Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

SOS από εθελόντριες «του χώρου φύλαξης αδέσποτων ζώων συντροφιάς» του Δήμου Καρπενησίου

Σε τοπική εφημερίδα στις 1/5/2013 και σε Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια την δημιουργία και λειτουργία του «χώρου προσωρινής φύλαξης αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και στην ίδια εφημερίδα 15/5/2013 η κ. Καλλιόπη Κανακάκη περιγράφει τον χώρο αυτό.


Και με τη “βούλα” Δήμαρχος Αγράφων η Βάσω Φεγγούλη


ΜΕΤΑ ΤΗΝ (1499/177836) ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

Ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά της ως Δήμαρχος Αγράφων, η μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Βάσω Φεγγούλη. Παρά τον εσκεμμένο θόρυβο που δημιούργησαν κάποιοι και παρά την προσπάθεια που έγινε να προκληθεί εκ του μηδενός θέμα, από τους μόνιμους εκφραστές της παραπληροφόρησης, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδοματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών - Τι ισχύει για την Ευρυτανία

Στις αρμόδιες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μεταβιβάζεται από φέτος με Κοινή Υπουργική Απόφαση η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΥΠΟΝΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες του πως Το Υπουργείο Υγείας, με την υλοποίηση του Προγράμματος «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης», δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης στους πολίτες (και στα προστατευόμενα μέλη τους) που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Λάμπρος Τσιτσάνης: “Η γραφειοκρατία και η πολυνομία, εμπόδιο στην ανάπτυξη”

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συνέδριο έκτακτο με μοναδικό θέμα : “Τα οικονομικά των Περιφερειών” 

Τονίστηκε από τον κύριο Σγουρό, από τους εισηγητές αλλά και από τους Περιφερειακούς Συμβούλους ότι τα οικονομικά των Περιφερειών όλης της χώρας δεν είναι αρκετά για τη λειτουργία τους. Ιδίως αυτό που συμβαίνει με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (  Κ.Α.Π. ) είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούμε ως Περιφέρεια να προγραμματίσουμε, να υλοποιήσουμε και να πληρώσουμε τα πλέον απαραίτητα, ούτε καν τα αυτονόητα.
   Το 2012 ενώ θα έπρεπε το κεντρικό κράτος – Κεντρική Διοίκηση να δώσει τα χρήματα  (Κ.Α.Π.) στις Περιφέρειες στην αρχή του έτους, τα έδωσε στο τέλος του έτους – Δεκέμβριο και αυτά μειωμένα.

Διαδοχικές συναντήσεις Κώστα Μπακογιάννη με τον Ιερώνυμο και κορυφαίους Υπουργούς

Διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καρπενησίου. Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Μπακογιάννης, συναντήθηκε και είχε εποικοδομητική συνεργασία με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη και με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο – Καρπενήσι 27-29/9 - “Η Δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια” 50 χρόνια Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου 1963 – 2013

Ξεκίνησε χθες στο Καρπενήσι το πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο που διοργανώνει, το τριήμερο 27 με 29 Σεπτεμβρίου 2013, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας της.
Στο συνέδριο που διοργανώνεται από κοινού με το Δήμο Καρπενησίου και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, συμμετέχουν καταξιωμένοι Δημοσιογράφοι μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ. και της Ε.Σ.Ε.Τ. όπως επίσης Πανεπιστημιακοί από το τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄

*Δεν το περίμενε με τίποτε το αποτέλεσμα των διεργασιών για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Αγράφων, «πρωτοκλασάτος» Δημοτικός Σύμβουλος.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από το Τμήμα Ασφαλείας, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε την περασμένη Δευτέρα με θύμα 51χρονο ημεδαπό




Δράστης είναι ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ο 34χρονος είχε πάει, μαζί με τρία ακόμη άτομα, για κυνήγι και σε καρτέρι στην ανωτέρω περιοχή, πυροβόλησε τον 51χρονο νομίζοντας πως είναι αγριόχοιρος

Κατασχέθηκαν τρία (3) κυνηγετικά όπλα  

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - Του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαου

Ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο και μία προσωπική πρόοδο είναι ο δρόμος της παιδείας. Η παιδεία εμπεριέχει την εκπαίδευση, μια διαδικασία μάθησης, παράλληλη με την εξελικτική πορεία του αναπτυσσόμενου ανθρώπου.
Σ΄ αυτό το δύσκολο, αλλά ευλογημένο έργο της οικογένειας και του Σχολείου αποκτούμε αυτοσυνειδησία και γνωρίζουμε τον κόσμο γύρω μας, ως φύση και ως ιστορία.

Η εκπαίδευση σε οποιαδήποτε βαθμίδα είναι ένας ανύστατος αγώνας για μάθηση, ολοκλήρωση και μόρφωση.

ΚΝΕ: ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στο Καρπενήσι αλλά και σε όλη την Ελλάδα πρωτοστατούν στην πάλη για παιδεία που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Πρέπει να υιοθετηθεί από το σπουδαστικό κίνημα το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν σίτιση και στέγαση.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων προσκαλεί τα μέλη αυτής σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 (10.45-14.00) σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ», οδός Πανεπιστημίου 52, με τα εξής θέματα ημερήσιας  διατάξεως:

1.Εκλογή 3μελούς Προεδρείου Γενικής Συνελεύσεως και 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής διενέργειας των αρχαιρεσιών.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Έναρξη Προγράμματος Κινήτρων Επιχειρηματικότητας

Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, και έχοντας υπόψη τα πλείστα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας της περιοχής.
Με την παρούσα ανακοίνωση, και έχοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 86/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκαινιάζει το πρόγραμμα των κινήτρων επιχειρηματικότητας.
Σε ποίους απευθύνεται: