Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ποταμιά-Φραγκίστα 1-1 Τρία δοκάρια για την Ποταμιά, χαμένο πέναλτι και δοκάρι για την Φραγκίστα

Ισόπαλο 1-1, έληξε το ντέρμπι των μικρομεσαίων μεταξύ Ποταμιάς και Φραγκίστας. Μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που έγινε στο Προπονητικό κέντρο Καρπενησίου οι δυο ομάδες έπαιξαν καλή μπάλα και διεκδίκησαν την νίκη μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι, πιο άτυχοι, είδαν την μπάλα να σταματάει 3 φορές στα δοκάρια της Φραγκίστας, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί δοκάρι αλλά και χαμένο πέναλτι με τον Σερπάνο.

Καλύτεροι από την Ποταμιά οι Μπούρας Σ., Χατζιράϊ και από την Φραγκίστα οι Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος Π., Καζάκος Γ.
Η Φραγκίστα πήρε τον δεύτερο συνεχόμενο βαθμό της στο πρωτάθλημα και έφυγε από την επικίνδυνη 9η θέση, καθώς ανέβηκε στην 8η θέση φτάνοντας τους 2 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά παρέμεινε στην 6η θέση, φτάνοντας τους 4 βαθμούς. Η Ποταμιά σε 10 ημέρες θα αγωνιστεί εκτός με την Αναγέννηση και η Φραγκίστα θα υποδεχτεί την Μυρίκη.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
19΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κατσαδούρου πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
22΄ : Ο Μπίκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, μετά από αδράνεια της άμυνας και λάθος έξοδο του Ντάλλα Σ., ο Αζακάς από κοντά με κεφαλιά στο κέντρο προς αριστερά του τέρματος του ΑΠΟΔΦ πέτυχε το 1-0.
28΄ : Ο Μαντζιούτας πάσαρε στον Μπούρα Γ., που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
42΄ : Απευθείας εκτέλεση του Σερπάνου από καλή θέση μπλόκαρε ο γκολκίπερ Χατζιράϊ.
43΄ : Ο Μπίκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μπούρας Γ. πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, που χτύπησε στην ρίζα της αριστερής δοκού και στην επαναφορά ο Γιαννόπουλος από κοντά βρήκε την μπάλα, η οποία έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
46΄ : Ο Μπισμπίκης Ι. ελίχτηκε από αριστερά και από πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση, που έφυγε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
58΄ : Ο Μπούρας Γ. έκανε την μακρινή μπαλιά, ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τον Μαντζιούτα σε θέση βολής με τον Ντάλλα, όμως ο παίκτης της Ποταμιάς σούταρε από καλή θέση αρκετά πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.
60΄ : Ο Στόκας έβγαλε την μπαλιά για τον Μαντζιούτα, που μπήκε στην περιοχή μόνος με τον τερματοφύλακα, αλλά σούταρε δυνατά από κοντά και αριστερά στο δεξί κάθετο δοκάρι ,χάνοντας μοναδική στιγμή.
61΄ : Ο Μπισμπίκης Β. εκτέλεσε από δεξιά φάουλ, ο Σερπάνος πετάχτηκε στην «καρδιά» της άμυνας και με «σκαστή» κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς ισοφάρισε σε 1-1.
62΄ : Ο Μπούρας Σ. γύρισε από δεξιά και ο Γιαννόπουλος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» μπλόκαρε σταθερά.
64΄ : Ο Γερονικός Π. έβγαλε την προωθημένη μπαλιά μέσα στην περιοχή από δεξιά, ο Αζακάς βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Κολοκώτσιος καταλόγισε το πέναλτι.
65΄ : Ο Σερπάνος εκτελεί την εσχάτη των ποινών, σουτάρει στο κέντρο του τέρματος και ο Χατζιράϊ αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.
76΄ : Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά,  «χόρεψε» τον Γκορόγια, έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση ο Χατζιράϊ απέκρουσε σωτήρια με τα ακροδάχτυλα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
85΄ : Ο Μπούρας Γ. έβγαλε την μπαλιά, ο Μαντζιούτας ελίχτηκε όμορφα και πάσαρε για τον Μπούρα Σ. που σούταρε από καλή θέση πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
88΄ : Ο Μπούρας Γ. σέντραρε από δεξιά, ο Μαντζιούτας σούταρε, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Κατσαδούρο και ο Μπούρας Γ. εξ επαφής σούταρε δυνατά στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού και η μπάλα πέρασε άουτ. Στην φάση αυτή τραυματίστηκε ο γκολκίπερ Σωτήρης Ντάλλας και η αναμέτρηση διακόπηκε για 4 λεπτά, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι και πέναλτι του Κατσαδούρου στο σουτ του Μαντζιούτα.
Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Χατζιράϊ, Μπίκας, Γκορόγιας Ι., Αζακάς, Σαπούνης, Μαντζιούτας, Μπούρας Σ., Κοτρώνης, Γιαννόπουλος(81΄ Κοσμάς), Μπούρας Γ., Στόκας(75΄ Πλεξίδας)
Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας) : Ντάλλας Σ.(92΄ λ.τρ. Σάλτης Χ.), Μακρής, Καζάκος Γ., Περούλας Γ., Κατσαδούρος, Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης Β., Γερονίκος Π.(98΄ Καζάκος Π.), Μπισμπικης Ι., Νικολάου(34΄ Σάλτης Κ.), Σερπάνος Δ.
Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου, 2ος Βοηθός : Μίλτος Ελταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)