Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

*Πολλά και διάφορα ακούγονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με τους υποψηφίους στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας, στις επερχόμενες εκλογές.
Για μην σας βασανίζει ο καθείς με τα δικά του, κρατήστε αυτά που σας γράφω τώρα και θα τα πούμε αργότερα. Λοιπόν φίλες και φίλοι στον Δήμο Καρπενησίου εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι και πάλι υποψήφιος παρά τις πολλές «Ερινύες» που τελευταία ηχούν στα αυτιά του. Ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια μόνο περίπτωση για να εγκαταλείψει το Καρπενήσι ο Δήμαρχος και αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περαιτέρω πολιτική του διαδρομή. Αν συμβεί αυτό το πρόσωπο που θα ηγηθεί της ομάδας του Κ. Μπακογιάννη, είναι από τους στενούς συνεργάτες του και άνθρωπος που δείχνει ικανότατος να κερδίσει τον Δήμο. Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Καρφής, δεν δείχνει πρόθυμος να ηγηθεί κάποιας κίνησης με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τώρα. Και εδώ όμως παίζονται πολλά καθότι αναμένονται εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο, εξελίξεις που μπορούν να δρομολογήσουν νέα δεδομένα. Η περίπτωση της νεαρής και φερέλπιδος επιστήμονος, εξετάζεται, παρά τα όσα ακούγονται ότι είπε το ΝΑΙ για να ηγηθεί ψηφοδελτίου στον Δήμο Καρπενησίου. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιες συνεργασίες θα προκύψουν. Πολύ σύντομα θα σας αποκαλύψω πολλά που θα κάνουν αίσθηση.

*Στον Δήμο Αγράφων τώρα το τοπίο όσον αφορά τους υποψηφίους είναι ομιχλώδες όσο ποτέ άλλοτε. Ο Θοδωρής Μπαμπαλής φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο στην ομάδα του και μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι, παρά τις όποιες μικρές διαφοροποιήσεις έχουν εκφραστεί. Ωστόσο όμως οι αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσουμε. Οι λεγόμενοι Ανεξάρτητοι δεν δείχνουν ότι θα προχωρήσουν, γιατί με τις τελευταίες κινήσεις του, δείχνουν στροφή προς τα «πέρα» με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Χρήστος Δημητρόπουλος, κρατώντας σοβαρή πολιτική στάση, βρίσκεται στην αναμονή και την κατάλληλη στιγμή θα παρέμβει. Μπορεί να λέει παντού ότι είναι έτοιμος για τον Δήμο, ωστόσο όμως και εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή σε τοπικό επίπεδο. Ο Δημήτρης Τάτσης, μέσω των στενών συνεργατών του δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει και να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας για να κερδίσει τον Δήμο Αγράφων. Είναι γεγονός ότι ο Δήμαρχος σε κάποια χωριά του Δήμου έχει ξεχωριστή δυναμική, όπως είναι γεγονός ότι και σε κάποια άλλα έχει χάσει και αυτή που είχε. Και εδώ, μετά τις γιορτές θα ξεκαθαρίσουν πολλά καθότι υπάρχουν εκκρεμότητες και δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα πράξουν οι περισσότεροι από εκείνους που διαφοροποιήθηκαν από τον κ. Τάτση, αλλά ποτέ δεν έπαψαν να νιώθουν άνθρωποι δικοί του ή αν θέλετε της διπλανής πόρτας.
Βέβαια υπάρχουν και οι εκπλήξεις ή αν θέλετε κάποια πρόσωπα που δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους ως υποψήφιοι στον Δήμο Αγράφων αλλά και κάποιοι άλλοι που έχουν προσφέρει και το σκέπτονται σοβαρά να ασχοληθούν με τον Δήμο. Εδώ μπορεί να έλθουν τα πάνω – κάτω με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπομονή και αμέσως μετά τις γιορτές από αυτή τη στήλη θα ενημερωθείτε για τα μέλλοντα στον Δήμο και φυσικά για το ποιοι θα είναι τελικά οι μνηστήρες του θρόνου.

*Ανοίγει φτερά ο Δήμος Καρπενησίου σε Ρωσία, Ισραήλ και Γερμανία, μετά την συμφωνία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για την ένταξη της περιοχής στο "Secret Greece", την καμπάνια του ΕΟΤ μέσω της οποίας προωθούνται και αναδεικνύονται στο εξωτερικό ξεχωριστές περιοχές, άγνωστες σχετικά στους ξένους επισκέπτες, που ωστόσο αξίζουν να τις ανακαλύψουν. Ουσιαστικές κινήσεις από τον Δήμαρχο Καρπενησίου που βλέπει πολύ μακρύτερα από κάποιους άλλους.

*Με 153 ναι, 142 όχι και 1 παρών εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2014 από τη Βουλή. Υπέρ ψήφισαν όλοι οι Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τον καταψήφισαν όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η ανεξάρτητη Βουλευτής Θ. Τζάκρη.
Παρών δήλωσε ο Ανεξάρτητος Δημοκρατικός Βουλευτής Γ. Κασαπίδης. Απουσίασαν οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός.
Ο εκπρόσωπος των Ευρυτάνων ,Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος ,όπως άλλωστε περιμέναμε  αντί να αντισταθεί επιτέλους και να πει ένα μεγάλο «όχι» στα θέλω της τρόικας, έβαλε για μια ακόμη φορά φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και μαζί ένα ακόμα καρφί στο σταυρό που κουβαλά ο κάθε Ευρυτάνας, ο κάθε  Έλληνας.
Πρόκειται φυσικά για έναν προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας για το 2014, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των διεθνών πιστωτών της χώρας. Δεν γνωρίζουμε αν διάβασε αυτά που υπέγραφε ο Βουλευτής μας ,εμείς όπως οφείλουμε θα τον ενημερώσουμε που έβαλε την τζίφρα του.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει σε περίπτωση μη δημοσιονομικών στόχων(σίγουρο είναι),νέα μέτρα λιτότητας, πράσινο φως στις τράπεζες για να ξεπουλήσουν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια, άρση των πλειστηριασμών, υπέρμετρη φορολογία των ακινήτων, ταφόπλακα στην Υγεία με λιγότερα κονδύλια ,δραματικές περικοπές και στην Παιδεία και με την ανεργία να σπάει τα κοντέρ. Αυτά υπογράψατε κ.Βουλευτά και με αυτά και αυτά θα κριθείτε στις ερχόμενες εκλογές από τον Ευρυτανικό λαό!! 
Συμφωνούμε με τις παρατηρήσεις του φίλου Αγραφιώτη για τις πολιτικές πράξεις του Βουλευτού μας, που δεν θα μπορέσει ποτέ, ούτε και αυτός να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στις κομματικές διαταγές. 

*Το αντίθετο απ΄ ότι συμβαίνει στην Ελλάδα γίνεται στην Ισλανδία. Η Κυβέρνηση λοιπόν του κράτους αυτού διαγράφει χρέη νοικοκυριών από στεγαστικά, για να δώσει ανάσα στους Ισλανδούς! «Επιλέξαμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έναντι των τραπεζών», τόνισαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Η απόφαση της κυβέρνησης της Ισλανδίας να διαγράψει τα χρέη των νοικοκυριών από στεγαστικά δάνεια, σε ποσό μεγαλύτερο των 24.000 ευρώ για κάθε σπίτι, έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Το κόστος του σχεδίου αποτιμάται άνω των 900 εκατ. Ευρώ και θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια.
Σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ήταν από τις πρώτες ειδήσεις, πλην φυσικά των ελληνικών. Εμείς το αναδημοσιεύουμε με την ελπίδα να το διαβάσουν μερικοί Έλληνες ακόμη για να καταλάβουν πως μας συμπεριφέρονται οι κρατούντες.