Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Άγιος Προκόπιος-Άγραφα 1-3 Σπουδαία νίκη, μεγάλη εμφάνιση

Σπουδαία νίκη με πολλαπλά οφέλη σημείωσαν τα Άγραφα, επικρατώντας εκτός έδρας του Αγίου Προκοπίου με σκορ 3-1. Το συγκρότημα του «τιμωρημένου» Δημήτρη Αντωνίου, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, κλείδωσε ουσιαστικά το τρίποντο από το πρώτο ημιχρόνιο, όπου και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Καλύβα, που πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του στο 44΄.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, χωρίς ωστόσο οι γηπεδούχοι να καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα, παρά μόνο στο τέλος να μειώσουν σε 3-1 με το γκολ- πέναλτι του Νάσιου. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου ηττήθηκε μετά από 4 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και έμεινε στην 6η θέση με 6 πόντους, έχοντας μόλις μια νίκη.
Τα Άγραφα που είχαν και 2 δοκάρια, επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στις νίκες, φτάνοντας έτσι τις 5 στο πρωτάθλημα παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς.
Καλύτεροι από τον Άγιο Προκόπιο οι Νάσιος, Κρασιάς, Λαθύρης Γ.(Κ) και από τα Άγραφα πέραν του κορυφαίου Καλύβα, οι Πανόπουλος, Μάρκης, Αθανασόπουλος. Την 7η αγωνιστική ο Άγιος Προκόπιος θα πραγματοποιήσει το ρεπό του, ενώ τα Άγραφα αντιμετωπίζουν στο Καρπενήσι τον Απεραντιακό.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σέντρα του Θεοχάρη από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Αθανασόπουλου κατέληξε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Αγίου Προκοπίου.
7΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Καλύβα, η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
16΄: Ο Κρασιάς, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πλακιά έπιασε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε δίπλα από την εστία του Κόκκοτα.
22΄: Ο Καλύβας επιχείρησε προσωπική ενέργεια από αριστερά και σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστερά μόλις άουτ από την εστία του Λαθύρη.
28΄: Μετά από σύγχυση στην περιοχή του Αστέρα, ο Καλύβας πάσαρε στον Πανόπουλο, ο οποίος μέσα στην περιοχή και κεντρικά σούταρε στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων και έκανε το 0-1.
33΄: Χτύπημα φάουλ του Νάσιου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.
37΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λαθύρη και στην επαναφορά κεφαλιά του Αντωνίου μπλοκαρίτηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
42΄: Σουτ του Νάσιου έξω από την μικρή περιοχή και αριστερά μπλοκαρίστηκε από τον Κόκκοτα.
44΄: Ο Ντότσικας έκανε την μπαλιά, ο Φούκας έκανε το λάθος, ο Καλύβας κέρδισε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, σούταρε στην δεξιά γωνία και έκανε το 0-2.
45΄+3΄: Χτύπημα φάουλ του Ντότσικα από το κέντρο δεξιά, ο Αντωνίου στο ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα με κεφαλιά-«ψαράκι» στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και πέρασε άουτ.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Γύρισμα του Λαθύρη Δ., κεφαλιά του Νάσιου από το ύψος μικρής περιοχής κατέληξε ελάχιστα άουτ.
54΄: Χτύπημα φάουλ από το κέντρο του Ζωχάκη, ο Λαθύρης έκανε κακή έξοδο, ο Αθανασόπουλος έκανε την προβολή, που μπλοκαρίστηκε τελικά από τον πορτιέρο των «Άγιων».
56΄: Πάσα του Πανόπουλου στον Καλύβα, το σουτ του οποίου  από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
65΄: Μετά από συνδυασμό Λαθύρη Δ.-Νάσιου-Γούλα, ο τελευταίος σούταρε αδύναμα, με τον Κόκκοτα να μαζεύει.
73΄: Εκτέλεση φάουλ του Πανόπουλου έπεσε και μπλόκαρε στην γωνία του ο Λαθύρης.
78΄: Ωραία εκτέλεση φάουλ του Λαθύρη Γ.(Κ) μάζεψε ο Κόκκοτας.
81΄: Μετά από κακό διώξιμο του Κόκκοτα, γύριστο σουτ του Παρούτσα πέρασε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των Αγράφων.
84΄: Έπειτα από σύγχυση στην άμυνα του Αγίου Προκοπίου και λάθος απομάκρυνση του Καρανταλή, ο Αθανασόπουλος με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στο απέναντι «Γ» και διαμόρφωσε το 0-3.
90΄: Τράβηγμα του Σαλαμάρα στον Γούλα και πέναλτι για τους γηπεδούχους. Ο Νάσιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε (1-3).
Συνθέσεις Ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος): Λαθύρης Γ.(Σ), Φούκας, Πλακιάς(36΄ λ.τρ Γούλας), Καρανταλής, Νταλαφούρας Γ.(36΄ λ.τρ Τσίπρας), Κρασιάς, Λαθύρης Δ.(75΄ λ.τρ. Λαθύρης Ι.), Λαθύρης Γ.(Κ), Παρούτσας, Νάσιος, Τσάκνης Α.
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου): Κόκκοτας, Ζωχάκης, Θεοχάρης, Αντωνίου, Μπισμπίκης, Αθανασόπουλος, Μάρκης(89΄ Σαλαμάρας), Πανόπουλος, Τσιγαρίδας(79΄ Τσιούμας), Ντότσικας(89΄ Γατής Β.), Καλύβας Κ.
Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός: Μίλτος Ελταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)