Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Νέα πτέρυγα Γ.Ν. Καρπενησίου Έτοιμο το πρώτο στάδιο εργασιών



Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι εργασίες προχωρούν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, προκειμένου να υλοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου σχεδιαγράμματος, η κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων για την επέκταση του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την μελέτη, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2013, σχεδόν ένα χρόνο μετά από την έναρξη των εργασιών.
Από τις μέχρι τώρα εργασίες, ήδη έχει κατασκευαστεί ο κορμός και η σκεπή της νέας πτέρυγας, ενώ έχουν αρχίσει και οι εργασίες κατασκευής των τοίχων.
Στη νέα πτέρυγα που κατασκευάζεται, θα στεγαστούν οι διοικητικές και ιατρικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως επίσης το φαρμακείο και οι βοηθητικοί – αποθηκευτικοί χώροι. Σύμφωνα με τη μελέτη, στο νότιο τμήμα της πτέρυγας και στο υπόγειο θα γίνει το μηχανοστάσιο, στο ισόγειο τα εργαστήρια και στο πρώτο όροφο τα νέα χειρουργεία, με πρόβλεψη για την απομάκρυνση των μολυσματικών των χειρουργείων.
Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 2,1 εκ. ευρώ, κατασκευάζεται από την ανάδοχο εταιρεία "Λ. ΚΙΤΣΟΣ ΑΤΕ", και με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας στο Νομό, κάτι που έχουμε μεγάλη ανάγκη.