Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄

*Με επιτυχία θα τελειώσει όπως όλα δείχνουν και το φετινό Τουρνουά Μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου. Η διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος, φαίνεται πως καθιερώνεται ως θεσμός που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους νέους μας. Αξίζουν μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της ωραίας προσπάθειας. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.


*Αντίθετα δεν μου άρεσε καθόλου που φέτος δεν θα διεξαχθούν στο Καρπενήσι και πιο συγκεκριμένα στο αθλητικό μας Κέντρο, τα ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ των Ακαδημιών, που γίνονταν τέτοια εποχή τα τελευταία 5-6 χρόνια. Η μη διεξαγωγή αυτών των Τουρνουά έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία καθότι σε αυτά συμμετείχαν, συνολικά αθλητές, προπονητές, συνοδοί, διοργανωτές, πάνω από 500 άτομα, που διέμειναν σε καταλύματα της πόλης, δημιουργώντας μια πολύ καλή εικόνα στο Καρπενήσι από κάθε πλευρά.

*Δύσκολο έως απίθανο μου φαίνεται να «μετακομίσει» από τον Καρπενήσι ο Κώστας Μπακογιάννης, αναζητώντας καινούργια αυτοδιοικητική στέγη στην Περιφέρεια ή κάποια θέση στα έδρανα της Βουλής. Πολλοί λένε ότι αυτό αν δεν γίνει του χρόνου, θα γίνει λίγο αργότερα καθότι ο Μπακογιάννης είναι γι΄ αλλού. Δεν διαφωνώ ότι ο Δήμαρχος μπορεί να έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του αυτό το ενδεχόμενο, όμως επαναλαμβάνω ότι σε τούτη την χρονική στιγμή κάτι τέτοιο δεν βλέπω να γίνεται.

*Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σοβαρή η καταγγελία κατοίκου της Καρίτσας που καταγγέλλει τον δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη ότι του έκλεισε αυθαίρετα την είσοδο του σπιτιού του . Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα στο διαδίκτυο, ο κ. Μάριος Παπαθανασίου, που ζει στην Αθήνα, έχτισε ένα σπίτι, στο χωριό στο οποίο όμως δεν μπορεί ούτε να μπει, καθότι όπως ισχυρίζεται ο Δήμος Καρπενησίου με εντολή μάλιστα του Δημάρχου του έκοψε την πρόσβαση, τοποθετώντας στο μονοπάτι που οδηγεί στην είσοδο, κάγκελα και πόρτα με... λουκέτο! Στις αλλεπάλληλες επιστολές του γιου προς τον δήμο και αφού δεν πήρε καμία απάντηση στο αίτημά του, κάλεσε την αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν. Δεν νομίζω ότι δεν λύνεται ένα τέτοιο θέμα, όσο πολύπλοκο και αν φαίνεται. Ας φροντίσουν λοιπόν από τον Δήμο να δώσουν λύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για τις δυο πλευρές.

*Σε αναμονή της επιστροφής του Προϋπολογισμού βρίσκονται στον Δήμο Αγράφων και παρά τα προβλήματα η κατάσταση δείχνει ήρεμη. Όπως πληροφορήθηκα ο Δήμαρχος θα παραμείνει στην θέση του καθότι θα υποβάλει αίτηση ανακοπής της απόφασης στο ΣτΕ και η ζωή στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχιστεί, παρόντος του Δημήτρη Τάτση. Εκείνος όμως που δεν φαίνεται και το ξαναγράφω, είναι ο Δήμαρχος, που έχει εξαφανιστεί από τα χωριά. Εγώ δεν θα σταθώ στα όποια λάθη του και στο τι έκαναν οι αντάρτες αλλά και η αντιπολίτευση το μέχρι τώρα διάστημα. Θα σταθώ στην καθόλα λογική απαίτηση των Αγραφιωτών να βλέπουν συχνά τον Δήμαρχό τους και να συζητούν μαζί του αν χρειαστεί τα όποια προβλήματα έχουν. «Έτσι είχαμε συνηθίσει εμείς τον Δημήτρη στον Απεράντιο τόσα χρόνια, μου είπε ένας παλιόφιλος από την Βαλαώρα και γι΄ αυτό τον ψηφίζαμε 12 χρόνια. Τι έχει πάθει τώρα δεν ξέρω». Είναι ένα ερώτημα που χρήζει απαντήσεως …

*Άντε να έλθει ο προϋπολογισμός να πάρει ο κόσμος κανένα φράγκο μήπως και το πάρει πάνω της λίγο και η τραυματισμένη οικονομία του Δήμου Αγράφων. Αν ακολουθήσουν μάλιστα και κάποια έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν ως τα τέλη Ιουνίου, τότε όλο και κάτι καλό θα γίνει και στο πέρα Δήμο. Όμως αν πάρετε λεφτά παλικάρια μου, βάλτε και μερικά για να καθαρίσετε τα νεκροταφεία γιατί όπως πάμε θα μας φάνε το καλοκαίρι τα φίδια άσε που κινδυνεύουμε και από πυρκαγιές.  

*Πολύ σοβαρή θεωρώ την κίνηση της Ένωσης Απανταχού Ευρυτανισσών να ζητήσουν από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν την «Τοποθέτηση δύο Αιολικών Πάρκων στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά του Δήμου Καρπενησίου (στις θέσεις Σπανός και Γάβραινα της κοινότητας Βράχας)». Αν έκαναν έτσι όλοι οι φορείς του τόπου μας, πολλά τέτοια έργα θα είχαν δρομολογηθεί με καλύτερο τρόπο και για το περιβάλλον αλλά και για τους Ευρυτάνες.

*Πολύ δηλητήριο έριξαν κάποιοι για την υπόθεση του απατεώνα που εκμεταλλεύτηκε τον Δεσπότη και δικάστηκε 8 χρόνια κάθειρξη. Όταν ένας εκβιαστής αγαπητέ μου, τιμωρείτε με τέτοια βαριά ποινή, δεν ψάχνεσαι να του βρεις ελαφρυντικά, λες και ήταν κολλητός σου, τύπου αθώος…. Λωποδύτης ήταν και είναι και μάλιστα από τους αετονύχηδες του είδους, που ξάφρισε 2 δεσποτάδες και όποιον βρήκε στο δρόμο του. Γιατί λοιπόν αναρωτιέσαι πως πήρε τόσα χρήματα και πως έγινε. Όταν έχει να κάνεις με ένα καθηγητή του είδους όλα γίνονται. Θα ήθελα μάλιστα να πληροφορήσω κάποιους και μεταξύ αυτών, τον εν αγωνία ευρισκόμενο κείνες τις μέρες για το τι πρέπει να κάνει ο Επίσκοπος, ότι το μπουμπούκι αυτό, από της ενάρξεως του επαγγέλματός του, ως εκβιαστού, έχει μπει και βγει από την φυλακή τουλάχιστον 4 φορές. Έτσι για να μην λέμε μόνο αυτά που μας βολεύουν.