγάλα παιδιά που μετατράπηκε σε έναν ονειρικό κόσμο.

π. Κων/νος Μακράκης: Φύλακας άγγελος (για μικρούς ασθενείς) με ιατρική ποδιά και ράσο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ήταν Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου του 2011 και στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στο Καρπενήσι επικρατούσε κλίμα μεγάλης συγκίνησης. Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ο μητροπολίτης κ. Νικόλαος χειροτονούσε έναν πρεσβύτερο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Επρόκειτο για τον παιδίατρο του γενικού νοσοκομείου της πόλης Κωνσταντίνο Μακράκη, έναν αγωνιστή της ιατρικής και της διακονίας στους θαλάμους του πόνου, που επέλεγε να γίνει παράλληλα «ιατρός των ψυχών» και λειτουργός του Θεού.

Παράταση προθεσμιών διενέργειας και κοινοποίησης απογραφικών στοιχείων αιγοπροβάτων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας ανακοινώνεται η παράτασης της προθεσμίας (κατ΄ εξαίρεση για το έτος 2013), μέχρι την οποία οι κάτοχοι αιγοπροβάτων μπορούν να διενεργήσουν και να κοινοποιήσουν τα απογραφικά στοιχεία των αιγοπροβάτων τους, για το έτος 2013,

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τέρενς Κουίκ: «Ποτίζουν παιδιά, ζώα και χωράφια με μολυσμένο νερό από διαρροή λυμάτων

Μολυσμένο νερό πίνουν τα παιδιά και με μολυσμένο νερό ποτίζονται ζώα και χωράφια των κατοίκων του Ραπτόπουλου στο Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας.
Οι αρμόδιοι κωφεύουν, παρά την αυτοψία που διενήργησε πριν από ενάμιση χρόνο η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας για  διαρροή λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο της Τ. Κ. Ραπτοπούλου που  εξακολουθεί να υφίσταται!

ΠΙΝΟΥΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Ν. ΑΡΓΥΡΙΟ

Καμία κίνηση από τους αρμοδίους, παρά την αυτοψία που διενήργησε πριν από ενάμιση χρόνο η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας για  διαρροή λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο της Τ. Κ. Ραπτοπούλου και παρά την επιβολή προστίμου, προς τον Δήμο Αγράφων το θέμα εξακολουθεί να υφίσταται!  

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Επιτέλους και ένας Έλληνας Βουλευτής που δεν  μάσησε τα λόγια του για το πόθεν έσχες του. Ο κ. Τσουκαλάς λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται φίλες και φίλοι, πήρε εφάπαξ 1 εκατομμυριάκι ευρώπουλα και δεν ξέρω πόση συνταξούλα.

ΑΝ.ΕΛ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Ο Άξονας Λαμία- Καρπενήσι στο πολιτικό παζάρι με όρους του χτες που μυρίζει ναφθαλίνη

Μετά την ανακοίνωση από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη χρηματοδότηση της παράκαμψης Λαμίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας με τον Πολιτευτή τους κ. Κωνσταντίνο Μπακόλα εξέδωσαν δελτίο τύπου, χαρακτηρίζοντας τις εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη «χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Το Δελτίο Τύπου των ΑΝ.ΕΛ Ευρυτανίας έχει ως εξής: 
Ένεκα εκλογών Μαΐου κατά ριπάς εκτοξεύονται «χειροβομβίδες κρότου-λάμψης» από τα γραφεία των σωτήρων της Ευρυτανίας, συνεπικουρούμενοι εντός κοινοβουλίου από τον "Αδιάβαστο"  υποσχόμενοι το Αθήνα Καρπενήσι σε 2,5 ώρες. «Οι Μαυρογυαλούροι δίνουν τα ρέστα τους»

Ο Κ. Κοντογεώργος για την παράκαμψη Λαμίας

Μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για την χρηματοδότηση της παράκαμψης Λαμίας, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη σε συνδυασμό με την εξελισσόμενη κατασκευή της παράκαμψης Μάκρης - Μακρακώμης, ο Νομός Ευρυτανίας σπάει σε σημαντικό βαθμό την απομόνωσή του, ενώ βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας».

Αστραπές και βροντές ΚΑΡΑΜΠΑ κατά Τσαπρούνη για τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της πρωτοβάθμιας Παιδείας στην Ευρυτανία

«Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ως Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης, για αξιοπρεπή παιδεία στον Νομό μας»

Άνοιξε το ΚΤΕΟ Ευρυτανίας

Σχεδόν μετά από ένα χρόνο άνοιξε και πάλι το ΚΤΕΟ Ευρυτανίας, αφού μετά από πολύ τρέξιμο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, πήρε την πιστοποίηση και έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος στα μηχανήματα.
Λίγο πριν την εκπνοή του 2013 κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία το ΚΤΕΟ Ευρυτανίας οι υπάλληλοι που απέμειναν, με την συνδρομή όμως 4 συναδέλφων τους από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Λιβαδειάς,  της Άμφισσα και τις Φθιώτιδας.

Οργανωμένο περιβαλλοντικό «έγκλημα» στην Επισκοπή

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης γνωμοδότησε ΘΕΤΙΚΑ στην κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 16 MW, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ευρυτανίας, αγνοώντας τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων όσο και την αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

1 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ !!!


Το ποσόν του ενός ευρώ κατέθεσε υπέρ του Δημοσίου για τα Τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, για το 2014, ο γνωστός φωτογράφος και ιστορικός ερευνητής Γιώργος Τάσιος.

ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Γράφει ο Θαν. Γιαννακόπουλος, Καθηγηής ΑΠΘ

Κοντολογάν Χριστούγεννα … και έρχονται μνήμες από  «κούτσουρα» στη φωτιά με τα έλατα του τόπου μας, φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ήταν  το φυσικό Χριστουγεννιάτικο  δέντρο, χωρίς φκιασίδια και λαμπερά φώτα. Ήταν ένας δείκτης της φυσικής ζωής στον τόπο μας.Ήταν ολάκερη  η παράδοση ζυμωμένη με το πέρασμα των χρόνων. Ήταν όλη η Ευρυτανία ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.  Όμως και τόπε υπήρχε  κομμένος  Έλατος όχι  για το δένδρο όπως σήμερα, αλλά κρεμασμένος στο μαντρί για τη διατροφή κυρίως των γιδιών.

Επιτυχές το Επιστημονικό Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό Η Ι.Μ. Καρπενησίου εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων και συμμετείχε ο π. Λάμπρος Ανδρεάκης, Δ/ντης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας


Με επιτυχία στέφθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό που διοργάνωσε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικού Τουρισμού με θέμα: «Το έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την 12χρονη λειτουργία του και οι προσεχείς δράσεις του».

Ανακοινώθηκε από τον Χρυσοχοϊδη η παράκαμψη Λαμίας

Κώστας Μπακογιάννης: “Η παράκαμψη της Λαμίας του Ε65, είναι για τον τόπο μας έργο πνοής και ανάπτυξης”
 Με ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε το έργο της παράκαμψης Λαμίας, της Κεντρικής Οδού  Ε65.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

*Πολλά και διάφορα ακούγονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με τους υποψηφίους στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας, στις επερχόμενες εκλογές.