Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Κ. Κοντογεώργος για την παράκαμψη Λαμίας

Μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για την χρηματοδότηση της παράκαμψης Λαμίας, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη σε συνδυασμό με την εξελισσόμενη κατασκευή της παράκαμψης Μάκρης - Μακρακώμης, ο Νομός Ευρυτανίας σπάει σε σημαντικό βαθμό την απομόνωσή του, ενώ βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας».


Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 με ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στις 13:30 μμ, στη Βουλή των Ελλήνων η συζήτηση και η ψήφιση του Σχεδίου Νόμου "Κύρωση συμφωνιών τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων της χώρας και ρύθμιση συναφών θεμάτων".
Με την ψήφιση του Νόμου, εξασφαλίζεται πλέον η άμεση κατασκευή του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 (Παράκαμψη Λαμίας), ενώ με νομοθετική βελτίωση που κατατέθηκε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από πρόταση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, τα υπολειπόμενα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 χαρακτηρίζονται ως έργα υποδομής άμεσης προτεραιότητας τα οποία περιλαμβάνονται στον Εθνικό Σχεδιασμό για την σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Θεσσαλονίκης και Εγνατίας Οδού και θα ολοκληρωθούν με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους εντός τριών ετών μέχρι την Καλαμπάκα και πέντε ετών μέχρι την Εγνατία οδό ( Καλαμπάκα - Εγνατία).
Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη σε συνδυασμό με την εξελισσόμενη κατασκευή της παράκαμψης Μάκρης - Μακρακώμης, ο Νομός Ευρυτανίας σπάει σε σημαντικό βαθμό την απομόνωσή του, ενώ βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Είναι απολύτως βέβαιο, ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στον τόπο μας.
Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά, εργαζόμενοι μεθοδικά, αθόρυβα και χωρίς φανφάρες, μπορούμε να επιτύχουμε υψηλότερους στόχους.
Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά γίνονται πραγματικότητα σε ένα εξαιρετικά αντίξοο και θολό περιβάλλον.